- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
steveetm
őstag
Na ismét kis helpre van szükséges.
Azt kéne megoldani, hogy 1.2.8 as iptables ba IMQ supportot csinálni. Konkért megoldás érdekel, annyit én is tudok hogy iptables forrsá, meg imq patch, majd paccselni is forgatni, a gond annyi, hogy nekem igy nem megy...még kézzel rá tudom erőltetni az IMQ-t, még fordításnál is írja, mitha lefordulni, de nincs IMQ tartget.
A dolog amihez kellne egyébként sávszélességkorlátozás.
Ha meg már kérdeztem akkor bocs
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
wgetnek meg lehet adni jelszót is, azé mondtam hogy kicsit át kell írnod.
steveetm
őstag
csinálj egy ilyen scriptet:
!#/bin/sh
for j in `seq 0 9`;do
for i in `seq 0 9`;do
wget ''http://smsweb.cjb.hu/warezcenter/iso-games/Chrome_PROPER-iMMERSiON/CD1/ims-chra.0$j$i''
done;
done;
ez 000 tól 099 es kiterjesztésü fileig próbálja meg leszedni, kicsit módosítasz rajta és jó lesz.
steveetm
őstag
Vki segiccsen lécci, ezzel már megőrülök!
iptables 1.2.8 hoz kéne IMQ supportot megcsinálni(szóval hogy legyen IMQ target(libipt_IMQ.so))
az is jó ha oldalt mondtok ahol le van írva hogy hogy kell, én már kezdem feladni.
(Kernelbe már betettem, már scriptet is találtam a forgalomkorlátozáshoz, ez az egy nem sikerül!)
steveetm
őstag
hát ilyen csomag nem hiszem hogy van, max .rpm
Egyébként ha debian alatt vagy, akkor inkább alien csomagnév.rpm, dpkg -i csomagnev.deb,
ez igy biztosabb mint rpm, mer az mindig sírni fog függőségek miatt.(lehet forceolni, de akkor meg szivsz, ha tényleg nincs fenn vmilyen csomag...)
steveetm
őstag
Reinstallálnod egyébként tuti nem kell, bootolj be cdről, és a /etc/shadow fileban a root sorához be kell írni egy új kódot...viszont ezt le kell generálni, szal csak akkor mondom mit írj be, ha meggyőződtél arról amit elöbb írtam...
steveetm
őstag
Ja tudom már mit akartam kérdezni
Na szal végre megcsináltam(''megcsináltam'' lol) a vesafb 2.6.0 ban(szal 2.6.0-test5 ben már megy magától), viszont a sensors még mindig nem megy benne. Vkinek nincs 5lete, hogy hogy lehet működésre bírni?
(a gond hogy a 2.6.0 i2c felépítése kicsit más, már nincs i2c-proc, szal a régi sensors nem hajlandó így indulni...)
steveetm
őstag
válasz
#57764352 #588 üzenetére
http://www.ati.com/support/drivers/linux/radeon-linux.html
Innen legújabb driver le, libmesa leszed, ez felrak, vanbenne script, az indit, asszem ennyi és megy.
De a fenti linken van link is, hogy hogy is kell csinálni...
Meg mintha én már ezt leírtam volna eccer, bár ebben nem vagoyk biztos...
steveetm
őstag
-
steveetm
őstag
Jah ha a monitorod bír 100hz et 1024ben mér 85 ben akarod használni?
steveetm
őstag
Ugyanabban a fileban van ilyen is:
Section ''Monitor''
Identifier ''LG 777FT''
HorizSync 30-70
VertRefresh 50-100
Option ''DPMS''
Írd át a horiz és vert értékeket arra mit én írtam be!
steveetm
őstag
Na egyben válaszolok mindenkinek, mer sokan írtatok
Polesz: köszi ez az!
Tiltus, a gond nem a linuxxal van hanem x beállításokkal. /etc/X11/XF86Config-4 file. Na abban van egy rész, ami így néz ki:
Section ''Screen''
Identifier ''Default Screen''
Device ''Savage 2000''
Monitor ''LG 775FT''
DefaultDepth 16
SubSection ''Display''
Depth 16
Modes ''1024x768'' ''800x600'' ''640x480''
EndSubSection
Na itt egy 20ast teszek rá hogy nálad csak 640x480 van beírva
A kártyádat jól ismerte fel, az a savage ddr(csak a prosavage jött ki ddrben)
Amargo: csak annyit tudok ajvasolni hogy tegyél egy scriptet az init.d be ami mindig beállítja ha indul a gép.(Ha kell hogy fusson az X a beállításnál, akkor meg az xinit hez tegyél egy scriptet ami beállítja)
''másik meg VIA chipset.. ami nem éppen a probléma mentes chipsetek közt van.'' Khmm, nekem via van, annyi a lényeg hogy ha kernelt fordítasz a viat is kiválasztod, ami minden most forgalomban lévő via chipsetet támogat.(KT600 ban nem vagyok csak biztos de ha nem, a generic el akkor is el fog futni! )
steveetm
őstag
Polesz: régebben írtál vmi hardware tesztelő cuccokkal telepumpál bootcdről. Nem tudnád megadni a nevét vagy a topicot ahol szó volt róla?
Köszi. (Persze ha más is tudja hol találom, ne habozzon szólni)
steveetm
őstag
Off:
Némá senior tagfanatikus úgyse teccet annyira, szal jejejeeee
On
steveetm
őstag
-
steveetm
őstag
[0.] : lehet, nemtom, én acpi-t preferálom.
[1.] : riiiiiii....
apt-get el a csomaglistából pakolsz fel csoamgot, letöltött csomagot dpkg -i csomagnév.deb el tudsz feltenni!
Na azért hogy ezt elárultam, menj el és itt iratkozz fel:
http://petition.eurolinux.org/
egy kis biztatás hogy menj: ha meg történik az amiről egy másik témában beszélek a free soft NAGY gondban lesz!
steveetm
őstag
____[*] Use real mode APM BIOS call to power off
Ez csak akkor kell ha egyébként nem kapcsol le különben csak zavar, sőt lehet ezér nem kapcsol ki.
De inkább használd ACPI-t, és akkor te tudsz konfigurálni eventeket a gombokhoz
Opera:
Azért írja ki mert nem a staticot töltötted le, és ebben az esetben kell neked a qt library hogy efennlegyen.
steveetm
őstag
[0.] : hát azér van modconf hogy ha nemtod milyen modul kell, látom ennek már kezded érteni a lényegét
[1.] : Tényleg nem, mer példálul ha az van /etc/modulesben hogy ppp_generic, attól az lsmod még kiirja hogy ppp_generci és slhc, ugyanis függnek egymástól(vagy egyik a másiktól, lehet pont ők nem, de azért remélem érted mit akarok kihozni belőle)
[2.] : modconfal pakold be az alsa modulokat, mindent amit enged és akkor nincs gáz
[3.] : hogy polesz legyek kicsit : man update-modulesnem nyúl /etc/moduleshoz
[4.] : mien linkek?
[5.] : np
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #454 üzenetére
Akkor énis OFF
insmod évrenlét még kb egész könnyen bement, de az insmod buszozás már sehogysem akart, de ugye első nap, szal insmod --force buszozás. Persze suliból kiválsztanak hogy maradjak unnepélyen és ott is belémerőszakolták az ünnepély modult. Nem is hálálta meg ezt a sok erőszakosságot a renccer magja, szal mikor meghalottam hogy neumann marslakó szülőktől származik egy kernel paniccal meghaltam.
Ez tulajdonképpen még vicces is lenne, de az a baj tényleg informáltak minket neumann őseivel kapcsolatban és az egész ünnepély modul egy elég nagy offot kibírna...lehet megyek is offtopicba
On
steveetm
őstag
Én már mondtam korábban modconf, de ha most megy minden tökéletesen nem kell!
Ugyanis ha az aliasok jól vannak beállítva, akkor ha vmi a modult használná, az automat betöltődik, majd ha nem kell akkor unload. Mondjuk ez a modul lényege is, de én betöltöm az egészet egybe, még a gép indításánal, memória van, és nekem így tuti
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #418 üzenetére
http://www.mozilla.org/products/firebird/why/
Ittvan, hogy miért váltanak az emberek firebirdre, bár ebből egy csomó a mozillaban is megvan.
Amit tudok tutira, hogy egy telejesen újraírt, optimalizált kódon alapul, szvsz gyorsabb mint sima mozila.
steveetm
őstag
rii, képzeld mi történt ma:
Kell egy reboot, szépen le is zajlik, hallgatnák kis zenét: hiba, alsaval gázvan. hmm mondom szép, nézem modulokat, és eltüntek amiket előző alkalommal tettem fel, még a hálókártya is.
hmmhmm érdekes, feltettem őket újra, azóta nem csinálta, de nem tom mitől lehetett ez.
Más: Vki nem tudja megmondani, hogy az xcdroast miért nem enged daobna írni? az írom tuti támogatja eddig csak dao módban írtam.
steveetm
őstag
Viszont kérdezek még vmit. Eccer már ugyan megkérdeztem, asszem nem sok 5letet kaptam rá, szóval:
MRTG kéne belőnöm, kell hozzá snmpd. Snmpd felrak, daemon elindul ahogy kell de nem nyit magának portot! Ha kézzel inditom TCP:161 paraméterrel, akkor ráül a 161 es portra, de akkor se tud semmi, semmitse lekérdezni tőle.
Többször is csináltam ilyet, a szükséges konfigfile átírást megcsináltam(bár ennek anélkül is mennie kéne), mégse megy.
Vkinek 5lete esetleg?
steveetm
őstag
Azt nem tudja vki hogy lehet megmondani az iptablesnak hogy egy általam megadott fileba logojon mindent?
steveetm
őstag
Na most offolok egy kicsit mer már készvagyok.
Szal ma jönnek haveromék hogy kéne szedni pár dolgot netről.
Mondom ok szedjük, lehúzunk 112 megát(úgy jöttek hogy max 2-3 mega, mind1 adsl esse volt sok), leszedjük, ok írjuk ki.
íróba be cdrw, hmmm nemírja. Jó van cd amit nem szeret az írom, keresek mást, asse jó. vagy 5 öt kipróbáltunk egyikre se ír.
Jó akkor ezt hagyjuk, van pár vinyó a szekrényben, egyiket kölcsönadom.
Első vinyó be, nem pörög fel. Hát mondom előfordul rég használtam már.
Második vinyó be, felpörög leáll, néha megy néha nem, néha egész sokáig, olyankor elkezdtünk rá másolni, de felénél behalt, kernel panic stb. király.
Harmadik vinyó be bios látja felprög, nem áll le, mountolom fel nem megy.
Hát mondom anyád ilyen nincs(ja igen ezzel a paranccsal mountoltam : mount /dev/hdd /g. jól látjátok a hdd nem pedig hdd1, de ekkor már ideg voltam, nem tünt fel), csak nem tudom felmountolni hülye hibák ezerrel.
Jó még két ősrégi szart próbáltunk egyikse ment.
Ok, hazamennek egy vinyóért ami tuti jó, azt viszik mindenhova. Elmennek 10 perc múlva vissza, vinyó be mountolom fel(na milyen paranccsal? naná hogy /dev/hdd) nem megy. na 5 perc után leesik hogy az hdd1 beírom úgy, felmountolja, mindenki happy, elkezdi másolni, és kb 5 mp után KIB@SZOTT sok BAD CRC erro meg drive seek error lök a pofámba, lelőni nem tudom, 1 perc után kernel panic. Hurrá.
De mondom akkor az előző vinyó jó lesz, csak szarül mountoltam beteszem, NANÁ hogy nemjó.
Ja még ehhez annyit, hogy a tápkábelek gépemben meghaltak. Pont most. Végére maradt 2 működő tápkábel, egy a erndzservinyó, egy pedig celluxal összeerősítve hogy ne essen mindig szét. Yeah.
Jön az extra!
A cpu ventije elkezdett kerregni de rohadt hangosan, csak úgy magába, semmihez sem ér hozzá de kerreg. Vmi hihetetlen hangerőn. Szuper.
De nekik kellenek amiket leszedtünk csináljam meg a cdírót.
Cdíró kiszed szétkap, 10 perc után nézem a fej nem úgy mozog ahogy kéne megbarkácsol, cdíró össze be gépbe idekábel rádug tápkábel....hoppá nem ér el idáig. Naccerü. Nembaj ketten erősen udják tartani(Ja magas házam van naná hogy a földre se ér le) megfogják, linux belő, indit felpörög cdrw le tudom törölni, happy minden, elkezdem írni, kiirja juhéé ez meglesz, erre haverom: nézzük meg jó lett e. Nézzük. Beteszem. Hát mit ad isten nem lett jó. Biztos mer remegett a kezünk.
Jó keressünk könyveket, persze hogy csak szar spirálfüzeteim vannak könyveket már kivágtam a fenébe, na mind1 találtunk kellő mennyiséget, cdt kiirtuk és jó is lett.
Na most ezzel a problémával 7:30 kor jöttek le hozzám, mostanra a gépem darabokra szedve a szoba szintén.
Ez a napon kész....
Üdv.: steveetm
Ja és On, bocs de ezt már le kellett írnom vhova. -
steveetm
őstag
pppoe NEM kell kernelbe!
Eccer ugyanezzel a hiábval szívtam QRVA sokat.
Szal fenn volt minden ami kell, modulban ppp_generic synctty stb de tényleg MINDEN.
és csak kiirja hogy ppp0 hiba ami neked ír ki.
Tudod mi volt a hiba? Elírtam a kódot! De egy napon keresztül!!!
Ettól még nálad lehet más a gáz, de azért én ránéznék arra kódra...
steveetm
őstag
Na, akkor részletesebben:
Most ugye úgy fordítasz egy teljes kernelt, hogy
make bzimage, make modules make modules_install talán make dep is kell vhova ebben nem vagoyk bitzos. Utána bzimaget bemásolod /bootba, lilonál szimlinkelni rá, lilo.conf átszerkeszt.
Na ahogy én fordítok:
beállítom a kernelt make menuconfiggal, majd make-kpkg kernel-image
ez létrehoz egy .deb csomagot amiben a kerneled van és dpkg val felpakolod.
Elintéz mindent magától, lilo beállítas másolgatás stb.
Remélem így már érthető
PPP nél amiket mondam, azt modulba rakd, és mennie kell úgy.
steveetm
őstag
Na szóval kernelbe mondom mi kell:
Networking device support/
PPP support Modulba
PPP support for asyn serial ports Modulba
ppp support for syn tty ports Modulba
ppp Deflate compression Modulba
ppp BSD-Compress compression Modulba
PPP over Ethernet NEM kell sehogy!!!
Na ezeket csináld meg, utána pppoeconf.
ja igne új kernelforgatás
steveetm
őstag
debian:/home/steveetm# apt-get install pppoeconf
Csomaglisták olvasása... Done
Függőségi fa építése... Done
A következő extra csomagok kerülnek telepítésre:
pppoe
A következő ÚJ csomagok kerülnek telepítésre:
pppoe pppoeconf
0 csomag frissítve, 2 újonnan telepítve, 0 eltávolítandó és 1 nincs frissítve.
Need to get 60,7kB/84,1kB of archives.
After unpacking 276kB of additional disk space will be used.
Folytatni akarod? [Y/n]
Függnek egymástól nemtod feltenni nélküle
steveetm
őstag
alien csomagneve.rpm
dpkg -i csomagneve.deb
steveetm
őstag
Jah mer debianban nincs
http://www.roaringpenguin.com/pppoe
Itt nézelődj
steveetm
őstag
szóval ha ugyanolyan vrziószámú kernelt forgacc újra és újra, akkor simán vissza lehet másolni bele bármilyen modult, nincs 5letem nálad miért törlődnek, nálam megmarad állandóan(Bár én make-kpkg t használok kernel fordításra)
adsl: pppoeconf nem megy akkor akkor van még egy rp-pppoe nevü prog, pontos nevét nemtom, bocs, de ha vkinek nem ment pppeconf akkor az az rppppoe megcsinálta neki.
Üdv.: steveetm
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest