- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
Out
addikt
a cvs-es verzio is cedega lesz...
''ha cedegaval nyomom a wint linux alól akkor az nekem mindent feltelepít + megcsinál?'' Ezt nem pontosan ertem, de ha arra gondolsz hogy ha feltelepitesz egy progit akkor felrak-e hozza mindent ugy mint windozban, akkor a valasz igen, tehat lesz ikon is a desktopon
a point to play tulajdonkeppen egy gyujtohely ami tartalmazza a feltelepitett jatekokat, de ez csak a transgaming binaryval egyutt mukodik, asszem.. legalabbis a cvs-sel meg nem probaltam -
Out
addikt
nem lenne semmi ertelme, az ATI oldalan ahol a drivert letoltheted van egy readme file, olvasgasd, benne van minden az ATI + linuxrol.....
tr00p3r: nekem sajnos nincs rola papirom hogy ertek a linuxhoz igy sajnos nem segithetek, meg egyebkent se tudok ilyeneket, en csak hasznalom a linuxot, de nem ismerem
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Olvastatok?
Bővebben: link
-
Out
addikt
válasz
tierbatyo #3719 üzenetére
Miert olyan meglepo hogy mar kb 8-szor ujrarakta a rendszert? Amikor en kezdtem linuxozni es eljutottam oda hogy kernelforditas, nah akkor kb 10-szer tuti ujraraktam a rendszert mire megtudtam rendesen csinalni a kernelt ugy hogy ne legyen kernel panic bootolasnal, ez volt kb 6-7 eve, es nem volt aki segitsen, meg net se volt.. szal en nem lepodok meg ezen
-
Out
addikt
hatbakker ehhez nincs turelmem leirni , de keresek neked egy leirast a kernelforgatasrol
nah szoval, ezalapjan, szedd ki a direct rendering manager, drm 4.1 es a frambuffer device-t
mod: ideje elrontanod egy parszor a rendszered hogy megtanuld mit es hogyan kell
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Az init 3 az textmodba rakja a linuxod, szal ilyenkor nincs X es igy kell felrakni a drivert, az init 5, pedig grafikus modba rakja vissza, hogy legyen X-ed
a modprobe ha sikeres akkor nem ir ki semmit, csak visszakapod a promptot, viszont ha kiadod hogy lsmod, akkor latni fogod a betoltott modulokat, es ha koztuk van az fglrx, akkor nyert ugyed van..., de ez meg nem inditja el az X-et mivel akkor meg textmodban vagy, de ha grafikus modban lennel, akkor se inditana el az X-et, ez csak egy sima modulbetoltes..
jah igen, ha a modprobe nem mukodne, akkor az insmod-ot probald meg, mindketto ugyanazt csinalja, csak disztribtol fugg hogy melyik van benne...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
nos mielott hozzafogsz a telepiteshez nezd meg hogy van-e kernelforrasod, mert az kell a driverhez, azutan kijelentkezel az X-bol, majd egy konzolon beirod hogy init 3, ezutan felrakod az fglrx-et (rpm -Uvh fglrx....rpm), majd ha minden jol ment akkor modprobe fglrx, majd csak ezutan futtatod le az fglrxconfig-ot, ha ezzel is vegeztel, akkor beirod hogy init 5, es mar mennie is kell a drivernek.....kb ennyi
[Szerkesztve] -
Out
addikt
hat, nem teljesen... van ami fut, van ami nem, van ami lassabb, de egy probat meger, hatha te pont olyan progit akarsz futtatni ami jol megy... Amit en probaltam az a Quake 3 es a Half-Life volt, anno, es ezek jol futottak (tudom van mindkettobol nativ linuxos verzio is)
-
-
Out
addikt
válasz
Protezis #3639 üzenetére
en valaszoltam, de nem tudtam hogy meg nincs fedorad... igy akkor csak annyit kell tenned hogy feltelepited a fedorat es a telepitoben kell lennie olyannak hogy akarsz-e bootmanagert, ott azt mondod hogy nem akarsz es ne nyuljon a bootsectorodhoz, vagy mbr-hez, aztan lesz olyan hogy csinalhatsz egy bootfloppy-t, ekkor betolod a lemezt es azt mondod hogy akarsz csinalni bootfloppyt. Igy a linuxod csak akkor indul el, ha floppyrol inditod, ennyi...
-
Out
addikt
-
Out
addikt
Akkor a ket madar nem fer meg egy kalitkaban, az egyiket lekell loni
mod: ugye a mysql-client is fennvan?
CSY: KDE vezerlopultban, van olyan hogy hangszolgaltatas vagy valami ilyesmi a neve, es azon belul az elso pipa rogton, hogy az artsd induljon el automatikusan, ezt szedd ki....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
esetleg elinditanad a mysql servert? mert ha nem fut a szerver akkor nem is tud mihez csatlakozni szerencsetlen... pl: /etc/init.d/mysql-server start....
Viszont ha a szerver fut, akkor allitsd le, es a config file-t szerkeszd meg egy kicsit... nem nagyon tudok segiteni, mert mar regen foglalkoztam mysql-el
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Ez most miert jo neked, ez csak egy sima txt-s bootmenu. Hasznald a lilo-t vagy a GRUB-ot linux alatt, es lesz grafikus bootmenud, es ha a linuxot telepited az xp utan, akkor szerkesztened se kell semmit, mert automatikusan bennelesz a menuben az xp is
mod: amit kifelejtettem az , hogy mindket linket ugyanazt eredmenyezi es egyik se azt csinalja hogy a windozbol bootol, hanem ott szerkeszted meg a boot.ini-t, de semmi mas koze nincs az xp-hez
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Van persze Bővebben: link
-
-
Out
addikt
Huhh, most kezdtem hozza az XP telepitesehez
Nem volt egyszeru rajonnom, hogyan kell bootolni meg image-t csinalni, mert nem am ugy ahogy azon a weboldalon irva van
mod: pont azzal szenvedtem hogy milyen slax image-rol ir a srac, mire rajottem hogy ha megadom a CDROM-nal, hogy /dev/cdrom, akkor bootol cd-rol
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Erdekesen hangzik ez a qemu, kifogom probalni azt hiszem
Bővebben: link -
Out
addikt
válasz
DopeBob #3284 üzenetére
Probald ki ezt: Bővebben: link
Ha ez felmegy akkor tuti a 2.6-os kernel a ludas -
Out
addikt
válasz
DopeBob #3280 üzenetére
Igen azt ertettem hogy 64bit-es linuxot akartal kiprobalni, de arra lennek kivancsi hogy 2.6-os kernel van-e abba a linuxba. Mivel azt irtad hogy a 2.4-es UHU feltelepitodott, ugy gondoltam talan a kernel a ludas.
drpele: nekem is ugyanilyen hangkarim van, de meg nem probaltam a digitalis kimenetet. Az mennyivel jobb mint az analog?
[Szerkesztve] -
Out
addikt
A felulet nalam is olyan hogy csak szinte a file menu mukodik, de en mindig a jobb egergombbal nyomok a skinre es ott valasztom ki a play file-t.
DVD menu: Ha hazaertem megnezem hogy mi a helyzet nalam konkretan, mert lehet hogy rosszul emlekszem es tenyleg csak ugy jon elo a menu,ha a chapter 1-et valasztom ki. Ugyanis miota PS2-t vettem, azon nezem a DVD-ket is
A masik gond ugy emlekszem nalam sose fordult elo, szal nyugodtan tudtam valtogatni a savok, chapterek kozott. Nekem is Xv/X11-re van allitva a video output, bar nekem megy szinte minddel.
Hanyas ALSA-t hasznalsz? Regebben nekem is dobalta a buffereket, de miota az ujat hasznalom nincs ilyen gondom(1.0.8rc2).
[Szerkesztve] -
Out
addikt
persze hogy nem segitett, mivel a Kpackagenak, meg a filerendszernek nem sok koze van egymashoz
Viszont ha leirnad hogy milyen hibauzenetet kapsz mikor KPackage-lni akarsz, akkor talan tudunk segiteni is.
mod: ez a link talan meg belefer, Bővebben: link
Sipi: a Kek Osztriga-ba megtalalsz a szokott idopontban
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
en miota mplayert hasznalok, szinte csak gmplayerrel inditom, az hogy hogyan nez ki a film lejatszasaban nem sok szerepet jatszik
Egyebkent Windoz media player a GUI-m
igen, linuxos mplayerrol van szoes semmi kulonleges kapcsolot nem hasznaltam forditasnal csak azt hogy --enable-gui, azt nem tudom milyen dvd modult hasznal....
-
Out
addikt
nah, szoval az elso kerdesre nem tudok valaszolni, viszont a filerendszer ellenorzest az e2fsck parancscsal tudod megcsinalni, Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Ez a feliratbetoltodesnel hiba-t ir ki, ez nalam is elojon, de csak az 1.6pre verzio ota, es azert veheti hibanak, mert rosszul lett kodolva az ablakuzenet fejlece szerintem
Szoval az nem hiba lenne, hanem csak egy info ablak, arrol hogy sikeresen betoltotte a feliratot..
-
Out
addikt
válasz
operator10 #3207 üzenetére
Miert nem hasznalod az apt-get-et?
-
Out
addikt
Erre nem is gondoltal, mi?
-
Out
addikt
válasz
lamadou #2985 üzenetére
nos, a /boot/grub/grub.conf-ba kell beirni hogy a winxp-d melyik vincsin es melyik particion van. Ha belenezel ebbe a fileba, akkor talan fogsz is latni egy bejegyzest, pl:
title DOS
rootnoverify (hd1,4)
chainloader +1
ebbol ami neked fontos az a hd1 (melyik vincsi, master 0, slave 1) ,es azon melyik particio (gondolom a winxp-t a primary particiora rakod, tehat akkor ez 0 lesz)
Ha nincs ilyen sor a fileban, akkor ird be, ha nem muxik valami miatt akkor, csak azt a ket adatot kell modositanod, asszem ennyi
[Szerkesztve] -
-
Out
addikt
Ugy nem jo ha forditas utan masolod be, mert a configure fogja megnezni, hogy ott vannak-e a kodekek, szal meg a configure parancs elott masold oda.
illetve miutan csinaltal make installt, a forrasban van egy etc konyvtar amiben vannak config fileok, azokat masold be a juzered .mplayer konyvtaraba mindenkeppen, mert ezekben vannak benne a codecbeallitasok is
[Szerkesztve] -
Out
addikt
nos az ALSA is egy hangkartya drivercsomag, Bővebben: link -en megtalalod hogy mely hangkartyakat tamogat es innen letudod tolteni a szukseges filekat is. Ha viszont van online frissitod (apt, yum) akkor lehet hogy jobban jarsz ha arra bizod a telepitest, de ha kezzel csinalod akkor szivesen segitek.
-
-
Out
addikt
Ezt is nezted mar? Bővebben: link
-
Out
addikt
gondolom mozilla bongeszot fogsz hasznalni, mert ahhoz jo kiindulasi alap ez: Bővebben: link
-
Out
addikt
válasz
operator10 #2862 üzenetére
Azt nemtom de nekem az Geforce FX 5200 ezt produkalja :
9751 frames in 5.0 seconds = 1950.200 FPS
11200 frames in 5.0 seconds = 2240.000 FPS
14799 frames in 5.0 seconds = 2959.800 FPS
15699 frames in 5.0 seconds = 3139.800 FPS
15714 frames in 5.0 seconds = 3142.800 FPS
15771 frames in 5.0 seconds = 3154.200 FPS
15751 frames in 5.0 seconds = 3150.200 FPS
15774 frames in 5.0 seconds = 3154.800 FPS
1300-as duron, 1x512 ram
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fotók, videók mobillal
- Linux kezdőknek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- iPad topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilokra jön a Resident Evil Survival Unit
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest