- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Akkor ide is írok már egyet
Négy node-os HPC-ről van szó és mint hasonlóknak Matrox G200 integrált grafikai megjelenítője van. Amíg nem tudom bekonfigurálni a klasztert OpenHPC-vel addig külön-külön dolgoznak úgy, hogy az egyiken van wifi-n keresztül TeamViewer elérés és erről a gépről vnc-vel használom a többit (kettőt, mert az egyik hibás).
Sajnos mint kiderült az Ubuntuban régóta nincs ehhez driver, így valami generic driverrel max 1024x768 felbontás van.
Pkgs-en találtam egy drivert ubuntu 22-re de a telepítés után feket képernyő volt egy villogó kurzorral, egyébként a rendszer ment, mert leállításkor feljött az ubuntu logo.Szóval nem találkozott valaki erre megoldással? FullHD + Matrox G200 + Ubuntu 22?
-
szbalogh
addikt
válasz
fatpingvin #33216 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Leghamarabb holnap tudom kipróbálni.
Bigdft, Quantum Espresso.
Eddig Orca-t használtam Windows alatt de ebben nincs gpu support. Ezekben a számolásokban pedig állítólag jó nagy boost a gpu.
A saját gépemen 3900x-el 16-20 szálon számoltattam. Egy átlagos feladat ~1 nap. Ezt szeretném felgyorsítani, amihez barkácsolok egy Intel s2600tp alaplapot 2xe5 2686 procival plusz megy bele a k20. -
szbalogh
addikt
válasz
fatpingvin #33214 üzenetére
Köszi megnézem.
Igen, molekulamodellezéshez kell de mielőtt a compute module-ba tenném ki akarom próbálni hogy működik-e.
Közben kiderült hogy"offloading" a funkció neve és alapból mennie kéne az újabb nvidia driverekkel. -
szbalogh
addikt
Nem gondoltam, hogy egy pár nap Linux-ozás után ide küldenek ezzel a kérdéssel.
Sziasztok!
Egy Nvidia Tesla K20 kártyát szeretnék befogni Ubuntu alatt egy glamrk2 teszt erejéig de hiába állítom át a "nvidia-setup"-ban performance módra és váltom át terminálban az elsődleges GPU-ra nem azon fut a teszt. Próbáltam többször is újraindítás után is.
Hwinfo-ban látja a iGPU-t és a Tesla-t is.
Köszi -
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Ezt http://www.damnsmalllinux.org/download.html
szeretném használni. Letöltöttem a dsl-4.4.10-embedded.zip fájlt és kitömörítettem a pendriveomra. Nem akar bootolni róla. Hogyan kell pendriveról bootolni ezzel az 50mb linuxal?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged