- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Nekem van egy SAN-om amin jelenlegi helyzetben Ext3 fájlrendszer van eddig 1 géppel használtam, most lesz egy másik gép is , és az lenne a kérdésem, hogy gond e , hogy ext3 fájlrendszer van rajta, mert ha ugyan azokhoz az állományokhoz akar hozzáférni egyszerre a két gép (mondjuk 1-ik írni a másik olvasni akarja) abból lehet valami gond? -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Pár napja írtam, hogy kéne segítség iscsi initiator-ben , hogy automatikusan csatlakozzon a targethez, ezt sikerült nagy nehezen megoldanom.
De még mindig lenne, egy problémám az pedig az , hogy automatikusan csatolja is fel. Szerkesztettem az fstab fájlt a következő képpen.
/disk/disk/by-uuid/11034 /mnt/images ocfs2 _netdev,rw 0 0 -így nem látok semmi hibát de nem csatolja fel
/disk/disk/by-uuid/11034 /mnt/images ocfs2 hotplug,rw 0 0 így viszont kiír valmi hibát.
Amúgy a rendszer openSUSE 11.1 x64.[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lenneegy olyan gondom, hogy iscsi-t szeretnék indulásnál autómatikusan csatolni a géphez openSUSE 11.1 x64 alatt. Yastban felfedezem a targetet majd csatlakozok hozzá ez működik is szépen, ezután megjelenik a connected targets fülön ott beállítottam a start-up mezőt onbotra (a másik a manual). Ha jól sejtem igy kéne autómatikusan csatlakoznia a z iscsi targethez, de nem teszi valami miatt, tudtok valmit mondani, hogy mit kéne csinálni, hogy csatlakozzon hozzá?Még valami, hogy ezen a targeten két LUN van és mind a kettő ocfs2 re van formázva.
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
válasz Speeedfire #8746 üzenetére
[link] itt szépen le van írva a jelszavazás menete
-
Kommy
veterán
válasz Major Major #8660 üzenetére
Sajnos ezek nem is léteztek. De rájöttem ,hogy kell egy másik csomag amiben benne voltak, szóval most már nem ír hibát.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan gondom , hogy heartbeat-et szeretnék telepíteni, openSUSE 11.1 x64 alatt. Yast-ban felrakom a heartbeat csomagot (2.99) és eztán megcsinálom a konfigurációs fájl a ha.cf-et és az authkeys-t.ha.cf:
crm on
bcast eth0
node ha1 ha2authkeys:
auth 1
1 sha1 HI!és amikor el akarom indítani a /etc/init.d/heartbeat start paranccsal akkor a következő hibaüzenetet kapom.
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Client child command [/usr/lib64/heartbeat/cib] is not executable
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Directive failfast hacluster /usr/lib64/heartbeat/cib failed
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Client child command [/usr/lib64/heartbeat/stonithd] is not executable
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Directive respawn root /usr/lib64/heartbeat/stonithd failed
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Client child command [/usr/lib64/heartbeat/attrd] is not executable
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Directive respawn hacluster /usr/lib64/heartbeat/attrd failed
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Client child command [/usr/lib64/heartbeat/crmd] is not executable
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Directive failfast hacluster /usr/lib64/heartbeat/crmd failed
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Heartbeat not started: configuration error.
heartbeat[3158]: 2009/10/23_14:27:22 ERROR: Configuration error, heartbeat not started.[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy vpn-en keresztül kapcsolódok az iskolai hálózathoz, ahol lennének a gépek amiket el szeretnék érni van egy windowsos gépe aminek az ip címe mondjuk 172.20.16.212 és van egy linuxos gép aminek 172.20.16.220 ez a két gép tudja egymást pingelni, és én itthonról tudom a windowsos gépet, de a linuxost. Amire tudok gondolni, mint hiba, hogy a br0-ra állítottam be az ip címet, de szerintem ígyis kellene mennie, vagy még talán annyi lehet a hiba , hogy nem írtam be átjárót ami a 254-es a windows-os gépen. A hálózati kártya egy switchbe van beledugva amire ugyan úgy van rádugva a windowsos gép is. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Valaki tudna nekem ebben tundna segíten?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest