- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
Speeedfire #19995 üzenetére
Én se, de platinum a wine minősítése. Meg wine alatt is láttam pár baromságot(értsd hülyejáték), még 9500gt-vel.
De alapvetően a natív platformot szoktam megcélozni.
-
quailstorm
félisten
válasz
Speeedfire #19992 üzenetére
De azért egy CoD1 Wine alatt egy DX9-et tudó kártyával már gond nélkül elmegy.
-
quailstorm
félisten
válasz
Imi1981 #19366 üzenetére
Természetesen lehetséges a dual boot, sőt magának meg fogja csinálni egy debian alapú diszró egész biztosan.
Mintnél megállnék. A VGA elég jó hogy ne kelljen lebutított ablakkezelő. A proci az kevés, de ez van.
Esetleg próbálkozhatsz debiannal backports repoval, de mint kényelmesebb szvsz. -
quailstorm
félisten
Felraktam az Ubuntu 12.04-et, többi farkság a profilomban olvasható. Van pár rendszer.
Külön HDD, csak az van rajta. És a partícióra raktam a grubját is. Meg raktam be egy szigorúan 256 színes 1280x1024 háttérképet, meg is jelenik.
De ha grubból bootolom a windows bootmanagert, és kiválasztok egy rendszert, rebootot kapok. WTF?
Ha booteszközválasztással kiválasztom a toshiba HDD-met, akkor okés minden.Aztán később, hogy elkerüljem a bootolhatatlanságot, jó ötlet-e, ha kijön a 14.04, és felrakom a win8 mellé (mellette csak data van meg a 12.10), a 12.10 helyére, akkor a grubját a 12.04-re rakom? Mert elvileg be kéne tudnia bootolni mindkét linuxot. A Win8 helyreállító lemez meg failt jelzett máma...
Esetleg, mivel most a 80GB IDE-n van 30GB partíió, oda a 14.04, és a mostani 12.10 helye meg /home. De akkor hova fog tűnni a grubja a 12.10-nek?
-
quailstorm
félisten
IGP-t használsz?
Merre tovább? Hát VGA driverek próbálgatása...
Ha winen megy amin "jó" a support akkor kb ez a logikus magyarázat. Mint MATE, Cinnamon, Unity mind Gnome3 fork, alapból teljes HWaccal.
XFCE max framebuffert használ, meg software renderer, mint az XP, Win2000. -
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #18891 üzenetére
A régi LG cd íróról felment egyből rendesen...
-
quailstorm
félisten
HELP!
Mit akar ez tőlem? kép
A netinstaller van benn, igaz újraírható DVD-n, de eddig is arról települt. -
quailstorm
félisten
Linuxot keresek egy régi AMD athlon XP gépre. A PAE-t passzolom, lehet nincs. Viszont van GeForce 4200Ti, ami max X.org 1.12-őt támogat, és buherált driverrel max 3.11-es kernelt.
Kellene valami stabil disztró a gépre amit nem húznak ki alólam (pl jön egy adag frissítés és onnantól nincs böngésző meg office update se, de nem frissíthetek a szarok VGA miatt).
Ubuntut nem akartam mert nagyon sokat eszik. Meg ugye a lubuntu 12.04 nem LTS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest