- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
Aha meg próbálkozom vele. Viszont ez is újra indul? Mer a radio.sh meg áll 3 óra után egy hibával mindenkinél.
Cronba valamiért nem indul el a radio.sh valami TTY=unkown végett.
Szóval most tanácstalan vagyok hogy tudnám meg oldaniZaklathatlak vele?
Valahogy az istenért sem akar össze jönni. Már azon vagyok, hogy bootkor induljon megy 3 órát Rapsberry kihuz bedug megy 3 órát megint -
erikke17
őstag
Igen erra gondoltam, hogy pár percig egyszerre fut a kettő próbáltam 2x el indítani nem lehetett észre venni .
Viszont azzal van baj, ha cronba be teszem, hogy indítsa bootkor akkor valamiért sokszor indítja bootkor és lefagy erre nem jövök rá miért
Service ként? azt hogy ? Ez is haladás számomra, hogy össze hoztam -
erikke17
őstag
válasz
bambano #31684 üzenetére
Nos, annyira jutottam, hogy a parancs elé amit futtatok tettem egy timeout 2h-t így 2 óra után leáll majd újra indul.
#!/bin/bash
timeout 2h sox -t mp3 https://icast.connectmedia.hu/5201/live.mp3 -t wav -r 44100 -c 2 - | sudo /home/pi/PiFmRds/src/pi_fm_rds -freq 90 -rt Radio1,Rebroadcast,by,Rpi -ppm 1000000 -audio -
Majd ezt mentettem egy radio.sh fájlba.
Ezt a radio.sh fájlt be tettem crontab-ba így:0 */2 * * * /home/pi/radio.sh
Ez így működik is, viszont be tettem crontab-ba, hogy reboot után is el induljon így:@reboot sleep 300 && /home/pi/radio.sh
Ezzel az a gond, hogy reboot után többször el indítja a radio.sh fájlt majd le fagy az egész :-/
Mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm. -
erikke17
őstag
Sziasztok
Nem vagyok egy nagy Linux szakértő előre is elnézést ha butaságot írok
Segítséget szeretnék tőletek kérni. Van egy Raspberry Pi 1B+-om amin Raspbian fut azon pedig egy Pi FM RDS [link] hogy tudjak rádiót sugározni itthon mivel gyér a jel.
Nos minden szuperül fut ezzel a paranccsal:sox -t mp3 https://icast.connectmedia.hu/5201/live.mp3 -t wav -r 44100 -c 2 - | sudo /home/pi/PiFmRds/src/pi_fm_rds -freq 90 -rt Radio1,Rebroadcast,by,Rpi -ppm 1000000 -audio -
Viszont valamiért 3 óra működés után le áll ezzel: Could not rewind in audio file, terminating. Github oldalon olvasva fenn áll a hiba szóval nem csak nálam áll le.
Ami kérdésem lenne létezik valami olyasmi, hogy ezt a parancsot megállítja 3 óra után majd újra indítja automatikusan?
Vagy ez nem kivitelezhető? Egyszerűbb lenne megcsinálni, hogy indulás után egyből fusson a parancs?Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Okos Otthon / Smart Home
- Lopás útján fejlesztették ki az Apple Pay szolgáltatást?
- Milyen processzort vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- További aktív témák...
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest