Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mm00

aktív tag

Sziasztok,
    a szerveremen(Debian Lenny) nekiállt küldözgetni a cron az email-eket. Ez így önmagában még nem is lenne furcsa, de úgy tettek, hogy nem nyúltam 1 hónapja a konfigurációs fájlokhoz.

Az üzenet a következő (számok mindig változnak):
    Tárgy: test -e /usr/sbin/amavisd-new-cronjob && /usr/sbin/amavisd-new-cronjob sa-sync
    Üzenet: bayes: synced databases from journal in 0 seconds: 865 unique entries (1886 total entries)

Addig eljutottam, hogy az email-eket átvizsgáló amavis folyamatát hajtja végre és neten azt találtam, hogy a spamassasin egy része a bayes, ami letölti a a blacklist frissítéseket.
    Ez eddig jó is lenne, csak azaz igazság, hogy szerintem a spamassasint félrekonfiguráltam anno(meg igazából egyenlőre nincs is rá szükség azért nem babráltam tovább) és ezért nem ellenőrzi a mail-eket, vagyis eddig így gondoltam, de most látom, hogy szuperül beellenőrzi a cron-tól érkező mailt:
    X-Virus-Scanned: Debian amavisd-new at global-illusion.com
    X-Spam-Flag: NO
    X-Spam-Score: 2.604
    X-Spam-Level: **
    X-Spam-Status: No, score=2.604 tagged_above=2 required=6.31 tests=[AWL=-0.398,
    BAYES_40=-0.185, FH_DATE_PAST_20XX=3.188, NO_RELAYS=-0.001]

de a többi mailel nem foglalkozik, mert azokban nincs benne ez a header.
    Erre is várom a javaslatokat mi lehet a probléma, de visszakanyarodva az eredeti témához:
    zavarnak ezek a cron-tól érkező mailek, főleg az hogy minden átállítás nélkül találomra állt neki küldeni. Megnéztem szerveren cron-t, töröltem belőle, restartoltam cron-t, de azóta is úgyanúgy küldi 3-5 óránként.

Van valami ötletetek, hogy tudnám ezt kinyomni?

Új hozzászólás Aktív témák