- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata az i8kutils nevű ventillátor szabályozó programmal? Egy Dell e6430-on szeretnék Linuxot (Mint 18.3 Cinnamon) használni, de folyamatosan indokolatlanul nagy forulatszámon járatja a ventit és ez zavaró. A gép hardveresen rendben van, a hőfokok is megegyeznek a Windowsnál tapasztalt számokkal, csak a gép sokkal hangosabb.
Az említett programot nem sikerül működésre bírni, illetve a hatása nem látszik.
Feltettem a csomagkezelőből, beállítottam a konfig fájlokat is, de olyan, mintha mégsem nyúlna hozzá a ventillátorhoz, pedig konkrétan Dell laptopokhoz való. Akinek sikerült már működésre bírnia az tudna segíteni, hogy megtaláljam mi a probléma? (Kezdő Linux felhasználó vagyok, 20 év Windoes után) -
426os
őstag
Sikerült Wine nélkül működésre bírni az abevjava-t. Még egyszer köszönöm a segítséget.
-
426os
őstag
Köszönöm az információkat
-
426os
őstag
wine start /home/eva/.wine/drive_c/Program\ Files\ \(x86\)/abevjava/abevjava_start.bat
Ugyanaz, amit te is írsz, csak a felhasználót és batchfile nevét írom át.
A rendszer pedig Linux Mint 13 "Máté" x64Amúgy ha már itt tartunk, lehet hülye kérdés, de itt linuxnál miért számít, hogy a per jelek merre állnak? Illetve miért kell perelni a zárójeleket?
-
426os
őstag
Azt hiszem valami nem stimmel a wine-vel, mert bármilyen parancsot adok neki terminálból (pl.: wine -help), akkor az előbbi screenshot-hoz hasonló dolog fogad. Magát a wine-t a szoftverkezelővel szedtem le, nem értem mi baja.
-
426os
őstag
A parancssort a wine mappájában lévő cmd.exe-re értettem. Ha ezt elindítom és ebben adom ki a parancsot, vagy az abevjava mappájában lévő bat-ból készített exe-t indítom, akkor minden gond nélkül, simán elindul a program. De ha terminálból próbálkozom (akár az általad megadott paranccsal, akár bárhogy máshogy kombinálva, természetesen a felhasználónevet átírva), akkor a következőt kapom:
Ezután nem történik semmi.
-
426os
őstag
Nem működik.
"bash: szintaktikai hiba "(" váratlan token közelében"
Több programmal is lefordíttattam a batchfile-t és egyikkel sem működik.bambano: Azért Wine alatt csinálom, mert amúgy egyszerűen nem tudom feltelepíteni. Többféle leírás alapján is megpróbáltam, az egyikkel sikerült, el is indult, de mivel régebbi volt frissíteni kell. Az viszont nem megy, mert behal közben.
-
426os
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudok a Linux-asztalra (Linux Mint) parancsikont készíteni egy windows-os exe-ből? A program a .wine/drive_c/program files (x86)/abevjava mappában van. Ha az asztalon indítóikont hozok létre az nem indítja el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest