- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yom
aktív tag
aliassal az a gond, hogy a tabbed-urxvt-nek nem lehet megadni kapcsolokat, csak .Xdefaultsbol olvas. igy nem tudom kapcsoloval atadni a tabbed-urxvtnek (sima urxvt-nek igen), hogy atlatszo legyen.
tabbed-urxvt = urxvt + 1 kis script. urxvt-t nyit meg, csak van 1 new tab gomb. -
Yom
aktív tag
válasz
dr_strange #352 üzenetére
ezzel sincs éáű... betu
-
Yom
aktív tag
ill lenne +1 kerdesem:
unicode-rxvt alatt hogyan kell beallitani, hogy legyen magyar ekezetes betu? ekezetes betuket nem ir, viszont pl: alt+é re kiirja a $ jelet.
UTF-8 t hasznalok, X-ben, mas terminalban, progikban jo minden. LC_ALL is be van allitva, es a consolefont is UTF8-as. mi lehet a gond? -
Yom
aktív tag
Hi!
.Xdefaults fajlba meg lehet adni vhogy szinmelyseget?
urxvt*depth: 32
mert igy nem mukodikgooglen meg nem talaltam semmi infot se, csak az rgba-rol:
urxvt*background: rgba:0000/0000/0000/ffff
viszont depth nelkul nem mukodik az atlatszosag (parancsbol ha kihagyom a -depth 32 reszt, nincs atlatszosag)
urxvt -depth 32 -bg rgba:0000/0000/0000/aaaa, viszont ezt a parancsot mindig kiadni nem tul kenyelmes
[Szerkesztve] -
Yom
aktív tag
Van 1 pcmcia dlink dwl-g630 wifi kartyam. sikerult eletet lehelni bele, mukodik is jol. csak nem tudom modprobe-lni. mindig insmod utvonallal kell betoltenem. a drivert bemasoltam a /lib/modules/kernel verzio/kernel/drivers/net/wireless ala. de azt irja a modprobe:
modprobe rt61.ko
FATAL: Module rt61.ko not found.
mit kell meg csinalni, hogy tudjam modprobelni?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest