- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
na hazafele jövök vonattal, izgalmas volt az biztos, valami nagyon régi Slackware van a gépen, a neten talált leírások, mint pl etc/networks nem is volt a gépen, végül karakteres bevitellel sikerült megoldani, de leizzadt a tkm ifconfig meg a router-rel. na újabb szintet léptem, azért én büszke vagyok magamra ha más nem is
kakast kipróbálom
-
Wajk
addikt
hali, megint én vagyok.
Csak egy rövid kérdésem lenne. Egy linuxos szerver (nem a Debianos, de remélhetőleg az van rajta) átköltözik egy másik szolgáltatóhoz.mi a teendőm? pl win alatt meg kell adnom új IP-t meg átjárót. itt Linux alatt kell valamit csinálni vagy automatikus?
más beállítás esetleg szükséges?köszönet
-
Wajk
addikt
jah még annyit, hogy pörög a mentés, mennek a sorok 1000L
kikapcsolhatom a gépet? szerveren lefut végig igaz? -
Wajk
addikt
jah még 1, hogy a mentésfájl egy olyan könyvtárban készül, ami benne van a listában.
Azt belepakolja? mégegyszer magába saját magát? ;) -
Wajk
addikt
válasz
bambano #7896 üzenetére
közben rájöttem, csak anno így mondta valaki...
már pörög is a fájlba a cucc
még egy kérdésem lenne, az sda4 partícióra készül a mentés, de arról a partícióról is kell mentés. Van is rajta pár pár GB-os mentésfájl azt valahogy nem lehetne kihagyni?
vagy meg lehet adni több könyvtárat?
pl tar cvf /mnt/akarmi/akarmi.tar /mnt/new/* mnt/new2/* mnt/new3/* stb?
ez működik?
-
Wajk
addikt
felmountoltam az sda2-t mnt/new-nak az sda4-et pedig mnt/new2-nek, majd:
"tar cvf /mnt/new/* /mnt/new2/sda2mentes.tar"
erre ezt kaptam:
"tar: /mnt/new/bin: Cannot open: Is a directory
tar: Error is not recoverable: exiting now" -
Wajk
addikt
nah, egy kis sikerélmény, a "dmidecode"-al ha minden igaz ki sikerült olvasni, a "Handle 0x0002" az alaplap infója ha jól olvastam igaz?, először át is siklottam rajta, aztán:
Base Board Information
Manufacturer: Intel Corporation
Product Name: S875WP1szóval ez lehet igaz? a másik viszont aktuális lenne, mert akkor nem kéne felrázni a hátsómat ;)
-
Wajk
addikt
jah, meg egy másik kérdés.. olyan parancs van amivel le lehetne kérdezni, hogy milyen alaplap van a gépben?
-
Wajk
addikt
nah holnap valószínűleg mennem kell, de lehet meg tudnám úszni.
Az lenne akérdésem, hogy "df -h"-val megnéztem, hogy oszlik el a terület:
----------------------
Filesystem Used
/dev/sda2 5.6G /
tmpfs 0 /lib/init/rw
tmpfs 0 /dev/shm
/dev/sda3 21G /var/mail
/dev/sda4 8.0G /var/www
--------------------a mail nem is kellene, szóval az lenne a kérdésem, hogy olyat lehet-e, hogy az sda2-t meg az sda4-et (más nem kell igaz?) rakja egy mentésfájlba az sda4-re, ugyanis ott 32GB üres hely van.
pontosabban olyan helyre rakja a fájlt, ahonnan elérhető FTP-vel mondjuk.
-
Wajk
addikt
köszi szépen az infókat. Amúgy egy kis cég, BP-n van a szerver én meg Nyh-n. de nekem kell felmennem, mert ott a kisvárosban nem találtak senkit, hiába mondtam, hogy a Linux tőlem messze áll, nah mind1.
azért van a probléma, hogy megoldjam ;)
amúgy abszolút nem degradáció hanem igazság, szóval tudom amatőr kérdések, meg nézek tutorialokat, de mivel ráadásul fontos! adatokról van szó, nem szívesen cseszném el
-
Wajk
addikt
hali
lenne egy gondom. Adva van egy Debian Linuxal felszerelt gép, ami egy webszerver. Erről kellene nekem egy fájlszintű mentést csinálnom, azaz lemásolni mindent a winyóról.
Sajnos a linuxos ismereteim max felhasználói szintűek vagy az alatt
Arra gondoltam kikapom a winyót be egy gépbe és copy, de ugye a partíciót aligha lehet látni win alatt.
Gondoltam neten keresztül, de a bináris és text kódolás váltakozásai miatt (valami ezzel valami azzal van fennt) TC-vel nem jtottam dűlőre.
van valami megoldás? Előre is köszi
meg az is a gond, hogy el kell utaznom majd a szeverhez és ott hamar kell a mentést megcsinálnom, szóval nem tudok tesztelni és nézelődni, ezért kérdezek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest