- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Direkt nem is árultam el az egész feladatot.
Ezek csak részeredmények, csak sehogy se tudtam rájönni a megadott és tanult eszközökkel.
Ez a megoldás is egy picit bonyolultabbnak tűnik nekem, mint amilyet vártam, mivel az első feladatot pl. kisujjból kiráztam.A könyvtárakat, ahol futnia kell, paraméterként adom meg, a for ciklusba hova kell betenni a "$1" pozicionális változót?
-
Dilikutya
félisten
válasz
kovaax #22038 üzenetére
"A feladat megoldása során a "test", "expr", "wc", "ls", "cat", "echo", "for","while", "if" , "exit" segédprogramokat használja, ezeken felül parancsátirányításokat, változókat és csővezetéket is használhat.
A felsorolt parancsokon kívül más parancsot ne alkalmazzon!"Tehát igazából a grep sem az igazi. Kicsit meg van kötve a kezem.
-
Dilikutya
félisten
Utána egy | wc-vel meg is számolhatom? Mert oda kéne majd kilyukadni, csak ennyire direkten nem akartam kérdezni. Viszont a elvileg meghatározott parancsok állnak csak a rendelkezésemre, és a grep nincs köztük. Látni láttam, hogy az is kellhet, de ismerni nem ismerem a működését, 2 linuxos előadáson vagyok még csak túl, abból is csak a másodikon termináloztunk.
Azért kérdezem a wc-t, mert ráküldtem, de nem a várt számot hozta. -
Dilikutya
félisten
Linux terminálon hogy tudom a find parancs nélkül kilistázni egy könyvtár futtatható és csak olvasható jogú (külön-külön) fájljait?
-
Dilikutya
félisten
Linuxot lehet a win partícióra tenni, XP mellé, vagy ez teljességgel kizárt?
-
Dilikutya
félisten
válasz
dr_strange #865 üzenetére
Nem 200Mb az, mert amikor belépek, még ott bent is látom, hogy a home-ban van 300Mb. De bőven elég, csak netezni kéne, meg ismerkedni jobban.
-
Dilikutya
félisten
válasz
dr_strange #863 üzenetére
1Gb RAM van a gépben. A partíció mérete 2Gb, ez bőven elég, Ubuntut akarok rárakni, Vmware-ben már feltettem, 1,8Gb-ot eszik meg, hogy abban a nagy fájlban mi hogy oszlik el, nem tudom, 2Gb-ot adtam neki, és ennyit használt föl. A mentés az most nem megoldható, nem tudom kiírni az adatokat, ezért kérdeztem ezt a lehetőséget. Ha ki tudnám menteni, akkor nem főne a fejem miatta
.
-
Dilikutya
félisten
Bátorság, hülyeség, vagy meg lehet csinálni?
Van 3 partícióm: Windows XP, swap fájl, és a nagy, amin a szemét (mp3, egyéb data) van. A swap partíció fölösleges, semmi gyorsulást nem jelent az XP-nek külön partícióra téve, így az jutott eszembe, hogy a lapozófájl visszamegy a rendszerre, ide pedig raknék fel Linuxot. A kérdésem az, hogy meglehet-e ezt csinálni anélkül, hogy éjszakába nyúlóan törjem a fejem könnybe lábadt szemekkel, hogy hozzam vissza a másik két partíció (főleg a data) tartalmát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest