- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SLD
tag
válasz
DrojDtroll #24254 üzenetére
Ahogy érzed, nem teljes körű pro/contra:
+ ha később át kéne költöztetni vagy megosztani a projektet, akkor le tudod menteni a telepített csomagok verzióját és egy új gépen ugyanazt a környezetet elő lehet állítani
+ ha mégis lenne másik python projekted a jövőben, és ugyanaz a csomag kell mindkettőnek, de mondjuk más verzió, akkor ismét jobb a virtualenv.
+/- kézileg kell frissíteni a csomagokat (bár ez pont az egyik lényege)
- mindig be kell lépni a környezetbe
- ha valamit automatizálni szeretnél, akkor gondolni kell a fentiekre, szóval be kell lépned a scripttel is a környezetbeÉn nem tartom feleslegesnek még akkor sem, ha csak egy projekted van, de mérlegelni kell, hogy a projekt idejéből mennyit vesz el a virtualenv megismerése, és ehhez képest ad-e annyi pluszt a projekthez. Ha nem akkor ráérsz vele majd később megismerkedni.
-
SLD
tag
válasz
DrojDtroll #24252 üzenetére
Újraindítás után aktiválod a virtual environmentet?
$ workon ev3_py27
A telepített csomag csak ebben érhető el, globálisan nem.
Szerk: persze telepítheted globálisan is, de nem egy rossz koncepció, hogy virtualenv-be teszed, ahogy a projekt ajánlja.
-
SLD
tag
Hát jah, ésszel kell csinálni, akkoriban, kezdő linuxosként, (nem mintha most nem az lennék) nem fordítottam elég figyelmet ezekre, mondván a gép csak tudja mi jó neki.
Azóta jobban szeretem én megmondani neki, hogy mi jó neki ( vagy legalább ellenőrizni döntésétVégeredményben ez a lényeg, nehezebben is ereszti az ember ha már megkedveli, nálam valszín az volt a gond, hogy az Arch-on kívül, egy kipróbált disztribet sem kedveltem (minedgyiknek volt valami furcsasága).
Szegény Win, most a lelkébe tiportál
-
SLD
tag
Csupán ártatlan elmélkedés, hogy ha valamikor megtörténne Veled, akkor tudjam azt mondani, hogy én megmondtam
Ez még velem etch alatt történt (nem akkor volt verzióváltás, szóval testing lenny maradt, unstable meg sid) és végigcsináltam a hup-os írás útmutatását.
Minden szépen ment, élvezhettem az etch stabilitását és a frissebb programokat is. Míg nem egy zord, esős napon, egy olyan csomagot telepítettem fel, melynek átlagosnak mondható, ám annál fontosabb függőségei voltak. Mire észbe kaptam már y-t nyomtam a telepítésre.
Ezután boldogan éltem tovább, míg nem eljött a következő nap, mikoris, gondoltam, időszerű lenne frissíteni (a frissítés az etch-repóból jött).
Meglepetésemre mintegy 200-300 csomagot akart frissíteni. "No hát ez így nem lesz jó", gondoltam... Aztán About-ot megnézve, kiderült, hogy én már Lenny (azaz testing) felhasználó vagyok.
Mondtam: Ahh, sebaj, legalább friss csomagjaim lesznek.
Aztán ment ez így két hétig, amikor jött valami ízig-vérig testing csomag, ami rövid úton használhatatlanná tette a rendszert.
Azután átváltottam másik disztribre.. már nem emlékszem, hogy az Arch vagy a Slackware-t próbáltam akkor, de mindegy is a történet szempontjából.Nem mondom, hogy én mindent megpróbáltam... inkább elmenekültem a süllyedő hajóról (később adtam neki egy második esélyt, de akkor is pár héten belül tönkretettem
) És azóta Debiant, habár elismerem stabilitását (ha a stable repot használja), otthoni munkagépként nem tudom elképzelni (magamnál).
-
SLD
tag
Azt nem tudom, hogy hogyan oldottad meg, de majd előbb-utóbb lesz egy pont (csomag és függőségei) ami után már squeeze-nek fogja vallani magát.
Ártatlan elmélkedés: aztán már az update-ek is squeeze-sek lesznek, ami pár héten belül olyan instabillá teszi a rendszert, hogy lehet az egészet újrarakni... legalábbis én két ilyen kimenetelű eset után mondtam le a Debianról.Ezt olvastad már?
-
SLD
tag
Hát, ha csak nem egy bug, akkor valaminek mégis futnia kell. Adj ki egy
ps -e
parancsot, az kilistázza mik futnak, aztán keress benne package manager-hez hasonló nevet és/vagy másold be ide a kimenetét.
Mondjuk néha van hogy megbolondulnak, ez már a sokadik alkalom, vagy ez előtt még ment rendesen?
-
SLD
tag
Itt a script, még csak 0.0-ás verzió, de már majdnem mindent megeszik, no és persze már olyan pontos, hogy már pontatlan
#!/bin/bash
echo "Kezdés:"
date +%N
$*
date +%N
echo "Vége"
echo "Kíváncsi vagy az eredményre? Számold ki!"
echo "Értékek nanosec-ben. Köszönöm, hogy engem választottál a time helyett."De a helyedben inkább a time-nál maradnák
-
SLD
tag
Egy bash-script ami megnézi az időt a command előtt és után, majd kivonja egymásból?
Bár kétségtelen, az időlekéréssel is elveszik pár nanosecundum vagy több gondolom...
De ez tetszik, elkezdem megírni, aztán majd jelentkezem, ha megySzerk:
Áhh, dabadab után már nem olyan érdekes megírni -
SLD
tag
Hát igen nem egy könnyűsúlyú versenyző, de felment, egészen gyorsan behozza indításkor, és a merevlemezen is elfért utána pedig inkább a fluxbox configjával foglalkoztam
Én már csak ilyen gonosz vagyok
,de mikor elszált a csinos grafikus felületem ( az volt nekem is az első találkozásom a csak parancssorral ), akkor a két linkelt doksi segítségével sikeresen módosítottam a xorg.conf-t... Szóval furcsaságaival együtt - a vi -, mivel segített a bajban, numero egyes szövegszerkesztővé lépett elő szívemben
Mindazonáltal valószínűleg igazad van, én is néztem nagyokat az elején, mikor sok sípolással közölte, hogy nagyon mást csinálok mint kéneThank you very much!
-
SLD
tag
válasz
zoltanz #7211 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs, de a Debiannak rá kéne mennie; Ubuntu nem biztos, de ha mégis akkor én csak akkor javaslom ha a windowsos "a felhasználó hátsó fertálya alá toljuk a széket" oprendszereket kedveled.
fertály ly vagy j ?
Itt van két olvasnivaló: [link] [link]
Hogy milyen gyorsak, az csakis az elszántságodon múlik, ha grafikus környezet nélkül használod, akkor biztosan meg leszel elégedve a parancssor gyorsaságával. Gnome valszín még elfut rajta, de ha van kedved config fájlokat modosítgatni és jobban megismerni a rendszert akkor Blackboxra vagy valamelyik alfajára van szükséged [link] [link] .
-
SLD
tag
válasz
t_ferenc #7228 üzenetére
Én most karácsonyra vérteztem fel egy P2-es 64MB-os gépet Debian-al. A folyamat kb. így nézett ki:
- debian instal cd1 -> a szoftver választós részben csak base system bejelöl
- xorg + gdm install
- fluxbox install
- ezután már van grafikus felületed, itt a menüben (jobb gomb bárhová az asztalra) az X-héjaknál van konzol progi és onnantól szépen elkezded felpakolni a szükséges programokat. Én sok gnomeos programot is felraktam, meg az átvevőnek szüksége volt openoffice-ra is pl.
- ebben az időkben a vi a legjobb barátod a google után: [link] [link] ezzel egyszerűen tudod modosítani a config fájlokat
ja és ha már grafikus környezet, kényelmesebb egy filemanager, pl.: thunar , rox-filervégeredmény: fluxbox betöltése 5-8 mp, menü előhozása azonnal, játékprogramok betöltése 2 mp, iceweasel < 1perc, openoffice < 2perc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged