- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elérhető az iOS 18.4, vele pedig megérkezett az Apple Intelligence is
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakatosturbo
aktív tag
Szerintetek ha szerverezni akarok akkor beleássam magam a windows 2003 megismerésébe vagy kapásból linux szerverrel foglalkozzak?
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #12995 üzenetére
Bár legjobban attól félek, hogy futtatok rajta egy ftp szervert ahol informatika elektronika autoszerelés és meg mindenféle egybéb könyvet tárolok és egyre többen csatlakoznak haverok rá és nem tudom mikor fogja beadni a kulcsot a router a sok letöltő/feltöltőtől.
120/1 ups netem van. -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #12992 üzenetére
1043nd-m van de nem vagyok megelégedve vele
Openwrt dolgozik rajta megy rajta egy ftp, torrent azt annyi.Nem rég vettem pár linux könyvet is:
- Linux adminisztrátorok kézikönyve
- Linux bevetés közben
- Linux bevetés közben második küldetés
- Linux asztali gépeken
- Linux hibakeresésLegalább a számítógépen egy csomó mindent kilehetne próbálni + tesztelni.
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #12990 üzenetére
Most semmire nem akarok költeni ez a gép meg itt van kihasználatlanul.
2000Ft-ba meg havi szinten nem halok bele -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #12986 üzenetére
Egy 300-as codegen táp van benne, de szerintem olyan 120w-on dologzna szerintem nem?
-
lakatosturbo
aktív tag
Üdvözletem mindenkinek!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van itthon egy P4-es gép 512 ram 320GB merevlemez 2,4GHz-es celeron proci meg egy nvidia m440-es 64MB-os VGA.
Na szóval arra lennék kíváncsi, hogy van nekem itthon kihasználatlanul egy 4db gigabites lan kari, ha ezeket belepakolnám kiválthatnám a routeremet erre a száítógépre?
Linux szerver lenne rajta ftp kiszolgáló, torrent ,web szerver is futna rajta ezeket tudom, hogy lehet így használni csak azt nem tudom, hogy a linux szerver tud osztani dhcp-t meg ilyesmit?
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek az Ubuntu tárolót, hogy tudom letölteni kompletten egy mappába parancssorból ?
Nem akarom őket kiírni lemezre. -
lakatosturbo
aktív tag
Emberek lehet olyat csinálni linuxba, hogy az én gépembe megy be a netkábel és egy másik hálókártyán megy ki a gépemből a net a következő gép felé és én tudom állítani. hogy mekkora legyen a sávszélessége? Tehát betudom mondjuk azt állítani hogy ő csak 2Mbitet tudjon használni a netből?
Előre is kössz a választ!
-
lakatosturbo
aktív tag
Valaki tud ubuntura Intel Extreme Graphics 2 drivert mutatni?
Előre is kössz a választ!
-
lakatosturbo
aktív tag
Totál kezdő linuxos vagyok és minden működik flottul de a C-media integrált hang karim nem működik tud erre valaki valami drivert mutatni amit letölthetek mert neten keresgéltem de nem vágom driver telepítéshez se nagyok értek. Ubuntut használok.
pls segítsetek!!
Nagyon köszönöm a segítségeket!!
Konfigom a hozzászólásom alján látható.
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #8872 üzenetére
Az is jó csak tudjam csinálni benne hogy akik az én gépemre vannak kapcsolva azoknak én tudjam korlátozni a sávszélét.
-
lakatosturbo
aktív tag
Linuxba lehet olyat csinálni hogy a gépem osztaná a netet és mac cím alapján tudnám állítani a sávszélességet a csatlakozó gépeknek?
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Major Major #8483 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés ismersz valami progit amivel windows xp-n látom az XFS fájlrendszert?
Meg valaki tudna mondani valamit a samba serverrről? -
lakatosturbo
aktív tag
Valaki tud valami leírást az XFS fájlrendszerről?
Mert én nem találok semmi írást róla. Az érdekelne a legjobban hogy kezeli-e a 4GB-nál nagyobb fájlt? -
lakatosturbo
aktív tag
Emberek sok jót hallottam linuxról és szeretnék vele foglalkozni. Tudtok valami jó indulási pontot leírást honlapot meg ilyenekt mondani?
Melyik Linux verzióval kezdjem vagy mejikkel ajánlatos?Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest