Hirdetés
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel Buds 2a és Pixel Buds Pro 2 összehasonlító gyorsteszt
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Akciófigyelő: Ilyen kedvezmények járnak a Poco F8 sorozatra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hááát, nem tudom mi lehet a baj, de ha többször ua. HW-en fordult elő adatvesztés, akkor nem a fájlrendszerben van a hiba...
Nekem -lekopogom- ext 2-3-4 még nem szállt el (illetve partíció benézés miatt igen, de csak kísérleti linuxal
) NTFS viszont már produkált furákat, de mint kiderült ott is HW hiba volt végül. Ettől a véleménytől még lehet igazad, de azért rákeresnék angol fórumokon, nem HW-e az oka (azzal a géppel vmi vezérlő kompatibilitás hiba, ilyesmi). -
Ha neked az ext3 nem megbízható, akkor tényleg váltanod kell freebsd-re, mert linuxon magasan, kimagaslóan az ext3 a legjobban tesztelt és legmegbízhatóbb fájlrendszer (ez nem zárja ki azt, hogy valaki kevesellje a tudását). Nekem ext3-on csak hw hiba miatt volt adatvesztésem, kernel vagy ext3 hiba miatt nem. A zfs, meg a linuxba szánt hasonló cucc, a btrfs szerintem még sokkal kevésbé stabil, mint az ext3.
A fuse-s fájlrendszerek általában proci erőforrás igényesek, ha érdemi teljesítményt is akarsz, ergo én nem tenném atomra.
Simán áttérsz freebsd-re és akkor jön a fejvakarás filmnézés terén. Fájlszervernek, tűzfalnak, ilyesminek nem rossz a freebsd, de a multimédiás dolgai még gyerekcipőben járnak.
Ezt a pendrive oprendszer külön lemezen az adatok betegséget nem értem, de talán egyszer valaki elmagyarázza.
Szerintem debian + ext3.
-
-
Sipi
addikt
A kritériumod az volt, hogy alapban semmi, majd felteszed, ami kell. Ez pont olyan.

Egy 64 bites desktop és egy sima, régi ThikPaden fut nálam. Igen, utána kell olvasgatni, de leginkább azért, hogy a sokféle lehetőségből mit válassz.
Laptopra a laptop-mode-tools csomagot javaslom, kernelbe forgatott ondemand cpufreq governorral. Nem nagyon kell állítgatni sem. Akitől vettem, WinXP alatt max 1 órás akkuidőt mondott normál használatra. Ezt sikerült 1,5 órára tennem, böngészés, levelezés közben.
Mivel a laptop régi, XFCE4-et tettem rá. Tényleg kis erőforrás-igényei vannak, ellenben szép és sok kellemes beépített szolgáltatása van. Rendesn használat közben a tényleges memória-használatot (cache, buffer nélkül) eddig még nem tudtam 128MB fölé vinni. (Csak Opera indításakor, ami egy rakás ratyi, azonnal megevett mindent, amit talált, és a sörömet is megitta.)
Mod: dr_strange, újraemergelni nem lehetőség, egy idő után mindenképpen újra lesz minden emergelve.
Sipi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Facebook és Messenger
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Linux haladóknak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Antivírus szoftverek, VPN
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

a pendrive miatt hülye ötlet.
) NTFS viszont már produkált furákat, de mint kiderült ott is HW hiba volt végül. Ettől a véleménytől még lehet igazad, de azért rákeresnék angol fórumokon, nem HW-e az oka (azzal a géppel vmi vezérlő kompatibilitás hiba, ilyesmi).