- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
hááát, nem tudom mi lehet a baj, de ha többször ua. HW-en fordult elő adatvesztés, akkor nem a fájlrendszerben van a hiba...
Nekem -lekopogom- ext 2-3-4 még nem szállt el (illetve partíció benézés miatt igen, de csak kísérleti linuxal) NTFS viszont már produkált furákat, de mint kiderült ott is HW hiba volt végül. Ettől a véleménytől még lehet igazad, de azért rákeresnék angol fórumokon, nem HW-e az oka (azzal a géppel vmi vezérlő kompatibilitás hiba, ilyesmi).
-
bambano
titán
Ha neked az ext3 nem megbízható, akkor tényleg váltanod kell freebsd-re, mert linuxon magasan, kimagaslóan az ext3 a legjobban tesztelt és legmegbízhatóbb fájlrendszer (ez nem zárja ki azt, hogy valaki kevesellje a tudását). Nekem ext3-on csak hw hiba miatt volt adatvesztésem, kernel vagy ext3 hiba miatt nem. A zfs, meg a linuxba szánt hasonló cucc, a btrfs szerintem még sokkal kevésbé stabil, mint az ext3.
A fuse-s fájlrendszerek általában proci erőforrás igényesek, ha érdemi teljesítményt is akarsz, ergo én nem tenném atomra.
Simán áttérsz freebsd-re és akkor jön a fejvakarás filmnézés terén. Fájlszervernek, tűzfalnak, ilyesminek nem rossz a freebsd, de a multimédiás dolgai még gyerekcipőben járnak.
Ezt a pendrive oprendszer külön lemezen az adatok betegséget nem értem, de talán egyszer valaki elmagyarázza.
Szerintem debian + ext3.
-
Sipi
addikt
A kritériumod az volt, hogy alapban semmi, majd felteszed, ami kell. Ez pont olyan.
Egy 64 bites desktop és egy sima, régi ThikPaden fut nálam. Igen, utána kell olvasgatni, de leginkább azért, hogy a sokféle lehetőségből mit válassz.
Laptopra a laptop-mode-tools csomagot javaslom, kernelbe forgatott ondemand cpufreq governorral. Nem nagyon kell állítgatni sem. Akitől vettem, WinXP alatt max 1 órás akkuidőt mondott normál használatra. Ezt sikerült 1,5 órára tennem, böngészés, levelezés közben.
Mivel a laptop régi, XFCE4-et tettem rá. Tényleg kis erőforrás-igényei vannak, ellenben szép és sok kellemes beépített szolgáltatása van. Rendesn használat közben a tényleges memória-használatot (cache, buffer nélkül) eddig még nem tudtam 128MB fölé vinni. (Csak Opera indításakor, ami egy rakás ratyi, azonnal megevett mindent, amit talált, és a sörömet is megitta.)
Mod: dr_strange, újraemergelni nem lehetőség, egy idő után mindenképpen újra lesz minden emergelve.
Sipi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- 2025 - Íme a 25. héten megjelenő játékok listája
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged