Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Felhasznalo9
üzenetére
talán meg lehet, de ez esetben azt mondom, hogy ha már fizetsz a wines progiért, akkor az alá win kell. minden emuláció teljesítmény-csökkenéssel jár.ez van, remélhetőleg egyszer a nagy cégek is látni fognak fantáziát és vásárlóképes keresletet (!) a linux mögött.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Felhasznalo9
üzenetére
Mindenféle win emu teljesen legális, tényleg ''csak'' az a lényeg, meglegyen eredetiben a program.
Alapvetően 2 vonal van:
- wine:
Ez igazából nem emulátor, de a végeredmény hasonló (azaz wines program fog futni linux alatt), viszont gyakorlatilag sebességvesztés nélkül (sőt, adott esetben gyorsabb is lehet). A probléma vele, hogy kompatibilitása elég gyér (és sajnos az ilyen ''nagy'' programok általában pont nem mennek)
- Gép emuláló programok (pl. vmware):
Az egész gépet emulálják (értsd: miután elindítod, először fel kell tenni egy operációs rendszert, azaz esetedben windowst). Az előnyük a nagy fokú kompatibilitás (én régen gond nélkül tudtam scannelni, PS-t használni ezen keresztük), hátrányuk, hogy megfogják a gépet. Állítólag a mostani verziók / gépek-nek köszönhetően ez csak pár % sebességcsökkenést jelent, de adott esetben ez épp elég lehet.
A wine ingyenes, az emuláló programok általában fizetősek. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Felhasznalo9
üzenetére
legutóbbi infóim szerint (amit azután gyűjtöttem be, hogy a deb topikba írtam) épp ezek a programok (meg még pár) hiányziklinux alá. sajnos normális kémiai rajzolóprogit (ChemDraw-hoz hasonló) én se találok. dtp-ről egyszer hallottam, hogy van, csak nagyon gyengécske a wines alternatívákhoz képest. tervező meg megintcsak pénzes van, de elég macerás a használata, egy időben próbálkoztam vele (a nevét majd megkeresem, vagy beugrik).
megvan, cycas.
de: [link], én is ezen a lapon akadtam rá évekkel ezelőtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Horgász topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GoPro HERO12 Black (CHDHX-121-RW) akciókamera
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest