- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondolom egy erősebb gépen hardveres videógyorsítás képes vga-val nem sokat oszt szoroz a dolog (meg ha épp nem csinálsz semmit
), ahol érdekes lehet az egy erősebb egymagos vagy low-end kétmagos procis rendszer, régi vgaval megspékelve.
Én egy erősebb egymagos A64 (3200+, 2gb DDR400, X800Pro) gépen próbáltam ki a különféle Linux Mint disztrókat és nem a ram fogyasztás volt a szűk keresztmetszet, hanem egyértelműen a proci (gondolom a vga is belejátszott mivel csak nyílt driver van hozzá), Cinnamonnal pl átlag tevékenységnél 20-30% között volt a procihasználat, ugyanez XFCE-vel csak olyan 7-10% körül, ami még mindig kicsit több az Xp-nél (kb az LXDE lehet egy szinten vele) mérteknél (de, ott ugye van normális driver vga-hoz, meg egy mégiscsak 13 éves rendszer), viszont flash-t nem nem számítva kb mindenben gyorsabb/pattogósabb volt a Linux, SP3-as XP azért alapból bekajál 500-600 mega ramot. -
Imi1981
veterán
Az ubuntu se folyamatosan volt lassú ,de nagyon sűrűn belassult és nem kicsit !A mintet most pár napja próbáltam es egész gyors volt,sokkal gyorsabb mint az ubuntu (bár azt kb egy éve próbáltam és nem tudom melyik verziót ).Mintből se tudom pontosan melyiket töltöttem de 1.1 Gb volt,amit most (amit itt ajanlottak)töltöttem 1.3 Gb.De lehet kipróbálom amiket írtál ,gndolom azt is el lehet indítani cd-ről próbaképpen .
Amúgy a mint tetszett csak telepítésnél ugyan area a patricióra telepítettem ahol a win8 volt,de ugy csak a win8 indult bekapcsoláskor,és nem dobta fel a választás lehetőségét . -
Akkor erősen benne vagy a nagy LINUX problémakörben!
Nekem akkor szerencsém volt a MINT 16 Cinnamonnal, mint ahogy 8- 10 más disztróval nem. Ám ahogy a Distrowatch- ot nézegetem, van még pár disztró.
Vannak egészen speciális célokra kihegyezettek is. Úgy veszem észre, hogy a Linuxnak lelke van és annak harmonizálnia kell az adott gép lelkével. Különben...
-
Ha a KDE aggaszt, akkor ne Chakrát
próbálj ki, hanem Manjaro XFCE- t. Melyik MINT- et használtad, hogy nem voltál megelégedve vele? A fekete képernyő a vga driver miatt lehet, a betűk meg Linux alatt időnként igényelnek kisebb fazonírozást.
Érdemes lenne ezen a topicon kívül itt is kicsit olvasgatnod ezekről a jelenségekről. Mikor áttértem WIN7- ről Linuxra, ezt a két topicot rendkívül hasznosnak találtam.Te sem fogod megbánni, ha belemélyedsz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest