- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Sziasztok !Most három rendszer van a gépemen :win8,xbuntu,kubuntu.Ha a két linux közül le akarom törölni az egyiket ,hogy csináljam?Formázzam le azt a patriciót ?Vagy van más megoldás ?
-
Imi1981
veterán
válasz
ubyegon2 #19430 üzenetére
Hát ez nekem nagyon bonyolult .Inkább újratelepítettem es most elindul a linux mint, de a grub továbbra sem kérdezi meg ,h a windowst vagy a mint-et akarom e indítani :-( .Sőt ki se jön az a felirat ,h a grub elindulna.Szedtem le egy ilyen supergrub nevezetű helyreállitó izét ami live cd-ként el lehet indítani és valahogy helyrehozni a grub-ot, de eddig nem sokra jutottam vele.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok ! Feltelepítettem a régi mint helyére a mint xcafe-t, mert gondoltam kiprobálom mennyivel könnyebb gyorsabb.Mikor kész lett újraindítottam a gépet de csak a grub jön be mellette egy villogó vonallal!Nem jön be a választási lehetöség.Mit csináltam rosszul ?telepítsem újra és valamit máshogy csináljak ?Kösz előre a segítséget !
-
Imi1981
veterán
Sziasztok !Feltelepítettem a mintet külön patricióra de van egy kis gond !Telepítésnél kérte ,h konvertáljam át ext4 fájlrendszerre a patriciót ,megtettem es minden jól is ment es feltelepűlt.Idulásnál frankón megkérdezi h a win8-at vagy a mintet indítsa e.Viszont a többi patriciót(még 3)nem tudom megnyitni,jogosúltságot kér ,beütom a jelszavam de akkor se tudja megnyitni es valami hosszú szöveget ír ki!Van erre megoldás vagy már telepítésnél elcsesztem valamit ?Kösz a választ előre is !
-
Imi1981
veterán
válasz
ubyegon2 #19378 üzenetére
Kösz megnézem !Csak holnap tudom telepíteni mert dolgom volt.Amúgy úgy terveztem ,h kipróbálok párat azt amelyik tetszik azt hagyom meg.Játszani már csak nagyon ritkán szoktam (meg arra meghagyom a wint)úgyhogy inkább az a fontos, hogy gyors könnyű és stabil legyen .Munkatársam épp most ajánlotta a 2010-es ubuntut ,azt mondta az újabbak szarabbak de én azért kipróbálom az újat is ,veszteni nem vesztek vele főleg ha live cd-ként próbálom ki.
-
Imi1981
veterán
Az ubuntu se folyamatosan volt lassú ,de nagyon sűrűn belassult és nem kicsit !A mintet most pár napja próbáltam es egész gyors volt,sokkal gyorsabb mint az ubuntu (bár azt kb egy éve próbáltam és nem tudom melyik verziót ).Mintből se tudom pontosan melyiket töltöttem de 1.1 Gb volt,amit most (amit itt ajanlottak)töltöttem 1.3 Gb.De lehet kipróbálom amiket írtál ,gndolom azt is el lehet indítani cd-ről próbaképpen .
Amúgy a mint tetszett csak telepítésnél ugyan area a patricióra telepítettem ahol a win8 volt,de ugy csak a win8 indult bekapcsoláskor,és nem dobta fel a választás lehetőségét . -
Imi1981
veterán
válasz
quailstorm #19367 üzenetére
Kösz a valaszt mindenkinek !Mintből is van jopár verzió ahogy látom .En valami linux mint petra próbáltam ,de lattam a letöltőhelyen tobb verziót.Akkor letöltöm a mint debiant de már csak holnap .
F34R a wint még meghagyom mert még csak ismerkedek a linuxal és mert barátnőm is használja a gépet ,és ő ragaszkodik a winhez. -
Imi1981
veterán
Sziasztok!Melyik linuxot ajáljátok amd sempron 3000+ 1.67GHZ proci ,1.5 Gb ram és nvidia gt220 videókártyával ellátott gépre ?Az ubuntut próbáltam kb .1 másfél éve(akkori legújabb ) de azt nagyon lassúnak éreztem !Most próbáltam a mintet és ez egész gyors ,de ha tudtok jobbat megköszönném.
Még egy kedés.Lehetséges ugy telepíteni ,hogy most a c meghajtón win8 van és a linuxot a pl d-re telepítem és indulásnál kérdezze meg mlyiket indítsam?kösz a választ előre is !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest