- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vinibali #15760 üzenetére
Nem hiszem, plusz egy mai normális disztrón már a Catalyst telepítése teljesen automatikus, nem kell kézzel feltenni. Még Debian alatt is csak ki kell adni a csomag telepítés parancsot terminálban és megy minden magától.
Azt nem tudom, hogy html5 alatt mi történik, majd megnézem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vinibali #15757 üzenetére
A Catalyst az a zárt driver.
Amihez létezik vaapi Linuxon, az az mplayer és a gstreamer, mindkettőt fel kell tenni vaapi-s verzióban, akkor lehet pl. Smplayerben használni a vaapi-t. Per pill a gstreamer-vaapi -t nem tudtam felrakni még forrásból sem, így nem értem a dolog végére.
Hogy a Chromeban lévő flashplayer mit használ GPU gyorsításra, arról fogalmam sincs, de szerintem nem fog működni.
-
rybank
senior tag
válasz
vinibali #15739 üzenetére
Én amit így mondani tudok, hogy az elején legyen még ott mellette a Windows. Ha elfogy a türelmed ott minden kézre áll. Aztán egyszer csak el fogod hagyni.
Szoftverközpontot telepíthetsz bármelyik ubuntura. software-center csomag.
Youtube HD-ra, meg ott a minitube program.
Ellenőrizd, hogy a nyílt, vagy a zárt meghajtó a jobb neked. Teljesítmény és melegedés szempontjából nekem különbség van.
jockey-gtk-t elindítva tudod felrakni a zártat. Ne egyéb forrásból!
Hangkártya: Utána kell olvasnod, asszem pulseaudio.
A felületek erőforrásai: Azt gondolom, hogy a súlyos DE-ek használhatóak a legjobban. Ők funkcionaliltást tekintve kielégítőek, de lassabbak. Ilyen a KDE, Gnome.
Könyebbek az XFCE4, az LXDE, de van még alternatíva grafikus felületre. Openbox, Fluxbox, Elighment.
Nagytól a könnyű felé haladva, rondább és kevesebbet tudóbbak a környezetek.
Ha nagyon könnyű asztali környezetre van szükséged kézzel kell összeraknod az egyes összetevőit.
SSD-re ezt javaslom. Itt a tmpfs lépés legyen az utolsó, amit megcsinálsz.
Még ezer dolgot kéne írnom. Próbálkozz, legyen mellette a windows, ha elmegy a türelmed és mindenre rá fogsz jönni te is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Milyen házat vegyek?
- Drón topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- TV antenna és jelerősítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest