- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vinibali #15760 üzenetére
Nem hiszem, plusz egy mai normális disztrón már a Catalyst telepítése teljesen automatikus, nem kell kézzel feltenni. Még Debian alatt is csak ki kell adni a csomag telepítés parancsot terminálban és megy minden magától.
Azt nem tudom, hogy html5 alatt mi történik, majd megnézem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vinibali #15757 üzenetére
A Catalyst az a zárt driver.
Amihez létezik vaapi Linuxon, az az mplayer és a gstreamer, mindkettőt fel kell tenni vaapi-s verzióban, akkor lehet pl. Smplayerben használni a vaapi-t. Per pill a gstreamer-vaapi -t nem tudtam felrakni még forrásból sem, így nem értem a dolog végére.
Hogy a Chromeban lévő flashplayer mit használ GPU gyorsításra, arról fogalmam sincs, de szerintem nem fog működni.
-
rybank
senior tag
válasz
vinibali #15739 üzenetére
Én amit így mondani tudok, hogy az elején legyen még ott mellette a Windows. Ha elfogy a türelmed ott minden kézre áll. Aztán egyszer csak el fogod hagyni.
Szoftverközpontot telepíthetsz bármelyik ubuntura. software-center csomag.
Youtube HD-ra, meg ott a minitube program.
Ellenőrizd, hogy a nyílt, vagy a zárt meghajtó a jobb neked. Teljesítmény és melegedés szempontjából nekem különbség van.
jockey-gtk-t elindítva tudod felrakni a zártat. Ne egyéb forrásból!
Hangkártya: Utána kell olvasnod, asszem pulseaudio.
A felületek erőforrásai: Azt gondolom, hogy a súlyos DE-ek használhatóak a legjobban. Ők funkcionaliltást tekintve kielégítőek, de lassabbak. Ilyen a KDE, Gnome.
Könyebbek az XFCE4, az LXDE, de van még alternatíva grafikus felületre. Openbox, Fluxbox, Elighment.
Nagytól a könnyű felé haladva, rondább és kevesebbet tudóbbak a környezetek.
Ha nagyon könnyű asztali környezetre van szükséged kézzel kell összeraknod az egyes összetevőit.
SSD-re ezt javaslom. Itt a tmpfs lépés legyen az utolsó, amit megcsinálsz.
Még ezer dolgot kéne írnom. Próbálkozz, legyen mellette a windows, ha elmegy a türelmed és mindenre rá fogsz jönni te is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest