-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ahamm. Ehez nem kell semmi démon, nálam van egy cpufrequtils csomag, bootnál elindul, összesen annyit csinál, hoy a megadott governorba teszi a procit. Innentől nem is igazűán értem, mit kellene piszkálni - a user kivételével az összes governor feladata az, hogy kezelje a proci sebességét. Automatikusan, magától. Szerintem az összes többi izé csak voodoo varázslat. (Pl. nem tudom, minek powernowd, egyáltalán mit tud csinálni...)
Ha mégis kell a powernowd, mert a szívedhez nőtt, nézd meg a kernelt. Elképzelhető, hogy a te procid bugos, és NEM az amd-féle frekvencia-kezelést, hanem a standard ACPI-t kell használnod. Vagy ha ez van, akkor fordítva (amd-nvidia alapokon többször láttam már, hogy nem követik a standardokat.
)Mod: ráadásul bármelyik külső segdélet a frekvencia szabályásához azt eredményezi,m hogy userspace governorba kerül a proc. Ha semmi egyebet nem akarsz, csak frekvenciát szabályozni, felesleges még egy démont is indítani, hiszen az ondemand, sőt, más megközelítéssel a többi is ezt teszi, kernelből. Ahogy nézem, a powernowd semmit nem tud, csak frekit váltani... Szerintem ennyiért nem éri meg használni.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite használt, szép állapot 97% akku 6 hónap garancia
- LG 27GX700A-B - 27" OLED Tandem / QHD 2K / 280Hz 0.03ms / 1500 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)