- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
sh4d0w #34137 üzenetére
sh4d0w, urandom0:
Köszönöm az infókat.Amit jelenleg is használok/használtam:
ssh
- ed25519 kulcspár (+passphrase jelszóval)
- root belépés tiltva
- jelszavas belépés tiltva
- port áthelyezve 32000+ tartományba
- pam tiltva (bár ez most nem számít, de nem használom)ufw
- kizárólag az ssh, 80/443, 8080/8443 portok vannak nyitva (ezeket használom)fail2ban
- bantime 1440m, findtime 30m, maxretry 3folyamatosan up-to-date, de manuálisan szoktam frissíteni
egyelőre nem használok külső repo-t (csak Arch esetében, Debian esetében szükséges volt)A többit nem használtam, nem ismertem, nem állítottam be. Ezeket meglesem, köszi még1x.
Log-okat nézegetem.Amúgy a 2db IP biztosan nem én voltam, minden gépem és a vpn is "Europe/Budapest" időzónával fut.
Láttam, hogy Digital Ocean az IP tartomány, de valamelyik oldal New York-ra mutat, valamelyik Frankfurtra.
Mindegy, biztosan nem én voltam. (Proton VPN-t használok a klienseken)Akkor egyelőre figyelek ... és a többi eszköz használatát megnézem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest