Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomi84
    aktív tag

Kipróbálom amit írtál.
    Ctrl+Alt+Backspace-t ismerem, de nem tudom alkalmazni mégpedig a következő miatt:
    A gép egy Sun Ultra 5 Type 6 billentyűzettel. Induláskor az X beléptető felületénél nem tudok belépni mert, számok jelennek meg a betűk helyett a beviteli mezőben.
    Ezért kellene szerkesztenem a billentyűzet szekciót, pontosan így: [link]
    Konzolról meg is csináltam, csak éppen nem történik semmi, mintha nem alkalmazná a módosított konfigfájlt.

hmmm... jól van elnevezve a config fájl? CF86Config-4 kell, hogy legyen a neve, figyelj a nagybetűkre. a helye pedig /etc/X11, biztosodj meg benne hogy ott van.
    Bocs ha ezek nagyon láma tanácsok, de nem jut nagyon más az eszembe. Ha átírtad a konfig fájlt akkor muszály neki aszerint töltődnie.
    egyébként találtam egy oldalt, az ipse pont egy ilyen gépre tett Debiant (mondjuk neki más a billentyűzete ahogy néztem). Elég részletesen leírja, hogy ő mit csinált: [link] Nézd meg, hátha segít.

Ja, és még úgy is újra tudod indítani az x-et, ha konzolból egy kill-lel leállítod, mejd újraindítod. A top-paranccsal tudod kilistázni az éppen futó alkalmazásokat.

Új hozzászólás Aktív témák