- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Még annál is egyedibbé tehetjük a Realme GT 8 Pro-t
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tönkrement a laptopom, egyelőre kénytelen vagyok egy ősi gépet használni. A tönkrement gép SSD-je szerencsére megmaradt, de a rajta lévő Ubuntu 22.04 nem indul el, gyanúm szerint azért, mert UEFI-s rendszer, a jelenlegi gépen meg még hagyományos BIOS van. Egyébként egy Lenovo T61, amennyire tudom, már 64 bites processzorral.
Ha ezt rosszul tudom, akkor ennyi volt, mert a rendszerek biztosan 64 bites.
Viszont van benne egy kis nehezítés: a / egy titkosított (LUKS) partíción létrehozott LVM köteten van.Az én elképzelésem az lenne, hogy bebootolok egy live rendszert, cryptsetup open, felmountolom a /-t valahova, alá a dev, sys, proc fs-t, a /boot és a /boot/EFI partíciót (kihagytam valamit?) chroot, grub-install /dev/sda és mindenki heppi.
Mit hagyok ki?Esetleg arra van ötlet, hogy Ubuntu 22.04 live-t hogyan lehet GUI nélkül bootolni?
Mert lehet, hogy a fent vázolt eljárás közben azért fagy le a rendszer, mert a VGA driver hibás. Az eredeti rendszer egy Windows Vista, hibátlanul működik, ebből gondolom, hogy nem hardver hiba miatt szívből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Még annál is egyedibbé tehetjük a Realme GT 8 Pro-t
- EAFC 26
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Civilization V
- Mikrotik routerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest