Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tönkrement a laptopom, egyelőre kénytelen vagyok egy ősi gépet használni. A tönkrement gép SSD-je szerencsére megmaradt, de a rajta lévő Ubuntu 22.04 nem indul el, gyanúm szerint azért, mert UEFI-s rendszer, a jelenlegi gépen meg még hagyományos BIOS van. Egyébként egy Lenovo T61, amennyire tudom, már 64 bites processzorral.
Ha ezt rosszul tudom, akkor ennyi volt, mert a rendszerek biztosan 64 bites.
Viszont van benne egy kis nehezítés: a / egy titkosított (LUKS) partíción létrehozott LVM köteten van.Az én elképzelésem az lenne, hogy bebootolok egy live rendszert, cryptsetup open, felmountolom a /-t valahova, alá a dev, sys, proc fs-t, a /boot és a /boot/EFI partíciót (kihagytam valamit?) chroot, grub-install /dev/sda és mindenki heppi.
Mit hagyok ki?Esetleg arra van ötlet, hogy Ubuntu 22.04 live-t hogyan lehet GUI nélkül bootolni?
Mert lehet, hogy a fent vázolt eljárás közben azért fagy le a rendszer, mert a VGA driver hibás. Az eredeti rendszer egy Windows Vista, hibátlanul működik, ebből gondolom, hogy nem hardver hiba miatt szívből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anime filmek és sorozatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- LEGO klub
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest