- Milyen okostelefont vegyek?
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, Debian hozzáértőktök érdeklődnék, hogy vajon hogyan engedték ki a Debian 9-et stable-re, ha bnőm ASUS EeePC-jén a Radeon HD6250, ami 8-as Debil alatt gyönyörűen támogatva volt, 9 alatt fekete képernyővel fogadja az embert ?
Ez most komoly, vagy esik szét a Debian közössége (és szoftvere), vagy mi történik ?
Értem én, hogy firmware-amd-graphics meg a kernelbe betették a támogatást a 9-essel, meg egyéb finomságok, ez mind
szuper és jó(vagy sem).De ez akkoris egy stable kiadás kellene hogy legyen, számomra nem lenne megengedhető akkora mértékű BUG, hogy a világ Radeonos gépeinek bizonyos hányadát érintse. Ez nem egy stable-ben megengedhetően bennmaradt (vagy benézett) bug, hogy most az XY réteghardver streamer nincs jól kezelve, vagy valami elhasal, eltörik, egy Radeon GPU eléggé mainstream-nek mondható. (Esetemben AMD C50-es prociba tett HD6250, de erre a hibára rákeresve a teljes Debian-Ubuntu vonal ettől hangos, különféle 6-7-es szériás Radeos user-ektől).
15+ éve használok Debiant, anélkül, hogy belemásznék a fejlesztésbe, filozófiába, bármibe komolyabban, szerintem ehhez egy emberélet kevés, de a minősége kicsit torpanni látszik, legalábbis számomra. Használok stable-t is, testing-et is próbálok új gépen szívesen, de egy kis EeePC-n, amire a Win7, Win10, Debian 8 felmegy csont nélkül, a Debian 9 elhasal, a Live sem jön be (bejön, csak no kép, mert pingre válaszol).
Aztán jönnek a grub betöltő sorok szerkesztése, nomodeset javaslatok (ami nem működik, mindaddig, míg az acpi=off és/vagy a nolapic mellé nem kerül), firmware-amd-graphics telepítése és hasonlók, reboot és ugyanúgy black screen. (ssh-n persze elérhető marad helyi hálón).
Valahogy össze fogom szarakodni, hogy a 9-es is menjen rajta, a gondom inkább az, hogy így lett stable a 9-es, hogy egy mainstream-nek mondható hardveren nonstop történik valami szar és kezd az összes tököm kilenni az egész Debiantól. Korábban a wifi firmware-ek körül ment ez, megértem én a háttérokokat, gyártók genyók, satöbbi, lehet sok irányba mutogatni, de akkor sem ideális szitu. És most csak kipuffogtam magam, megoldást nem várok feltétlen, de rohadtul fel tud *ni..
Alternatív disztró esetleg ? Próbálok most egy Elementary OS-t, hátha.
Csak semmi kedvem leszokni az apt-zésről és valami mást megtanulni, pedig lehet, hasznomra válna.
Még egy Mint-et ráeresztek, csak a teljes Ubuntu line-tól és annak származékaitól (amik végeredményben agyon-tweak-elt Debian testing-ek) fázok
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...