Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- One mobilszolgáltatások
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az fdisk -l - azt dobta, hogy nem tud hozzáférni semmihez. Így a többit nem próbáltam (fsck), viszont megnéztem testdiskkel, ext4 a fájlrendszer. (Sajnos nem én installáltam a linuxot, így ezt is kutatni kellett.)
A gparted-et nézem. Csatolom, a képet amit látok. Az első három biztos hogy a windowshoz tartozik. Az sda4 a linuxos, de valamiért három részre van osztva. sda5 egy linux swap, sda6 egy adat partíció, ide a gazdája szerint adatok vannak mentve és van egy lefoglalatlan 97 gb-os partíció, szerintem ez az ubuntu partíciója, de valamiért lefoglalatlannak mutatja. Ezzel van a baj.

Biztos hogy a windows update cseszte el, mert hétfőn ráengedtem az updatet, addig minden rendben volt. Amikor frissített 1607-ről 1803-ra, egyszer csak egy menetrendszerű újraindulásnál a grub rescue fogadott... :/
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Adobe Indesign
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Androidos fejegységek
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Pánik a memóriapiacon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Subaru topik
- További aktív témák...
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest