- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #27678 üzenetére
Siker! Sikerült az adat partíciót elérni ezzel a paranccsal: "gksu nautilus"
Az így megnyíló fájlkezelőben elérhető volt az adatok partíció is és le tudtam menteni az ott lévő adatokat.
Úgy döntöttem ezek után formázom az egészet és csak egy Windowst kap a gép. Mindazok által semmi bajom a linuxxal, de így egymás mellett két oprendszer egy átlag felhasználónak teljesen felesleges.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, tegnap kb. már utolsó próbaként jutott eszembe, hogy írok a prohardverre, mivel itt profik vannak, akik segítenek sokszor másoknak.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #27675 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek az eddigieket.
Megnyitottam Ubuntus Live disztrón a fájlkezelőt. Látom a 144 gigás windows partíciót (sőt még az 1 gigás windowsnak fenntartottat is), tudok is róla adatokat másolni. Viszont az adat nevezetű partíciót nem nyitja meg, azzal a szöveggel, hogy "You do not have the permissions necessary to view the contents of "adat"."
Megnyitottam a Gnome disket is arról is csatolok képet. Természetesen itt sem enged belépni az adatba.
-
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #27666 üzenetére
Az fdisk -l - azt dobta, hogy nem tud hozzáférni semmihez. Így a többit nem próbáltam (fsck), viszont megnéztem testdiskkel, ext4 a fájlrendszer. (Sajnos nem én installáltam a linuxot, így ezt is kutatni kellett.)
A gparted-et nézem. Csatolom, a képet amit látok. Az első három biztos hogy a windowshoz tartozik. Az sda4 a linuxos, de valamiért három részre van osztva. sda5 egy linux swap, sda6 egy adat partíció, ide a gazdája szerint adatok vannak mentve és van egy lefoglalatlan 97 gb-os partíció, szerintem ez az ubuntu partíciója, de valamiért lefoglalatlannak mutatja. Ezzel van a baj.
Biztos hogy a windows update cseszte el, mert hétfőn ráengedtem az updatet, addig minden rendben volt. Amikor frissített 1607-ről 1803-ra, egyszer csak egy menetrendszerű újraindulásnál a grub rescue fogadott... :/
-
törölt tag
Sziasztok,
adott egy Ubuntu 16.04+Windows 10 egymás mellett. (Nem vagyok barátja ennek a két op rendszer egymás mellett dolognak, de mindegy így kaptam a problémát.) Eddig tökéletesen működött, de a 1607-ről 1803-asra való Windows frissítés tönkre vágta a grubot és csak a grub rescue jön be.
Próbáltam a google nyújtotta lehetőségeket kiaknázni és visszaállítani a dolgokat, de egy partíciót, amin az Ubuntu van (valószínűleg) nem látja a grub rescue. hd0.msdos1-től msdos6-ig minden van amikor kiadom az ls parancsot, kivétel az msdos4. Próbáltam liveUSB-n a testdisk-et, ott lát minden partíciót, de nem jutottam előrébb.
Tudna valaki segíteni? Nagyon megköszönném, fontos adatok vannak az Ubuntus partíción.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Kutya topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest