- A nap színe: a vörös
- Google Pixel topik
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- Fotók, videók mobillal
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
- MWC 2026: Xiaomi termékdömping lesz szombaton, ezek a cuccok érkeznek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Mégiscsak rászorulnék egy kis segítségre iptables ügyben.
Az újratelepítés óta egy kínai IP-ről szakadatlan brute force-olják a gépet ssh-n keresztül root userre.
A támadó IP címét letiltottam iptables-el a legjobb ismereteim szerint, mégis folyamatosan próbálkozik.
Ezt a sort parancsot futtattam le:iptables -A INPUT -s 112.85.42.102 -j DROPEnnek ellenére folyamatosan ott vannak a támadások logjai a /var/log/secure fájlban:
Failed password for root from 112.85.42.102 port 3387 ssh2Már újra is indítottam a gépet, de hiába. Az iptables -L a legvégén ezt írja ki:
DROP all -- 112.85.42.102 anywhereMost akkor mi van, hogyan tud mégis tovább próbákozni?
Elrontottam valamit a kitiltó paranccsal? Hogyan tudnám megoldani, hogy ténylegesen letiltsam a kívánt IP-t tűzfalszinten?
Kérlek segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- HP Victus 16 i5-11400H 16 GB RAM 512SSD RTX 3050 4 GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - R5P 3500U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest