-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Összeraktam egy aprócska kis storage szervert magamnak, amivel lenne egy kis gondom. A gépben lévő alaplap miniITX típusú, atom procis, ami csak 2db sata portal van ellátva. Nekem viszont 3db sata portra volt szükségem, ezért beszereztem egy PCI-os Silicon Image 3512 sata raid controllert. Így már 3db 2TB sata hdd-t tudok használni raid5-ben. Tudom a PCI-nak csak 133MB/s a maximális adatátviteli sebessége, tehát még a sata1 sebességét sem tudja elérni, de hdparm-al ellenőrizve a PCI buszon logó hdd-t, a sebessége alig marad el az alaplapi sata2-es merevlemezekétől. Na mindegy ez most nem is fontos. A lényeg, hogyha induláskor csatlakoztatva van egy USB pendrive, akkor a 3. hdd /dev/sdc helyett /dev/sdd-ként jelenik meg a rendszerbe és szétesik a raid5. A pendrive a /dev/sdc útvonalon jelenik meg, ahol előzőleg még a 3. hdd volt. Gondolom ez azért van, mert a 3. hdd külön chip-en keresztül csatlakozik a rendszerhez. Tehát a lényeg, le lehet ezt valahogyan fixálni, hogy a /dev/hdc útvonal mindig ugyan arra a hardver eszközre, esetemben ugyan arra hdd-re mutasson?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Milyen házat vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Sorozatok
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest