Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacces

őstag

Hali,

Jogosultság kezelés beállításhoz keresnék megoldást az alábbi problémámra :).
    Rendszer: Ubuntu 13.04 64bit
    Alkalmazás: Apache2 (webszerver process talán)
    Célkönyvtár: /var/www vagy a webalkalmazás elérési útja /var/www/xy (így röviden)

Na én az alábbi parancsokat adtam ki

sudo adduser <username> www-data
    sudo chown -R www-data:www-data /var/www
    sudo chmod -R g+rw /var/www

Ez korrekt. Tökéletesen jó, kivéve egy esetben. (Megpróbáltam /var/www/xy-ra is kiadni, de semmi változás)

Az xy webprojekt esetében van egy olyan dolog, hogy a webszerver folyamat megpróbálna 2db könyvtárat létrehozni, na akkor bukta, mert Permission denied-t kapok. És nem tudja létrehozni.
    1. Kiadom a parancsokat (ekkor minden megkapja a jogosultságot
    2. Az alkalmazás akarna (webszerver) létrehozni könyvtárat, na akkor szevasz, jogosultság hiba van...

Ezt nem igazán tudom, hogyan kellene, megoldani, rákerestem neten, hogy webszervernek valahogy beállítani, hát nézétek, a 3.ik sikertelen próbálkozás után, inkább ide fordultam, mert nem tudom, hogy egyáltalán jó helyen keresgélek. Meg néha szkeptikus vagyok a sok terminálos leírástól, mert némelyik paranccsról (még utaná olvasva) sem tudom, hogy mit akar csinálni a rendszerben :DDD

Érdekesség, hogy ha NetBeans fejlesztő környezetet használok, ugyanúgy van egy kis gebasz... mert igaz létre tudja hozni a NetBeans a könyvtárakat, de akkor megjelenik az ikonokon a védett szimbólum (lakat). Ha viszont mindezt Nautlius alatt csinálom, akkor nem.

:R

Új hozzászólás Aktív témák