- Apple Watch
- Nem lesz Xiaomi 16
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
AMD E350 procis gépre raktam Sabayon linuxot néhány napja.
Más az elején megszivatott azzal, hogy csak akkor indult el már a telepítő is, ha kikapcsoltam a kernel modulok betöltését (erre külön opció van a DVD indító menüjében a Radeon GPU-k kedvéért).
Ezután szépen felment némi partíciós tábla szívás után.
Kipróbáltam a kwin desktop animációit, és működött is a gumi hatású ablak, bár éreztem rajta kis scrollozást és enyhe akadást.
Tegnap netre csatlakoztattam a gépet, és nyomtam egy frissítést.
Fél napig ment a 381 db rfissítés, és utána nem indult el a gép - fekete képenyő a boot egy szakaszában - ugyanúgy mint az elején.
Ezt a leírást találtam amit végig is csináltam.
Ezután indult a gép, de olyan szinten meghalt a VGA, hogy nem műxik a desktop effekt sem egyáltalán (eszelős szaggatás, és az effekt sehol), szaggat minden video, stb.
Ha a képnézől OpenGL-re állítom, akkor összeomlik a képnéző.Gondolom, nem műxik rendesen a driver. Hogy tudom ezt megoldani?
Az eddigi ubuntu/suse linuxos gépeimnél sosem volt szempont a megjelenítés, mert olyan gagya VGA volt bennük (sokéves nV), hogy egyáltalán nem foglalkoztam a témával - persze gond sem volt.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest