- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
-
Mobilarena
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Black&White #1858 üzenetére
Igen
A NAS-om egy H4+ (az asztali PC-m H4). -
Multibit
nagyúr
válasz
ChiliChili #1753 üzenetére
Odroidot - és tartozékait - Koreából rendeltem. Gyorsan megérkezik, a DHL Express hatékonyan intézi a vámkezelést. Persze, tejelni kell. De ne gondolja senki, hogy EU-n belül gazdaságosabb a vásárlás.
-
Multibit
nagyúr
válasz
PROTRON #1736 üzenetére
Ahogy írtam, routernek használom a H2-t, tehát nem tudom, hogy milyen lehet másodlagos netezős PC-ként. Igaz, teljesítmény tekintetében nincsenek nagy igényeim, egy J5005-ös fanless PC most az asztali gépem (legfontosabb szempont a hangtalanság volt, mikor építettem). Azt sem tudom, hogy mennyire kezeli jól a satara dugott egységeket, mivel csak egy NVMe SSD van rászerelve. Rouerként szépen muzsikál. Egyelőre a leginkább erőforrás igényes alkalmazás a Sensei a routeren, de amíg az ingyenes változatot használom, a H2 is elég alá. Mondjuk, a Maltrail elég jól meghajtotta, amíg fent volt rajta
A NAS - ahogy a neve mutatja - hálózati tároló. Akkor fogod teljesen kihasználni a H2+ NAS-odat, ha a routered és a switched is legalább 2.5 Gbps-képes.
Túl sokat problémázol az árakon. Nem is gondolod Te komolyan a gigabit feletti LAN-ozást -
Multibit
nagyúr
válasz
PROTRON #1734 üzenetére
Az elsődleges cél a NAS
...
így szeretném NAS-ban a lehető legnagyobb hálózati sebességet elérni, a legalacsonyabb költséggel
Ha már NAS, abba több TB háttértár illene. Láttad mennyibe kerülnek a 3-4 TB-os SSD-k? Nem maga az SBC fáj majd sokba, hanem a háttértár. Ha csak "kicsibe" gondolkodsz (kevés tárhely), akkor nem is érdemes belefogni.
Amúgy én egy ODROID-H2-t használok, igaz, nem NAS-nak, hanem routernek. Bruttó 70 ezer forintba került, Koreából rendelve úgy, hogy a memória és az NVMe SSD a fiók mélyéről jött (tehát nem kellett rá kp-t kiadnom). Az említett 70k így jött össze: SBC+"LEGO-zós" akril ház+tápegység+főkapcsoló+szállítási költség+ÁFA+VÁM illeték.Vagy nekem kell majd blogot írni az első kezes tapasztalatokról?
Neked kell -
Multibit
nagyúr
Nincs N2-vel tapasztalatom (H2-t vettem). Viszont van egy Minix Neo U9-H boxom, amin CoreElec oprendszert használok. Kezdetben SD kártyáról bootolt, jelenleg eMMC-ről. eMMC-ről gyorsabb, egyértelműen. Gyanítom N2-vel is ez a helyzet. Persze, ha nagy az írásterhelés, akkor érdemes valami jobb fajta (értsd MLC) SSD-t beüzemelni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Andrew801 #1637 üzenetére
Tudom, hogy régi hsz, amire válaszolok, de ha esetleg más is ilyen céllal keresne H2-t, ne tegye! A HDR nem fog menni rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Viccrovat
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- sziku69: Szólánc.
- HTPC (házimozi PC) topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest