- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Processzor - VGA párválasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drumbase
csendes tag
válasz csipio20 #802 üzenetére
Üdv mindenkinek! Összeraktam egy konfigot és már csak a videokari hiányzik belőle és nem tudom milyet vegyek.. Asus Z97-p lapom van i5 4670K procival, (gyári hűtő egyelőre) és 2x4 Gb ram (fury savage 1600, cl9) Inkább online játszom counter strike játékokkal arra kellene de mivel ilyen jó gépem van most már ezért szeretnék majd mai újabb játékokkal is játszani. Full HD monitorom van ami szép képeket ad.. A keret kb 50.000Ft.. Elég erős ez a gép szerintem és nem tervezek új gépet jó pár évig, és annak ellenére hogy K-s a proci húzni nem szeretném.. Annyit még hogy a lap, a DVD rom, a monitor, és ami csak lehet Asus.. Ha lehet a kari is legyen Asus.. Szeretem ezt a márkát.. Üdv és köszönöm előre is a tippeket!
-
iceool20
tag
-
gerenda110
aktív tag
Szerintetek i7 4770k + r9 290x msi z87 g45 gaming lap ochoz eleg egy cooler master rspjp 500as tap??
Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz gerenda110 #807 üzenetére
12V-os ágon kevéske, és osztott, szóval én nem erőltetném. Ezekhez már mehetne:
-Thermaltake Hamburg 530 ~ 13k
-Thermaltake Berlin 630 ~ 15k
-FSP Raider 550(80+ Bronz) ~ 19k
-FSP Raider S 550(80+ Silver) ~ 19k
-XFX TS 550 Bronz ~ 21kOC lenne? És ha igen, akkor mekkora?
[ Szerkesztve ]
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az volna, hogy a jelenlegi 5770-es kártyámat mire érdemes (érdemes-e egyáltalán) cserélnem egy i5 3330 mellett. Újabb- régebbi játékokra volna használva. Esetleg, ami számít a fogyasztás. Legjobb volna, ha lekapcsolna és a CPU IGP-je menne, ha nincs szükség a kártyára. (elég sokat megy a gép, úgy, hogy nem is kell a grafika.) Gondolkoztam esetleg még egy 5770-en, de ez az utolsó állításommal ellentétes lenne.
http://www.panoramio.com/user/szab02
-
Taposo
aktív tag
Szia egy GTX 750 Ti ajánlok és amire te gondolsz az a Virtu Lucid technológia ami halva született igy használhatatlan, de egy GTX 750 Ti terheletlen állapotban kb. 3-4 W fogyaszt és hangtalan
-
Szab02
aktív tag
Oké, akkor a Virtu Lucid elfelejtve ( köszi az infót). Egy Ti 750-re nem vagyok biztos, hogy megérné-e cserélni. A teszteket elnézve minimális teljesítménynövekedés -kb. 25k forintért mozognak használtan- cserébe kisebb fogyasztás.
Mi a vélemény egy r9 270x-ről? Ehhez gyenge lenne a proci? (terhelten elég sokat eszik, ez talán nem baj, de üresjáratban mennyivel több, mint egy 5770? )http://www.panoramio.com/user/szab02
-
Taposo
aktív tag
-
iceool20
tag
Szia! Csak szeretném megköszönni anno a segítséged prociválasztás terén! Megtapasztaltam a saját bőrömön is, hogy mekkora különbség a régi AMD-m hez képest az intel i5...
Athlon X4 860K procim volt egy Asus Matrix HD7970 mellett és erős processzorlimitem jelentkezett a GTA V és DayZ-ben is. A többi játék alatt jól teljesített. GTA V (sokminden very high és high mediumon semmi Full HD felbontáson) úgy 28-32 fps közt mozgott proci 100%-on pörgött vga meg alig alig volt terhelve.
Tegyük hozzá ez a proci újonnan volt 23 K Ami pedig most teljesít a gépemben egy i5 4690K ami viszont új árban 72 körül mozog. Jelenleg ugyanazokkal a beállításokkal stabil 60 fps GTA V alatt viszont sokszor olvastam más fórumokon is, hogy ez az i5 képes e egy izmos SLI remdszert kihajtani válasz, hogy igen... szerintem ott már bajban lenne... Az én sima matrix kártyám mellett GTA V alatt azért közel 80-90% között dolgozik még a vga hevy terhelést ad le (vagyis még nem a maximumot) Természetesen mind a vga mind a proci alapon fut egyiket sem húztam. Ez a párosítás viszont tökéletesre sikerült úgy érzem és ezért a tanácsért köszönet Taposo kollégának! Igaz más típusokat ajánlott[ Szerkesztve ]
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
Taposo
aktív tag
válasz iceool20 #814 üzenetére
Örülök hogy segitségedre lehettem. Azzal procival min. 4 évig gondod nem lesz, hisz ha már megnézed az új Witcher játékot szinte sz@rik rá milyen procid van, még egy öreg AMD Phenommal is könnyedén megvan a tökéletes játékélmény s állitólag az új grafikus api -k még inkább leveszik a terhet a prociról
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Vettem egy GTX 970 VGA-t nemrég egy i5 3470 mellé.
Az az érdekes sok játékban, hogy mindkettő csak 30-40%-os terhelésen megy. Ilyenkor mi van?
Mert ha jól tudom akkor nem hajtja ki az egyik eszköz a másikat, ha az egyikük már 100%-on pörög és a másik csak lazsál. De az én esetemben mindkettő lazsál.
Nem lenne jól optimalizálva a játék? -
gainwardgs
veterán
2500K 4.5Ghz-en egy 980 Ti mellé 1080p-ben szűrőkkel??
Vagy cseréljek procit?? -
caris1
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy GTX960 mellé milyen Core-i5 processzort érdemes tenni(H97 alaplapba)? Elég az olcsóbb alacsonyabb órajelű (mondjuk i5-4460), vagy érdemesebb drágább, de magasabb órajelűt (pl. 4690) venni? Mennyit számít az órajelkülönbség?
A cél: játékok futtatása 1920×1200-ban (Witcher 3, Dragon Age: Inquisition, Wolfenstein, Metro Redux...).We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
Taposo
aktív tag
(#816) Melorin
Több infó kellene, pl. mégis mivel játszol ? Órajeleket, hőmérsékletet nézted ,fps/részletesség, amúgy a 4GB rendszermemóriád nagyon kevés.(#817) gainwardgs
Jó lesz a 2500K mellé még évekig, főleg az új apik mellett(#818) caris1
Szia számit az órajel, ha teheted legyen i5 45xx / i5 46xx ! -
Taposo
aktív tag
Maga az op rendszer alá is kevés a 4 giga ! 8 gigával kézzelfoghatóan gyorsul minden, ami nem el hanyagolható olyan kaliberű alkatrészek mellett mint amilyenekkel te is rendelkezel. Azért mutassa a 2,5GB -t mert próbál takarékoskodni az op rendszer hogy egyenlően elossza a rendszer s játék stabilitásához egyszerre . Egy modern gépbe 8 GB rendszer memória kell se több se kevesebb ! És még mindig nem értem hogy mi a problémád a VGA/CPU pároddal, Alien Isolation milyen beállitásokon mennyi képkockát produkál ?
-
Melorin
addikt
Az a problémám, hogy mind a CPU mind a VGA 40% körül teker. Ha jobban megerőltetnék magukat, több fps-t is kilehetne csikarni.
Ha jól tudom ez az egész cpu-vga párosító topik arról szól, hogy 99% közeli kihajtást szeretne elérni mindenki.
Megérteném ha mondjuk a CPU-m 100%-on tekerne és a VGA csak 30%-on, mert akkor azt jelentené hogy gyenge a procim, és kitudná futni magát jobban a VGA egy erősebb procival.
Na de az én helyzetemben mi is történik akkor?Az Alient véletlenül letöröltem, azzal nem szolgálhatok, de a többi játékban is jó lenne egy kis fps növekedés.
Ami elviekben lehetséges lenne hisz a kihasználtság-mutató szerint van tartalék a gépben.Nem értem ezt a RAM dolgot sem. Miért töltené meg csak a felét a 4GB-nak "spórolás" címszó alatt a rendszer, amikor még ott van 2GB parlagon. Azt megérteném ha 3.8GB lenne használatban, hogy egy keveset hagyjon, és megoldja a többit swap-ból, na de 2GB??
-
Taposo
aktív tag
A ramhoz már csak annyit fűznék hozzá hogy pl. nálam a 8 gigából játékok alatt 5-6 gigát megzabál szóval felhasználja a többletet elég rendesen, volt 16 gigám is ,de ott ugyan úgy 6 gigát zabált bármit is csináltam.
Nem tudom hogy esetleg amiket mértél eredményeket játékok alatt össze-e mérted más tesztoldalak eredményivel hogy mégis mennyivel kevesebb a képkocka számod. De a procid egy elég erős jószág szóval ott ne várj 80-100% terhelést, ott a 40% kihasználás érthető hisz nem az a szűk keresztmetszet. Az a AB program pedig csak divat program azzal nem lehet VGA kihasználtságot méri az csak a VGA egy kis szegletében végbemenő adatforgalmat figyeli Ezzel a programmal kel mérni ! Nézd meg más oldalak eredményit is az emlitett játékokkal s mérd össze te méréseiddel. -
iceool20
tag
Szia! Csatlakozom Taposo kolléga hozzászóllásához is egyben! Számít nagyon is a ram mennyisége... Nekem alapjáraton volt 8GB a gépembe és játszottam úgy látszott mindenre bőven elég mert GTA 5 alatt 7.5 gb volt maximum használtaba és mellette futott sok más alkalmazás is... De tettem bele 16GB-ot és hihetetlen de FPS szám is nőtt a gta 5 alatt amit sosem gondoltam volna...
Tehát nagyon is számít a ram mennyisége[ Szerkesztve ]
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
God MonXter
tag
Sziasztok!
Lassan lecserélném a korosodó core2 konfigom.
Mennyire éri meg manapság i5 2500k-t venni?
Lehet jobb választás lenne már egy újabb 4xxx sorozatú i5?
Kb. 40-50k lenne a keret rá, nagy valószínűséggel itt hardveraprón vennék használt processzort.
Lényeg számomra az időtállóság, nem szeretném, ha két év múlva le kellene cserélnem a cput.Videokártya pedig vagy gtx 780 vagy r290 lesz, még nem döntöttem el, ebben is adhattok tippet. ( Nem vagyok márkafan, amelyik gyártó többet ad a pénzemért, azt választom )
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Taposo
aktív tag
válasz God MonXter #826 üzenetére
Szia jó választás a i5 2500k van vagy 4 éves proci, de biztosithatlak hogy még ugyan ennyi ideig hozni fogja megfelelő teljesitményt minden téren, az újabb sorozat felesleges max. kevesebbet fogyasztanak mégis jóval forróbbak . Jól passzolnának a kiválasztott videókarik is, a helyedben az 780-t választanám a zöldeknél nagyon a jó a driver támogatás és ez nagyon fontos modern játékok esetében
-
-
Taposo
aktív tag
válasz God MonXter #828 üzenetére
Na, ez egy ütős kis konfig lett, örülök hogy segithettem
-
gaben1993
tag
Üdv.
Feltettem a kérdést videókártya topikban is, de megkérdezem itt is, végülis ez a topik erre szakosodott.
a8 5600k mellé a jövőhéten érkezik egy r9 270 asus dcii. Alapon a processzor elég lenne hozzá?
Tuningolni nem szeretném mert a hűtő is gyári rajta, a táp sem a minőségibbek közül való és a ház sem túl szellős és ha ezeket mind lecserélném akkor már ha eladom ezt a konfigot, ennyi plusszal összerakhatnék egy erősebb am3+-t is. Egyébként 2x4gb 1600mhz cl9 ram van mellette.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Taposo
aktív tag
válasz gaben1993 #830 üzenetére
Egy kis tuninngal elég lenne a proci, de hiába lesz megfelelő teljesítményű karid a proci végett biztos lehetsz benne hogy a játékokban mindenféle fps droppod és lassulások lesznek amik nagyon zavaróak tudnak lenni !
Ha teheted mindenképp cserét javaslok, itt az aprón mennek i5 2500/2400 procik 30-35 K árban és 20-25 K között minőségi alaplapok ezekkel évekig simán meglesz mindenhez a megfelelő teljesítmény és jóval több és stabilabb minimum képkockád lesz mint bármilyen AMD procival, ami a leglényegesebb szempont játékok alatt.[ Szerkesztve ]
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi konfiguráció:
Asus z77-v lx
i5 3570
Gigabyte gtx670 oc 2Gb
8 Gb ramSajnos a Witcher 3 nem fut szaggatásmentesen full HD felbontáson high beállítással. Az űbert meg se próbáltam.
Javaslatokat szeretnék kérni, hogy váltsak esetleg i7-re, vagy cseréljek vga-t.
Vagy esetleg mindkettőt.Előre is köszi.
-
Taposo
aktív tag
A GPU a ludas, de készülj fel mert a Witcher játék maximális részletességen való folyamatos futtatásához csak is a legfelső kategória jöhet szóba GTX 980/780 vagy Ti / AMD Fury ! A procid elég lesz, amúgy is a Witchert nem érdekli milyen procid van a GPU a lényeg !
[ Szerkesztve ]
-
kakas88
újonc
Szerintetek ez a konfig:
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=452405
képes Full HD 1080p filmek zökkenőmentes lejátszására Displayport --> HDMI átalakítóval, Full HD tévére kötve???
Ha igen, akkor kb hány %-os proci terheléssel???
A Q43 chipset integráltja mennyivel gyengébb a sima x4500-nál???
Köszönöm
Üdv MINDENKINEK -
lase92
csendes tag
Sziasztok!
A kérdés: Szerintetek egy r9 270-es vga hogy muzsikálna AMD athlon II 640 x4 procival?
Játékok futtatása a fő szempont olyan átlag 30 fps-en full hd-n, persze nem minden esetben teljes részletezés (pl.: thief, Dirt rally, hitman 2015)és kb 2-3 évre terveznék.
Ha túl erősnek gondoljátok a vga-t, akkor athlonka mellé mit vennétek legfeljebb?
A prociban rejtőzik egy kicsi overlock még, ha kell olyan 3,6/3,8 Ghz-re tudom húzni.[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Egy AMD 860k-hoz elég egy GTX 750 Ti, vagy inkább egy GTX 960! Köszi!
-
törölt tag
Üdv fórumtársak kérdésem a következő lenne eme páros: Intel Core i5-4670/ASUS STRIX-GTX750TI-DC2OC-4GD5 hogy muzsikálna együtt? Válaszokat előre is köszönöm.
-
Frogged
aktív tag
Sziasztok
Érdeklödnék hogy ti milyen vga-t ajánlanátok max-ban egy FX 4300 procihoz?
Faterom gépébe lenne , jelenleg egy 5770es-el 720p-ben wotozik az esetek 90%ában .
Tuning nincs tervben , úgy szeretné hogy egy újabb 3-5 évig megint ne kelljen cserélnie vga-t. -
Frogged
aktív tag
Egyenlőre nem sürgős a csere csak már jó 5 év vettem azt a kártyát de lehet több és úgy kalkuláltunk hogy karácsony fele érdemes lenne lecserélni kiszolgálta már az idejét becsülettel.
Ha ennyire gyengusz a proci akkor lehet egy sima gtx 750 lesz majd belőle 720p-re csak elég lesz még pár évig, szerintem a köv 5 éveben is csak WOT-ozni fog fater a gépén. -
richiiauth
csendes tag
Akkor egy kérdés: Intel core 2 quad Q8300(4magos 2.50GHZ) Tervben van egy GIGABYTE GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 128bit vásárlása. Ez a kettő egymással? Vélemény?
-
Taposo
aktív tag
válasz richiiauth #847 üzenetére
Nem passzol, az proci már elavult. Legalább egy modern i3 dukálna a GTX 750 Ti mellé !
-
senzaj
senior tag
válasz richiiauth #847 üzenetére
Sajnos valóban gyengécske már hozzá a Q8300.
Ha mégis mellette döntesz, akkor próbálj meg egy procituningot legalább 3GHZ környékére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest