-
Mobilarena
Processzor - VGA párválasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taposo
aktív tag
Hogyha FHD -n magas részletesség mellett nyomod akkor elég az AMD is. De ha mégis bevállalod a i7 - est azzal nem lesz gondod semmilyen téren, elvakult gazdag hozzá nem értő PC gamer szavakkal igen még a Dunát is kihajthatod vele Ha platformot szeretnél váltani azzal legalább várj év végéig, idén sok újdonság kerül piacra és a PC GAMING jövőjével kapcsolatban is újitásokat/infókat kapunk amik nagyban megkérdőjelezhetik hogy érdemes-e taligával tolni a pénzt a PC -be.
[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
válasz kazuma921 #676 üzenetére
Jó választás, de figyelmeztetlek hogy a legtöbb megjelenő játék nem fognak elindulni a procidon mivel az csak két szálas proci, holott a 750 Ti bőven jó lenne játékra, ha legalább egy i3 -ra letudnád cserélni az megfelelő lenne azok már tudják 2 magot 4 szálon keverni, pl. ha eltudnád adni szerintem dobj össze egy i5 -re évekre le lesz a gondod proci téren
-
-
Taposo
aktív tag
válasz kazuma921 #709 üzenetére
A lényeg hogy milyen grafikai részletességen játszol ! Meg kell találnod játékon belül azt a részletességi egyensúlyt hogy kb. 50-60 képkocka között mozogjon a játék átlagsebességben ! Hát igen ott a bibi viszont hogy akkor érnéd el a legtöbb képkocka számot ha minimális beállitások mellett játszol na ott brutális cpu limit lehet pl. BF4 -ben pentiummal minimum 30 képkocka, i5 -el 80+ képkocka. Ha magas részletességen próbálnád elkerülni a cpu limitet ott viszont kifingatod a kártyád hamarabb elfogy a kraft belőle mint a cpu -ból viszont játszhatatlan értékeket fogsz kapni. Ha megfigyelen rengeteg felhasználó adatlapján láthatod sokan használnak bitang erős cpu-t és valami közép vagy közép-alsó kategóriás kártyát és igy játsznak közepes vagy alacsony beállitások mellett 100+ fps -kel, mert valljuk be igy a könnyebb elérni a legtöbb képkocka számot és nem kell 500 eurós kártyákat vásárolni miközben részletességtől függően alig változik néhány árnyék/fényeffekt
[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
válasz szmayer1 #718 üzenetére
Szia az hogy 100% teker a videokarid csak álom ! Azok a monitorozó programok csak bohóckodásra vannak. A teljes kihasználtság valahol 40-60% között mozog játékok alatt, programfüggő minél jobban optimalizált annál több, ez a fejlesztőn múlik mennyi pénzt/időt fektet bele. De amúgy a procid megbirkózna akár 2 darab GTX 970 karival is ha pénz nem számit. Illetve a képtörés is sokszor játék motortól függő, én hiába erőltetem a sima vagy Adaptiv vsyncet mindig jelen van, egyes játékoknál pedig be sem kapcsolom és mégis alig venni észre, ezen csak nagyobb kéfrissitéssel vagy A/G sync technológiával rendelkező monitorok tudják teljesen megszüntetni. Véleményem szerint ha nem vagy rákattanva mindenféle csili-vili árnyék/fény effektre felesleges a drágább kártya ha jelenlegi is kiszolgálja a 60 képkockát megfelelő grafikai beállitások mellett
-
Taposo
aktív tag
válasz szmayer1 #721 üzenetére
Ha egy mai modern játék a te konfigoddal még alacsony részletesség mellett sem képes a fix 60 képkocka tartására az szemét s nem program !!! Ez a sz@rul megirt játékok eredménye, az ilyen fps droppokon illetve ingadozásokon semmilyen hardwer nem képes segiteni, mivel ez a programozó dolga lenne nem a hardweré hogy ezeket kiküszöbölje !
-
Taposo
aktív tag
válasz afterwhite09 #735 üzenetére
Igen akkor már jobban járnál a proci cserével is, azzal az i5 46xx procival évekig ellehetsz nagyon jó befektetés a tuning nem szükséges, hacsak nem HD felbontáson játszol.
[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
válasz iceool20 #741 üzenetére
Szia oda mindenképp egy i5 kell valamilyen i5 34xx vagy i5 45xx sorozatból válassz, használtan még lehet kapni i7 2600K -t nagyon tuti vétel lenne
(#742) kvio1:
Szia csakis az i5. Az a AMD harmatgyenge egy i3 szintet se éri el multis játékok alatt pl. folyamatos laggod lenne, már láttam működés közben nem ajánlom![ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
Na, látom legalább nem vagy vevő minden marhaságra Az i5 procit azért ajánlom mert mindenhol tökéletesen fog teljesiteni még a jövőben is ! De mint láthatod én is egy i3 használok és én pedig nagyrészt multis játékokkal játszom, az i5 -höz képest gyengébb mindenképp előfördulnak droppok még single játékok alatt is és minimum fps is gyengébb, de én nem hajtok a tökéletességre igy nekem megfelel. Ha ezen hátrányosságok téged sem zavarnak akkor jöhet i3 is Jelenleg még elég az i3, de tudom hogy 1 év múlva már kevés lesz ezzel tisztában kell lenned, ha nincs keret akkor még várj, de az i5 az kell a jövőre nézve is !
[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
Nos hát igen... én azért szokom a modern i5 procikat ajánlani mert ott már vaj sima élményt nyújt mindegy milyen karit rak mellé az ember és általában nem egy évre szeretnének vásárolni az ide látogatók. Én is egy i3 használok mert nekem tökéletesen megfelel a modern játékok alá, de mindenkinek mások az elvárásai ezért nem nagyon merem ajánlani. Dobd be ezt a linket a "milyen processzort vegyek" topikba ha mered
-
Taposo
aktív tag
válasz hattrickuser #774 üzenetére
Az a proci kevés lesz bármilyen munkához illetve játékhoz, először mindenképp egy modern i5 procira ruházz be. Ám akár mellérakhatsz egy HD 7970 karit is mert a játékok akkor is gyorsulni fognak mivel a videokártya le fogja tudni adni a megfelelő teljesitményét, csak a proci erő fog hiányozni aminek semmi köze ahhoz hogy a videókarid mennyire van kihasználva.
-
Taposo
aktív tag
válasz hattrickuser #776 üzenetére
Az a proci 2mag és 2 szálon fut, 2015 évtől a játékok 90% -a nem támogassa ezt a megoldást szóval el sem indul. Akkor nem fogsz mosolyogni, a csere elkerülhetetlen legalább egy Haswell i3 -ra ami már négy szálon fut és elég izmos a modern játékokhoz.
-
Taposo
aktív tag
válasz hattrickuser #780 üzenetére
Igen sokkal részletesebben kellett volna hogy kifaggassalak arról hogy mi a felhasználási célod. Én ilyen kérdésekkor mindent figyelembe veszek legfőbb kép a jövőt illetően, ezért akartalak rábeszélni a proci cserére.
Ha viszont egyenlőre megelégszel a kicsit régebbi játékokkal és gondolom nagyobb kompromisszumokkal akkor felesleges bármilyen csere főleg vga-t illetően. Az a 7850 kari nagy vonalakban hozna +20/30 képkockát átlag sebességben ami szinte 0 s nem is érzékelhető. Viszont ha a jelenlegi kártyád mellé cserélnél pl. egy i5 45xx procit az játéktól függően 60+ stabil minimum képkockát hozna az már teljesen vaj sima élményt nyújtana. A kártyád már semmiképp se cseréld nagyobbra a pentium mellett, csak ha procit is upgrédelsz ! -
Taposo
aktív tag
Érdekesség vga/proci kihasználás átlag fps szempontjából.
-
Taposo
aktív tag
válasz frankdelgado #783 üzenetére
Az a FX 6300 gyengébb még egy i3 procitól is pénzkidobás lenne. Ez nem kis pénzes hobbi, főleg ha elvárásaid vannak. Egy modern i5 tökéletes választás lenne, rengeteg stabil fps-t hozna a 270 karid mellé megéri az árát
-
Taposo
aktív tag
válasz frankdelgado #786 üzenetére
Jó az a i5 az mellé odapakolhatsz egy 280/290x karit is a későbbiekben
-
Taposo
aktív tag
Szia egy GTX 750 Ti ajánlok és amire te gondolsz az a Virtu Lucid technológia ami halva született igy használhatatlan, de egy GTX 750 Ti terheletlen állapotban kb. 3-4 W fogyaszt és hangtalan
-
Taposo
aktív tag
-
Taposo
aktív tag
válasz iceool20 #814 üzenetére
Örülök hogy segitségedre lehettem. Azzal procival min. 4 évig gondod nem lesz, hisz ha már megnézed az új Witcher játékot szinte sz@rik rá milyen procid van, még egy öreg AMD Phenommal is könnyedén megvan a tökéletes játékélmény s állitólag az új grafikus api -k még inkább leveszik a terhet a prociról
-
Taposo
aktív tag
(#816) Melorin
Több infó kellene, pl. mégis mivel játszol ? Órajeleket, hőmérsékletet nézted ,fps/részletesség, amúgy a 4GB rendszermemóriád nagyon kevés.(#817) gainwardgs
Jó lesz a 2500K mellé még évekig, főleg az új apik mellett(#818) caris1
Szia számit az órajel, ha teheted legyen i5 45xx / i5 46xx ! -
Taposo
aktív tag
Maga az op rendszer alá is kevés a 4 giga ! 8 gigával kézzelfoghatóan gyorsul minden, ami nem el hanyagolható olyan kaliberű alkatrészek mellett mint amilyenekkel te is rendelkezel. Azért mutassa a 2,5GB -t mert próbál takarékoskodni az op rendszer hogy egyenlően elossza a rendszer s játék stabilitásához egyszerre . Egy modern gépbe 8 GB rendszer memória kell se több se kevesebb ! És még mindig nem értem hogy mi a problémád a VGA/CPU pároddal, Alien Isolation milyen beállitásokon mennyi képkockát produkál ?
-
Taposo
aktív tag
A ramhoz már csak annyit fűznék hozzá hogy pl. nálam a 8 gigából játékok alatt 5-6 gigát megzabál szóval felhasználja a többletet elég rendesen, volt 16 gigám is ,de ott ugyan úgy 6 gigát zabált bármit is csináltam.
Nem tudom hogy esetleg amiket mértél eredményeket játékok alatt össze-e mérted más tesztoldalak eredményivel hogy mégis mennyivel kevesebb a képkocka számod. De a procid egy elég erős jószág szóval ott ne várj 80-100% terhelést, ott a 40% kihasználás érthető hisz nem az a szűk keresztmetszet. Az a AB program pedig csak divat program azzal nem lehet VGA kihasználtságot méri az csak a VGA egy kis szegletében végbemenő adatforgalmat figyeli Ezzel a programmal kel mérni ! Nézd meg más oldalak eredményit is az emlitett játékokkal s mérd össze te méréseiddel. -
Taposo
aktív tag
válasz God MonXter #826 üzenetére
Szia jó választás a i5 2500k van vagy 4 éves proci, de biztosithatlak hogy még ugyan ennyi ideig hozni fogja megfelelő teljesitményt minden téren, az újabb sorozat felesleges max. kevesebbet fogyasztanak mégis jóval forróbbak . Jól passzolnának a kiválasztott videókarik is, a helyedben az 780-t választanám a zöldeknél nagyon a jó a driver támogatás és ez nagyon fontos modern játékok esetében
-
Taposo
aktív tag
válasz God MonXter #828 üzenetére
Na, ez egy ütős kis konfig lett, örülök hogy segithettem
-
Taposo
aktív tag
válasz gaben1993 #830 üzenetére
Egy kis tuninngal elég lenne a proci, de hiába lesz megfelelő teljesítményű karid a proci végett biztos lehetsz benne hogy a játékokban mindenféle fps droppod és lassulások lesznek amik nagyon zavaróak tudnak lenni !
Ha teheted mindenképp cserét javaslok, itt az aprón mennek i5 2500/2400 procik 30-35 K árban és 20-25 K között minőségi alaplapok ezekkel évekig simán meglesz mindenhez a megfelelő teljesítmény és jóval több és stabilabb minimum képkockád lesz mint bármilyen AMD procival, ami a leglényegesebb szempont játékok alatt.[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
A GPU a ludas, de készülj fel mert a Witcher játék maximális részletességen való folyamatos futtatásához csak is a legfelső kategória jöhet szóba GTX 980/780 vagy Ti / AMD Fury ! A procid elég lesz, amúgy is a Witchert nem érdekli milyen procid van a GPU a lényeg !
[ Szerkesztve ]
-
Taposo
aktív tag
válasz richiiauth #847 üzenetére
Nem passzol, az proci már elavult. Legalább egy modern i3 dukálna a GTX 750 Ti mellé !
-
Taposo
aktív tag
Szia elég érdekes felhozatalt mutattál be. a GTX 650 nem játékra van, a HD6870/5970 letűnt kor videó kártyái zero támogatással, irtó gyenge teljesitménnyel, a HD 7970 viszont nagyon jó teljesitményű, viszont egy kohó 80-90 C között mozognak még a custom hűtésűek is ! Amit erősen ajánlanák GTX 760/960 ezeket aprón 50-60K között találsz, még sokáig támogatva lesznek és nagyszerű teljesitményű max 50-60 fokos hőmérsékletű, nagyon halk kártyák
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest