- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doom
aktív tag
Az utolsó bekezdésedet nem értem. Konkrétan hogyan is profitálhatna abból a 64 bites, hogy x TB memóriát tud megcímezni, ha csak mondjuk 3 GB-om van?
És 32 bites program hogyan használ 4GB felettit, ha csak ennyit bír megcímezni? Ilyenről még nem hallottam. Persze ha virtuális memóriára gondoltál az más, de szerintem azt az oprendszer kezeli és nem a 32 bites program címzi meg. De lehet, hogy tévedek.#51: ez érdekes, minden jel arra mutat, hogy a 32 bites verzióját telepítetted. Nem töltöttél le rosszat véletlenül? Vagy nem lehetett választani, hogy melyiket/hová telepítsed? Ilyennel én nem találkoztam, nekem automatikusan a 64biteset telepítette a program Win7-en...
-
Doom
aktív tag
A Core2Duo processzorok tudnak 32 és 64 bites kódot is futtatni, tehát egyszerre 32 és 64 bitesek. A 64 bites proci (pl. Itanium) nem tud 32 bites kódot futtatni tudtommal.
#48: A 64 bites rendszernek egyelőre csak 4 GB RAM és fölötte van értelme, ugyanis a 32 bites rendszer max ennyit tud megcímezni, a 64 bites meg ennél többet is. Ha 64 bites rendszeren futtatsz 32 bites programot, az annyit profitálhat belőle, hogy megkaphatja a futáshoz az általa kezelni tudott maximális 4 GB memóriát, míg 32 bitesen (legalábbis Windows-on) csak 2-t, /3GB kapcsolóval 3-at. 64 bites program természetesen ennél többet kaphat.Egyébként mindenkinek ajánlom a fentebb már linkelt www.x64.hu oldalt, sok okosság van rajta, általánosságban is. Meg itt a fórumon valszeg a Windows-os topikokban is volt már néhányszor erre vonatkozó kérdés és a logout-on is volt cikk (vagy tippek), ha jól rémlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest