Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Honor Watch GS Pro - strapacska
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
válasz
azbest #42147 üzenetére
Ebben semmi morbid nincs, simán üzleti húzás, olcsóbbak is most a jegyek.
Ellenben én tegnap kérdeztem egy ismerősömet, aki rokoni viszony alapján besegít egy temetkezési vállalkozásba, hogy van-e már protokoll elhunyt covidos szertartásra, mert megvan az első feléjük.
Nem tudott válaszolni, javasoltam neki a távolról történő molotov koktélos búcsúztatást.Egyébként tényleg, van erre vmi külön protokoll?
Lehet őket temetni, vagy csak hamvasztani?
Vannak külön szabályok a fertőző betegségben elhunytak esetében?
Gondolom ilyenkor nincs nyitott koporsós temetés. -
S e t h
nagyúr
Környezetemben is megvan az első elhunyt.
Kórházból saját felelősségre távozik, busszal hazamegy, megfertőzi az egész családot, majd meghal.
Nem tisztázott számomra, hogy a kórházban nyilvánvaló volt-e a fertőzöttsége, mert vélelmezem akkor nem engedik el csak úgy.
Volt pár krónikus betegsége.
A buszon ahhoz utazók tördelhetik a kezüket. -
S e t h
nagyúr
Amúgy jól csinálja Parci.
Kékes miatt leszek kénytelen prémiumot vásárolni, mert különben eret kell vágnom magamon, mert itt az Apokalipszis.Aki teheti olvassa el Daniel Quinn:Ismael címú művét. Hogy mivé vált az ember, mennyire elszakadt a természeti törvényektől.
Én nem tehetem meg, a gyermekem miatt sem, hogy félelemben éljük át életünket.
A világhoz fűződő viszonyom kialakulásában nem kevés szerepet kaphatott, hogy nagyon sok halált láttam már, éppen ezért nem tudok érzelmektől mentesen viszonyulni a monitor mögött ujjait tördelő hozzáálláson.Ez a topik nagyjából Blikk színvonal, nem véletlen, hogy a témára jobban rálátók nem nagyon nyilvánulnak meg, pedig az oldal látogatottsága alapján lenne rá lehetőségük kifejteni mit tapasztalnak.
-
S e t h
nagyúr
Elvárná az ember, hogy egy ilyen nagyságú portál a közt ennyire foglalkoztató téma esetében próbáljon meg objektivitás mezsgyéjén egyensúlyozni.
Nem hiszem, hogy a mai hozzászólások sértették volna a fórum szabályzatát, vagy éppen a büntetőjogi kategóriát, ennek ellenére a indok nélküli törlés történt, ami talán csak azért meglepő, mert elfogultság nélküli moderáció esetén erre nem kerülhetett volna sor.
Ismerve a hozzáállásodat a jelenleg a világban zajló folyamatokhoz, talán nem is meglepő a reakciód, mindazonáltal csalódást keltő. -
S e t h
nagyúr
válasz
szabi__memo #40530 üzenetére
Ennyi.
Zárják be.
De elvárni, hogy viseljen maszkot több órán keresztül?
Ki ellenőrizni ezt?
Aki ezt kitalálta az nem ebben a dimenzióban él. -
S e t h
nagyúr
Többször felmerült ez már, válasz nincs, maximum ijesztgetés, hogy jön majd a fekete leves.
Én már nézem egy ideje a pénteki hidegfrontot is, bár nem ez lesz még a vízválasztó, de nagyságrendekkel több beteg lesz majd, ahogyan kiürülnek a vitaminraktárak.Felénk is lett egy tesztelt vírusos. Íz és szaglás defektusa volt, semmi más, szerintem sokan még csak nem is tudnak róla, hogy fertőztek, vagy fertőznek.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Ajándékok #40093 üzenetére
Én leírtam tavasszal, hogy mi történt a kollégámmal. Több hétig intenzíven, kómában, felfekvéssel, 30-40 kiló mínusszal.
Az első olyan eset volt a kórházban ahol kezelték, aki miatt vakaróztak az orvosok, hogy mi a protokoll az elhunyt covidosok holttestével.
Fél évig volt beteg, most jött vissza dolgozni és tud már róla mosolyogva beszélni.
Ja és folytatja a phd képzést.
Az ide hasraütésre bedobált, minden forrást nélkülöző, másokkban riadalmat keltő hozzászólások alapján,
- már nem is lehetne életben,
- maximum zöldség szintjén tudna csak kommunikálni. -
S e t h
nagyúr
Ne haragudj most csak ennyire futotta, van ami már szinte megbénítja a szinapszisaimat.
Képzeld itt is van doki, öcsém orvos, annyira méltatlan lenne vele szemben, ha rá hivatkoznék ebben a topikban.
De ha szerinted rendben van az a bizonyos hozzászólás, akkor szerintem az influenzáról ne egymással beszéljünk, amúgy is off. -
S e t h
nagyúr
válasz
radi8tor #39858 üzenetére
Ha egy szabályt be akarsz tartatni, annak minden fonáksága ellenére, akkor szankcionálni kell, mert annak lesz üzenete, de vajon hogy csinálod ezt akkor, amikor azt látod, hogy felelős pozícióban lévő személyek sem tartják be a szabályt?
Kis ember csatt, 50 ezer, aztán ez az ember mondjuk egy hivatalban azzal szembesül, hogy bár neki ez a kihágás elvitte a havi keresetének jelentős részét, a hivatalnokok meg tojnak a szabályra.
Nem emlékszem volt-e róla szó a topikban, de pl. engem nagyságrendekkel jobban felháborít a helytelen maszkviselésnél az, ha egy mutáns a kezeivel fogdossa a pékárut.
-
S e t h
nagyúr
Nagyjából belátható miért is kell igazából maszkot hordani.
Mert a lakosság jelentős része az ászkarákok intellektusával rendelkezik és én hiába bizonygatnám, esküdöznék, hogy ha vmi tüsszögős nyavajám van, akkor majd fel fogom venni, mert egyrészt ugye nem vagyok orvos, nem tudom kétséget kizáróan kijelenteni, hogy ez nem covid, másrészt ha tüsszögök is, nincs aki ellásson, kaját csak el kell mennem venni, ergo marad a maszk.
Ha egészséges is vagyok viselnem kell, mert ennek hiányában azt üzenem a külvilágnak, hogy nincs itt semmi baj, és ennek hatásaként egyre többen kezdik nem viselni.Szóval ha vmelyik barom mellettem, pláne a gyerekem mellett kezd el a taknyát dörgölve köhögni maszk nélkül, akkor megkérem a gyerekemet, hogy csukja be a szemét.
Tudomásul kell venni, hogy a társadalom nincs azon az érettségi fokon, hogy szabadon döntsön a védekezésről.
És itt jön a de.
Amíg foci dzsemborik vannak, jegyeket ajánlanak fel az eü-ben dolgozóknak, mint egy Monty Python szkeccsben, az ország vezetői alkalomszerűen viselnek maszkot, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok jelennek meg lásd a kontaktkutatásról, addig mennyire várható el, hogy bárki komolyan vegye a védekezést?De ugye a szabályokat általában szokás betartani, nem léped túl a sebességhatárt, nem lopsz, nem ölöd meg a másikat, nem parkolsz tilosban, viseled a maszkot.
Mert ez így működik.Utópiában.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Avicularia #39417 üzenetére
Az idősek jóval kevesebb arányban találkoznak azokkal a hírekkel, amelyektől halálra kéne rémülniük.
-
S e t h
nagyúr
Ma benzinkúton amikor tankoltam és oldalbordám bement átvenni akármilyen átvételi ponton a csomagot, csak rajta volt maszk.
A ki és bemászkáló tagokon egyiken sem, de még a kutasokon sem.
Ilyenkor olyan poén lenne bemenni maszkban, majd tüsszentés előtt lehúzni állra. -
S e t h
nagyúr
Anno azért hagytam abba a komoly covidos topik követését, mert nem akartam minden nap mérni a testhőmérsékletemet, plusz értékeltem a járványhoz fűződő viszonyomat és rájöttem, hogy inkább ezt a témát olvasgatom.
Természetesen itt is lehet mindegyik oldalról tudományos megalapozottságú, vagy annak tűnő cikkeket linkelgetni, de nem lehetne ebben a topikban kevésbé talibános elkötelezettséggel helyes irányba terelni a plebszet? -
S e t h
nagyúr
-
S e t h
nagyúr
Beteg: Doki, meddig tart a járvány?
Orvos: Nem tudom, nem értek a politikához. -
S e t h
nagyúr
Van abban vmi szürreális, amikor a posta ajtajára ki van írva kétszer is a figyelmeztetés a maszk viselésére, majd amikor belépsz akkor látod, hogy az összes postai alkalmazott állára van csúszva a maszkjuk.
Meg hogy egyesével mész be, annak megfelelően ahogyan bent végez vki az ügyintézéssel, de aztán betódul egyszerre egy rakás nyugdíjas.
Tényleg hálát adhatunk, hogy a covid csak ennyire képes, mert a mostani a fegyelmezetlenséggel és egy komolyabb vírussal valóban bajban lennénk. -
S e t h
nagyúr
Az nem kérdés, hogy a covid itt van, arról nem nyilatkoznék van-e járvány, mert annak vannak kritériumai és nem tudom azok jelenleg fennállnak-e.De.
Az a hisztéria ami körülötte kialakult az vmi elképesztő. Itt már egymást ütnék a userek, volt aki terroristázott, annyira elveszítette a kapcsolatát a valósággal.
Ma már mindenki szabadon hozzáférhet a nethez és meg is mutathatja mekkora gyökér, tolhatja a konteót, retteghet mindentől és el sem tudja képzelni azokat az időket, amikor még mindenki boldog tudatlanságban élt, mert nem jutottak el hozzá még a szomszéd település hírei sem.Ma viszont a média tesz róla, hogy rá kattints, ezért az ingerküszöböt meghaladó módon hívja fel magára figyelmet és ennek érdekében, akár még pánikot is kelt.
Hiszen csak tényeket ír le, amikor közli, hogy x énekes, y sportoló, z színész covidos, de milyen hatással bír ez az életemre? Arról nem is beszélve, hogy nagyjából azt sem tudjuk meg, hogy milyen fokban érinti ez a betegség a celebeket, milyen tüneteket produkálnak, hiszen ez nem is fontos, mert akkor kiderülne, hogy annyira mégsem kéne félni, nem, az a lényeg, hogy tisztában legyél vele, nem vagy biztonságban, hiszen a kedvenceid is elkapták.A munkámból kifolyólag sok emberrel kerülök kapcsolatba, közülük két covidosról tudok.
Az egyik szinte orvosi csoda, hogy felépült, hónapokig volt kórházban, kómában, de annyi krónikus alapbetegsége van, hogy felsorolni is sok lenne, a másik egy sportoló, aki pár köhintéssel és hőemelkedéssel megúszta.
Na most mennyire kezdjek el félni idős szülők mellett?
Vagy csak éljem továbbra is úgy az életet ahogyan eddig, alkalmazkodva a kialakult viszonyokhoz, miközben mindenhonnan zúdul rám az apokaliptikus vízió?
Szeretnék hinni benne, hogy ha egyszer vmi igazi kihívás előtt áll majd az emberiség, akkor képes lesz összefogni, de jelenleg inkább úgy tűnik, hogy ezt a mostani fordulót elbukjuk. -
S e t h
nagyúr
Amikor az Aldiban jut eszembe, hogy otthon maradt a bevásárlólista.
-
S e t h
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #37977 üzenetére
Hát ez nem igaz, mert az oltásellenesek is ez alapján teszik ki veszélynek a gyermekeiket.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Ezekiell #37943 üzenetére
Hallottam pár helyről, hogy apró csoportokra fogják őket bontani, miközben a felsőbb évfolyamosok már a digitális gyönyör előnyeit fogják élvezni.
Gondolom az így felszabadult tanerő be tud segíteni a csoportok oktatásába és azokat csak akkor fogják bontani, ha vki fertőzött lesz, vagy annak gyanúja fennáll.
A gyermekem jelenleg napi 9 órában van iskolában, tehát több órában, mint én a melóban, ami egy elsőshöz képest szerintem nem kevés, de remélem úgy tolják nekik az anyagot, mint süket a csengőt. -
S e t h
nagyúr
Mitől van nagyobb biztonságban?Két tüsszentéstől?
De ha mutatnál nekem tematikát elsősöknek az olvasás, írás megtanítására napi nyolc óra munka mellett, azt szívesen venném. -
S e t h
nagyúr
A mindennapokra rácsodálkozóknak eszünkbe jutott az, hogy
-a tünetmentes hordozók,
--maszkot nem, vagy helytelenül viselők mellett vannak olyanok is, akik tisztában vannak azzal, hogy fertőzöttek de anyagi megfontolásból tovább dolgoznak? -
S e t h
nagyúr
Az első hullám tél végén, de inkább tavasz elején indult nálunk, tehát nem akkor amikor hagyományosan az influenza csúcs van nálunk (bár van átfedés), de dőreség azt hinni, hogy az előttünk álló fél év nem lesz jóval keményebb, mint amin átmentünk.
A vírus már ott van mindenhol, nem az érkezésére számítunk, hanem bárhol gócokat képezhet, és csak fussunk bele egy átlag körüli télbe a korábbi időszak enyhébb telei után és lesz dolga az immunrendszerünknek. -
S e t h
nagyúr
válasz
Ricardo #37665 üzenetére
Neked lehet olyan, mert nem látsz túl saját magadon.
Beszélgess egy átlagos honpolgárral és akkor lepődj meg miért is nem viselnek maszkot.
Mi alapján viselnének?
Ja mert tilos, aha.
Akkor valószínű nincsen sebességtúllépés, ebből kifolyólag halálos kimenetelű közlekedési baleset, nincs lopás, állami szinten pláne, de még csak emberölés sincs, mert a törvény tiltja.
Van akit tényleg meglep, hogy a maszkviselési kötelezettség nem úgy működik ahogyan kéne?
Azok milyen országban éltek eddig? Mert ez itt a Balkán. -
S e t h
nagyúr
Persze hogy tudna, nem kérdés.
A hipermarketekben a pénztárosok meg szimplán lázadók, akikkel a rendszernek le kell számolnia.
Ha kell minden nap ki kell rúgni őket és újakat felvenni.
Én egy pár kedves szóval szoktam őket biztatni, hogy tartsanak ki, amiért utólag szégyellem is magam, mert lovaglópálcával kéne odacsapnom, hiszen potenciális tömeggyilkosok. -
S e t h
nagyúr
Boltost még nem láttam, aki megfelelően hordta volna.
A bírságolás biztos segítene.(sarcasmON)Egy hölgy ismerőst most fenyegettek meg, aki boltban dolgozik, hogy költözzön külön a férjétől, aki kamionos olasz fuvarokkal, különben kirúgják.
Egy munkaügyi pert lehet megérne. -
S e t h
nagyúr
válasz
Kékes525 #37564 üzenetére
A megnégyszereződött elég hangzatos, de nagyjából még mindig nulla.
Nagyjából éjjel-nappal lehetne bírságolni, akkor is alig fedné le a szancionálandók töredékét sem.A maximális pénzbírság kiszabása lehetne üzenet, az meg kivitelezhetetlen a jelenlegi helyzetben, amíg sportrendezvényeken, strandokon egymásba érnek az emberek, máshol viszont virulens a covid, lásd szabadtéri óvodai ballagás.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Csatravi #37545 üzenetére
90%?
Magyarázod a légből kapott számodat, de még mindig nincs forrás, hogy mire alapozod.
Egyébként ezt az okosságot egy olyannak magyarázatod, aki kéthetente jár vásárolni, mert tavasszal megtanulta, hogy baromság hetente többször megtennie ezt.
Szóval ha elfelejti, akkor tuti 90%-ban így szokta, mert az ösztöneid ezt súgják.
Azt viszont azért írom, hogy nem sok helyre járhatsz vásárolni, mert van nekem is százalékom, 100, nos ennyi százalék nem használja bizonyos helyeken. -
S e t h
nagyúr
válasz
Csatravi #37535 üzenetére
Nem tudtam, hogy ez olyan széles rálátást biztosít a mindennapi folyamatokra, hogy ez alapján tényszerű kinyilatkoztatásokat tegyél.
De jó ha vki ennyire ismeri az embereket, a motivációikat, drivejaikat. Van aki élete végig tanulja ezt, van aki meg letudja egy általánosítással.
Boldogok a laposföld hívők és a sajtkészítők. -
S e t h
nagyúr
válasz
UberMutant #37532 üzenetére
Pláne ezt pár szóban kibontani.
-
S e t h
nagyúr
válasz
bulikavagyok #37521 üzenetére
És gondolom megannyi színész, zenész, közéleti személyiség.
Én azon csodálkozom, hogy korábban nem ment a hírekben, hogy melyik színész influenzás, herpeszes, lábgombás.
Én már leírtam itt korábban min ment keresztül a családom februárban, ami alapján elgondolkodtam mi is történt velünk.A dokit is kérdeztem, hogy doki, mi a franc ez, ilyen influenzám még sosem volt.
Azóta el is felejtettük, megtörtént, már emléke sincs.
Bár Johnson sem vitte túlzásba, hogy ecsetelje miért is volt olyan nehéz számukra, hacsak a médiából áradó rettegés miatt nem, de örülök, hogy megúszták, de miért is ne úszták volna meg? -
S e t h
nagyúr
Kérlek szépen, történt, hogy éppen az Obiba tartottam, már 20 km volt a hátam mögött, amikor rájöttem, hogy nem kellett volna azt reggeliznem, amire allergiás vagyok.
Egyre idegesebben lestem a műszerfalat, hogy forduljak-e vissza, vagy húzódjak félre, de nagyon kellett az amiért elindultam, ezért mentem tovább.
Aztán amikor leparkoltam, akkor szinte futva mentem be és elkezdtem kolbászolni a sorok között, mert nem találtam a keresett terméket. Még segítséget is kértem és kb. 10 perc múlva esett le, hogy nincs rajtam maszk.
Elszégyelltem magam, körülnéztem nem látok-e korholó tekinteteket, aztán gyorsan elővettem a zsebemből és felvettem.
Van aki szerint már ennyi is elég ahhoz, hogy terroristának minősüljek, pedig ugyanolyan ember vagyok.utóirat: hazaértem időben.
-
S e t h
nagyúr
Én csak egy dologtól tartok, a zárástól, a digitális oktatás korai bevezetéséről. Nem tudja feldolgozni az agyam azt a lehetőséget, hogy egy gyengébb képességű generáció létrejötte felett bábáskodunk.
Én annak próbáltam utánajárni, hogy milyen módon tudok szerepet vállalni, egy egyéves gyermek otthoni tanításában, hogy ne maradjon le.Nálam a vírus feletti aggódás ebből a szempontból nem játszik, mivel egy olyan dolog miatt kéne paráznom, amire semmi ráhatásom nincsen. Rakhatom én minden nap centrifugába a gyereket hypós öblítéssel, plusz tartva a méteres távolságot, hogy szeret apa kicsim, de tudod, a korona, de ettől még haza fogja hozni, ha bekerül a suliba a vírus. Kerül? Lehet már ott van.
Én próbálok együtt élni ezzel a kialakult helyzettel, csak magamnak ártanék, ha emiatt is stresszelnem kéne. Feleségemmel csak sóhajtozunk, hogy mi miért nem tudunk átesni rajta, mert jó lenne végre pihenni a sok meló mellett.
Ami viszont ma az iskola előtt volt az kb. a vírus terjedésének melegágya. Egyszerre engedtek ki több száz gyereket és ott állt a kapu előtt ennél jóval több szülő, egy hatalmas amorf massza, vírusként igen jól éreztem volna ott magam, de nem most lesz ez húzós, hanem amikor megjönnek a hideg reggelek, meleg délutánok.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Karmko #36469 üzenetére
Tegnap nekem is szürreális élményben volt részem, óvodai ballagáson vettem részt.
Azt most hagyjuk hogy miért iskolakezdés előtt néhány nappal van egy ballagás, már ez is mutatja az óvodai vezetés kompetenciáját.Az utolsó pillanatban megtiltották, hogy mind a két szülő részt vegyen az eseményen, csak az egyik szülő mehetett be, annak is maszkot kellett viselnie, valamint a gyermekeknek is, akik így kellett volna hogy elmondják a megtanult versikét.
Ez már önmagában is vicces, de nincs vége.A búcsúztató az udvaron volt, nem zárt térben.
Pár édesapával bementünk, a kapuban még köszöntek is nekünk, természetesen nem tudhatták hogy mi az az egy szülő vagyunk-e, vagy már a második.
Szóval bementünk, ez még a ballagás megkezdése előtt volt pár perccel.
Megálltunk körülbelül tíz tizenöt méterre a csoporttól(kb.15 gyermek), természetesen maszban, amikor kijött az óvoda vezetője és felszólított minden második szülőt hogy hagyja el az óvoda területét.Az óvoda kerítése innen körülbelül két méterre volt, egyik apuka ekkor azon átmászott, mi azért körbe mentünk és kb.két méter távolságból, mondhatni ugyanonnan megnéztük az előadást, nagyon örültünk hogy így védve voltunk a fertőzéstől.
Azt már csak mellékesen jegyzem meg hogy az óvónőkön nem volt maszk és utána a gyerekek közös versmondását követően egymás kezébe kapaszkodva játszottak, régi dalocskákat énekeltek, plusz vonatoztak az udvarban az óvónőkkel.
Mi azon gondolkoztunk az apukákkal, hogy bedobunk egy labdát és közöljük hogy mi igazából meccsre jöttünk.
-
S e t h
nagyúr
válasz
perempe #34867 üzenetére
Lehet szégyenében.
Tegnap voltam az ország egyik legjobb cukrászdájában és először nem tudtam megmagyarázni, de volt egy fura érzésem, vmi ami motoszkált bennem és egyszer csak villámcsapásként ért a felismerés, sem a kiszolgáló személyzeten, sem az egymás nyakába lihegő embereken nem volt maszk.
Oké, rajtam sem, mert ki is ment a fejemből, de amikor ez már szinte robbanásszerűen tör ki a tudatalattidból, hogy vmi nem stimmel, de vajon mi?
Eléggé elültetődött ez bennünk, viszont a kérdés kérdés maradt, vajon miért nem hordta senki, bár megnézhettem volna az ajtón ki van-e írva, de a fagyi íze ezt vhogy törölte az agyamból és elfelejtettem.szerk:
Most mondják nekem, hogy cukrászdában nem kell, de ami tömegnyomor volt ott, egy boltban sem láttam hasonlót.
Ez is csak rávilágít a szabályozás hiányosságaira. -
S e t h
nagyúr
Heti válasz podcast 35. rész
Még csak az elején tartok, de meglepően higgadt és objektív.
A tartalomból:
"Elfogadta interjúfelkérésünket az ELTE TTK dékánja, Kacskovics Imre immunológus professzor, aki Szikora Bence molekuláris biológus társaságában arról beszél, hogy mikorra lehet védőoltás és gyógyszer a COVID-19 ellen. (Kacskovics a magyar gyógyszerfejlesztés ötletgazdája.) A tudósok csodával nem kecsegtetnek: sem oltás, sem gyógyszer nem várható egyhamar. Hogy miért nem, kiderül műsorunkból."
-
S e t h
nagyúr
válasz
Corleone33 #34436 üzenetére
Amíg az ország első embere úgy palorázza végig Európát, hogy még véletlenül se készülhessen róla olyan fotó, hogy maszkot visel, akkor mit várhatunk a rajongóitól?
Példamutatás, ugye? -
S e t h
nagyúr
El kéne fogadni, hogy életünk része marad.
Aki azt hiszi, hogy mostantól mindig mindenki maszkot fog hordani, az nem ezen a bolygón él.
Amíg ez a fogyasztói szemlélet uralja ezt a sárgolyót, addig ott lesz mindenütt ez a 7-8 milliárd ember, nem ül el a seggén és a vírus, nos, az köszöni ezt szépen.
A flóra és fauna nemkülönben. -
S e t h
nagyúr
Én egy kicsit másképpen vagyok "becsípődve".
Ha ránézek a gyermekemre, akkor sokkal jobban féltem őt, hogy milyen világot hagyunk neki örökül.
A globális felmelegedést sokkal veszélyesebb tényezőnek tartom,sőt, ez az eszement globalizmus az oka annak is, hogy egy ilyen vírus világszerte el tudott terjedni. Ennek a vírusnak a letalitása szinte bagatell egy spanyolnáthához képest, mégis úgy éljük meg, mintha az apokalipszis jött volna el.
Nos, el fog jönni az is, nem ilyen ingyom-bingyom vírusok formájában és bár hihetnék abban, hogy a covid legalább felkészített bennünket és azt majd átvészeljük.Jelenleg a forró égöv alatt élők vándorolnak észak felé és nem csak a háborús konfliktusok miatt, a mi utódaink már észak felé fognak tekintgetni, igen, innen a Kárpát-medencéből.
Egyébként ennek az általunk elcseszett bolygónak nem tudom mikor volt utoljára ilyen jó éve, elég volt csak megtekinteni a környezetszennyezési adatokat.Annak örüljünk, amíg a mi generációnknak csak a covidhoz mérhető vírussal kell szembenézni.
-
S e t h
nagyúr
"de úgy összességében igazából nem tudom, hogy mit akarsz kihozni az egészből"
Nem fogom huszadjára is leírni, hogy ugyanúgy vannak kérdéseim és kételyeim, mint másoknak, de ha nem ez erre a megfelelő téma, akkor ezt vhol fel kellene tüntetni, mert megtévesztő és konfrontációhoz vezet.
-
S e t h
nagyúr
Tehát amikor a vírushelyzet indulásakor folyamatosan kaptam az arcomba, hogy pl. a nem európai Floridában ki milyen egészségügyi állapotban, hány évesen kapta el a vírust és halt bele az vhogy még elérte az ingerküszöbünket, mert hát ugye nem európai hír, de hát na, viszont most hogy "állítólag" csúcsra járatódik a megbetegedések száma, az már nem annyira számít, hogy is írtad, mert mi európai médiát olvasunk?
Szóval ennek semmi köze a szenzációhajhász médiához? -
S e t h
nagyúr
válasz
einstein #34114 üzenetére
Érdeke? A nézettség, látogatás, kattintás számok növelése, ennek érdekében egymásnak ellentmondó szélsőséges cikkek, amelyek alkalmasak a hisztéria növelésére olyankor, amikor csak egyet tudunk, azt, hogy semmit sem tudunk.
Arra az ellentmondásra kerestem a választ, hogy ha rekordok repkednek az új betegszámokat illetően, akkor ez, illetőleg az elhunytak száma miért nem szenzáció már a híroldalakon?
Ebből levonható az a következtetés, hogy vagy a számokkal van probléma, vagy egész egyszerűen ez már nem hír és nem írnak többek között arról sem, ha egy gyerek, vagy krónikus alapbetegségben nem szenvedő hunyt el, mert az elején ez is linkelendő hír volt.Számomra eléggé lényegi információnak tűnik, hogy milyen magas az új betegek száma, legyen ez a második vagy még az első hullám, de a következmények pl. letalitás mintha nem lenne annyira reflektorfényben.
-
S e t h
nagyúr
Kérdéseim, kételyeim vannak, amibe te szeretsz beleszállni, van tippem, hogy miért teszed.
Engedtessék meg, hogy ne kizárólag csak a saját szájízed szerinti véleménnyel rendelkezők is megszólaljanak, ha azt megfelelő formában teszik, vagy nevezd át a témát.
Mások tudtak érdemben reagálni, ha te nem akarsz, akkor skippeld a véleményeddel össze nem egyeztethető kommenteket. -
S e t h
nagyúr
De azt sem értem, hogy hol vannak a tudósítások a katonai konvojokkal szállított holttestekről a krematóriumokba.
Jönnek a hírek innen-onnan a rekordokat döntögető új esetszámokról, nem tudom, hogy ez globálisan vagy lokálisan rekord-e, de amíg a kórházi ellátórendszer pl. az olaszoknál bizonyos régiókban padlóra került, most nem találkozom ezekkel a hírekkel.
Hogy a hírek kreátorai fásultak, tompultak-e el, mert már nem akkora szenzáció, vagy kevesebben halnak meg, nem tudom, de nekem kicsit ellentmondásos, hogy tavasszal más szinten ment a félelemkeltés, most meg kvázi csak a számok röpködnek. -
S e t h
nagyúr
válasz
Csatravi #33520 üzenetére
Ezért is nagyon halovány, amit eddig a covid művelt, mégis elég szépen sodródtunk egy összeomlás felé.
Egy komolyabb vírus, környezeti katasztrófa esetén pikk-pakk egymást ennénk.
Nagyon törékeny rendszerben élünk, de ezzel a felelős pozícióban ülők nem nagyon foglalkoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest