Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
A baj ezzel csak annyi, hogy ha a teljes tarsadalomra nezed, akkor vannak ezek a csucsok. Elkezded lebontani korosztalyokra, akkor azt latod, hogy nagyjabol 60 felett van csak kiugroan magas halalozas, az ez alatti nepessegben meg nincs.
Lehet gyartani a grafikonokat, hogy van/nincs kiugroan magas halalozas a virus miatt. A belinkelt UK adatok is csak a tavaszi szamokat mutatjak, ha megnezed a mostani grafikonokat, akkor azt latod, hogy hiaba van egyre tobb pozitiv teszt, ha a teljes populaciora nezve nincsenek mar olyan kiugrasok, mint tavasszal.
Amugy meg az egyes orszagokban az egeszsegugyi rendszert jol ismeroknek kellene vizsgalniuk, hogy tavasszal miert voltak a kiugro szamok es ez ellen mit lehet tenni. Ezt nem en meg te vagy barki mas a forumrol fogja megfejteni.
Ahogy azt se, hogy pl. a franciaknal tavaszhoz kepes sokkal tobb pozitiv eredmeny mellett csokken a halalozas a teljes nepessegre nezve a tobbeves statisztikai adatokhoz kepest. De a spanyoloknal meg hiba alszol mar kotelezo jelleggel maszkban, megint lathatoan no a halalozas a normal ertekhez kepest. Az olaszoknal sincs semmi, pedig oket hozzak fel tobben, mint elrettento peldat.
-
Ringman
félisten
[link]
„Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet kérelmére a népegészségügyi feladatkörében eljáró Budapest Főváros Kormányhivatala – egészségügyi válsághelyzeti ellátás biztosítása érdekében – kirendelés szükségességéről döntött” – ez olvasható a lapunk birtokába került, csütörtöki keltezésű kormányhivatali határozatban. A dokumentumból kiderül, hogy a kórház már szeptember 14-én, hétfőn azt írta: „A járványügyi feladatok maradéktalan ellátásához az ágyszámkapacitás adott, a humán erőforrás saját erőből nem biztosított.” -
ooloo
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Az emberi élet (is) folyamatos veszélynek van kitéve mióta világ a világ . Most sincs ez másképp . Mégis ... a fő véleményformálók többszörös nagyításban teszik elénk a "tényeket" . Mint minden , a céloknak megfelelő statisztikák megrendelése , leszállítása is pénzkérdés . Mi más lenne .
-
-
Rive
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Sztem itt lehetne pár elemet találni, ami K-EU-nak kedvez.
Hát, valszeg egy elég komoly tétel, hogy a hazaiak - pénz híján - inkább csak az utószezonban terveztek síelni menni, amiről aztán le is csúsztak.
Ugye volt, akinek főszezonban sikerült - az a szegedi doki, például.
-
azbest
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
amúgy a magyar általános halálozási statisztikák javulásáról két dolog jutott eszembe:
- a szokásos influenzajárvány is kevesebb áldozatot szed, mert arra is jó hatással van a maszk hordás és a távolságtartás.
- voltak az utóbbi években arról számok, hogy évente 20-32 ezer ember hal meg értelmetlenül a kórházi ellátások során, kórházi fertőzésekben és más problémák miatt. [link] Az utóbbi időben sok helyen kiürítettek kórházi kapacitásokat és nem fogadtak betegeket. [link]
Ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség a kórházakra és valószínűleg olyanok is meghalhattak, akiket a kórházban megmenthettek volna. De az általános rendszerszintű probléma komoly tünete lehet az, hogy nálunk az egészségügy visszafogása rövid távon csökkenti a halálozások számának statisztikáját. Azért hangsúlyozom, hogy a statisztikáját, mert akár mehetnek kórházba az emberek, akár nem, mindkét esetben előfordul, hogy valaki jobban jár míg mások rosszabbul járnak... attól függ, hogy éppen milyen bajjal és milyen szerencsével jártak volna.
Meg persze lehet most sokan nem haltak meg a kórházi viszonyok miatt, viszont csak időt nyertek, mert az ellátatlan betegségük is dolgozik és később mégis bekerülhetnek a statisztikába. Mások meg most haltak meg, pedig még meg lehetett volna hosszabbítani az életüket. Idősek kapcsán pedig eleve úgy van, hogy minden nap ajándék, amivel most javult a szám, de előbb utóbb mindenki sorra kerül.
-
t72killer
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Dunsztom sincs, hogy pl az EU 3 működőképes agysejte képes volt-e bármilyen érdemi következtetést levonni a tavaszi fiaskó után, tartok tőle nem. Pedig az ilyesmit kb kínai módszerekkel lehet megfogni, ahol a balhés területeken balhéznak, máshol meg megy minden a régiben.
-
t72killer
titán
nem tudom bárki modellezte-e már, hogy az egyes országokban normál életvitel mellett mennyi lehet a potenciális terjesztő kontaktusok száma?
Azaz:
- mennyire tömött és a lakosság által mennyire használt a tömeg(nyomor)közlekedés?
- iskolákban mennyire jellemzőek az "és most fogjuk meg egymás kezét, énekeljünk körbenállva" feladatok?
- a népszerűbb sporttevékenységeket mennyire szokás egymás nyakában lihegve művelni, nézett sportoknak egymás nyakában üvöltve szurkolni? (itt is hány % megy el a lelátókra!)
- milyenek a házibulis népszokások (milyen gyakran, családokon kívül hány+fő?, inkább zárt vagy nyílt terep?)
stb.stbSztem itt lehetne pár elemet találni, ami K-EU-nak kedvez.
-
A hazai negyed és féléves statisztika kutyát nem érdekli, csak azok a grafikonok ömlenek ide, ahol pár hétig kiemelkedő volt a halálozás. Én értem, hogy a semminemtörtént az nem említésre méltó, de egy adott időre kiemelés túlzott ábrázolása meg csak riogatásra alkalmas és ha valaki hónapokig azt éli meg sikernek, hogy naugyemennyienhaltakmegittis, az bizonyíthatóan komoly pszichés károkhoz vezet. És lassan tényleg mind kipurcanunk, nem hirtelen persze, de ezt ne tegyük hozzá, mert attól ki rettegne?
Engem kicsit az zavar, hogy a rettegők jelzőt bántóbbnak tartják egyes ténymegállapítók, mint az idióták jelzőt. De ez itt úgy látszik standard a kőgyomorral és kézremegéssel meg kiszáradt pupillával együtt.
Na meg jön a korai védekezés szöveg is.....mint ha nem ebben az országban élnénk és nem láttuk azt a mérhetetlen fegyelmezetlenséget, aminek talán most lesz vége. A folyamatosan szidott emberek mégis a megfelelő védekezés alapja lettek volna? Alig van itt qrva nagy következetlenség.

(#41887) t72killer
Főpróba? Nahiszen, akkor nekünk valóban annyi lenne! Nem félévig azon menne a polemizálás, hogy jujujjjj mindenki bunkerbe, összes lisztet, élesztőt felvásárolni.....tényleg mi lett a nagy tavaszi boltok lesáskázásával? Valami oka van, hogy azóta minden folyamatosan normalizált lett?

-
Rive
veterán
Magyarországon a korai és elég drasztikus intézkedések következményeként nem volt kiterjedt járvány, nem növekedett a halálozás: Angliában Borisz Nyájimmunitás J. korai vírusbagatelizáló tevékenysége okán volt járvány és igen csúnyán növekedett a halálozás.
Mit nem lehet ezen érteni? Mit akarsz ebből kihozni? Jobb lett volna nekünk is úgy (vagy még úgyabbul) csinálni mint az angoloknak, vagy mi

-
andor80
senior tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Szai a topikból 10 hszt aki pánikol(imered a pánik kifejezés mit jelent ugye) linkelj kérlek. .Én egyet sem leltem ha más oldalakon forumozókat olvasol ne tedd feleslegesen butítod velük magad azok valószinüleg olyan oldalak ahová éppeszü ember nem kattint nem éri meg.
-
t72killer
titán
Nem hiszem, hogy a jelenlévők közül bárki marburgozná a covid-ot (aka "végveszély").
A covid egyébként felfogható főpróbának olyan esetekre, amikor valami konkrétabb cucc szabadul el/vagy épp pár "magasztos eszmében" hívő istenbarma egy pár rubelért beszerzett félkész cuccot eresztene a világra.
-
ooloo
őstag
válasz
Daffni2
üzenetére
Én nem mondom , hogy idióták ...... egy egészséges társadalomban kell olyan réteg is , aki félreveri a vészharangot . Olyanra is , aki kételkedik . Csak ez az üljünk le és beszéljük meg nem működik .
Vannak itt jó arcok , akiknek szent meggyőződése , hogy végveszélyben vagyunk . Az , hogy a vírus veszélyességét próbálja alátámasztani , abban semmi hátsó szándékot nem vélek felfedezni . Nem ártó szándékkal ragaszkodik foggal körömmel a véleményéhez . -
-
t72killer
titán
válasz
andor80
üzenetére
Ahhoz védekezni is kéne. Fertőzött gyerekekkel üzemeltetett iskolák !=védekezés.
#41882:
akkor jóöreg bacis tüdőgyuszi?#41879: a magyar elő hullám kezelése kifejezetten jó volt. Mindigis az ovikat-iskolákat tartottam fő fertőzési vektornak (gyakorló, nov-ápr között orrotfújó-köhögő szülőként...), és ezeket akkor zárták, mimt a tűzhöz jóval közelebbi ny-eu országok.
-
-
-
ooloo
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Az , hogy kevesebben halnak meg ebben a vérzivataros időkben , mint általában ? Ennek nincs jelentősége ... mivel nem szolgálja a kitűzött célt . Egyre többen szkeptikusak ... evidens , hogy keményíteni kell a nyomást . Bedobták , hogy azoknál is komoly szövődmények léphetnek fel , akiknél enyhe vagy igen enyhe lefolyású volt a covid19 fertőzés . Na ... ez a rémhírterjesztés , pánikra okot adó hangulatkeltés . Mintha eddig halhatatlanok lettünk volna . Miért nem tesznek említést arról , hogy a covid előtti időszakban is naponta százával haltak meg krónikus betegségesben az emberek ?
Az , hogy a halálozási arány megfelel a sokéves átlagnak , vagy éppen egy picivel alatta , az senkinek nem mond semmit . Na ez a szégyen nem a faláb . Helyette sokan a majd-ra és a lehet-re építkeznek mondandójuk megfogalmazásánál . Mindeközben elfelejtünk emberi módon élni .
Helyette mint a birkák... mennek a kolomp után . Akár a szikla peremét átlépve a szakadékba is . Kiölték az emberekből az egészséges kételkedést , az önvédelmet . Vakon elhiszik azt , amit megrágva , előkészítve eléjük tesznek . Tisztelet a kivételnek ... és ez némi reményre ad okot . -
RAiN91
őstag
Sziasztok,
gondolom vagytok páran, akik munkában egésznap maszkot hordanak.
Tudtok tippeket adni?
A problémák:
nem kapni levegőt benne, ha egész nap rajtam van.
pántja szétvágja a fület (ezen lehet segíteni gondolom, ha lazábbra vesszük, újat varrunk rá)
szemüveg párásodásSok textil maszkot árulnak, 28 réteggel, jól hangzik, csak épp levegőt nem kapni bennük. Tudom, hogy az valószínű jobban is szűr, de nem lehet benne megmaradni egész nap.
Vannak a szelepes maszkok, ez segít azon, hogy jobban kapjon az ember levegőt? -
andor80
senior tag
Mai adatok már a covdidíóta tagadóknak sem a legjobbak közelít feléjük is.
Jó lenne csökkenést látni de sajnos ez messze van -
natë
nagyúr
551 Férfi 37 nem ismert
Azért néha ilyen is becsusszan...
-
nubreed
veterán
Igen ezt tartja a magyar néplélek de a valóság az, hogy abból a fertőtlenítő hatásból amit a néplélek a pálinkának tulajdonít, semmi nem igaz, inkább többet árt mint használ. Maximum azért igyon valaki pálinkát mert finom, ne azért mert az "fertőtlenít mindent is". Az ilyen illúziókkal le kéne már számolni.
-
-
Sir Pocok
őstag
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ok, de még mindig nem tiszta számomra! Igazolt Covid pozitív vagy és a háziorvosod erre szedet veled azitromicint??
#windlord: minden műszakban van igazolt pozitív betegünk a CR részlegen. De nagyon kevés kórházi ellátásra szoruló eset van. Intenzív ellátásra Baranya megyében jelenleg egy beteg sem szorul. Tegnaptól kiadták utasításba, hogy COVID beteget az egész régióból csak hozzánk hozhatnak, a többi kórházba nem. Gondolhatod! Mindenki hozzánk kerül, akinél fel sem merül, hogy COVID, az is.
-
Csatravi
senior tag
Újabb 300 millió oltóanyagot rendel az Európai Bizottság
(Index)
És még egy cikk de a címét direkt nem linkelem. Döntse el mindenki hogy .....
[link] -
válasz
Memmaao
üzenetére
Éjjel sokat jártam wc-re (nem hasmenés vagy hányás)
Tüdő kezd jobb lenni és szaglás/ízlelés is már-már tökéletes.
Tegnap este vettem be egyet, utána 1500mg C-vitamin és Calcium (500mg pezsgő tab.)
Ma reggel reggeli után 1500mg C-Vitamin és Calcium (500mg pezsgő tab.)
Este megint 19:30-kor veszem be a makrolid anti.-t, addig délbe még C-Vitamin és Calcium (meg este a makrolid után is 8 körül/után)Háziorvos ezt írta, így ezt szedem.
Konkrétan a C-Vitamin és Calcium-ra nem tért ki, hogy szedjem tovább vagy ne, így szedem inkább (Hétfő óta) -
Vicces, amit írsz, hiszen sajnos március óta az egész alapellàtàs tàvgyógyít! Emiatt nekünk a sürgősségin rengeteg plusz munkánk van. Napi szinten esnek be a megkésett esetek, akiket hàziorvos csak telefonon "làtott".
Ha viszont már valakivel kitoltak annyira, hogy végig szedett egy három napos makrolid antibiotikum kúrát, akkor van helye jelezni neki, hogy utána mindenképpen szedjen probiotikumot! -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem derül ki számomra, hogy mire írták neked a makrolid antibiotikumot , de ha vírus fertőzésre, akkor hatalmas hiba! A bél flóràt teljesen hazavàgja, ha nem áll fent az indikàció én biztos nem szedném!
Ha már beszedted, reggel 1 kapszula enterol, napi 3x1 Normaflore. -
Sped
aktív tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Az ilyen kijelentésekkel vigyázz, amikor itt azt pedzedgettem tegnap, hogy a halálozás egyáltalán nem kiugró mert alig halnak meg Covidban és emiatt a járvány túlreagálására és a köré fújt hisztériára hívtam fel a figyelmet, a fejemhez lett vágva hogy nekem sz.rt se ér az emberélet azért írok csak ilyeneket.
-
lacafaca
addikt
Egy fiatal ördög az öregnek:-Hogyan küldtél ennyi lelket a pokolba?Az öreg:-A félelmen keresztül!A Fiatal:- Csak így tovább! Mitől féltek? Háborútól? Éhínségtől?Az Öreg:-Nem… Egy betegségtől.A Fiatal:- Nem lettek betegek? Nem haldokoltak? Volt gyógymód?Az öreg:…megbetegedtek. Meghaltak. Volt gyógymód…A fiatal:-Nem értem.Az öreg:-Ők tévedésből azt hitték, hogy az egyetlen dolog, amelyhez ragaszkodniuk kell bármi áron, AZ ÉLET!Nem ölelkeztek… nem köszöntötték egymást… Eltávolodtak egymástól!Kerültek minden emberi érintkezést…Minden emberit.Elfogyott a pénzük.Elveszítették a munkáikat.De ők azt választották, hogy féltik az életüket, még akkor is, ha kenyérre nem futja.Mindent elhittek, amit hallottak, olvasták a híreket és vakon elhittek mindent, amit olvastak.Feladták a szabadságot.Nem mentek el sohasem otthonról.Sehová nem mentek.Nem látogatták a családjaikat és a barátaikat. A világ egy nagy koncentrációs táborrá változott önkéntes rabokkal.Mindent elfogadtak.Csak hogy túléljenek egy újabb nyomorult napot.Nem éltek.Minden egyes nap meghaltak.Így könnyű volt elrabolni a nyomorult lelküket…
Camila Abadie -
t72killer
titán
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Csak az keresse fel orvosát, aki teljesen egészséges!
A legörökbecsűbb majdnem lemaradt! De ez se rossz:
Azt javasoljuk, a babákat ne vigyék le, az erkélyeken szellőztessék.
Ha a vizsgázó kocsival megy érettségire, hátulra üljön. Az üljön előre aki vezet.
(na jó, ez már tényleg erős....) -
válasz
lacafaca
üzenetére
Jajjj, tényleg úgy néz ki, mint akinek már volt 63 hullája! Viszont a beépített hajpihe stabilan tartja magát azóta is.
(#41847) Floyd80
Én már vártam nagyon az opsec törzset, de főleg Cilinénét, igaz utóbbi szerepléseit kihagytam, elég volt olvasni róla, milyen sikereket ért el, viszont a paródiákat követtem. Jó műsort fognak csinálni újra. Kíváncsi vagyok egyébként most milyen szakmagyarázata lesz a maszkviseléssel kapcsolatban.
A tavaszi szakvéleménye tényleg nagyon tudományos és feledhetetlen volt.ez is ütős volt:
A koronavírus a fiatalokra nem veszélyes, csak arra, aki elkapja.
-
Floyd80
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Előkerülnek az örökzöldek újra:
Müller Cecília: Ha nem vagyunk betegek, a maszk viselése még káros is lehet
Müller azt mondja, minden más esetben elég, ha a beteg viseli a maszkot, mert cseppfertőzéssel terjed a vírus. Elképzelhetőnek tart más szituációkat, amikor hasznos lehet a maszk hordása, ilyen az otthoni betegápolás. És szerinte, ha valakinek a szájmaszk biztonságérzetet nyújt, az hordja, de önmagában ez nem elégséges a biztonságunkhoz, mert a maszk viselése nem fogja megállítani a járvány terjedését. Szerinte egy olyan szájmaszk viselése, ami a védettség hamis illúzióját kelti, még káros is. Azért is, mert ezek a maszkok nem zártak (egyébként a sebészi maszkok sem), és ha kényelmetlenek, az ember folyamatosan az arcához nyúl, ami árthat.
-
-
Azért ennél szerintem durvábbakra is fel voltál készülve lélekben, mielőtt rákattintottál a topikra!
Különben tényleg jó lenne tudni, mikor vagy távol ténylegesen is pár napig, mert így nem merek kibontakozni. 
(#41838) natë
Fasza, jókor szólsz!

(#41837) lacafaca
Na végre már!
Biztosan mostanra készültek el az új kiskosztümök. -
lacafaca
addikt
Inkább örvendjünk gyerekek, holnap 11:30, mindenki nagymamája, az ország nyunyókája visszatér
(Palit remélem nem vetik be, mert akkor cumi megint) -
3 napnyi családi szabin vagyok.
Be sem lett volna szabad lépned a PH-ra.
Tényleg jó pihenést nektek, a gépeket meg lődd ki a zűrbe. És a hogy lacafaca említi, ha nem olvasol covidról, el is felejtheted. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#41831) lacafaca
Ja, nem kell nekünk semmilyen vírus, hogy eltűnjünk a Föld színéről, mint magyarság megmaradt néhány százaléka.....
-
Gyerekek, 3 napnyi családi szabin vagyok. Tegyétek már meg, hogy addig nem szedettek be gyógyszereket, vitaminokat másokkal, nem játszotok távdokisat. És ahogy mindig, viselkedtek 🙃
Köszi!
-
lacafaca
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
politikai oldalon nincs hát, viszont a nép szintjén brutális sajnos...pár "zzabad" választáson már túl vagyok és a mesékből is kinőttem rég: lófasz sem történik itt már lassan 150 éve, csak a színek meg a maskarák változnak a nép pedig már nagyon rottyon...sajnos nem is látszik innen már kiút...de offoljuk a politikát, ez nem az a topik
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Csak azért kérdeztem meg, mert már annyi fajta gyógyszert szedek, szedtem hogy a fene tudja mi is van...
Miért nem az orvosodat kérdezed meg? Nem kötekedésképpen írom, de tényleg érdekel ilyenkor ez! Itt egy ismeretlen ír valamit, az mi a lószart számít, most komolyan?
Ja és jobbulást kívánok én is, ha túléled a távgyogyit.
De legalább Dr Zacc azt is meg tudja mondani, hány grammból főzd a sárga csibókávét. 
-
válasz
üzenetére
Köszönöm!

Fel se veszem, sokan több felesleges böfögést hagynak itt meg ott ők és mások is.
Csak azért kérdeztem meg, mert már annyi fajta gyógyszert szedek, szedtem hogy a fene tudja mi is van...
Antibiotikumokat meg nem szeretem, többet árt mint használ a legtöbb esetben (mellékhatások) de általában gond nélkül átvészelem. -
válasz
lacafaca
üzenetére
A magyar honlakók mentális szintje évtizedek óta siralmas, ha ahhoz képest is romlik, igen nagy bajban vagyunk, ezt régebben írogatom már.
a fülkeforradalmárok a libbantakkal fog egymás torkán csüngeni a két oldal
Erről spéci véleményem van, de ez nem az a topik, nincs két oldal amúgy, van egy jól körülhatárolt érdekcsoport és azon belül radikállibbancsok ilyen olyan színekben osztoznak a koncokon évtizedek óta. Anno pár infót mesélt a rendszerváltáskori radikális párt elnöke, aki a Demszky érában szociológusként vállalkozóként nyeregette a fővárosi tetőfelújítási projekteket, ugyanez volt, mint most csak nagyságrendekkel kevesebb pénzeket tudtak lenyúlni. Aztán ott van a D-209-es jól megtervezett lebuktatása a beépített ősfideszes Fodor Gáborral.....egyszóval itt nincsenek oldalak.

(#41827) FPSTunker
Kávésznobok is tudnak zaccból jósolni?

Ja, C vitaminból csak retardot szedj.

Napi 3000 mg-ot.Ezt így látatlanba? Wooow ez az igazán mesteri diagn.
Bírom, mikor súly és életkor meg egyebek ismerete nélkül így nyomják emberek a pontos mg számokat! Vagy nem lényeg, hogy valaki 52 kg vagy 130? 40 vagy 70? Iszik, cigizik, szív, qrvázik....... -
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egészségedre és jobbulást.
Viszont a probiotikumok kellenek az antibiotikumok mellé.A boszorkányokkal ne törődj.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, C vitaminból csak retardot szedj.

Napi 3000 mg-ot. -
Floyd80
addikt
Az EU Bizottság friss ajánlása:
Testing Turn-Around-Time
The testing Turn-Around-Time (TAT) of COVID-19 plays an important role in controlling
community transmission of the virus and can be split up in two different phases: the
time required from the test request to taking the sample, and the time between the
sampling and the communication of the test result. Seven countries (CY, DK, EE, LU, LT,
PL, SE) are currently reporting a full testing turn-around-time - from the request to the
result - of up to 48 hours. In Austria, 48 hours is the target, but no data exists whether
this goal is met or not. In Portugal, large differences exist in the TAT (between 4-72
hours), depending on the type of lab carrying out the test.
Among the other countries, large differences exist, in particular concerning the time
between the test request and the sampling. While in Belgium this takes up to 16 hours,
in BG, EE, IE, MT and NL it takes around 24 hours and in CZ, ES, FI and HU up to 2 days
for people to be tested after they have submitted a request. Moreover, in Croatia and
Slovakia, the average waiting time can range from 3 to 7 days due to limited testing
capacities and large and dense populations. Croatia indicated that the time between
request and sampling varies from immediately to up to 4 days, depending on the
purpose of the testing, the geographical location and clinical picture.
The time required between the sampling and test result is less than 24 hours in 8
countries (EE, FR, HU, HR, NL, ES, UK, NO) and up to 36 hours in Germany and Ireland.
Seven countries (BE, BG, CZ, LV, MT, RO, SK) report that the test result after sampling is
available between 24-28 hours and in Finland and certain regions in Spain this can take
several days. Some countries have shorter TAT norms in place for certain target groups,
such as healthcare workers and other people who work in long-term care facilities. Italy
uses a slightly different indicator, which is the time between the onset of symptoms and
diagnosis, and which is currently between 1 and 2 days. -
lacafaca
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Sajnos az általános helyzet elkeserítő...ha maszkod van, az a baj, ha nincs, akkor az...ha oltatni akarod magad az, ha nem, akkor az..de a legelkeserítőbb, hogy a végén ez is szimpla politikai mélységekbe fog süllyedni, és mint a fülkeforradalmárok a libbantakkal fog egymás torkán csüngeni a két oldal, úgy, mint minden más kérdésben...ebbe sem lesz konszenzus, miközben a mentális szint már olyan mélységeket fog megélni, hogy abból lesz nagyon sokaknak nehéz a kikecmergés...
-
Vampyr
tag
Csepel, Nyugdíjas Közösségi Ház - programok a veszélyeztetett korosztálynak: "Eleinte azokon a foglalkozásokon (sakk, torna, különféle játékok) vehettek részt, ahol a másfél méteres távolság betartható volt. Ez a mostani programoknál is ugyanúgy megmaradt. A közösségi házba minden belépéskor van lázmérés, kézfertőtlenítés, a maszk viselése is kötelező, kivéve a tornánál, a nyelvtanulásnál és a társastáncnál. Mindenféle foglalkozások után fertőtlenítik a helyiségeket a takarítók – tájékoztatta oldalunkat dr. Babics Sarolta intézményvezető."
-
válasz
lacafaca
üzenetére
Sajtottam, hogy erre utalsz, én meg az általános helyzetre hívtam fel a figyelmet, pár hete linkeltem is, hogy azonos időszakhoz viszonyítva kevesebb halottunk volt a covid alatt. Most se hiszem, hogy szignifikáns különbség lesz, fura egy paradox helyzet, hogy sokan mintha ezt várnák félig kialakult pszichés defektusok kialakulása közepette. Senkit nem bántva, de határozottan észlelhetők előbb említett jelenségek. (persze ne diagnosztizáljunk ugye) -
válasz
radi8tor
üzenetére
&(#41819) lacafaca
Hogy stílusos legyek, ezzel nem lehet lacafacázni!
Én aztán kitermelek pár vérkomoly blogtopikot, mint a táltos, látóasszonyok, siratóasszonyos topikok, de ezért valós aktualitásokkal nem mernék foglalkozni. 
A kolléga űrtudományos részletességgel tervezi a vitaminok bevitelét, de egy vényköteles gyógyszer szedését itt kérdezi......de minek firtatjuk akkor a device 5 éven túli garanciás eshetőségeket? Jajjjajjjjajjjjj....fájok. brühühü (no de reménykedjünk, hogy Gyurcsók mester lelke is itt bolyong valahol)
Várd meg, míg kétszámjegyű lesz a halottszám...
Ezt nem értem, normál esetben is minimum kétszámjegyű az országos halottszám, nem?
Egyébként fura dolog ez, bulinegyed után most a várnegyed életébe látok bele picinyt..... utóbbi helyen szerintem nem is hallottak még a covidról a jelekből ítélve. Itt most nem a kötelező viselős helyekről beszélek. Gyanítom a várfalban bíznak.

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez most komoly? Megkapod a gyógyszert és itt kérdezed meg a nemkomoly covidtopikban, hogy mikor szedd be az elsőt? Biztosan komolyan kérdezed, mert vagy ezt vagy az SSD 5 éves garancia érvényességét totál felesleges volt megkérdezned.
(utóbbit persze jó helyen kérdezted)******************************************************
Nemrég már diagnosztizáltak is itt nagy szakértelemmel.....hová vezet ez amúgy? ---kérdem én a nagybetűs kollégákat? Nem érezzük ennek a visszásságát kissé? Valós betegségekkel és gyógyszerszedéssel kapcsolatos kérdéseket nem kéne eltanácsolni innen?
Emberek, térjetek kicsit észhez! Sajnos most is jönnek a javaslatok, sőt kiegészítő szereket is felírnak fórumtársak....

-
Gsx-rr
veterán
Mar csak 10 nap lesz a karanten beutazaskor
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Beszedheted, csak akkor a többit is ebben az időpontban szedd be.
Normaflore-t nyomass mellé 2 óra eltolással.Bár vírusra nem jó.

-
Asbee
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
-
Drizzt
nagyúr
-
Asbee
veterán
Minden kiderült a Moderna vakcinájának teszteléséről: a neheze még hátra van
-
Soulfly842
addikt
Annak egyébként örülök, hogy végre normálisan leírták a maszkhasználati szabályokat és, hogy miért járhat büntetés... Hányan mondták azt, hogy használnak maszkot, s mégis hányaknak volt tokaszatyor, s hányan fedték rendesen az orrot is? (úgy gyakorlatilag semmi értelme nem volt)
-
Amur
addikt
Szerintem még ettől a szinttől nagyon messze vagyunk.
A kérdés még az , hogyan akarják a veszélyeztetett korosztályt megvédeni.
Mert nem minden idős ember él Idősek otthonában..hogy azokat "lezárták" nem sokat ér.
Szerintem a tavasziban volt egy elég jó folyamat, amikor az önkormányzatok helyileg is bevezethettek korlátozásokat, ha szükségesnek találták.
Mivel a fertőzöttségi szintek most sem egyformák, és volt is olyan terv hogy helyileg korlátoznak ahol szükséges, visszahozhatnák.
Az idősekre nincs ötletem, a vásárlási idősáv nem működött jól, sőt maguk a nyugdíjasok kérték már a végén a törlését(mondjuk ez még önmagában nem jelentette volna hogy rossz, de ha nem használták ki, akkor nem sokat ért.) -
Alpi.
addikt
Ha szabályozással, intézkedésekkel nincs megtámogatva, látok logikát abban, hogy van egy szint, ahonnan már nem érdemes / előnyös több, egyébként nem feltétlen megjelenő fertőzöttet találni. Az meg, hogy a jelen szabályzás vitatható hatékonyságú itt-ott, sztem. nem nagy ferdítés kimondani. Egyébként nem egyszerű egy-egy helyzetben eldönteni, merre kéne tovább menni. Nem irigylem a döntéshozókat sem, főleg ha hasonlóan egzakt adatok állnak rendelkezésükre nekik is. (gondolom azon a szinten pont annyira karalábé lehet)
-
Amur
addikt
válasz
Ezekiell
üzenetére
Igen ez evidancia magyarországon, de gondolom szeretnék ha újraválasztanák őket.
Ha így haladnak akkor ez max egy kis szavazathamisítással fog sikerülni.(nem feltételezek ilyesmit, csak minek választanának újra a bolond magyarok egy olyan kormányt aki szart bele mikor észnél kellett volna lenni.. de a politikai témát tényleg el kell engedni.
Sokszor tényleg azon gondolkodom mi a bánat köt még ehhez az országhoz.. -
Ezekiell
veterán
Kérdezném én tényleg halál komolyan hogy mi a bánat érdekelheti őket a járvánnyal kapcsolatban?!
A politikai és gazdasági haszon, amit remélnek a járványtól. Mármint a saját maguk haszna, mindenki más le van szarva. Szóval a szokásos: korrupció és hatalom.Ha ennél van jobb tippje valakinek, örömmel hallgatom.
-
Soulfly842
addikt
Lehet az is benne van ebben az egész sztoriban, hogy nem akarják, hogy a magánlaborok erőforrásai elvesszenek.
Értsd: ha a saját laborkapacitásuk elfogy, amit már mondanak jó ideje, számolnak is vele, akkor a magánlaborokat kell bevonniuk, ha busás haszon miatt magánszemélyekkel, cégekkel lekötik magukat, akkor az állami erőforrással mi lesz?
Márpedig ahogy megy egyre fentebb a fertőzöttség, egyre több erőforrásra lesz ebben is szükség.
-
Amur
addikt
Nekem is úgy tűnik hogy nem akarják hogy több teszt legyen ennél.
Elvégre már régen meg tudták volna oldani, akár egyik napról a másikra a tesztelési kapacitás növelését. Illetve először az volt a nyilatkozat hogy a mintavételi kapacitás kevés, de bevonnak majd a magánszektorból is rá, és annyira bővítik amennyire szükséges.
Szerintem kb. ott engedték el ezt a dolgot mikor az OV kijelentette hogy nem a fertőzöttek hanem az elhunytak száma amit figyelni fognak...kontaktkutatás amúgy sem müködött, akkor minek ölnének pénzt a kapacitásnövelésbe..ezt a részét szerintem full elengedték..
ha ötezer teszt lesz csak egy nap az sem fog senkit érdekelni, legalább jobban mutat a statisztika.. illetve fogalmatlanok mert a halálozási arányunk megint óriási lesz..
Bár abban is kételkedem, elvégre nem vagyok benne biztos hogy mindenkit fognak tesztelni aki ebben az időszakban meghal. Vagy kötelező tesztet végezni ha valaki korházba kerül?(mint ha eü-s fórumtárs mondott volna ilyet), ha igen akkor viszont nagyon el fog tolodni helytelen irányba a százalékos arány. de ez sem érdekli szerintem őket.
Kérdezném én tényleg halál komolyan hogy mi a bánat érdekelheti őket a járvánnyal kapcsolatban?!
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gaming notebook topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Extraflame pellet kályha
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

/meg ha túlélem/
akkor jóöreg bacis tüdőgyuszi?

(na jó, ez már tényleg erős....)