Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz
MarioAna #38799 üzenetére
ez alapján nem tartozik ez a kivételek közé:
A hivatalos oldalon azt írják, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium továbbra sem javasolja a piros kategóriás országokba való beutazást – ami eddig a világ összes országa volt –, de előfordulhat, hogy halaszthatatlan ügyben mégis szükségessé válik az utazás. Ezek alapján kivételt képez:
bírósági vagy hatósági eljáráshoz kapcsolódó eljárási cselekményen történő részvétel,
halaszthatatlan üzleti tevékenység vagy egyéb munkavégzés,
egészségügyi ellátás igénybevétele,
hallgatói vagy a tanulói jogviszony alapján fennálló tanulmányi vagy vizsgakötelezettség teljesítése,
fuvarozási tevékenységgel összefüggő munkavégzéshez kapcsolódó utazás személyforgalomban,
halaszthatatlan családi eseményeken (házasságkötés, keresztelő, temetés) részvétel,
a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti hozzátartozó gondozása, ápolása,
kiemelt jelentőségű, nemzetközi vonatkozású sport-, kulturális, illetve egyházi rendezvényen történő részvétel.
keresztelőre (wtf?) lehet menni, személyes ügyet intézni nem. -
MarioAna
senior tag
Sziasztok,
A jelenlegi helyzetben magyar állampolgárként, magánszemélyként, határátkelőn gépjárművel beléphetek Szlovákia területére 1 napos tartózkodásra, vagy esetleg kifelé-befelé kellene negatív teszt, esetleg karantén?
Nem voltam külföldön, nem találkoztam tudomásom szerint fertőzöttel, tüneteket én sem tapasztaltam.
Szlovák bankba kellene bemennem személyesen, ügyintézni (nem lehet neten/ügyfélszolgálaton számlát megszüntetni). Ehhez átugranék Komárno-ba (ott van legközelebb fiók), de már nem tudom, hogy:
1. kifelé kiengednek negatív teszt nélkül
2. visszaengednek-e a határon teszt nélkül
3. van-e karantén a visszatérésemkor.
?Köszönöm előre is annak, aki esetleg tud rá válaszolni, mert engem bár bekavar a konzuli oldalon való magyarázat + melyik ország piros-nem piros és ezek diplomáciai felülírása
.
-
syberia
veterán
A görögöknél páran a 0%-os maszkviselést szeretnék. Gödény egyre komolyabb nemzetközi befolyásra tesz szert, szerintem cseréljük le Szijjártót rá!
(#38791) Gubu0101: Szerintem erről is kuss lesz a kedves közmédiában.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Gubu0101 #38796 üzenetére
Időpontra menni... Amikor azt csinálják egyes orvosok, hogy mindenkit odahívnak a rendelés kezdetére időpontra, és ugyanúgy várakozol, mintha nnem időpontra mentél volna (hisz nem is), akkor menjenek a picsába. Személyes tapasztalat, másfél órát vártunk így 15+ emberrel együtt.
-
Micsurin
nagyúr
Bocs de ha a másik oldalról lehet önzőzni, akkor az én véleményem meg az hogy új munkát találni mindig könnyebb, úgyhogy zárjanak csak nyugodtan, ha ezen múlik (szomorú) akkor a következménye persze hogy az utcára kerülnek emberek, még mindig jobb mint meghalni. (konkrétan le volt nemrég írva hogy ne legyen zárás, és picit több halott legyen - ilyet épeszű ember még magának se kíván, nem hogy másnak
)
Voltál te már interjún tavasz óta?
mod.: szerinted az utcáról majd csettintésre csak új visszamásznak az emberek? Ha egyszer ilyen szinten megcsúszol jó eséllyel az életben nem lesz már értelmes méretű talaj a lábad alatt. -
Ringman
nagyúr
milyen kisebb gazdasági visszaeséssel, ott a hsz-ben a link:
Sweden's GDP fell 8.6% during the second quarter of the year, according to its statistics body.
The fall is sharper than its neighbors — Denmark registered a 7.4% fall, and Finland a 3.2% fall. Statistics suggest Norway also fared better than Sweden. -
Ezekiell
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az ügyfélszolgálatosok is HO dolgoztak, csak nemrég (talán júliustól) kellett visszamenniük az irodába átfertőződni.
Bírtam mennyire mondták anno a bankok hogy egy zárt biztonságos rendszerben dolgoznak az ügyfélszolgálatosok és HO elképzelhetetlen. És láss csodát mindenki otthonról dolgozott.
Még a könyvelőnk is meg tudta oldani az otthoni melót pedig nekik sok papírt kell fogdosni (most nem tudom hogy szkenneltek az irodában mint a güzü vagy belső futár elvitte a könyvelési anyagot nekik házhoz) és megoldották. -
Ezekiell
veterán
-
Sped
aktív tag
Ezt mondom én is. Tavasszal "meg kellett védeni a ZEMBEREKET", most viszont "meg kell védeni a GAZDASÁGOT". Cilike és a rendőrtábornokelvtársak sem tartanak tájékoztatókat. Pedig semmi nem változott fél év alatt, csak többen hordanak maszkot. Mégis sokkal több a fertőzés. Ezzel együtt kell élni, mint az influenzával meg a náthával. Aki veszélyeztetett meg fél, az meg majd beoltja magát. Évente.
-
Kékes525
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #38766 üzenetére
És Arizona.
-
Kékes525
félisten
Ilyenkor mindig elfelejtitek, hogy a járvány ellenes viselkedéseket nem mindegyik ember hanyagolja. Ha mindenki, kivétel nélkül nem tartaná be, akkor nem itt tartanánk. Nagyságrendekkel több lenne a fertőzött és a halott is. Az a rossz védekezés is használ (a felfutás meredekségét enyhíti), amit sokan nagyon élesen bírálunk. A baj csak az, hogy az nagyon kevés ahhoz, hogy a felfutást megakadályozzuk.
-
pjen
félisten
válasz
Kékes525 #38741 üzenetére
Szerintem nem igazán retteg senki,inkább értelmetlennek tartja sok esetben.A kocsmák nyitva vannak,sport eseményeket lehet rendezni.Iskolák,ovodák mindenfelé viszik a vírust.Árúházakban piacokon az eladók és vevők felén ha van is maszk az orrán nincs.08,30 Horvátország zöld,09,01 Horvátország piros.Hazajöttek a fontos emberek a nyaralásból.Közben nem igazán változott semmi,fertőzöttségi szinten.Miről beszélünkl?
-
Sped
aktív tag
válasz
Ezekiell #38758 üzenetére
Minden nap az utcán vagyok, dolgozni is bejárok 1-2 nap, tömegközlekedek, edzeni járok, minden másnap boltban. Igen látom , hogy ott vannak mindenhol. Nem az én bajom, az övék.
(#38763) Kékes525
Semmiből nem gondolom, de ez miért is fontos? Tudjuk, hogy az idősekre, krónikus betegekre veszélyes, mint a legtöbb ilyen nyavaja. -
-
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
radi8tor #38739 üzenetére
Szerinted nem kellenek majd további szigorítások, vagy azok nem lesznek a gazdaságra olyan komoly hatással?
Az 1-2 osztályt hazaküldtek dolog meg addig működik, amíg nem lesz másik fertőzött az iskolában. Mert akkor megint karantén a tanári kar jó részének, és máris gyorsan nem marad senki.
(#38752) Sped
Az idősek maradjanak otthon.
Voltál már kinn mostanában az utcákon? Az idősek kurvára nem maradnak otthon. Nem is kövelező nekik, mehetnek ahova akarnak - mennek is. -
szekra
addikt
válasz
Kékes525 #38748 üzenetére
Tényleg nem vagy százas.
Hordok maszkot szigorúan, nem kényelmetlen. Oltások? Nem ellenzem, ha bizonyítottan hatékony. (De hogy jön ide az oltás megint kérdezem
). A szociális távolságtartás pont nem kényelmetlenség, ennél jobb példát is hozhattál volna.
Remegés, reszketés, szinte már fizikai fájdalom az ábrákat nézegetve, egész nap a híreket böngészve, nap mint nap habzó szájjal, ököllel összeszorított kézzel üvöltve, hogy itt nagy baj van/lesz mert megnőttek az esetszámok. Ja hogy ezek rád nem igazak? Ugyan milyen csúnya a tükörkép?
-
válasz
Ringman #38750 üzenetére
Ez több országban is így van, én nem akadok ki miatta. Az emberek se feltétlen mennek el hétvégén tesztet csináltatni. Arra viszont nagy tételben fogadnék, hogy a hétvégéken többen fertőződnek meg, mint 7közben, illetve leginkább ilyenkor ugrik át a kis nyavajás az egyik helyről/csoportból a másikba.
az utcánkban is jellemző a 7végi gyerekzsúr, ahol 2-3 különböző suliba járó gyerkőcöket dobnak össze az észkombájn szüleik. Ennél tökéletesebb vektor nem is kell...
#38754: "ilyet épeszű ember még magának se kíván, nem hogy másnak " valószínű fordítva
-
updog
őstag
válasz
szekra #38722 üzenetére
"Ha lezárnak/bezárnak mindent sokan éhen halnak, na ettől kéne rettegni inkább."
Talán be kéne tartani a védekezés alapvető szabályait (és betartatni, magánszemélyként szólni, hatóságként büntetni), és akkor kisebb eséllyel lenne zárás.
Bocs de ha a másik oldalról lehet önzőzni, akkor az én véleményem meg az hogy új munkát találni mindig könnyebb, úgyhogy zárjanak csak nyugodtan, ha ezen múlik (szomorú) akkor a következménye persze hogy az utcára kerülnek emberek, még mindig jobb mint meghalni. (konkrétan leírta valaki hogy ne legyen zárás, és picit több halott legyen - ilyet szerintem ember még magának se kíván, nem hogy másnak
)
Amúgy nem teljesen értem, volt lassan háromnegyed év gondolkodni, hogy a világ nem biztos hogy úgy fog most még egy ideig működni, mint eddig. Senkinek nincs végtelen tartaléka. De volt idő átgondolni, mi legyen ha megint beüt a ménykő (ahogy arra minden jel utalt, bárhogy is próbálták sokan a tagadásba menekülni). Ennyi idő alatt nem csak B hanem C D terveket is ki lehetett volna ötölni, hogy mi legyen. (Pl. a minner.hu-n rendszeresen vannak erre ötletek, hogyan fordítsuk előnyünkre akár nulláról a jelenlegi helyzetet)
Jó kifogás, hogy persze, a 50-60 éves nyugdíjközeli mammerek hogy képezzék át magukat pl. egy digitális átállásra, de itt a topicban szerintem pont nem mammerek rettegnek hogy megint zárás lesz és jajj a munkával mi lesz.
Amúgy munkatársam 82 éves mamája a kedvenc példám, megtanult Duolingon alapszinten angolul, hogy értse a youtubeos kötögetős meg főzős videókat... de persze a kor meg a képzettség (hiánya) mindenre kifogás, hogy onnan már nem lehet továbblépni. Aki nem akar... -
omfgk
veterán
válasz
Ringman #38749 üzenetére
Inkább ezt nézem.
https://ourworldindata.org/grapher/covid-19-testing-policy?year=latest
Itt is pikk-pakk meg lehet találni minket...
-
Sped
aktív tag
válasz
Kékes525 #38717 üzenetére
Semmilyen drasztikus intézkedés nem kell. Most, hogy tényleg a 60 alatti korosztály fertőződik, senki nem hal meg, senki nem kerül lélegeztetőre (elhanyagolható a szám), vagyis tényleg nem olyan veszélyes a vírus, mint amilyennek be lett állítva. Ezért nem is lépnek, mert minek. Az idősek maradjanak otthon. A gazdaságot nem lehet bedönteni még egyszer.
(#38709) S e t h
Tényleg hálát adhatunk, hogy a covid csak ennyire képes, mert a mostani a fegyelmezetlenséggel és egy komolyabb vírussal valóban bajban lennénk.Vagy azért ilyen laza mindenki az ún. második hullám alatt, mert kiderült, mégsem olyan veszélyes ez a vírus.
-
-
Ringman
nagyúr
-
lm83
őstag
A következő két nap eredményi lesznek érdekesek megint. Elvileg 24-48 órás határidővel dolgoznak a laborok beérkezéstől. A mai még lehet a vasárnapi kevés mintavétel.
A tegnapi sok lehet simán a két napja (péntek-szombati) feltorlódott sok teszt eredmény. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bopeti98 #38743 üzenetére
Ma mondták hogy már fontolgatják a hitelmoratórium kiterjesztését 2021-re is annál aki kéri. 15%-a a megkérdezetteknek élne is vele, és olyan is élne vele aki tavasszal nem kérte de 2. hullám miatt már kérni fogja. Szóval most többek lesznek elbocsájtva valószínűleg...
-
bopeti98
őstag
válasz
Ricardo #38736 üzenetére
Értem mire akarsz ezzel kilyukadni, de a rengeteg kirúgott ember helyzete, akiknek a budapesti turizmus adott munkát, ettől nem változik. És ennyi embert nem fog tudni felszívni a magyar munkahely piac. Így is hallom, hogy egy-egy minimálbéres takarítói, árufeltöltői, gyári munkára kétségbeesett, magas végzettségű emberek százai jelentkeznek, csak lassan már ilyen melót is esélytelen találni.
-
Kékes525
félisten
válasz
szekra #38722 üzenetére
A vírustagadók rettegnek csak igazán.
1. Rettegtek a maszkviseléstől (kényelmetlen, meleg, megfulladok). Ami persze nem igaz, csak a rettegéseteket akarjátok ezzel alátámasztani.
2. Rettegtek az oltásoktól, amibe szerintetek belehalnátok, ami szintén hazugság. Igazából az enyhe, az oltás helyén kialakuló gyulladásól, fejfájástól és az a gyenge láztól rettegtek, ami néhány emberben kialakul a védőoltás után.
3. Rettegtek a kényelmetlenségtől, ami a szociális távolságtartásból eredhet.
Nagyon rossz lehet ilyen rettegésben élnetek.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ringman #38733 üzenetére
A tesztelési limit az állami tesztekre vonatkozik. Magán laborok ebben nincsenek benne tudtommal.
Ezekiell: szerintem egyelőre jó úton haladunk. Szeptember közepén/végén úgyis lezárják a turizmust, repülőjáratok már ritkításra kerültek...
t72killer: egyik orvos úgy oldotta meg tavasszal a 14 napos önkéntes karantént, hogy nem ment ki a szobából egész nap. Felesége FFP3 maszkban vitte be neki a tápot, volt vendég WC oda járt ki. Ez is egy megoldás ha szerinted kényelmetlen egy puha KN95 maszk viselése alvásnál. Donald kacsa is tud aludni nem?
-
válasz
radi8tor #38727 üzenetére
Gondolom vicc volt, tudsz úgy maszkban aludni ~8órát, hogy rajtad marad
?
Egy légtérben élve kb 0 az esélye, hogy ne add át több napon keresztül.
Más: Írországban csak most fontolgatják, hogy újranyissák a kocsmákat +a "zöld ország" listájuk - eredmény:
-
Ezekiell
veterán
válasz
radi8tor #38724 üzenetére
Miért, te szerinted a jelenlegi intézkedések jó köztes út? Affelé haladunk, hogy kordában lehessen tartani a járványt, vagy affelé, hogy mindenhol szépen kitörjön növekvő esetszámokkal és betegekkel, és iskolát zárjunk, és akkor ennyi volt a gazdaságnak?
Szerinted melyik?
-
Ringman
nagyúr
válasz
radi8tor #38729 üzenetére
hát a max ~10-11k-s napi tesztelési limitet és a több napos várólistát nem nagyon tudom értelmezni másképp, minthogy hónapokig kb semmi átfogó intézkedés nem történt kormányzati szinten, kíváncsi vagyok milyen kidolgozott forgatókönyvek vannak a fiókban. (és közben remélem, hogy ezekre nem fog sor kerülni)
nagyon tájékoztatókampányokat sem látok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bopeti98 #38730 üzenetére
Húsvét elmaradt szóval esélyes az adventi vásár elmaradása kivéve ha végre vennék a fáradtságot a beléptető-rendszeres vásározásra. Simán megoldható lenne hogy ne legyen tumultus - bár az is lehet enélkül sem lenne tumultus mert addig elég sok idejük van médiumokon keresztül terjeszteni az igét.
-
lm83
őstag
Még mindig csak azt tudom mondani amit pár napja:
Még mindig nem értem, hogy mire megyünk azzal, hogy nekem az üzletben egész nap a maszkban kell dolgoznom, abban kell metróznom. Ha kimegyek a boltba, abba megyek. A vásárlók is abban vannak nálunk az üzletben.
Ha mellette az éttermekben, kocsmákban, bulikban meg marhára nem kell hordani, pedig ott aztán nagyobb tömeg van mint nálunk az üzletben.
Most vagy mindenhol hordjuk, vagy sehol
Kevesebb öreg jár partyzni, vagy másra nem tudok gondolni...
Vagy bezárni a kocsmákat bulikat, vagy ott is maszkozzanak szépen...
Aztán lehet szívószállal inni a szörpöt, még nincs betiltva
Bár elvileg a gólyatáborokban is maszkoztak, aztán látjuk mennyit ért. Vagy az is lehet pont amiatt nem lett egy egész kar fertőzött!!
DVSC utánpótlásnál vannak most szigorú szabályok ahogy tegnap láttam... -
bopeti98
őstag
A határzár már így is betett rendesen a budapesti szálloda és vendéglátó iparnak. Ismerősöktől hallom, hogy folyamatos az emberek elbocsátása. Akinek tavasszal sikerült megtartania a munkáját, most elküldik, mert az a maréknyi külföldi turista sincs így, akik július végén, augusztusban voltak. Ráadásul ha a decemberi adventi vásár is elmarad (már pedig erre elég nagy az esély), az a teljes kegyelemdöfése lesz a budapesti turizmusnak. 1 évre elegendő tartaléka senkinek nincs. Talán pár nagy szállodalánc átvészeli.
-
válasz
bigdady #38698 üzenetére
otthonra minek maszk? A gardróbszekrény érzékeny a koronavírusra
?
#38708: felfelé megyünk, csak marhanehéz a márciusi viszonyokhoz hasonlítani, szvsz akkor lehetett mondjuk 50x annyi fertőzött, mint a hivatalos számok, most meg a kiterjedtebb tesztelés+könnyen elérhető magánteszetek miatt pl 10x annyi. +az egészet megbolondítja a politika, "érdekes" augusztusban szinte semmi nem volt.
-
szekra
addikt
válasz
Kékes525 #38719 üzenetére
Kicsi deja vu-m van, mintha ugyan ezeket olvastuk volna márciusban itt a topicban, félelem és reszketés
Las Veg..Magyarországon? Miért kell remegni, mint a nyárfalevél ha megnő az esetszám? Azért erre lehetett számítani. Ha lezárnak/bezárnak mindent sokan éhen halnak, na ettől kéne rettegni inkább. -
Kékes525
félisten
Most. Minél később intézkednek annál drasztikusabb intézkedések kellenek és annál kisebb hatása lesz ezeknek. Ami most van az tipikusan strucc politika. Nem foglalkoznak a közeljövővel, csak a mával, pontosabban azzal sem. Két héttel ezelőtt enyhe szigorítás is elég lett volna ahhoz, hogy ezt a meredek felfutást csökkentsék. Ma már sokkal szigorúbb intézkedések kellenének. Egy-két hónap múlva pedig a nagyon kemények is kevésnek fognak bizonyulni.
-
pjen
félisten
válasz
Kékes525 #38708 üzenetére
Lehet azért nem erőltetik nehogy tényleg bezárjon minden.Van olyan bank ahol már négy pesti fiókot bezártak.Csak ott alapos kontakt kutatásba kezdenének,hány családot kéne karanténba zárni.Vagy az iskola ahol,ahol bezárják.Gyerek hazaviszi,szülei másnap mennek dolgozn,biztos nincsenek folyamatosan maszkban.
-
DS39
nagyúr
válasz
Ringman #38695 üzenetére
ha többet tesztelnek, akkor több lenne az esetszám is. viszont akkor ha napi 5-6000 új esetet jelentenének le, akkor nehéz lenne megmagyarázni, hogy most miért nincs kijárási korlátozás, amikor áprilisban volt, sokkal kevesebb eset mellett.
Úgy gondolom, a kormány most amellett van, hogy ha törik, ha szakad, nem fog komoly intézkedést bevezetni. (talán csak akkor ha a halottak száma meglendül, azt azért nehéz lesz letagadni....) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ringman #38710 üzenetére
Ugyan miért tennék, nincs már olyan szabály hogy x ember lehet bent egyszerre. Vagy nem erre mondtad?
Tavasszal valóban ment a para és kint kellett mindenkinek várakozni a Posta előtt, mint a gyógyszertáraknál. De aztán a nyitás óta nincs ilyen, mindenki bent dekkolhat.
Ahol plexi fal van ott mögötte nem is hordanak maszkot, mintha tudnák hogy a vájrusz nem megy át a fal felett főleg hogy a klíma is dolgozik szépen minden Postán. -
S e t h
nagyúr
Van abban vmi szürreális, amikor a posta ajtajára ki van írva kétszer is a figyelmeztetés a maszk viselésére, majd amikor belépsz akkor látod, hogy az összes postai alkalmazott állára van csúszva a maszkjuk.
Meg hogy egyesével mész be, annak megfelelően ahogyan bent végez vki az ügyintézéssel, de aztán betódul egyszerre egy rakás nyugdíjas.
Tényleg hálát adhatunk, hogy a covid csak ennyire képes, mert a mostani a fegyelmezetlenséggel és egy komolyabb vírussal valóban bajban lennénk. -
Kékes525
félisten
Ez azt is jelenti, hogy a kontakt kutatás is kevesebb. 1 embert 5 nap alatt (legalább ennyire kel visszamenni) legalább 50 más emberrel találkozik és kerül szorosabb kontaktusba vele(pl. beszélget). Ez 17 050 ember, ezek jó részét nem is tesztelik és házi karantént sem rendelnek el nekik. Pedig kellene.
(#38703) radi8tor
"mert elmennek melletted az utcán."
A lényeg nem ez. Te csak relativizálsz.
Te hány emberrel beszélgetsz naponta körülbelül?
-
eami
veterán
válasz
bigdady #38694 üzenetére
miért vicc? ha 10 ezer lenne sem jelentene semmit ha mellette 50 ezres mintából dolgoztak volna.
inkább azt nézd meg hogy mennyiből ennyi, mert pl tegnaphoz képest emelkedett a pozitív/teszt arány....
mára kiadott adatok: 341/5722 ~5.9%
tegnapra kiadott adatok 576/11424 ~5% -
Kékes525
félisten
válasz
Ezekiell #38673 üzenetére
"mert a szólásszabadság joga őt is megilleti"
Mivel erős tudatformáló hatással bír híveire, ezért akadályozza a járvány helyes kezelését és ezzel emberek tucatjait ölheti meg és teszi beteggé indirekt módon. Azaz az élethez és az egészséghez vonatkozó emberi szabadságjogokat keményen megsérti. A szólásszabadság pedig addig terjed, míg az mások személyes jogait meg nem sérti. Ő pedig keményen és többszörösen megsértette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÚJ- 24" 2K QHD 2560x1440 Dell P2423D dobozos monitor(ok)- Számla, garancia
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest