Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pw12345
aktív tag
válasz
Ezekiell #36585 üzenetére
+1
Ezt a konteot én sem értettem soha, hogy egy, ilyen ábszolúúúte nem pénzéhes kormány miért rohasztaná le a saját bevételeit, holmi vírus miatt, ami nincs is, pláne nem veszélyes.(#36595) pjen
Csak marhára nem mindegy, hogy az a valóság a nem volt semmi látnivaló, vagy a temető, esetleg a rokkant ellátás, ebben a kiváló EÜ-ben. -
Alex91
félisten
válasz
Corleone33 #36584 üzenetére
Nemhiszem, hogy orszagos zaras lenne. Helyi szinteken probaljak majd megfekezni.
-
válasz
Ezekiell #36581 üzenetére
Értem, bocsi, kicsit a saját írásom folyamában láttam, amit írsz, így helytelenül abba a gondolatsíkba illesztve reagáltam le, amit írsz!
Így már tiszta, mire gondoltál.
Ja, imént elfelejtettem említeni, hogy ahol mi magyarok nyaraltunk tömegesen, onnan utóbbi két hónapban kb annyian jöttek ide hozzánk bulizni. Igen, a déli szomszédainkra gondolok. Akkoriban indult, mikor elkezdték színezni az országokat, például Belgrádban kijárási tilalom volt, ide meg özönlöttek onnan........is.
Még egyszer mondom, nem vagyok vírustagadó, de azért ezeket az általam tapasztalt tényeket csak leírtam, ha már épp nem vagyok letiltva. Aki ezt vírustagadásnak tartja.....(nem rád gondolok)
-
nubreed
veterán
Azért arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz azokkal (az egyre népesebb) vírus tagadó emberekkel, akikkel egyszer csak majd szembe jön a valóság. Ha ilyen ütemben megy fölfelé a napii fertőzésszám (bár ne menne!! - de ha mégis...) előbb utóbb mindenkit utol ér így vagy úgy. Vagy ő saját maga fertőződik meg vagy az ismerettségi körében lesz olyan akit utolért, ha most még nincs is. Abba már bele se megyek, hogy valaki úgy kapja el, hogy nem hal bele de maradandó károsodásokat szenved, amit nyöghet élete végéig. Vajon akkor is azt mondja majd, hogy nem is volt vírus?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Corleone33 #36584 üzenetére
Akkor beküldik Mikrobit:
-
Ezekiell
veterán
Ha már idézel, akkor válaszolhatnál is akár a hozzászólásban feltett kérdésre
Komolyan érdekel, szerinted (és a többiek szerint, akik szerint ez most mesterséges pánikkeltés) mi haszna van ebből a kormánynak? Mi haszna van abból, ha elkezd még korlátozásokat bevezetni, amik megint agyonverik a gazdaságot?
Nem mondom, hogy nem így van, egyszerűen csak nem értem, miért lenne jó ez nekik (így is 2/3uk van, így is bármikor vészhelyzetet hirdethetnek rendeleti kormányzással, így is teljes az uralmuk minden felett)
-
Sir Pocok
őstag
-
-
Nem értettél! Az OK, hogy csak pár hét múlva, de miért e héttől számítva? Két hónapja ugyanúgy járok folyamatosan a belváros galádabb részébe, gyakorlatilag időm felét ott töltöm és ha nem is a régi pörgés van, de hidd el, a bulinegyed és valamennyire az RbnB is futott ezalatt is.
Ezalatt a két hónap alatt ugyanúgy jártam mindenütt, ahol az első hullámban is és védekezés teljesen leállt, etc.Szóval én csak ezt nem értem, hogy miért most kezdjük el számolni azt a bűvös két hetet? Mert a kormány is most e héten indította el a nyunyógomez 2.0 akcióját?
Én tényleg kívülről, teljesen pártatlanul látom az események folyamát, a szabályokkal együtt élek, de már utóbbi héten legtöbb helyen, amikor beléptem, simán zsebreraktam a maszkomat. Nulla emberen volt, az enyém meg elég aggasztó camouflage fekete és fél arcom eltakarja, szóval legutóbb a postán már attól tartottam, hogy a remegő kezű biztonsági nyugdíjas vagy lelőtéz vagy infarktust kap, ha meglát.
Szóval nem vitatkozni akarok én és tagadó sem vagyok, csak érteni akarom, miért ez a párhuzam. Tényleg látom, hogy sokan csak a most befejeződő nyaralást tudják értelmezni, mást fel sem akarnak fogni. A bulinegyed közepén másként látszott ez a két hónap, ha félgőzzel is, de jöttek a népek, szerencsére közel sem annyira idióta zombik, mint azelőtt. Inkább a környező országokból áramlottak most, nem repülőgép távról.
Külön sajnálom azokat, akik szűklátókörből szemlélik a dolgokat és gyíkemberes összeesküvéseket kiáltanak egyből. Próbáltam normálisan leírni saját szemszögömből hogyan látszik ez az egész. Nem is állok le vitázni senkivel, aki már pszichésen láthatólag erre nem alkalmas. (mér'mindig én legyek banolva?)
-
Kékes525
félisten
Ezt könnyű eldönteni, csak meg kell nézni a tesztek hatékonyságát, azt hogy az elvégzett tesztekre mennyi pozitív eset jut. Ha kevés, akkor igaz az állítás, hogy csak a tesztek növekvő száma miatt van növekedés. Ha viszont nagy a tesztelés hatékonysága, azaz az elvégzett tesztekre sok pozitív eset jut, akkor a növekedés a tényleges fertőzöttség növekedését jelenti. Persze ez sem olyan egyszerű, mert ez függ még a kontakt kutatás eredményességétől is.
Forrás: [Total COVID-19 tests for each confirmed case, Aug 28, 2020] Itt sok hasonló ábra van, lehet válogatni.
-
Alex91
félisten
-
Sir Pocok
őstag
válasz
ubyegon2 #36565 üzenetére
Hagyjuk már ezeket a gyíkember kategóriájú összeesküvéseket.
Az emberek igen jelentős hányada, mivel júniusban és júliusban nem tudott elmenni nyaralni (többek között a horvát szigorítás miatt) átrakta augusztusba a pihenést (mint az én családi és haveri körömbe is).
Sokan érthetően az augusztus 20. hétvégét célozták meg, mert viszonylag kevés szabival 9 napra el tudtak menni.
Gyakorlatilag ennek a hatása jelentkezik most a lappangási idő miatt.
Nevetséges, hogy az emberek tűrő képessége a béke segge alatt van. Mi lenne ha nagyobb gáz lenne a földön?
Számomra siralmas ez a snow-flakes generációs hozzáállás. De ez az én magánügyem.
-
sixpak
nagyúr
Ha holnapután elindul az iskola, hagyományos formában, mert eddig úgy van, akkor lesz csak az igazi armageddon.
Hány napi fertőzött volt, amikor tavasszal lelakatolták a sulikat?
Gyerek átvészeli tünetmentesen, hazaviszi, szülő/nagyszülő már nem fogja...
Erre mit mond ez a fogyatékos?
[link] -
pw12345
aktív tag
válasz
bulikavagyok #36527 üzenetére
Megcsináltuk!
Básztá, 20/21-es tanév básztá.De komolyan, gyerekek, már 8-at nem tudtak volna kaparni valahonnan? Az se baj, ha nyúl, csak röfögjön!
(#36507) rushty Ugyanezt Ukiban játszotta volna meg a nő már nem lenne foga, meg ép bordája. Covidtól függetlenül.
(#36532) Gubu0101
Tapasztalom, hogy köhögéshez, tüsszögéshez leveszik a maszkot, mégis hasznos, mert ugyan a vírust nem fogja meg, viszont a fogakat igen, ha egy ilyennek véletlenül beleszalad a talpam az állkapcsába.
Covidtól függetlenül. -
A kormány ténykedéséből és kommunikációjából egyértelműen ki lehetett következtetni, hogy kb ezen a héten elkezdik beindítani a járványjelző gépezetet. Ezt csak az nem látja, aki nem akarja vagy már hónapok óta rettegve várja, hogy igaza legyen. Sajnálom, hogy sokaknak ez vált az életévé. A másik gond ezzel az irányított kommunikációval az, hogy az emberek fejében második alkalommal már nem lehet megrángatni a vészcsengőt úgy, mint tavasszal*. Mindenki megtapasztalta már saját bőrén, mit jelent a kormány ígérete, hogy mindenkin segítünk.
Egyébként a normál orvosi ellátás sem állt vissza az utóbbi mentes hónapokban, így ez az egész valóban veszélyes az emberek egészségére.
Szóval pörögjön csak a topik, már várom vissza nyunyókanénét is a csapatával.
(#36548) Ezekiell
Pár hét múlva fogjuk ezt látni, hogy a mostani betegeknek hogy alakul az útja.Miért is csak pár hét múlva?
*Pesten egy hét alatt csak elvétve láttam embereken maszkot, a postán például senkin, még az állán sem, de jellemzően ez már 2 hónapja így megy. Egyébként nem egy hónapja indult be a szabad mozgás és tömeges ereszdelahajam, szóval miért nem szaporodtak az esetek már egy hónappal ezelőtt? Miért mindenki mostantól számítja, hogy pár hét múlva majd látni fogjuk.......mit? Amit mutatni akar a kormány nekünk? Azt valóban.
-
DS39
nagyúr
válasz
szabi__memo #36561 üzenetére
Aztán októberben meg jöhet az újabb maradj otthon kampány.
Amúgy az megnézhető valahol, hogy területi elosztásban hol vannak a fertőzöttek? Még mindig Budapesten lehet a 90%-a?
-
-
fatal`
titán
válasz
aprokaroka87 #36550 üzenetére
Ilyen tempóban nem kell pár hét, elég 3-4 nap, hogy meglegyen a napi 1000. Persze reméljük nem emelkedik ilyen ütemmel.
-
Årpi
őstag
Amúgy az miért van, hogy egészen augusztus végéig nem ugrott meg ennyire a fertőzések száma? Július elején is tömve voltak a szállodák, Balaton etc., ugyanúgy rengeteg ismerősöm járt külföldön. Miért kellett ennek 2 hónap?
Nem kötözködésből kérdezem, tényleg értelmes választ szeretnék kapni a kérdésre. -
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
Kb 2szer annyit tesztelünk, mint tavasszal naponta, és kb dupla a teszt eredményessége - szóval ha elosztod ezt a 292-t kettővel, akkor az kb a tavaszi 140-nek felel meg - nagyjából ez reális is. Ott már durva korlátozások voltak emlékeim szerint, szóval erre a 292-re hivatkozva (ha csak a számokkal játszanának) sokkal durvább korlátozásoknak kellene lennie most, mint amik vannak.
Amúgy kétlem, hogy a kormánynak érdekében állna megint súlyosbítani a korlátozásokat. Miért tennék, miért lenne az jó nekik szerinted? A gazdaság megint összedőlne, az miért jó nekik?
-
aprokaroka87
nagyúr
Minél több az aktív fertözött, annál nagyobb az esélye hogy növekedni fog a kórházban ápoltak és a halottak száma.
Ha az emelkedési tendencia így marad akkor pár héten belül meg lesz a napi 1000 fertözés szám is, ebből sacc / kb negyede már korházi ápolasra szorul majd.
Statisztikával nyilván lehet trükközni, de minden értelmes gondolkodású ember tudta hogy ez lesz, ha lazítanak a szabályokon.
Azt is megkockáztatom hogy az " első " hullám valójában lepkef*ng volt....
-
Ezekiell
veterán
válasz
bigdady #36528 üzenetére
Nem attól lesz több fertőzött, hogy többet tesztelünk - attól csak többről fogunk tudni. Minél több teszt a jó, mert annál pontosabban látjuk, mennyire terjed, és mennyire veszélyes.
6%-a van a fertőzöteknek jelenleg kórházban, az nem kevés - de szerencsére nem is ijesztően sok. Persze kérdés, hogy mennyire súlyos állapotban.
Pár hét múlva fogjuk ezt látni, hogy a mostani betegeknek hogy alakul az útja. -
Gyakorlatilag alig volt tesztelés, ezért jöttek ilyen alacsony számok. Másik példával élve, ha behívod a nyomozókat az utcákról, akkor jóval kevesebb lesz a felderített bűnesetek száma, de ettől még azok megtörténnek.
43 ezer teszt/1 millió lakos itthon. Ausztria/németország ennek háromszorosa, usa 244 ezer teszt/1 millió lakos, ez a magyarnak a hatszorosa.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Előbújtak a rejtett fertözők....
A hétfői 200 jóslásom elbukott...
-
nem aggasztó, hogy sokkal meredekebben növekszik a görbe, és abszolútértékben most hagyta le izomból a tavaszit? akkor nem lesz ez aggasztó, ha 3-4 hét múlva sem lesznek halottak, meg a kórházban ápoltak száma sem nő.
azért jelenleg 1588 aktív esetből 90 kórházban van, az 6%...
-
khalox
őstag
-
válasz
bulikavagyok #36536 üzenetére
Ezt miből gondolod?
Szerintem nincs ebben semmi aggasztó. Eddig is lett volna többszöröse a számoknak, csak nem teszteltek, nem kutattak kontaktot. Most manuálisan felemelik fertőzöttek számát úgy, hogy szimplán többet tesztelnek. Illetve egy dolog aggasztó, a kormány járványkezelése, szerintem több kárt okoz, mint a járvány maga.
-
Kékes525
félisten
válasz
Az van itt is, ami Európában másutt is. A mostani vírus sokkal fertőzőképesebb, de kevésbé súlyos tüneteket okoz. A "kevésbé" változatlanul nem azt jelenti, hogy ez csak egy influenza!!! Másrészt ez a vírus a fiatalokra is ugyanúgy veszélyes. 10 év alattiakra már sokkal kisebb mértékben, de ezen felül már igen.
-
pjen
félisten
válasz
bulikavagyok #36536 üzenetére
Nem biztos,pár nap alatt nagyon megszaladt a fertőzöttek száma,beteg,halott sehol.
-
-
pjen
félisten
válasz
Ha nincsenek halottak és betegek akkor nem tragikus.
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #36530 üzenetére
Elhunyt nulla. Mikor ennyi volt tavasszal 10 elhunyt volt ha jól emlékszem. Utóbbiból jobban lehet következtetni a fertőzöttségre. Vagy gyengül a vírus
Kórházban mennyien? Mindig csak 90 körül vagy az is másfélszeres?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Semmi extra, csak elkezdtek tesztelni mert kezdték gáznak érezni a környékbeli helyzethez mérten...
A valódi szám szerintem közelebb lenne az évszámhoz mint ehhez...
-
válasz
bulikavagyok #36529 üzenetére
szeptember 1. után megint lesz egy nagy ugrás.
Miben lesz ugrás? -
szabi__memo
nagyúr
292 fertőzött, ez igen
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
Lehet tudni mennyit tesztelnek? Többet mint egy hete?
Mert ha sokszorosát akkor sokszorosa lesz a pozitív és pont semmit nem mutat ez a szám -
292 új fertőzött tegnap, nincs újabb elhunyt. Így sajnos gyorsan meglehet a napi 500 is.
-
Marad a telefonos gyógyszerfelírás
A gyógyszerfelírás továbbra is elintézhető lesz telefonon keresztül – jelentette be az emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalán. Kásler Miklós jogszabályváltoztatásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy az orvosok és betegek biztonságát a járványhelyzetben is támogató gyakorlat a továbbiakban is elérhető maradjon.
A bejegyzésből kiderül, hogy az egészségügyi kormányzat a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával szeptembertől megszüntette volna ezt a lehetőséget. „A koronavírus-járvány azonban felülírta az előzetes számításokat, így az emberek kéréseit is meghallgatva, a gyakorlat megőrzése mellett határoztunk” – fogalmazott Kásler.
Legalább történt értelmes intézkedés is. -
-
Kékes525
félisten
[Virológus: nő itthon a járványtagadók száma, ez pedig végzetes lehet]
"A járványtagadók tábora nő, ami egy ilyen légúton terjedő fertőzésnél komoly következményekkel járhat. Elég, ha egyetlen ilyen, magát a szakembereknél tájékozottabbnak tartó fertőzött maszk nélkül felszáll a buszra, és eltüsszenti magát - mondta."
"Emellett rettenetesen nagy baj az oltásellenesség is. A laikust, aki kevésbé ismeri a mikrobiológia történetét, meg lehet győzni az oltások veszélyeiről, mert nem is gondolkodik el azon, milyen sok végzetes betegség leküzdését köszönhetjük kizárólag a védőoltásoknak."
-
-
-
ooloo
őstag
válasz
Drizzt #36512 üzenetére
A napi esetszám is csalóka lehet egy majd 1.4 milliárd lakossal bíró országban . Az is lehet , hogy a statisztika felturbózására az egyéb halálozásokat is a covid19 rovására írják . Mennyiből tart statisztikát hamisítani ? Rendelésre olyan statisztikát készítek , amilyet a kedves vevő szeretne . Az egész covid19 ügy egy nagy katyvasz ..... ezért is születhet annyi összeesküvés-elmélet .
-
-
Drizzt
nagyúr
Indiaban van egy ideje a legnagyobb napi esetszam, 1-2 heten belul elerheti az osszes igazolt szamaban Braziliat, elhunytak szamaban minimalisan van Usa alatt. Aztan mar csak Usa lesz elotte, de ilyen utemben az sem sokaig.
Mutalodas egyaltalan nem zarja ki, hogy mukodhet masik torzs ellen kifejlesztett oltas is. Elofordulhat, de az ellenkezoje is.A legerdekesebb kerdes, hogy mi tortenik Europaban a halalozassal, mert most latvanyosan csokkenni latszik.
-
válasz
forceberg #36500 üzenetére
Nem csak déli irányba lehet menni. A horvátokon kb a Djokovic-balhé óta látszott, hogy nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.
Amekkora hőség volt a nyáron, bőven lehetett volna menni északi irányba.
#36501: totál szituációtól függ. Ha felcuccolsz 2 hétnyi kajával, keresel egy elhagyatott öblöt (nem könnyű Augusztusban) és senkivel sem érintkezel, akkor persze. De ha csak egy Plodinébe vagy Konzumba ugrasz be bevásárolni, máris nagyobb lehet a rizikó a több fertőzött miatt.
#36508: india veszélyes terep neki, mert olyan immunrendszere van a helyieknek, mint egy hiénának és egy dögevő előembernek kombinálva.
-
ooloo
őstag
válasz
Drizzt #36505 üzenetére
És ? Aztán visszafertőződnek . És ez így meg az idők végezetéig . Egy vírus szemszögéből olyan sűrű a népesség Európában (is) , hogy könnybe lábad a szeme az örömtől . Védőoltás ellene ? Mutálódik ... és ha nincs szerencsénk valóban fenevadat csinálunk belőle . Mi van Indiával ? Elnéptelenedett már ? Egy vírusnak India maga a mennyország , a paradicsom .
-
rushty
őstag
[link] angol részeg a rendőrrel
-
válasz
Stanlee #36483 üzenetére
"...azt is tudom, hogy konteos vagyok, meg szelsojobbos,..."
Ha te mondod, nem kérdőjelezhetjük meg.Németországban jelenleg az ott lakók 0,0029%-a adott pozitív tesztet.
Erős feltételezésnek fogadjuk el, valós fertőzöttek száma ennek a számnak százszorosa.
Még ez esetben sem kell komoly eséllyel számolnod a fertőzésre.
DE!
Ennek a vírusnak nagyon magas az R0 értéke. Ha találkozol egy fertőzöttel, nagy esélyed van a fertőződésre. És arra is a környezetedet végig fertőzd. Ha csak kettő embert leszel képes megfertőzni és azok is csak kettőt, akkor a te fertőzési láncod, 27 szemen belül fertőzné meg a teljes németországi lakosságot. Nyilván már több egymástól független lánc működik az országban. Védekezés nélkül nagyon kevés ciklusra lenne szüksége a vírusnak. Az utolsó ciklus kb. 40 millió ember fertőződne meg Németországban.
Okosban le lehet ezt zavarni gyorsabban is. Menni kell tüntetni, maszk és távolságtartás nélkül.(#36484) Csatravi: ""Az egészségügyi válsághelyzeti ellátás biztosítása .."
Jelenleg nincs válsághelyzet. A cél az, hogy ne is legyen.
-
válasz
envagyok #36501 üzenetére
Pedig a miniszterelnok is tenykent kozolte, hogy
A vírus behurcolásának a veszélye egyértelműen azon déli országokból a legnagyobb, amelyeket a külföldi turisták – köztük szép számmal a magyarok is – szívesen látogatnak nyaralás céljából.Közülük is ki kell emelni Horvátországot, Görögországot, Olaszországot és Spanyolországot. [link]
Nyilvan ezert ment oda sziesztazni o is, a kulugyminiszter pedig jachtozni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer #36499 üzenetére
En azzal nem ertek egyet, hogy ne lenne egy hatarzar igy is racionalis. Attol meg, hogy hasonlo a fertozottseg tobb helyen is, sokkal egyezerubb helyben elfolytani valamit, ha nincs annyi kovethetetlen mozgas. Amikor nyitva a hatar, akkor azzal egy csomo bizonytalansag bekerul a rendszerbe: tenyleg onnan indult az illeto, ahonnan mondja? Tenyleg naprakeszen be tudjuk azonositani azt, hogy mondjuk egy kulfoldon vegzett teszt hiteles es tenyleg el is lett vegezve? Stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- AM 4 Lapok
- Samsung Galaxy J4+ 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest