Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz
Corleone33 #35095 üzenetére
Melóhelyen is befelé lázmérőznek minket.Kb 2 hete volt,hogy mentem be és 3x 38,2 mért a hőmérő a homlokomon.
Mondta a bizt.őr,hogy jólvan menjél befele
Semmi értelmét nem látom,főleg amilyen meleg volt azon a napon is.
De volt akinek 36 vagy 43 fokot mértek..... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Corleone33 #35096 üzenetére
Ezzel szemben a rádióban azt mondták hogy ahol nem tudnak mindenkit 1,5 méterre ültetni egymástól ott maszkban kell lenni órák alatt.
Alex91: ez nem kormány téma. Egész Európában ez lesz. Svájcban már megy a tanítás 1 hete. -
Alex91
félisten
válasz
Corleone33 #35096 üzenetére
Latszatintezkedes ez is, hogy kormány le legyen védve, es lehessen majd felelőst krealni (iskola igazgató).
-
Corleone33
senior tag
válasz
Csatravi #35070 üzenetére
Beleolvasgattam kicsit és hát, találtam benne eléggé érdekes részeket:.
"Kérjük, az intézmények tájékoztassák a szülőket arról, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. "
Járványidőszakban ez kicsit érdekesen lesz kivitelezhető, főleg ha tünetmentes vagy akár nátha is lehet
"
Minden köznevelési intézménynek meg kell tennie a szükséges intézkedéseket az intézményi csoportosulások megelőzésére a tanév folyamán mind az intézmény területén, mind az intézmény épülete előtt."Kitesznek kordonokat? Sulirendőr bá majd husánggal csap oda a deviáns diákokra?
fel nem fogom hogy ezt a jogalkotó hogyan álmodta meg de biztos.
"
A közösségi terekben egyszerre csak annyi gyermek, tanuló tartózkodhat, hogy betartható legyen a 1,5 méteres védőtávolság. Szükség esetén a csoportok, osztályok számára elkülönített területeket lehet kijelölni a közösségi tereken belül."Ácsi, mi az hogy lehet? Nem inkább kell? Járványidőszak van, kezicsókolom.
"
. A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező"Gondolom tanóra közben a vírus nem fertőz ahogy focimeccs közben se, ugye?
"
A testnevelésórákat az időjárás függvényében javasolt szabad téren megtartani. Az órák során mellőzni kell a szoros testi kontaktust igénylő feladatokat. Amennyiben ez mégsem kerülhető el, akkor ezeket állandó edzőpartnerrel (párokban, kiscsoportokban) kell végezni."Egy állandó edzőpartner is beszedheti a vírust sulin kívül és akkor megint ugyanoda jutunk ki. Itt értem mire akartak kilyukadni, csak ez így szerintem értelmetlen bohóckodás.
"
Nyomatékosan kérjük az intézményeket, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak, és ennek fontosságára hívják fel az iskola közösségéhez tartozók figyelmét. "Napi viccrovatunkat hallották, amikor saját magukra hivatkoznak mint megbízható hiteles forrás
Jót röhögtem mindenesetre.
"A fertőtlenítő nagytakarítás és a rendszeres fertőtlenítő takarítás elvégzéséhez szükséges tisztító- és fertőtlenítő szerek biztosítása a fenntartó feladata. Az Operatív Törzs a tanévkezdéshez szükséges mennyiséget rendelkezésre bocsátja."
Akkor gondolom ez ugyanolyan flottul fog menni mint eddig kréta/ szivacs stb beszerzése vagy mint a töbmillió maszk története, ami rejtélyesen sose jutott el kb egyetlen közintézményhez sem
-
Corleone33
senior tag
Akárhányszor megvallom ezt a lázmérős dolgot, néha a falnak akarok rohanni teljes erővel.
Halihó emberek, hány alkalommal el lett pofázva már hogy itt nem a hőemelkedésen van a hangsúly? Főleg amikor simán lehet valaki úgy tünetmentes hordozó hogy láza sincs?
Akkor már inkább azt ellenőrizzék hogy azt a nyomorult maszkot jól hordják-e, annak is több értelme lenne
-
gergo5991
őstag
válasz
Ezekiell #35093 üzenetére
az a baj, amig ezeket a rendezvényeket csak ajánlják hogy ne tartsák meg az emberek, addig a munkáltató minden áron nyomni fogja, mert kell a pénzt, pedig legszivesebben nem vennék részt rajtuk, mert mindenhol mindenki baszik rá a kézmosásra, maszkra egyebekre, én meg emiatt viszem esetlegesen vásárra az életem. Egy éve, egy szolgáltai úton sikerült beszereznem egy nyugat nilusi lázat.. majdnem ottmaradtam..
-
gergo5991
őstag
a napokban, egy művelődési központban tartott rendezvényen következő hangzott el egy szőke nőtöl: napok óta kapar a torkom, meg taknyolok is. kb 400 ember volt rajta kivül a rendezvényen: magamban felmerült a kérdés: akkor mi a k. a-ért jöttél el? annyit elárulok a román határ mentén volt ez a rendezvény, magyarországon, és senkin sehol (nem csak a rendezvényen, az egész városban) nem volt maszk, mintha nem is tudnának semmit az egészröl.
-
válasz
Csatravi #35090 üzenetére
Igen, ezt ki is felejtettem (mikor elkezdtem irni a hsz-t meg eszemben volt
). Ha nagyon rafinalt az illeto (tehat nem ismert/kronikus problema miatti hoemelkedeses, hanem csak ugy az van neki valami akut dolog miatt es nem akar ezen fennakadni), akkor vesz be valamit, amitol lemegy neki az elfogadott ertekre es kesz is van. Meg a hivatalos kommunikacioban is megjelent anno, hogy azert nem merik a "lazat" az erettsegin, mert azt ket cataflammal le lehet vinni 37 C-fok ala (tehat itt be is ismertek, hogy ertelmetlen az egesz).
-
Csatravi
senior tag
Közben meg vannak olyanok is akik tudják, hogy hőemelkedésük van de, hogy le ne maradjanak már valamiről is inkább betolnak pár lázcsillapítót. Így aztán mérheted a lázát.
Kórházban megjelent a kuncsaft vizsgálatra. Ajtóban lázmérés, maszkhordásra figyelmeztetés (kötelezés) és kézfertőtlenítés. Na a kézfertőtlenítést megtagadta, hogy nehogy már mindenféle vegyszerrel permetezzék le. Inkább távozott. Ezek szerint annyira nem volt beteg. Testileg! -
Én ezt a hőmérsékletméréses szegregációt is az eü intézményekben/rendezvényeken egy értelmetlen és indokolatlan dolognak tartom.
Ennek okai a következők:
Az eddigi információk szerint a fertőzöttek kb. 80%-a egyáltalán nem vagy nagyon enyhe tüneteket produkál. A hőemelkedéses/lázas egyénekről nem lehet tudni mi okozza a mérhető tünetet , kimutatást nem tudok róla hogy lenne, a lázas/hőemelkedéses tüneteket produkálók hány százaléka fertőzött coviddal. Ezt okozhatja ezerféle betegség, akár krónikus is, pajzsmirigy, stressz okozta időnkénti emelkedés, gyógyszer okozta láz stb stb. Ismerősök, kollégák között is van mindegyikre példa. Ráadásul annyira rá vannak most kattanva erre a hőmérésre, hogy ha neked hőemelkedésed van, tökmindegy mitől, te meg vagy bélyegezve és el is húzhatod a beled. Sajnos erre is van konkrét tapasztalat. Pedig ha nagyon kisarkítom a dolgot, akkor mondjuk odamegy a focimeccsre/”sztk-ba” 1 stresszes hőemelkedéses, 1 húgyúti gyulladásos lázas és 8 fertőző tünetmentes covidos, akkor azt a két embert, aki másokra teljesen ártalmatlan, szépen elküldik a halálba, a 8 fertőző covidos pedig mosolyogva besétál és szórja szét másokra a cumót. Vagy akár nézhetem azt is, hogy ha kb. 80% enyhe/tünetmentes, akkor odamegy 10 covidos, akkor mondjuk 2-t elküldenek, a másik 8 simán bemegy és fertőz tovább. Családban is van rá példa az időnkénti hőemelkedésre és nem mostani dolog, évek óta hol előjön gyakrabban, hol nem. A kérdésre, hogy mit csináljon akkor, ha mikor megy a laborra is lesz hőemelkedése (más tünet nincs soha) azt válaszolta a háziorvos, hogy vegyen be algopirynt. Mert hát a cél éppen az ok kiderítése/az állapot kontrollálása lenne, csak eleve be sem engedik hőemelkedéssel még vérvételre sem, tehát bekerül egy ördögi körbe. Ez csak úgy eszembe jutott.
-
Csatravi
senior tag
-
Floyd80
addikt
Fradi BL meccsére kinti szurkolást szerveznek. Ez komolyan, nem büntetésből vannak kizárva, hanem a járványveszély miatt.
-
Kékes525
félisten
"Ha a szervezet nem a SARS-CoV-2 vírusdarabkákra reagál, hanem magára a két adenovírusra, vagyis a vírusvektorra, akkor igazából baszhatják."
Ezért is lenne lényeges a részletekről tudni. Nem publikáltak a fejlesztésről semmit és a tesztekről, annak eredményéről sem. Amit tudunk a mostani oltóanyagról az a különböző nyilatkozatok, aminek a tudományos értéke nulla. [Covid-19: Russia approves vaccine without large scale testing or published results]
"The approval of a vaccine without large scale testing has caused concern, and researchers have called for the results to be published for scrutiny and for further trials to take place before the vaccine is rolled out to the public."
-
Ezekiell
veterán
Nem a technológia fog problémákat okozni (ha egyátalán lesznek), hanem mondjuk a nem megfelelő mennyiségű dózis: nagyobb dózist adnak be, mint minimálisan szükséges, az azért okozhat gondot. És mivel elég szűkkörű tesztelés volt, így ez nem magától értetődő, hogy jó a dózis. De az asszony a molekuláris biológus nálunk, szóval majd megkérdem őt
Viszont probléma, hogy széleskörű, nem ellenőrzött beadásnál nincs utókövetés, nem jelentik olyan szigurúan (ha egyátalán bárhogy) a mellékhatásokat a páciensek, továbbá amit te is írtál, hogy egyátalán hatásos lesz-e.
Nyilván nem fognak sorban hullani az oroszok ettől a vakcinától, meg nem lesz I am legend 2 forgatás Moszkvában, de nem véletlen vannak phase3 clinical trialok.
-
pw12345
aktív tag
Ócska, hazai variánst összeszedni a gyerektől, mintha kínainál töltött káposztát rendelnél, (vagy itthon nyaralnál a Balcsin
), mekkora pronyóság már.
A BNV-n nemzetközi kiállítóktól, bármelyik, fincsi, egzotikus mutkót behúzhatod.
Mindenkinek tudomásul kell venni végre, hogy az élet nem állhat le holmi piszlicsáré vírus miatt (ami nincs is), nyitni kő, a turizmus után a terrorizmus is újraindul, már baromira ideje volt
: [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ezekiell #35064 üzenetére
Ahogy nézem a Szputnyik V egy adenovírus-alapú vakcina, vagyis a régóta alkalmazott adenovírus-vektor technológia kerül bevetésre, tehát olyan elképesztően súlyos problémákat nem okozhat a beadása után. A kérdés ezzel kapcsolatban inkább az, hogy a relatíve idősebbeknél hatni fog-e. Ha a szervezet nem a SARS-CoV-2 vírusdarabkákra reagál, hanem magára a két adenovírusra, vagyis a vírusvektorra, akkor igazából baszhatják. Hiába oltják le a népet, szart sem fog érni az új koronavírus ellen. Lehet, hogy a kisebbeknél jó lesz az immunválasz, de azért 20-25 éves korodra esélyes, hogy átestél egy adenovírus okozta náthán, és akkor hiába veszed fel az oltást.
A félelem inkább itt van, mert ha nem tudni, hogy hatásos-e, akkor minek oltani ugye. De eléggé valószínű, hogy a tipikus mellékhatásokon kívül nagy bajt nem fog okozni a Szputnyik V.
-
Csatravi
senior tag
Miért is nem lehet a horvátokat piros zónára tenni ? Ahogy Micimackó mondaná [link]
Szíjj László adriai luxusjachtján nyaral Szijjártó, közben irodai fotókat posztol
(Index) -
attiati
veterán
Kínaiak évi 220 misi vakcinát tudnak gyártani?
Mondjuk 42e ft-os áron nem is lesz többre kereslet
-
nubreed
veterán
[Így zajlik majd a szlovák lakosság beoltása]
Vajon nálunk van már kész terv erre? Nem csodálkoznék ha nem lenne.
A cikkből:
"Kiemelik, hogy a szükséges mennyiségű oltás beszerzése után a következő lépés az információs kampány kiterjesztése, amelyért az egészségügyi minisztérium felel."
Ahol van normális egészségügyi minisztérium ott ezt meg is lehet tenni. De nálunk... az mindent elmond, hogy nálunk csomó olyan feladatot átvett a Belügyminisztérium, amiket normálisan működő országban az Egészségügyi vezényelné le. De mit várjunk egy olyan minisztertől, aki szerint a 10 parancsolat betartásával a betegségek jókora részét meg lehetne előzni. -
Jablocskov
tag
Úgy tűnik Svédországban sem teljes az egyetértés a Tegnell-féle stratégiát illetően:
-
Csatravi
senior tag
-
Csatravi
senior tag
Elég ha megveszed az alsógatyát mert az univerzális
-
pw12345
aktív tag
válasz
nubreed #35053 üzenetére
A sebész maszkot is mosom. Aztán úgy rotálnak, eddig egyiken sem látom jelentős anyag elhasználódás jelét. Igaz, hogy sebészit nem használok, csak szemét levitelhez, meg áru átvételhez. Az ilyen 1 rétegű
vackokba rakok egy papírzsebkendőt is > FFP8!
KN95-ösök vannak nekem, nem tudom az FFP2-e. Nincs bennük C szűrő és szelep. Az egyik típust moshatóként vettem, a másikról nincs infó, de én mosom. Az olyan maszkot, amiben papír szűrő réteg, vagy a szelep egy papír korong, vagy a C szűrő nem vízálló (általában nem és papír szerű) nem tanácsos mosni, vagy soxor újra használni!
Van ismerősöm, aki a papír szűrőst is mossa, képzelem, hogy szűr....
Meg olyan is van, aki nagyon fél a vírustól, de spórol a maszkkal, már magától felmászik rá.
Persze egy sehonnai 3, vagy több rétegű maszkon állapítsd meg, hogy van-e benne papír réteg.
Ez a kiteszem a napra, aztán úgy jó lesz, csak akkor működhet, ha felveszed, elmész benne, nem buzerálod, kezet mosol (akkor is, ha retyón voltál előtte) és leveszed (ez sem a végtelenségig, idő és alkalom limites). Ha menet közben a covidos, buszkapaszkodós, fél város csövingere után tapogatott bevásárlókocsis, kilincses, közWCs mancsoddal matatod, teszed veszed, minden kapualjban (közben az ábrázatodat is, jól elfertőzöd magad), akkor ki kell mosni/dobni. A mosást nem szoktam túltolni, colorban áznak egy darabig, öblítés, kipakolom száradni (a fertőzőosztály klíma kivezető csöve elé célszerű ugye, a huzatban jobban szárad), aztán egy idő után rákerül a sor. Az, hogy hányszor használom, attól függ mennyire fertőző helyen jártam, mennyi ideig, bele izzadtam-e, folyt-e a taknyom-nyálam, és össze tapperoltam-e közben. Józan belátás kérdése.
Végre, már nagyon ideje volt, nyitni kő, újra kő indulni, ez csak egy nátha, valamibe el kő pusztulni, stb. sablon szöveg:
[link] https://utazomajom.hu/ujraindult-az-elso-cruise/
-
Ezekiell
veterán
válasz
nubreed #35066 üzenetére
A ruszkiknál így működik, mint ahogy a jelek mutatják.
Persze, én is tudok repülni - egyenesen lefelé egy bizonyos ideig, csakhát utána a hirtelen megállás kellemetlenNa kb így "működik" a ruszkiknál is
A második bekezdéseddel meg egyetértek (bár a fizikai erőszak helyett oktatás kellene).
-
nubreed
veterán
válasz
Ezekiell #35064 üzenetére
A ruszkiknál így működik, mint ahogy a jelek mutatják. És igen, ez nagy baj. Lesz is majd nagy nézés, a valós adatokat mindenáron el akarják majd rejteni, hogy hány ember ment tönkre/halt bele az általuk kifejlesztett Covid oltásba. Sosem fog kiderülni a teljes igazság, kifelé minden hiper-szuper lesz és Putyin tündökölhet a saját népét megmentő politikus szerepében újfent és verheti a mellét, hogy ők fejlesztették ki a világon elsőként az oltást.
Az oltás ellenesség ettől függetlenül egy hatalmas agymenés, a baj az, hogy az internet zajában már meg sem hallani a valódi tudományos eredményeket, egyre többen hisznek gyíkemberekben, chemtrailben meg autistaleszagyerekemazoltástól f@szság#kban. Őszinténszólva ezeket mint b@szn!m hátba szívlapáttal.
-
Rive
veterán
...a egyszer már nincs rajta tutira szmötyi (se tőled, sem másoktól(a fertőtlenítés/szárítás stb következményeként)), akkor miért ne vehetné fel az ember újra?
Teljesen érthető, ha a boltba beugrós maszkot nem dobja ki az ember esténként. De a dolognak így is van határa.
Ha fehérneműként gondol a maszkra az ember, akkor az tényleg egy jó vezérfonal. Ha az alsónadrágom/bugyim lenne, felvenném még ma is tíz percre? Oszt' a többit mindenki ossza be magának.
Ui.: amúgy egy kétrétegű alap vászon maszk 500HUF. Egy alsónadrág is ~ ugyanennyi. Nem egy egetrengető beruházás venni egy kupaccal, aztán azzal kihúzza az ember két nagymosás között napi egy darabbal.
Pláne érdemes ezt a beruházást átgondolni annak fényében, hogy ez a gernyó (illetve az ellene védekezés) valszeg velünk marad egy-két évig.
-
Ezekiell
veterán
válasz
nubreed #35063 üzenetére
Ez tény, csak éppen a vakcinakutatás nem így működik
Illetve működhet így, aztán majd kiderül, hány embernél okoz a vakcina súlyosabb problémát, mint a covid.
Ezzel - a nyilvánvaló hülyeségen kívül - csak az a baj, hogy újabb táptalajt ad az oltástagadóknak, és most kivételesen nem alaptalanul.
-
válasz
nubreed #35053 üzenetére
Igaziból ezekre a maszkokra általában ezt írják/mondják, függetlenül a koronavírustól. Tavaly, mikor itthoni munkákhoz vettem ilyen olcsóbb maszkokat (amiknek már volt erősítése olyan fémbetéttel), arra is azt mondták, egyszer használatos. Én meg néha kiporoltam és használtam tovább/másnap is. Arra pont jó volt, hogy a por nagy részét azért megfogja. Namost itt a víruskérdésnél is ha végiggondolod amit írtál, ha egyszer már nincs rajta tutira szmötyi (se tőled, sem másoktól(a fertőtlenítés/szárítás stb következményeként)), akkor miért ne vehetné fel az ember újra? A kötekedőknek üzenem, hogy kérdéssel zártam a gondolatot, tehát nem mondom, hogy újra vegye fel.
-
Rive
veterán
válasz
Ajándékok #35058 üzenetére
Pont az a kritika oka, hogy a jelenlegi állapot szerint a tesztelés nem tűnik elégségesnek, a vakcinát pedig politikai nyomással tolták keresztül.
Ha lesz rendes tesztelés (a politikai nyomás miatt ez némileg problémás, ha az oroszok végzik), akkor megszűnik az ok a kritikára.
-
Rive
veterán
válasz
nubreed #35053 üzenetére
...ha mondjuk használok ilyet egy nap, majd kiteszem mondjuk a szárító kötélre, hogy érje egy kis UV sugárzás, pár nap vagy egy hét múlva nem használhatom újra?
Beleragad mindaz, amit kilégzel és mindaz, amit belélegeztél volna. Még, ha sterilizálod is, ez mind bennemarad és príma táptalajt jelent egy rakat bacinak.
Ráadásul a napon szárítás nem sterilizálás.Alapvetően, úgy gondolj a maszkra, mint valami fehérneműre. Egy idő után akkor is büdös és gusztustalan, ha valamivel elveszed a szagát... És ilyenkor csak az a megoldás, ha kimosod, vagy kidobod.
-
Rive
veterán
válasz
Ajándékok #35039 üzenetére
Sokan kritizáljátok az orosz vakcinát.
Pár hónapja nálunk már az 1. teszt fázisban lévő gyógyszereket is adhatták.Az alapvető difi, hogy a kísérleti gyógyszereket súlyos, életveszélyes állapotban levők kapják, 7/24-ben felügyelve: egy vakcinát pedig egészségesek, akiket utána kirúgnak az ajtón.
-
attiati
veterán
válasz
nubreed #35053 üzenetére
első kézből származó információ egy termékfelelős embertől:
Az "R" jelzésű reusable attól lesz az, hogy az arc felőli részén belül van egy szivacs / gumi perem, ami tisztítható, letörölhető. Igazából ezek ugyanannyira (nem) újrahasználhatóak, mint az NR jelölésűek.
Szigorúan véve mindegyiket el kellene dobni, mert a maszk anyagát nem tudod takarítani.
Gyakorlatilag pedig szerintem az emberek 99%-a úgy használja, ahogy írtad.A mondás az, hogy a másikat véded fele, nem magadat.
De kilégzőszelepes maszk esetén szerintem még ez sem igaz. Hisz' ugyanúgy ki tudja lélegezni a vírus az illető a légtérbe, mintha nem lenne maszk. -
nubreed
veterán
Még egy kérdés az ffp2 maszkról. Általában rá is van írva meg úgy van hirdetve, nem non-reusable, vagyis nem újra használható. Nade, ha mondjuk használok ilyet egy nap, majd kiteszem mondjuk a szárító kötélre, hogy érje egy kis UV sugárzás, pár nap vagy egy hét múlva nem használhatom újra? Vagy ezenkívül van valami egyéb ok, ami miatt ráírják, hogy nem újrahasználható?
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
akarmi1971 #35042 üzenetére
Valószínűleg mások is hasonló arányban kapják el, csak nálunk az élsport fontos - őket tesztelik, az átlag emberek nem fontosak - minket nem tesztelnek.
-
perempe
veterán
válasz
közös öltöző?
engem az lep meg, hogy az uszodában csak élsportoló kapja el, nincs 'civil áldozat'. tőlem pár percre itt az egri uszoda, várjuk a híreket.
-
Alex91
félisten
válasz
Mert tesztelik oket? Egyebkent lehet, hogy nem is tudnak, hogy elkaptak...
-
pjen
félisten
válasz
Az élsport nem egészséges.Mondjuk a focistáknak nem sok közük van az élsporthoz.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
A magyar focisták gyengék, edzetlenek mint a 80 éves dédfaterom :)
A víz meg hideg ;) -
Kékes525
félisten
Azért tudják gyorsítani a tesztelést (oxfordi már a III. fázisban van), mert vannak tapasztalatok az ilyen tipusú vakcinákkal, másrészt szorít az idő. Nem hiszem, hogy súlyos mellékhatások lenének, de a közepes és a kicsi is problematikus lehet, ha nagy százalékban fordul elő.
A legnagyobb kihívás a megfelelő dózis megtalálása. Azt a legkisebb mennyiséget kell megtalálni ami még egyértelműen hatásos. Ez pedig tényleg időigényes. A beadás után több hónapot kell várni az értékeléshez. Ha lehetne mesterségesen fertőzni, akkor sokkal gyorsabb lenne a tesztelés, de ez nem etikus, úgyhogy nem is csinálják. Az oroszok viszont lehet. Ezzel nagyon fel lehet gyorsítani a tesztelést. -
akarmi1971
csendes tag
Régen jártam erre , látom még tart a rettegők viadala
.
( de én is köztük vagyok mert van kit féltenem )Maszk hordás/ nem hordás horvátország :
3hete volt ismerős Pag-on . Zrce tele volt horvát szlovén német osztrák fiatalokkal . Buki hegyek , maszk senkin.
Szóltak a szlovének , osztrákok , hogy karanténba megy aki onnan jön . Eredmény : ma már mindenhol , boltban ,benzinkuton mindenkin maszk van . Sokkal jobban betartják / betartatják mint itthon . ( Hogy éjjel mi van a diszkóba nem tudom ) .Itthon a balatonparton a lángososnál egymás seggébe érnek az emberek maszk nélkül . Lesz itt még nemulass szeptember elejére ...
Az mitől van hogy a sportolók kapják el sorban , focisták kézilabdások , vizilabdások ?
-
Ajándékok
aktív tag
Sokan kritizáljátok az orosz vakcinát.
Pár hónapja nálunk már az 1. teszt fázisban lévő gyógyszereket is adhatták. -
válasz
Kékes525 #35008 üzenetére
Nehany honap,fel ev alatt hogy lehet tesztelni egy ilyen vakcinat? Nem feltetlen a koronavirussal szembeni eredmenyessegere gondolok, inkabb a szervezetben vegbemeno folyamatokra. Habar szerintem az elso resz is kerdeses, illetve tulsagosan sok az osszetevo. Eletkor, nem, kronikus betegsegek vegtelen variacioja...
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #35035 üzenetére
Érthetőnek érthető, de nem hiteles.
-
Jablocskov
tag
válasz
Kékes525 #35031 üzenetére
Az orosz fejlesztés valamelyik vezetője azt nyilatkozta, hogy hat éve foglalkoznak hasonló vakcinák fejlesztésével. Ehhez képest elég kevés tudományos közleményt látni a honlapon. Ennek valószínűleg az az oka, hogy ezek nem civil fejlesztések voltak, hanem katonaiak. Így már érthető lehet a kevés információ.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #35030 üzenetére
" Az angolok is azt mondták, hogy megkezdik a gyártást a tesztek befejezése előtt, tehát ők is bíznak benne, hogy nem lesznek problémák."
Az egészen más, mert a fejlesztés, tesztelés, gyártás minden lépése jól dokumentált és mindenki számára hozzáférhető, míg az oroszoké nem.
-
Jablocskov
tag
válasz
Kékes525 #35029 üzenetére
Egyelőre elsősorban arra kell hagyatkoznunk, amit mondanak. A linkelt honlapon vannak információk, amik elég konzisztensnek tűnnek. Még tudományos cikkek is akadnak, ha nem is túl sok. Újra megjegyezném, nem azt állítom, hogy elfogadható amit csinálnak. Azonban a tudományos felkészültségük megvan ahhoz, hogy egy használható oltást állítsanak elő. A technika, amit használtak nem új. Az angolok is azt mondták, hogy megkezdik a gyártást a tesztek befejezése előtt, tehát ők is bíznak benne, hogy nem lesznek problémák. Az oroszok vakmerőbbek voltak, de hát az orosz rulettet is ők találták ki.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #35026 üzenetére
"Az orosz vakcina ugyanazon az elven alapul, amin az oxfordi... "
Ezt miből gondolod? Mert azt mondták? Hol vannak a tudományos cikkek, leírások a vakcináról, hol vannak a vakcina hatásosságának kísérleti bizonyítékai, a tesztelés fázisainak eredményei? Melyik tudományos lapban, lapokban közölték?
-
S e t h
nagyúr
válasz
perempe #34867 üzenetére
Lehet szégyenében.
Tegnap voltam az ország egyik legjobb cukrászdájában és először nem tudtam megmagyarázni, de volt egy fura érzésem, vmi ami motoszkált bennem és egyszer csak villámcsapásként ért a felismerés, sem a kiszolgáló személyzeten, sem az egymás nyakába lihegő embereken nem volt maszk.
Oké, rajtam sem, mert ki is ment a fejemből, de amikor ez már szinte robbanásszerűen tör ki a tudatalattidból, hogy vmi nem stimmel, de vajon mi?
Eléggé elültetődött ez bennünk, viszont a kérdés kérdés maradt, vajon miért nem hordta senki, bár megnézhettem volna az ajtón ki van-e írva, de a fagyi íze ezt vhogy törölte az agyamból és elfelejtettem.szerk:
Most mondják nekem, hogy cukrászdában nem kell, de ami tömegnyomor volt ott, egy boltban sem láttam hasonlót.
Ez is csak rávilágít a szabályozás hiányosságaira. -
Jablocskov
tag
válasz
nubreed #35011 üzenetére
Azért kicsit árnyalnám ezt az oroszokról kialakult sztereotípiát. Az orosz vakcina ugyanazon az elven alapul, amin az oxfordi. Azzal a különbséggel, hogy humán adenovírust használnak és abból is kettőt. Ezeket már korábban is használták vakcinák előállítására. A szakembereknek nem a vakcinával, hanem a szokásos tesztelési eljárás drasztikus lerövidítésével van problémájuk. Amellett, hogy valóban rendkívül kockázatos így bevezetni a vakcinát, azért nem valószínű, hogy nagy probléma lenne vele. Az oroszoknak van alapjuk a bizakodásra, hiszen a vakcinakutatásban nagyhatalomnak számítanak, nem tegnap kezdtek a témával foglalkozni pl. a Sabin cseppeket is a Szovjetunióban fejlesztették a hidegháború idején. A MERS elleni oltáson pedig már elég régóta dolgoztak, nem a nulláról kellett kezdeni a munkát a koronavírusokkal.
Mi indokolja ezt a rendkívüli sietséget? A Szovjetunió idején az oroszok a világ egyik vezető tudományos és technikai nagyhatalma voltak. Az elmúlt 30 évben maguknak és a világnak is igyekeznek minden lehetséges módon bizonyítani, hogy ez most is így van. A másik ok sokkal prózaibb a vakcina jó üzlet, máris sok ország jelezte, hogy szívesen vásárolna az orosz vakcinából.
Nem akarom azt mondani, hogy elfogadható a módszerük, de bizonyosan nem "hipólé", amit előállítottak.
Akit bővebben érdekel a téma annak itt a vakcina hivatalos honlapja: -
Ezekiell
veterán
Baja nem lesz tőle. De nem lehet valami kényelmes, az biztos.
-
Újabb szigorítások (videó, 3 perc): [link]
-
perempe
veterán
-
ennél azért szerintem jobb a helyzet, azért szigorú szabályai vannak az egyes fázisoknak. mondjuk úgy, hogy erős fiatalként annyira nem félnék tőle, mert a vírust is elkapnám és az is orosz rulett. akkor már inkább kontrollált körülmények között, akár előre elkülönítem magam a családtól, bevásárolok, kiveszek szabit, beadatom, kifexem
-
válasz
Kékes525 #35005 üzenetére
Még ha lenne is egy éven belül vakcina, a használatának kb beláthatatlan következményei lehetnek. Szerintem képtelenség ilyen rövid idő alatt megfelelően tesztelni egy vakcinát. Még a krónikus betegségben nem szenvedőknél sem lehet ennyi idő alatt egy vakcina hatásait tesztelni és akkor jönnek még csak a krónikus betegségekben szenvedők. Ha lesz is ilyen vakcina, az kb orosz rulett szintnek nevezném. Emberkísérletnek.
-
pw12345
aktív tag
Na igen, de én vírusölő szerre gondolok (remdesivir, ivermectin és egyéb "ígéretesnek tűnik" társai), számtalan cikk volt, hogy mi hat ellene (a hüvelygomba krémtől a prosztata zsugorítón át a tetű irtóig volt már minden
), na ezekből semmit nem lehet itthon kapni, vagy nem írják fel, pedig ezeket az első fázisban, még otthon kellene szedni.
Én már csak herevisszér krémes kenyeret eszek, állítólag jó rá, a táltos mondta.
A vérrög oldó régen rossz, mert azt félhullákon a 2. 3. fázisban adják kórházi körülmények közt.(#34998) pjen
Mit kekeckedsz? Megmondta a vezér: "Az első csatát megnyertük, ez a győzelem a zsákban van" a főnökkel akarsz vitatkozni? Te tudod.
Amúgy megrendeltük a légvédelmi rendszert, ahol góc van kilőjük, pl. Pápára: probléma megoldva! -
papaya
senior tag
Nem kell a hipólé, egy jó kis adag c-vitamin is megteszi, ha 1mrd a rendelés előre akkor azért szép kis summa.
-
Kékes525
félisten
válasz
Ezekiell #35009 üzenetére
A reménynél azért kicsit több, de azért én is remélem.
Szólok, hogy az oxfordi vakcinát ne hasonlítsuk az oroszhoz, mert az orosz vakcináról nulla (0) tudományos információ van, míg az oxfordiról, annak minden fejlesztési fázisáról, nagyon részletes információink vannak, ezért lehet róla ilyeneket kijelenteni.
-
Kékes525
félisten
-
Rive
veterán
válasz
pw12345 #34993 üzenetére
Én marha még egy érdemi gyógyszert is várnék.
Hát, ugye a vérrög-történet úgy május környékén kapott (széles körű) szakmai elismerést, a kapcsolatos hosszú távú hatások pedig még később: az új kezelési módszerek fejlődése onnantól ~ újraindult.
Hacsak nem válik be valamelyik, közvetlenül a vírus elleni szer akkor úgy ősz közepe előtt nem várom a következő jelentős áttörést - plusz még, mire az bekerül a protokollba... és itthon is ...
Szóval nekem se sietős átesni a dolgon. Annyi önként jelentkező tolakszik, felőlem mind mehet előre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest