- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Valószínűleg egyrészt én láttam túl sok olyan billentyűzetet, ami eleve kombinációkra épül, másrészt meg a karakterek gyakorisága se feltétenül ezt adja ki.
Most hirtelen Rejtő Jenőtől a Csontbrigád jutott a kezembe, ebben az ű betűnél sokkal gyakoribbak a következő, csak billentyűkombinációval előhívható karakterek: A!ME? (és a hosszú í is kevésbé gyakori, mint a nagy A). -
Molydeus
őstag
Ezért (is) érdemes QMK/VIA képes billentyűzetet választani. ANSI-t használok már jó ideje, a hosszú bal Shift sokkal közelebb van a home row-hoz, mint a rövid és egy modtap-pel (önállóan vagy másik Shifttel nyomva "Í", bármi mással együtt bal Shift) gond nélkül tudja ugyanott az "Í"-t ugyanott, ahol ISO-n lenne. Az egysoros Enter előnyéről Synthwave már írt.
#12 Busterftw
ilyen meló követeli meg azt, hogy számírás közben tologasd az egeret
Amennyire tudom, bármilyen CAD, de CRM rendszerek manuális tesztelése is tud ilyen fázisokat, főleg, ha a fejlesztők megspórolják a folyamatnak megfelelő taborder-t. Viszont mindkettőhöz hasznos, ha nem csak egy sima numpad van a bal kezed alatt, hanem plusz egy oszlop és sor.
M. -
dabadab
titán
Nem csak szoftveres beállítás kérdése, hanem a legtöbb QWERTY amerikai kiosztású, egyel kevesebb billentyű van rajta mint kellene
Mint kellene?... Nincs sehol se kőbe vésve, hogy mennyinek kell lennie úgy általában (FYI én egy ilyen billentyűzetről gépelek, nem gondolom azt, hogy több billentyű kelle rá).
Ha valaki azt szeretné, akkor simán lehet ANSI kiosztásra is rárakni mindenféle agyonoptimalizált kiosztást. (Nekem ezekkel az a legfőbb bajom, hogy egyrészt az adott kiosztás optimalizálási célja tipikusan nem esik egybe azzal, amit én gépelek, másrészt a hordozhatóságuk azért korlátozott). -
Synthwave
HÁZIGAZDA
30 év alatt kb. 0,5 százalékban használtam ANSI-t, de az í/Í-t AltGr + j/k-val írom, pedig abból élek, hogy gépelek. Az egysoros, de hosszabb enter meg még tán szerencsésebb is, mert nem kell annyira nyújtóztatni a kisujjat hozzá, hiszen 1u-val közelebb van.
A bal 2,25u shift kicsit talán pazarlás, meg ugye így stabilizátoros lesz, de ez van. Viszont ANSI-hoz egyszerűbb 3rd party kupakszetteket venni, és nem ritkán olcsóbb is valamivel. ISO-nál meg, ha kell a 2,25u-2,75u split spacebar, és a profil engedni, a potenciálisan hiányzó spacebarokat lehet pótolni az szett ANSI shiftjeivel.
Mindennek van némi előnye és hátránya, nincs tökéletes összeállítás. Túl van ez spilázva szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest