- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Átfutottam a hozzászólásokat, és szerintem valami hűtési hiba lehet inkább a GPU-n mintsem a RAMokon, mert azoknak alaból menniük kellene borda nélkül. Le kellene szedni a bordát, alaposan megtisztogatni, újra felszilikonpasztázni és visszarakni. Ha utána is marad hiba alapórajelen, akkor az is lehet a gond, hogy valami feszgeneráló cucc megfeküdt a kártyán és azért hibázik mert valamiből túl sokat kap, attól forró.
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #87 üzenetére
Eddig három ATI és négy nVidia kártyám volt. Mert olyan elvakult vagyok.
-
mzprox
aktív tag
Hibásan jelentek meg ill. hiányoztak texturák.
mondjuk ez a kártya nem sokáib volt nálam hűtés nélkül, mert ventivel vettem csak kipróbáltam hogyan bírja a passzív hűtést. Miután egyszer ilyen csúnyaságot csinált (és a borda tűz foró volt) inkább rátettem a ventit.
[Szerkesztve] -
mzprox
aktív tag
Nekem a sima 9700-es is túlmelegedett húzás nélkül egy Zalman heatpipe-al... csak a venti felrakása után szüntek meg a gondok.
off:
Tegnap rájöttem, hogy a procim mégse stabil 1,575V-on 10*200-as beállításokkal :O.. Már lassan egy éve használtam így és minden kilépésért, reset-ért a az aktuális vga-mat tettem felelőssé ill. a gyenge tápomat :(.. hogy hány videókártyát eladtam emiatt... :U
:DDD
on -
divot
veterán
válasz
Illissius #70 üzenetére
Megkérdeztem: azt mondta, hogy egyszer tapasztalt ilyet, de aztán megszűnt a gond, ezért azt hitte, hogy driver probléma volt. Tehát lehet, hogy nála is vacakolt a hűtés, aztén mégiscsak elkapta a fonalat, és ment gond nélkül, csak amikor bekerült a gépembe, akkor a venti ismét nem érezte otthonosan magát. :F
-
divot
veterán
Fú de kezdek telelenni ezzel a történettel. Persze én voltam a hülye, ha ma reggel nem igazítom meg a hűtést, akkor azzal a boldog tudatta várhattam volna a pénteket, hogy a kártya szar. :(
Mert az az igazság: meg tudnám szokni, hogy az audigy nem akad össze a forceware driverekkel. -
Gorneck
legenda
:O:O:O:O utálom a patthelyzeteket ilyenkor a legrosszabb...idegölő! De akkor is csak a bordacserével bizonyosodhatsz megróla mi is a gond! Haverom 9500öse hasonlóképp szált el de azon tuti a memó gond (Nagy és színes négyzetek ötszöge...stb), sztem a plussz 4 pipe softmod miatt!
-
Gorneck
legenda
''borda újra illesztés és mehet, ha nem hibázik 2-3óra után 3dmarkban akkor talán nem is fog!'' Csináltad már? No mert pl nekem a Sapphire 9600xt-mről simám leugrott a borda...pedig csak nézegettem a drágaszágot...
Figyu divot! Rakdrá a Zalman amit Alvin is mondott és én is, egy próbát megér vagy keresd meg Rudit!
[Szerkesztve] -
divot
veterán
A folyamat márpedig olyan, mint ha a gpu-val kezdődne: tehát elkezd pöttyözni, aztán jön szép sorban a többi rémség. És tűzforró a kártya hátlapja, mint ha nem is érne hozzá a hűtő rendesen a videoprocihoz. :F
Csak azért erőlködöm itt továbbra is, hogy hát ha valaki már látott hasonló jelenséget a saját hülye hűtésének (pontosabban annak hiánya :D) okán, és megoldotta egy sima hűtőcserével.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Csak azé nem értem a dolgot, mert ha a gpu melegszik akkor kisebb pöttyök jelennek meg a képernyőn és össze-vissza, de ezt te is tudod! Ez meg ''rendezett''! Marad a teszt kínozd meg egy kicsit pasztázd újra, borda újra illesztés és mehet, ha nem hibázik 2-3óra után 3dmarkban akkor talán nem is fog!
-
divot
veterán
Nem húztam a kártyát, mert alapórajelen elkezdett vacakolni.
A négyzetrács tényleg olyan, mint ha a pip hibázna, a nyúlványok viszont egyértelműen ramproblémák. Ezért gondoltam a túlmelegedésre, hiszen ma reggel például minden rendesen működött, miután megigazítottam a hűtésnek csúfolt gyári vackot. -
Gorneck
legenda
Bocs nemvettem észre a linket...
Ez olyan mintha a pipe szarakodna, az meg a memóhoz tartozik ha nem tévedek?! Nem olvastam végig a topicot...ezt húzva csinálja? Ja és nem váltsd le a kártyád! Ha csak nem a teljesítményed szeretnéd feládozni a szűrők nyújtotta ''előnyök'' miatt, akkor hajrá...
[Szerkesztve] -
Cruz
aktív tag
Sziasztok!
Pici off. Nem tudtok vmilyen a memtest-hez hasomló progit amivel a videokari ramjait lehet tesztelni úgy mint a gépét (a 3dmarkokat kivéve)?
On
Megnéztem azt a képet és ha lenne gar buher nélkül vágtatnék vissza a boltba.:) -
Gorneck
legenda
válasz
Alvin_ti4200 #53 üzenetére
Sajna a videókártya tuning esetén olyan mint egy kazán, pont ezért melegszik a proci és nb is!:O
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #53 üzenetére
Akkor ez a ratyi gyári venti a hunyó, mert amikor szaraxik, tíz perc alatt szó szerint forró a gpu fonák oldala, és a ramok is igencsak melegek. A fene egye meg! :((
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #51 üzenetére
Már mindent megbeszéltem vele, rendes volt, nagyon zavarta, hogy így járt.
Biztos, hogy nem driver, mert egy kicsit megigazítottam a ventit (szebb is lett a hangja), azóta nem jönnek a hibák. Számomra az a kérdés, hogy egy túlmelegedő GPU ránthatja-e magával a ramokat is?
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Hát én ilyen hibákat még sehol nem láttam a környezetemben, úgyhogy passz. Drivergond nem hinném, hogy lehet, mert akkor nem kéne neki 3 óra, hogy hibázzon. Egyértelműen hűtés szvsz. A tulajjal azért közöld, hogy mi a helyzet előre, nehogy rád fogja, hogy te rontottad el a kariját:)
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #49 üzenetére
Nem lesz csere, ezt már eldöntöttem, de mivel pénteken megy vissza a kártya, addig szakmilag érdekel a dolog. Csak nem igazán akarok hozzányúlni, nehogy végül a kezeim között lehelje ki a lelkét.
-
divot
veterán
#42 és #45-re valaki? :F
-
divot
veterán
Erre már én is gondoltam, de akárhogy is nézegetem ez egy origi 9700PRO...
Ráadásul most kivettem, és egy picit igazítottam a hűtésén (manuális pöcögtetés), erre minden hiba eltűnt, ráadásul a venti hanga is egészségesebb lett. :F Kezd bosszantani, mert ennél már az is jobb lenne, ha állandóan szarakodna. :((
Na most az a kérdés, hogy a képen látható hibák előjöhetnek-e a következő folyamat eredményeként:
1. Hűtés szar, a gpu pillanatok alatt túlmelegszik. 2. Ennek hatására a memóriák is hamar túlmelegszenek.
Megfogtam a kártyát 10 perc netezés után, és a memóriák illetve a gpu hátoldala is forró volt.
Most vegyek valami olcsó, de hatékony hűtést? :F -
divot
veterán
Nézzétek már meg lécci ezt a képet, és mondjatok diagnózist. Nem akarok beolyásolni senkit, de mint ha nem csak ramhibáról lenne itt szó...
[L]http://kep.tar.hu/divot/images/pic4775250.jpg[/L] -
VIPowER
őstag
-
fLeSs
nagyúr
Én a helyedben nem cserélném el - márha tényleg tökéletesen megy 9700-ként.
-
HarryPlotter
tag
innomine patris et filie santi...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
HarryPlotter #27 üzenetére
Milyen Inno?:U
-
divot
veterán
válasz
HarryPlotter #24 üzenetére
A kártyám FX5900LE@455/935, szóval azért fosnak nem mondanám. :) Megtalálod a hwtesztek.hu oldalon a toplistákon a kicsikét.
De ha nem baj, most egyelőre nincs kedvem újabb kártyacserével foglalkozni. Gondolom érthető, miért. :( -
HarryPlotter
tag
viszont ha van kedved és nem valami fos 5900XT-d van akkor lehet hogy beszélhetünk cseréről(PowerMagic 9500@9700Pr) és itt szó nincs szar melegedő kareszról hanem egy teljesen hibátlan még fél évig garis kareszról. 3.3-as infi ramokkal( most 325/620-on használom, és a ref. ati hűtő van rajta). Kipróbálnám az FX5900XT-t hogy milyen...
-
VIPowER
őstag
Igen már emléxem. Még a karimat +kp-t is felajánlottam akkor érte. Memóhűtésre meg nem feltétlen kell költeni. Ha van elfekvőben egy régi P2-es hűtőd(+4 csipesz) akkor darabold fel,és pakold rá. Amúgy meg ha alapórajelen rossz a kari, akkor nem foglalkoznék vele a helyedben.
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #19 üzenetére
Ha menne rendesen, akkor miért ne? Tudod, a kíváncsiság. Csak most nagyon elbizonytalanodtam. :F A Zalmant meg hiába pakolnám át, mivel nem a gpu, hanem a memóriahűtéssel van a gond.
-
divot
veterán
Visszavettem a memória órajelét, így most 325/540-en megy hibátlanul.
Na most akkor hűtés, vagy nem hűtés, memória hiba, vagy nem, vagy mi a pöcs? -
sirály12
őstag
Hát nem valami király ezeknek a kariknak a hűtése. De ha nem akarsz rá költeni, de le akarod tesztelni, akkor az a ventis dolog a megoldás. Egy venti a kari mellé és teszt. Nekem is így megy.
A karik hűtéséről annyit, hogy az enyémben is most halt meg nem is oan régen a venti. De úgy, hogy teljesen megálllt. -
Kalwa
tag
félre téve a viccet, hogy valószínű azért szemetel a kép, mert valamitől túlmelegszik a kártya... hogy mitől azt innen nemtom :( de gratulálok :C ,ha elcseszted a próbakártyát! :DD amúgy meg lehet csak a te gépedben hibádzik lehet máséban nem...
-
Kalwa
tag
Club3D márkájú? mert akkor azé :DD
-
divot
veterán
Van itt nálam kipróbálásra egy kb. egy hónapos 9700PRO kártya. A következőt művel:
Egy idő után úgy kezd szétesni a 3d-s alkalmazásokban a kép, mint amikor túl van húzva egy kártyán a memória. Csakhogy ez alapórajelen megy. Mevizsgáltam közelebbről és elég melegnek tűnik. A venti pörög rendesen.
Két dés alkalmazásokban pedig ilyen nagyon apró csíkokban fut a kép.
A kérdés az, hogy mit lehet tenni? Egyáltalán lehet bármit is? :F Kár lenne érte, mert 2,8-as Samsung ramokkal készült, szóval jó kis kártya lenne. Lenne. :F
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Fujifilm X
- VR topik
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Elden Ring
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest