Keresés

Aktív témák

• Slax

senior tag

válasz kacsa7 #30 üzenetére

Üdv.
    Várj, lehet hogy én értem rosszul.Itt arról van szó, hogy leesik (megszűnik) pillanatokra a az 5 V a TÁPból.És a 7 V menő ventin keresztül visszaüt a 12 V az 5 V ágra, és átmegy a 12 V mindenen, ami az 5 V ágon van.Márpedig az 5 V menő eszközök nem igen szeretik a túlfeszt (5 V helyett 12 V).A venti hibáját én is kizárom (jobb ventinél), ha nem öntesz rá vizet, nem lessz zárlatos.Tehát nem a venti miatt van gáz, hanem az öszekötött feszültségek miatt (12 volt-5 volt=7 volt).Tehát itt a hunyó egy gyengébb minőségű, vagy öregebb táp feszültség stabilitása.

• Slax

senior tag

válasz drankenhal #8 üzenetére

Üdv.
    Igen, sajna képes ilyen érdekességekre a táp, hogy hullámzik (ingadozik), vagy leesik valamelyik feszültség.Nekem elszálltak azok az optikaiak, amik vele egy szálon voltak, nem azt mondom, hogy mindenkinél így lessz, én megszívtam.Ráadásul a tápom sem oldott le, úgyhogy váltottam egy 400 W Q-Tec tápra (5v-30A;12v-16A;3,3v-20A), bár a 12v ágon a 16 A kicsit kevés, de ennyi pénzér nem volt jobb (nem volt jobbra több).Kis szerencsével a táp hamarabb reagál, mint mielőtt kinyírna másik szálon valamit.A vége az, hogy inkább 12 vagy 5 voltot használj (nézd meg, melyiknek van nagyobb amper terhelhetősége, a táp oldalán).A legbiztonságosabb megoldás, ha potikat (fordszám szabályzókat) használsz.Találsz egész jó panelokat is (lcd kijelző,4 érzékelő,4 ventit lehet szabályozni,beállítható riasztás,stb).

• Slax

senior tag

válasz drankenhal #1 üzenetére

Üdv.
    Ha minőségi tápod és ventijeid vannak, szvsz sokáig semmi gond nem lehet.De ha egyszer is leesik az 5 v és visszaüt a 12 volt, mire a táp leold, az azon a szálon lévő eszközök meghalnak.Ennek ellenszere, stab ic, fordszám szabályzó, minőségi táp (magas 5 voltos terhelhetőséggel (30-40 A)), áramőr.Nekem az 5 v ág leesése miatt halt meg 2 optikaim+1.4 tuám.

Aktív témák