Keresés

Aktív témák

• drankenhal

csendes tag

válasz Slax #9 üzenetére

Szia, kösz a választ.
    Ma este átkötöttem a házventiket 12V-ra, pedig már több mint 6 hónapja a videokártyám ventije 7V-on mûködött, probléma nélkül. Mondanom sem kell, a gépem így hangosabb lett, aminek szerencsétlen következményei kezdenek meglátszani a lelki oldalamon. De legalább kevésbé vagyok azóta paranoiás. Ha valaki azért még erre jár, akkor legyen szíves gyôzzön meg, hogy csöppet sem veszélyes ez a 7 volt mod. Örök hálámra számíthat.

• drankenhal

csendes tag

válasz Slax #7 üzenetére

Szia.
    Sajna nem minôségi tápom van. Ezért bátorkodom megkérdezni, hogy ''csak úgy'' leeshet az az 5 volt? És ha leesik, akkor csak azokat az eszközöket viszi, amelyek erre az ágra vannak kötve? Mert a tápegységembôl kijövô kábelek két fôelágazáson oszlanak meg; az egyik ágon van a hdd és a dvd, a másikon pedig a 3 venti (1 videokártya-venti 5 volton, 2 házventi 7 volton). Tehát ha valami gáz lesz, akkor csak a ventik szállnak el, vagy a többi alkatrész is, ahogy ez ilyenkor illik...?
    Rövidre fogva a kérdésem ez: (ha kizárjuk a táp meghibásodásának esetét) veszélyesebb-e 7 voltra kötni a (ház)ventiket, mint 12 vagy 5 voltra? Vagy: ha 7 voltra kötöm a ventiket, akkor talán nagyobb az esélye, hogy a táp elszálljon? (A saját hibámból elkövetett zárlat kizárva.) Azt tudom, hogy illendô és tanácsos volna jó tápot vennem, de addig is...? Kösz.

Aktív témák