Hirdetés
-
Mobilarena
Köszöntünk az 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók Topikjában!
A topik gamer - jellemzően virtuális térhangzású - vezetékes és vezetéknélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
lacapaca99
üzenetére
Pest környékén lax?
-
ericdrawen74
senior tag
A zene lejátszás folyamatában is a leggyengébb láncszem határozza meg végül a lejátszás minőségét. A digitalizált zene egy adatfile. Méghozzá nagy méretű, aminek a tárolásához nagy kapacitású adathordozókra, továbbításához pedig nagy sávszélességre van szükség. Annak érdekében hogy az adatfile mérete kisebb legyen és alacsonyabb sávszélességen továbbítva is élvezhető legyen a digitális zene, tömörítik. Minél nagyobb a tömörítés mértéke, annál több részlet veszik el. Arany középútként az MP3 vált a legelterjedtebb tömörített formátummá. Az erre a formátumra tömörített zenében az emberek többségének észrevehetetlenek a tömörítés során elvesző részletek, de az adatfile mérete sokkal kisebb, mint az eredeti digitalizált. A vájt fülűek számára viszont nagyon is hiányoznak ezek a részletek. Nekik nem elegendőek a 44 kHz, 16bit 128kbps által nyújtott csonkolt hanghullámok. A 96kHz, 24bit 4096kbps szinte tökéletes zenei élményre vágynak. Ennek a jó minőségű továbbítására a vezeték nélküli a Bluetooth nem képes. Korábban ezt hangszórók vezetékes csatlakoztatásával oldották meg, de most már a megnövekedett sávszélességű Wi-Fin keresztül kapcsolódók is tökéletesen szólnak. A jó minőségű zene rajongóinak egyértelműen a Wi-Fit kell előnyben részesíteniük a Bluetooth-al szemben.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Amúgy simán lehetne vele, láttam már embereket bitang fejhallgatóval a pesti utcán...

-
ericdrawen74
senior tag
válasz
Rathrol
üzenetére
Az, hogy kinek mi jön be, szubjektív. Én a tiszta meleg hangzást kedvelem. Ezt a hangzást találtam meg az Audeze Maxwell-lel, játékban a HIFIMAN Arya Organic-al zenében. Használtam JBL 910, Steelseries Arctis nova pro, Asus Theta 7.1. Nem szeretem a Dolby Access-t a DTS-t, szerintem azok torzítják a tiszta hangot. Ha egy füles saját szoftverével nem tudja az 5.1, 7.1, akkor nem is érdemes vele foglalkozni. De ez egyéni vélemény. 50e alatt nem is vennék fejhallgatót játékra.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Az Audeze jó. És drága. Cserélbe szép, tiszta hangja van az irányokat és távolságokat nagyon jól adja.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
No. Akkor bővebben. A Maxwell miatt érdekelni kezdett a planar. Shanling Regal: két 10 mm-es dinamikus basszusmeghajtó ellentétes elrendezésben dolgozik a torzítás csökkentése és a mély, erőteljes basszusok biztosítása érdekében. A négy egyedi hangolású BA meghajtó a középtartomány részletgazdagságáért felel, míg a két miniatűr planar meghajtó a magas frekvenciák gyors és precíz visszaadását szolgálja.
A mélyek több óra használat után lágyabbak lettek. A közép BA-k és a magas planar viszont szépen kihozza a részleteket egy fülhallgatóhoz képest elég jól.
Viszont itthonra vettem egy HIFIMAN planar fejhallgatót kíváncsiságból. Elsőre azt mondom az állam a padlóra esett és azóta is ott van. Azt hittem, hogy egy több hangszórós, hangváltós füles mindent visszaad. De ez a planar olyan részleteket hoz elő... Hihetetlen! Van, aki pc-n, játékra is használja ezt a HIFIMAN-t, igaz ebben semmi extra nincs. Nincs wifi, nincs bluetooth, nincs mikrofon. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Szia!
Megjött a Shanling Regal tegnap. Egy két hetet "járatnám", mert a ME800-ra "ráállt" a fülem és még szokni kell. Így elsőre azt mondom, több a mély, részletesebbek a magasak az énekhang a 800-hoz képest élőbbnek hangzik. Aztán bejáratás után meglátjuk... -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Lehet a hordozható zenelejátszó miatt van. Egy Sony-m volt előtte, EQ, sok basszus. Amióta ezt a "komolyabb" lejátszót használom, nincs bekapcsolva az EQ. Egymás után hallgattam meg a két lejátszón ugyan azt a számot és a Sonyé ez mellett "piszkosnak" tűnt. Jobban szeretem, mikor valami, közelebb van a valóságos hangzáshoz. A PUBG-ben a Maxwell a JBL 910 után... Pontos irány, pontos távolság érzet. A menüjében nálam 3-ra van állítva a zenei hangerő, de az a tisztaság és hallani olyan hangszereket is, amiket eddig nem hallottam.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
+ Mert a Maxwell qrva jól szól a saját szoftverével is, nem kell hozzá Dolby Access "varázslat" sem.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
A Regal nem pc-hez lesz. Az a hordozható lejátszómhoz, nincs pc-s vonatkozása. Csak a planar miatt említettem meg.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nagyon jók a planár meghajtók. Most, hogy megvan a Maxwell a hordozható zenelejátszómhoz is rendeltem egy planáros fülest egy Shanling Regal-t. Kíváncsi vagyok, ott mit produkál.
A Audeze az új füleshez frissítette a szoftverét, akinek az van, ajánlom keresse fel az oldalát, mert nem frissült autómatikusan. Végre át lehet nevezni a profilokat!
-
ericdrawen74
senior tag
ASUS ROG x Hifiman Kithara bejelentve
Maxwell 2 = Maxwell 1.2 A fejlesztők szerint az igazi Maxwell 2 az év második felében fog megjelenni. 480$
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nálam is járt egy Arctis Nova Pro. Nekem sem jött be a hangzása. + A JBL 910 az Asus Theta 7.1 igen. Most viszont a Maxwellel maximálisan elégedett vagyok.
-
ericdrawen74
senior tag
Az Audeze Maxwellel a PUBG is sokkal jobb.

-
ericdrawen74
senior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
-
ericdrawen74
senior tag
Ez az én megoldásom az Audeze Maxwellre:
Atom kényelmes lett és a magasság is tökéletes.
-
ericdrawen74
senior tag
Értem. Többször gondoltam rà, hogy beszerzek egyet. Holnap még finomítok a pàntomon és lehet, nem is fog érdekelni. Amúgy egy régi egérpadomat szabdaltam fel csíkokra, több rétegben. Az volt a cél, hogy puhàbb legyen és a méret is megfelelő legyen, ha felveszem. Most màr csak az optikai tuning van hàtra.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Muziker.hu
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Egy hete használom a Maxwellt, mondjuk én előre rendeltem hozzá fejpántot és fülpárnát is. A hangja az eddigiekhez képest (Asus, Logitech, Steelseries, JBL) lenyűgöz, leginkább a hang tisztaságával és a pontosabb távolságmeghatározással. Black Ops 7, PUBG Dolby kikapcsolásával nekem jobban tetszik a hangzása, tisztább nélküle. Az Asus Theta 7.1-re is azt mondták, hogy nehéz, szerintem pedig egyik sem az.
-
ericdrawen74
senior tag
Az Audeze Maxwell-nél kíváncsiságból kikapcsoltam a Dolby Atmost PUBG alatt (van hozzá egy profil) és sokkal jobb lett a térérzet, pontosan be lehet határolni a lövések irányát, távolságát.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Budapesten laksz?
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
A gumiharang szart sem ér az csak annyit tud, hogy ne essen ki a füledből a füles. Az izoláció szempontjából is jobb + L és M méretet használok. Ha a megfelelő méretet használsz, kitölti a fület, jobb lesz a hangzás, meg merem kockáztatni, hogy még részletesebb is. A Muzix Audio-ban vásároltam, de még egyszer mondom, oda kell figyelni a belső méretre is, hogy biztos jó legyen. pl.:

A Gamebuds-nak kerek vagy ovális az a része, amire rá megy a fülilleszték? Mert oválisra szerintem comly-t nem fogsz kapni. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen, használtam a 910-el is. Egy Ibasso DX260 hordozható lejátszót és egy Shanling ME800-at használok több, mint egy éve és elég részletgazdag vele a muzsika. Ilyen fülest kerestem játékra, most meg is találtam.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Xbox természetesen. A Dolby Access már egyébként is megvolt.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Az alattam sétáló embert simán lekövettem a kijáratig és ahogy kilépett lelőttem. Még a távoli hangokat szokni kell, de a pozicionálás teljesen rendben van az nagyon precíz a 910 után. És elég realisztikusak is.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Mentem két kört a Black Ops 7-ben az Audeze Maxwellel. Azt a Qrv@ életbe!!! A JBL 910-em sehol nincs ehhez.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm! Az Arc Raiders-hez is van esetleg?
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Azt fogok a mostani JBL 910-nél bevált.
-
ericdrawen74
senior tag
Tud "dobni" valaki az Audeze Maxwell-hez egy-két jó EQ-t, fps, zene, film-hez?
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de fülhallgatókhoz én ezt ajánlanám: Comply Foam [link] .
Nagyon jó a zajszűrése a gumis fülillesztékekhez képest és kényelmesebb is. Vásárlásnál figyelembe kell venni a belső henger méretét ezt 100, 200, 400, 500 jelölik. Rég óta használom ezeket hordozható lejátszóhoz, bátran merem ajánlani. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm!
Várom az Audeze Maxwell Xbox-ot és ez a 910 megy az egyik barátombak. -
ericdrawen74
senior tag
A Dolby Atmossal kapcsolatban lenne néhány kérdésem. A fejhallgató saját szoftverében ki kell kapcsolni az eqalizert, ki kell kapcsolni a térbeli hangzást és mindent a Dolby kezelőpultján kell beállítanom?
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
public NMY
üzenetére
Az Audeze Maxwell-t végül.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nem néztem.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Szia!
Engem igazàból az érdekel pc-n, befolyàsolja-e a jàték hangzàst, hogy playtation vagy xbox-os kiadàst vàlasztom, mert a dolby, dts szoftverek megvannak. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Értem!
Köszönöm a választ. -
ericdrawen74
senior tag
Az Audeze Maxwell-nek van xbox és playstation kiadàsa az előbbi dolby tàmogatàssal. Ez azt jelenti, ha nekem megvan a dolby licence pc-re, akkor a playstationos verzió is megfelel?
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Ezt is beletettem még a kalapba: Audeze Maxwell.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Volt egy ASUS THETA 7.1-em, annak imádtam a hangzását.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. A V3 pro a frekvenciatartománya miatt tetszik a thx annyira nem hat meg az a 50 az immerzivitása miatt. Alszok rá párat. Amúgy a meleg valósághűbb hangot preferálom az pedig azt gondolom az A50 GEN 5.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Üdv!
A LOGITECH Astro A50 Gen 5 és a RAZER BlackShark V3 Pro közt vacillálok. Elsődleges szempont az kompetitiv FPS, BO6, ARC RAIDERS, PUBG, de egyjátékosban a S.T.A.L.K.E.R. 2 és a STARFIELD is megy.
Melyiket ajánlanátok? -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm!
Ha itthon lesz, megnézem. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Mind a kettő eq beàllítàs jöhet, de azt gondolom, hogy a V karakter jönne be igazàból. Meghallgatnàm mind a kettőt.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Fussunk neki még egyszer... A Steelseries volt először az Asus utàn. Fent volt a szoftver, sokat b@szakodtam a beàllítàsaival, de nem tetszett a hangzàsa. Aztàn jött a JBL ahhoz talàltam jó eq beàllítàst.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
PC-n szól rosszul a Steelseries-sel. Nincs fent a szoftvere, nem tudok képet felrakni. Azt mondanám, hogy az Asus és a JBL életszerűbb, közelebb áll a valóságoshoz.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
A 910 rendben van azt sikerült beállítanom. De ha már megvan a Steelseries azt is szeretném beállítani.
Viszont, ami érdekes a 910-el szörnyű a BF6. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Szia!
Konkrétan egy JBL Quantum 910-et használok most a Steelseries a dobozában van. Tény, hogy nagyon jól hallani mindent a megfelelő irányból, de a hangzását az istenért nem tudom megszokni. Egy Asus theta 7.1-ről váltottam, nekem az a hangzás jön be, de sajnos az asusnak már vannak hiányosságai. -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Ha van egy jó EQ beállításod Black Ops 6-hoz érdekelne. Nekem STEELSERIES Arctis Nova Pro Playstation van, vezetékes.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Mindenképp tervezem. A minőségnek sajnos ára van. Jó példa erre a Sony NW A306, Sony XBA N1AP (kb.: 300e) vs IBASSO DX260, IBASSO AM05 (600e) hordozható zenelejátszók közötti különbség, bár ez nem ide tartozik. De ez is jól példázza a hangzásbeli különbséget.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
STEELSERIES Arctis Nova Pro Playstation fekete.

ÁR: [link] -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
JBL Qantum 950 350 euro... Akkor ennek nagyon jónak kell majd lenni. A Steelseries hangjától hányok. Most egy Quantum 910 van, maximálisan elégedett vagyok a Steelseries fos dobozhangja után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Atom kényelmes lett és a magasság is tökéletes.