- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simonics Gyu
friss újonc
Segítség! 3ds max 2017 Iray nem használja a gpu-t.
Proci i7 3770 gpu rtx 4060
A quicksilver harware render igen!
Mi lehet a probléma?
Előre is köszi. -
HolloW
senior tag
Felraktam a 3Ds Max 7-et es hianyzo dll eket ir ki
PP .
Bővebben: link
Ez meg mi a ra'k ? ? ! ? -
Dilikutya
félisten
3ds fájlokat mivel lehet megnyitni? A 3D Studio Max 6 nem ismeri.
És keresek karácsonyfát is 3Ds-hez
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Nincs valakinek 3D studio-hoz télapója, vagy télapósapkája?
-
MicroziX
csendes tag
Hellótok! Engem most kezdett el érdekelni a 3d-zés, és tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek melyik a legjobb Tutorial-os oldal? Szeretnék gyakorolni, gondoltam megkérdezem, ha már itt vagyok...
na várom válaszotokat, Bye-bye!
-
Dilikutya
félisten
Na a Maya témát ejtsük, ne offoljuk vele a 3D Studio topikját!
A kérdésem még mindig áll: Bővebben: link -
Xelo
addikt
Nahh hali a minden igaz holnap megveszem a Maya - a 3D világa címü könyvet, s indulhat is a tanulás!
-
Xelo
addikt
Nahhh hali. Folytatom tanulmányaimat.
Most a ugráló labda animációmat csinálom!
Egész jó...
-
Xelo
addikt
Kérdeznék 1 két dolgot Mayával kapcsolatban.
Ha megcsináltam a gömbömet pixelekből,
hogy lehet abból kihozni gy labdát?? Mert csak pixelekből áll és nemtudom hogy lehet rátenni az a réteget vagy mit... Meg csináltam fényt is, pirosat, de azt is csak piros pixeleknek mutatja. Hogy lehet megcsinálni komolyan? -
Xelo
addikt
Nahh. Kipróbáltam. Nagyon tetszik. Csináltam egy olyan szuprmegapixeles gömböt, bumpmappingel, punk hajjal!
Nem semmi... Aztán nagyobbitottam. A gépe malig birta kiszámolgatni!
Legalábbis volt vagy 10 perc.
Nahh ennyi.
-
Xelo
addikt
Nahh. Az Alias Maya 6.0-lesz meg, vagyis a legújabb. Sajnos megvenni eredetiben nem tudom. De amig tanulok sztem nem is kell. Ha belejövök meg menni fog, akkor megigérem megveszem eredetiben is majd. A Maya-hoz valami magyar leirás?? De olyan kéne ám ami nagyon a kezdetektől irja le.
Mert mondtam semmit nem értek hozzá, legalábbis egyenlőre!
-
Christoph
aktív tag
-
Xelo
addikt
Ha minden igaz Mayám lesz. Ehhez is jó a 3D Studio MAX-os könyv?
-
Xelo
addikt
Sziasztok. Maya is jó program? Vagy a 3D Studio MAX jobb?? Megtudnám szerezni valamelyiket azért kérdem...
-
yksz
aktív tag
? Te vagy az én emberem:
Letöltöttem
Látod Dilikutya? Letöltötte. A textúrázásnál remélem bitmappal próbálkozol, bár feltételezem hogy azzal mert annyira te se lehetsz ügyefogyott, hogy ne azzal próbálkozz. Ha nem azzal , akkor próbálkozz azzal, ha azzal, akkor fogalmam nincs mi a gond. -
Dilikutya
félisten
Honnan tudjuk, hogy értenéd-e. Olvass bele, és majd megtudod. Engem ne kérdezz erről, közismerten rossz, és előítéletes kép lebeg előtte mindig a kb 18 éves korosztálytól lefele erősen, de még afölött is a nagy részéről, úgyhogy ez alapján azt mondanám nem
Na komolyra fordítva a szót: olvasd át, szerintem magadtól is rájössz, mit értesz, mit nem. Tutorialokat is csinálgatsd. Kezdők tartsunk össze
-
Xelo
addikt
Sziasztok. Letöltöttem azt a ''könyvet''. Igaz még 12éves vagyok de nagyon szeretnék ebbe beletanulni. Szerintetek érteném? Mondjuk tényleg alapoktól van leirva sztoval amit olvastam eddig azt értem is.
-
Dilikutya
félisten
Félreérted. Elkezdek egy új projektet, barkácsolok valami szart, majd behozom a MatEditort. Ott defaulton nincsenek textúrák berakva, nekem kell a kis négyzetekbe berakosgatni. Ha a felkínáltakat rakom be, majd húzom rá az objektre, akkor nincs is baj. De én saját fájlt akarok rátenni. A mateditorba sikerül felvenni, viszont nem engedi ráhúzni az objektre. Ez az én nagy bajom. Az egy dolog, hogy renderelés előtt nem úgy néz ki, ahogy renderelés után, arra magamtól is rájöttem. Nem az a bajom, hogy ráhúzom a gömbre a föld textúráját, és kék lesz, mert renderelve rendben van. Az a bajom, hogy a külön fájlból hozzáadottat nem tudom rátenni. Nem tudom, a tutorialokban lesz-e még külön a textúrázásról szó, azokat még nem csinálgattam, előbb rá akarok jönni magamtól az alapokra, hogy ott az már jobban menjen. A narancsosat megcsináltam, de hát az könnyű volt, a textúrája is benne van a 3Ds alapkészletében.
-
Ger|||
aktív tag
hmm egy jó kérdés: lehet -e 3d studio max 2-be polygon animációt csinálni?
-
Dilikutya
félisten
Help valaki
Lehet csak én bénázok, de a Material Editorból nem tudok behúzni textúrákat, amiket én raktam bele, bitmapet. Standard-ot enged, de azokra meg nincs semmi beállitva, csak nagy szürke lesz, amire ráhúzom őket.
-
Dilikutya
félisten
Legálisan nem lehet letölteni. Tehát a további lehetőségeidről: elolvasod ezt itt először: Bővebben: link. Bár, feltételezem nem szükséges még egyszer elolvasnod, a regisztrálásnál egyet értettél az itt leírtakkal. Amennyiben azonban úgy gondolod, ez neked nem felel meg, akkor erre a linkre kattintva zavartalanul folytathatod a keresgélést: Bővebben: link
Amennyiben fontos a könyv, még mindig adott ez: Bővebben: link
Egyéb lehetőséged, hogy illegális letöltésekről a jövőben nem beszélsz. -
Dilikutya
félisten
Innen:
2. kötet: Bővebben: link -
yksz
aktív tag
? Honnan lehet letölteni a 3DS Max6;7 Bibliát?
-
Dilikutya
félisten
3DS-ben hogy lehet textúrát rakni objektre? A hátteret már le tudom renderelni, de az előtérben lévő tárgyamra még nem sikerült rávarázsolni semmit.
-
yksz
aktív tag
? Honnan lehetne letölteni helpet? Meg egyéb nagyszerű és csodálatos dolgokat
?
-
kisbalázs
tag
Ez olyan mintha azt kérdeznéd miért nincs 60 milliód.
-
yksz
aktív tag
? Egy betextúrázott objektumot az animációban csak surke objektumként mutat. Mi lehet a gond?
-
GBX
aktív tag
válasz
raven10011 #30 üzenetére
Leteszed magad a gép elé, végigtolod a gyárilag beápitett tutorialokat, és csinalsz magadnak mondjuk egy fasza kis modelt amibe minden tudásodat beleviszed, és miközben csinálod, észreveszel dolgokat, amiket csak munka közben szembesül az ember, mit hogyan, trükkök, de mindezekhez le kell ülni és CSINÁLNI kell. Szerintem ez a legjobb tutorial.
-
kisbalázs
tag
Hi!
Menj a 3dtotal.com ra ott jó tutorialok vannak(persze angol). Amúgy gyorsan lehetetlen ezt megtanulni. De ha nem max könyvet akarsz venni vegyél egy Angol-magyar szótárat. -
BLiNk3r
senior tag
Igen, 3D StudioMax renderel, így az animációt el tudod menteni videófájlként, közben tömörítheted is persze kodekekkel.
Ebből következőleg megnézhető olyan gépeken is, ahol nincs feltéve a prog, ugye mert a videó egy sima .avi.
Képfájlba is tudsz renderelni persze, szóval ilyen téren nincsenek problémák.
[Szerkesztve] -
DrSoul
őstag
Srácok, ne akadjatok ki, de nincs ilyen programom (pedig nagyon érdekel), és nem tudom igazán elképzelni. Azt értem, hogy pl. lehet animációkat készíteni (ez érdekelne, meg talán a modellezés, akár épületekről), de aztán ezt mire lehet elmenteni, milyen formátumban, hogy ezt egy halandó is megnézhesse?
Tehát pl. lehet .avi-ba menteni? CD-re tenni, bárhol megnézni (ott is, ahol nincs meg ez a program)?
Köszi!
Van olyan verziója, ami már elérhető áron eladó? VAgy valaki itt beszélt más lehetőségről? -
Gyuri16
senior tag
szeretnek 3ds max 6 os filekat 5 ossel megnyitni, lehetseges ez?
-
Pyro
csendes tag
Üdv! nem használom a progit még, de ittvan egy kis segítség mindenkinek Bővebben: link
[Szerkesztve] -
soos---zsolt
csendes tag
válasz
master bud #10 üzenetére
valaki meg tundá-e mondani hogy honnan lehet letölteni a 3D studio max 5 magyarosítását
-
soos---zsolt
csendes tag
válasz
master bud #10 üzenetére
valaki meg tundá-e mondani hogy honnan lehet letölteni a 3D studio max 5 magyarosítását
-
kbalage2
aktív tag
válasz
tarrdaniel #54 üzenetére
Őszi időpontok mikor lesznek kint nálatok? Régebben volt egy 3d alapozó tanfolyás is, azt most nem találom az oldalatokon, van ilyen még? Úgy érzem nem ártana az alapokat is letisztázni
-
tarrdaniel
csendes tag
válasz
raven10011 #1 üzenetére
Gyere el hozzánk egy 3ds max tanfolyamra a Studio21 Training Center-be:
Bővebben: link -
lilith
csendes tag
Nekem van Dreamscape-em ha még érdekel.
-
atiati100
csendes tag
The bigest free 3ds model gallery http://atiati100.atw.hu
[Szerkesztve] -
Belvaros
tag
Senki nem olvassa a topikot vagy senki nem ismeri a DreamScape-et? Ez egy elég komplex tájkép-szerkesztő plugin, a legjobb amit ismerek, a Holnapután c. film effektjeinek jó részét is ezzel készítették el, szóval nem piskóta...
Tájkáp-generálásban szerintem csak egy Macintosh-os cucc tesz tól rajta, de annak nincs Win változata és nem is plugin. -
Belvaros
tag
Szeretnék segítséget kérni valakitől, akinek megvan 3dsmax-hoz a DreamScape nevezetű plugin, mert nagyon jó dolgokat lehet vele készíteni...
Előre is köszi -
!Psycho!
csendes tag
Helló!
Vk nem tudja, hogyan lehet a 3D Studio Max-ban készült animációkat
beleteni Delphi-s programokba? -
Thomas32
csendes tag
Hello!
Nem tudom tud-e valaki arról a max plugin-ről amelyik a rendereléshez a
videokártyát használja és nem a procit!
Ez a plugin nagyon kéne!
Aki tudja honnan lehet letölteni (ingyen) vagy ha megvan valakinek
elkuldhetne! Nagyon halas lennek!!!
Koszi!
peta384x@freemail.hu -
ByB
addikt
Aki írt mélt, annak válaszoltam!!!
-
ByB
addikt
Elfelejtettem... van gyári 3d's max6 tutorial cd-m is...
-
ByB
addikt
Raven10011!!!
Ha tényleg érdekel a dolog, akkor vagy 3D-t, vagy Maya-t kezdj el tanulni... A többi sem rossz, de más szintet képviselnek. Nem véletlen, ha megnézed, a Neveket, akkor elsődleges programként ezt a kettőt használják...
Apropó linkek: (a teljesség igényenélkül)
http://www.3dtotal.com/
http://www.animationmeat.com/
http://www.cgtalk.com/
http://209.61.233.95/d21/asp/main.asp
http://www.highend3d.com/
http://www.s21net.com/s21/asp/main_sc.asp?skin=sc&group=cs_main&lang=magyar&class=all
http://www.suurland.com/
http://www.thehobbitguy.com/
http://www.world3d.hu/
Nem tom mi érdekel téged: modellezés, textúrázás, világítás, animáció??? Valahol el kell kezdeni, de mind a négyben profinak lenni, hát... Idő, nagyon sok idő...
Külön ajánlva:
http://www.7thchamber.com/tutorials/Chev/refmat.htm
Ha pedig progi kell, akkor dobj nekem egy mail-t... (3d's max5-6)
[Szerkesztve] -
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
raven10011 #36 üzenetére
Ni itt is vagyok!
Üres perceimben nem jutott jobb eszembe
Bővebben: link
Remélem nem törli a szolgáltató amíg le nem töltöd!
BigH.
[Szerkesztve] -
raven10011
senior tag
válasz
speedupman #37 üzenetére
én is erre vagyok kiváncsi
-
speedupman
csendes tag
Honnan, kitől lehet megszerezni a 3ds max 6 (vagy 5, nekem tök mindegy) tutorial CD-jét vagy DVD-jét? Ha kell fizetek is érte. Na persze nem sokat ;) csak a kölcsönvételi díjat
-
raven10011
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi #35 üzenetére
Persze megköszönném, ha el tudnád hozzám juttatni. Minden olvasnivaló jól jön! A kérdés csak az, hogy hogyan tudnám megszerezni?
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
raven10011 #34 üzenetére
Hi!
Fel tudok ajánlani, 1 Aurum féle 3dsMax könyvet, pdf-ben ~12Mb
Mondjuk régi de magyar!
BigH. -
CharlieDrop
veterán
UP
-
fincz
csendes tag
szia nekem van egy tutorial cd-m max6-hoz.
erdekel?
en is most tanulom.
ciao -
raven10011
senior tag
UP!
Még mindig várom a hozzászólásokat, hogy honnan lehet minél nagyobb és átfogóbb tutorial-t szerezni. -
CharlieDrop
veterán
válasz
raven10011 #28 üzenetére
Majd utánajárkálok a proginak
a http://www.world3d.hu is jó
[Szerkesztve] -
raven10011
senior tag
De még mindig nincs programom, amin el tudnék kezdeni tanulni
-
raven10011
senior tag
válasz
CharlieDrop #26 üzenetére
Nos itt találtam egy ilyent, kezdetnek ez nem rossz:
http://www.render.hu/dload.csn
Itt az első linken lévő tut. első ránézésre elég alap szinten bemutatja a kezelőfelületet. -
CharlieDrop
veterán
válasz
raven10011 #25 üzenetére
is, meg DC
-
raven10011
senior tag
válasz
CharlieDrop #24 üzenetére
Merre keresgélsz? Google? Csakhogy akkor én más fele indulok el, hogy nagyobb részét fedezzük fel ennek a csodálatos internetnek
-
CharlieDrop
veterán
válasz
raven10011 #23 üzenetére
Nem mondanám, még csak most kezdtem el keresni
-
raven10011
senior tag
válasz
CharlieDrop #22 üzenetére
Ezek szerint kevés remény van arra, hogy szép anyanyelvemen tanuljam eme érdekes tudományt?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
raven10011 #19 üzenetére
Van Angol nyelű 3DS Max 4 Bibliám, de még kutatok, ha van valami, írok
-
raven10011
senior tag
Nekem most egy 1,2-es tualatinom van egy vaczak alaplappal és 460MB SRAM-al. Ez már elegendő valamennyire nem?
Ja és látványterveket kéne készítenem épületekről, nem a mátrix 4-et, ehhez már kevesebb is elég nem? ;) -
raven10011
senior tag
válasz
CharlieDrop #7 üzenetére
Ebben benne lennék
A kérdés, hogy honnan tudunk forrást szerezni? Nekem abszolút az alapokról kéne indulnom, ezért akármiből nembizti, hogy megtudnám tanulni
Ha van valami fejlemény küldj mailt, ugy gyorsabban tudok válaszolni ;) -
kbalage2
aktív tag
válasz
CharlieDrop #15 üzenetére
Ha kell inkább adok forrást ahonnan ''kölcsön lehet kérni''
Egyébként nem kell arra nyomulni hogy mindenből a legújabb legyen, van aki produkciós munkában még mindíg max 3mat használ és sűrűn kell szedegetnem az államat olyan az eredmény
-
WolfByte
tag
Studio Max, Maya, Blender, Lightwave - ezek jöhetnek szóba. Van sok más is, de ezek a legtámogatottabb formátumok egyéb felhasználásra. Megtanulni nem nehéz, ha komolyan foglalkozik vele az Mber. A könyv 2 kötetes, szép piros színe van, Kiskapu Kft. forgalmazza. Ha jól emléxek 16k pénz körük (f)osztogatják, de elég jó a minősége.
Nem mind1 hogy mivel akarsz foglalkozni SMaxben, sok részből áll (Inverz kinematika, csontozás, modell-textúrázás stb.), de átfogóan az összeset ismerni művészet megtanulniMatrix 3 jelenetein ha jól tudom 120 animátor dolgozott a legkülönfélébb eszközökkel.
Sok szerencsét a tanuláshoz, illetve hatásos kreatív munkát kívánok -
kbalage2
aktív tag
válasz
raven10011 #1 üzenetére
Ha a 3d studio-s alapok rémlenek akkor nem lesz olyan nehéz beleszokni az új 3dsmax-ba
5ös maxhoz van 1 training DVD széria, ami egész jó és ugye könnyebb úgy tanulni hogyha látja az ember miről van szó... ha tudod kérd kölcsön vkitől
-
Raven, írjál egy emailt (mit fogsz csinálni, stb). Itt a fórumon nincs warez, de ha felugrasz...
-
master bud
tag
válasz
CharlieDrop #11 üzenetére
Ajánlott vas az R8hoz
512MB Ram, 1GHz prockó)<=.
Választható OpenGL vagy softwares gyorsítás vázlatrajzolás közben.
A render sztem kurvagyors. Interlaces render is van, ha filmhez rajzolsz.
Egy ilyet 20 másodperc alatt rajzolsz:
Ez persze gagyi
mb
[Szerkesztve] -
CharlieDrop
veterán
válasz
master bud #10 üzenetére
És mennyire gyors?
Hardvertámogatottság? Gépigény?
Ha jó, akkor este megnézem -
master bud
tag
válasz
CharlieDrop #9 üzenetére
Magyar nyelvű kézikönyv az biztos nincs, de gondolom ez nem meglepő. Viszont van egy nagyon részletes (!) manual a proggiehoz, rengeteg tutorial a neten és jópár professzionális fórum ahol értekeznek a nagyok.
Én mind a hármat használom, és fél év alatt (nulláról) egész jó animációkat tudtam csinálni (sztem). További jóság, hogy van Flash exporter ás AfterEffects exporter plugin alapból.
Mondjuk elfogult vagyok a C4D irányába, de ez a proggie olyan, hogy a fantáziád a limit, nem arról szól, hogy hónapokig tanulsz, hogy megrajzolj mondjuk 1 gömböt amit szétolvasztasz egy 120 frames animációban.
Ha érdekel, a többit mailben
mb -
CharlieDrop
veterán
válasz
master bud #8 üzenetére
valami kézikönyv/használati utasítás/ilyenek vannak róla?
-
master bud
tag
válasz
master bud #6 üzenetére
Azért kérdezem, mert én a Cinema4Dvel ügyködök egy ideje, ami szerintem nagyon könnyen használható/tanulható annak ellenére, hogy egy Maya kategóriájú 3Drajzoló/animátor/renderelő.
Németes logikával felépített, lefagyaszthatatlan proggie és bele van építve egy halom procedurális shader is alapból.
Demo letölthető:http://www.maxon.de/index_e.html
üdv,
mb -
CharlieDrop
veterán
válasz
raven10011 #3 üzenetére
Szerintem nem túl nehéz egy közepes szintre eljutni, a komolyabb melóhoz tényleg sok gyakorlat kell, egyébként én is hajlok arra, hogy elkezdjem tanulni...
Meg kell nézzem mennyibe van a könyv, oszt hajrá...
Ha gondolod együtt is működhetünk... -
master bud
tag
válasz
raven10011 #1 üzenetére
Hali,
csak a 3D Studio Max a befutó, vagy bármilyen más 3D rajzoló is szóba jöhet?
mb -
Sidaries
őstag
Szerintem a Tutorialok elég jók. Azzal már neki lehet indulni. Csak éppen legalább kétszer csináld meg őket, mert elfelejti az ember. Én legalábbis...
-
Gaskin
aktív tag
Szerintem a legjobb módja a tanulásnak, ha a mellékletként kiadott tutorial-okat nézegeti az ember. A kiadott Magyar 3dsmax ''bibliáról'' nekem túl jó a véleményem.Közepes szintre eljutni szerintem nem nagy dolog. De a komolyabb cuccok mögött már sok a meló, meg a tudás.
-
raven10011
senior tag
válasz
CharlieDrop #2 üzenetére
Szerinted mennyire nehéz elsajátítani a használatát?
Ja és nem tudna nekem valaki mondani egy helyet, ahonnan le lehetne tölteni egy 6-os 3DSMax-et? Nem munkára kéne, csak arra, hogy megtanulhassam a kezelését.
[Szerkesztve] -
CharlieDrop
veterán
válasz
raven10011 #1 üzenetére
Azóta kissé bonyolódott, ha kiadsz pénzt a könyvért és sokat ülsz előtte, akkor nincs hiba, menni fog
Cak a könyv nem olcsó -
raven10011
senior tag
Nyárig meg kéne tanulnom a fennt említett program használatát mindenféle látványtervek készítéséhez. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez szerintetek mennyire lesz majd nehéz feladat, illetve honnan lehetne megtanulni. Még jónéhány évvel ezelött használgattam 3D Studio-t azzal egész jól boldogultam, csak azóta már jónéhány év eltelt és szinte semmire nem emlékszem belőle, meghát amennyire tudom ez a Max már jóval bonyolultabb.
Minden segítséget hálásan megköszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest