- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCH663
aktív tag
http://logout.hu/cikk/eyefinity3_6950_2gb_es_3840x1024/bevezetes.html
http://logout.hu/cikk/ati_eyefinity_izombol/miert_is.html
http://logout.hu/cikk/triplehead2go_helyett_ati_eyefinity/teljes.html
Nem leoltani akartalak, pláne nem megsérteni.
A javadat akarom, mint a politikusok, NE ADD ODA!
Ezeket olvasd el, tanulságosak, és hozzájuk tartozó fórumokban is sokat lehet okulni.
-
RCH663
aktív tag
van ezzel foglalkozó cikk, és itt vissza lapozva is le van írva minden. Tessék venni a fáradtságot és vissza olvasni. Ugyan azt a dolgot 20x alkalommal leírni ugyan oda nem igazán erőforrás takarékos dolog. Ha két eyefinty cikk után és a fórum értő olvasása után valami nem világos, akkor szívesen válaszolunk, de szánj rá kérlek egy 40 percet arra hogy elolvasod a vonatkozó dolgokat, és akkor nem kell minden hibát amit előtted sokan elkövettek, magadnak is elkövetned. Ha elolvasod a dolgokat, és követed a leírtakat, akkor egyrészt megérted a működést, és a beállításokat, másrészt nem leszel 5 óra próbálkozás után frusztrált, hogy "MÉÉÉ NEEEM MEEEGY????" idő és költséghatékonyabb, ha előre tájékozódsz.
Jó olvasgatást
-
RCH663
aktív tag
Szia Stoner!
A 3 monitor még mindig csak akkor működik. ha az egyik monitor display porton csatlakozik. (eleve display portos, vagy AKTÍV display port átalakítóval csatlakozik) Az hogy eyefinty, vagy 3 clone display, vagy extended desktop az teljesen mindegy. Kivéve ha "Flex" kivitelű a kártya. Akkor átalakító nélkül is megy.
-
RCH663
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #103 üzenetére
Vagy ha rád szakad a nemzeti bank akkor invesztálj be ilyenbe, több gyártónak is van, a NEC-nek van olyan ami 3 monitor káva nélkül
-
RCH663
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #100 üzenetére
Szia!
Az eyef. alapvetően nem két monitorra van kitalálva, mert a toldás ugye mindenképen középen van és akkor persze hogy zavar. A szemed aktív fókusz pontja kb egy 20 forintos érme nagyságú folt, karnyújtásnyi távolságra. Ha ez előtted középen a kávára esik akkor persze hogy zavar.
A három monitoron ugye a középsőre esik a fókusz pont, és tényleg nem zavaró a káva.
CRT nem ajánlott mert vibrál a képe, és a perifériális látásodban csak mozgást érzéklesz, és a legkisebb vibrálás is zavarja a szemed, mert mozog valami, de ha oda nézel akkor nem vibrál, mert fókuszban másként érzékeled.
A "nagyítós" megoldást fresnel lens- nek hívják és meg lehet csinálni.
-
RCH663
aktív tag
válasz
#81556480 #87 üzenetére
Sziasztok olvasgatva a topicot reagálási kényszerem támadt!
Tehát Eyef. alapok.
Nekem egy sapphire hd5770 Vapor-x van két éve, össze gyűlt vele némi tapasztalatom.
Jelenleg 3 HP 17" TFT van rajta, 3x1280x1024.
Ahhoz hogy ez Eye menjen, ha nem "felx" kivitelű kártya AKTÍV display portos adapter, vagy DP-s monitor kell. Ez mind Dual, mind Triple Eye-re igaz!!! Ha nincs DP, akkor nincs Eye. (tehát nem kezelik a programok egybefüggő primary monitorként az egész felületet, hanem csak két külön monitorod van extended desktop üzemmóddal, játékoknál meg semmi, csak prim. display.)
Kitartó keresgéléssel meg lehet keresni az okát, lényeg, hogy DAC címzésekkel van a gond a képi megjelenésnél, és ha nincs DP, akkor ez valamiért nem megy. (Maradjunk ennél, felesleges jobban bele menni)
Nekem Sapphire Acive display port to VGA átalakítóm van, 12.000 volt kb egy éve a neten rendelve, itthon nem lehetett kapni. (lehet használni a mac mini display portost is,de az néha állítólag lefagyogat.) A Sapphire-nak nincs külön USB tápja, direkt a DP-ről kapja az áramot. Ennek előnye, ha nincs vele kapcsolat (mode váltásnál valamiért lefagy) akkor DP megszakít, vissza áll alapba, és nincs gond.
A Eye összeállításnál a legfontosabb dolog, hogy a monitorok alap felbontása, és frissítése egyforma legyen. Ekkor nem lehet gond, menni fog.
Ha nem egyformák a felbontások akkor lehetnek gondok de én ezt nem próbáltam.
Természetesen CRT monitorral is működik, (gondolom nem 14 colos jós gömb
) 75 Hz-en elméletileg gond nélkül megy, de a 100 Hz gondot jelenthet a DAC miatt.
AZ első próbát én anno 3 különböző 15-ös TFT-vel tettem, ami nem volt kellemes a szemnek de működöt, mindegyik sima VGA csatolós volt.
A sikertelen első próbálkozásokat az eredményezte, hogy két monitor 60, egy pedig 75 Hz-en akart menni és ezt nem szerette.
Három egyforma monitor (bármilyen, akár a legolcsóbb TFT-k) viszont gond nélkül megy.
Csak ajánlani tudom, akinek lehetősége van rá, vágjon bele. Még az egy HD monitoron is "bezárva" érzi magát utána az ember, mind játék, mind munka szempontból.
Az 5750-es karival annyi a gond, hogy a játékok alatt hamar kifogy a szuflából, bár 3x1024x768-ban elég lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest