- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
válasz
UNauthorized #38818 üzenetére
Milyen forrásokat szokták hallgatni az AIMP-lejátszóval? Gondolok itt pl. arra, hogy MP3-at, esetleg FLAC-at és ezeken belül milyen minőséget.
-
válasz
UNauthorized #38818 üzenetére
Az EQ rajzolata legyen határozottan lejjebb, mint a szaggatott vonal, úgy biztosan nem fog gondot okozni.
Amúgy nem inkább akad a hang? A nullás gyorsítotár (buffer?) az nem nyerő, nagyobb CPU terhelésnél megakadhat a hang, ami pattogás, recsegés formájában nyilvánul meg.
-
Frogged
aktív tag
válasz
UNauthorized #38800 üzenetére
Nem akarok a nagyok dolgába bele okoskodni csak egy tipp.
Nekem is 6c-m volt én is Aimpot használtam nekem is fel voltak tólva a hangfalon a magas és mély szabályozók mert úgy hallotam jónak.
Pár hete fel dobtam a foobart az Aimp helyet mert azt mondták az jobb hangminőséget ad.
Télleg jobb lett és másabb is és vissza vettem 0lára a mély és magas kiemelést a hangfalon mert foobaral úgy lett legjobb a hangzás.
Tudom mindenkinek más a füle és más hangzás jönne be de lehet egy próbát megérne Aimp helyett neked is hát ha passzolna az ízléseddel. -
PuMbA
titán
válasz
UNauthorized #38802 üzenetére
VLC tud recsegni, mert engedi a szoftveres túlvezérlést, használj MPC-HC-t, az egy rendes lejátszó
A hajtómű hangot pedig nehéz felvenni, szóval ott is előfordulhat recsegés, illetve maga a hang tartalmazhat recsegést
-
válasz
UNauthorized #38802 üzenetére
A recsegés 99.9%, hogy szoftveres eredetű, szóval nem tudod meghagyni.
Én (és szerintem sokan mások is) azt ajánlom, hogy kapcsolj ki mindent, 1-2 hét alatt hozzá lehet szokni a normál, nyomott, tompa, unalmas hangzáshoz. Tapasztalat. Én is anno használtam hangzásrombolókat, pl SRS.
-
válasz
UNauthorized #38799 üzenetére
Filmnél csak a hangosabb részeknél van torzítás, ha rossz az 5.1 => 2.0 keverés vagy fent van a master hangerő 200%-on.
Zenénél meg zenefüggő, hogy folyamatosan vagy csak néha torzít. Egy képernyőképet mutass légyszi az AIMP-ról, úgy gyorsabb lehet a diagnosztika.
-
válasz
UNauthorized #38795 üzenetére
S gondolom csak zenehallgatásnál van gebasz, szóval az AIMP lesz az. Ha mindenképp ott is kell az EQ, akkor tekerd le az EQ melletti "master" hangerőt minimumra.
De ha filmnél is van, akkor lehet attól, hogy az 5.1 -> 2.0 keverésnél nincs beállítva a normalizáció, így túlvezérlés lehet. Vagy attól, hogy pl VLC-nél a főhangerő fel van tekerve 200%-ra, így nem csoda ha torzít.
-
Bodz
nagyúr
válasz
UNauthorized #38795 üzenetére
Az Aimp eq a jótól igen messze van. Egész biztos, hogy nem ott toltál túl valamit?
Legalább kipróbáltad nélküle? Akkor is vacakol a hangfal?
-
válasz
UNauthorized #38793 üzenetére
És szoftveresen van-e valami EQ? Azoknál lehet túlvezérlés, gondolom ezt hallod. Hangszínszabályzást ha muszáj, akkor a hangfalon végezz. Az pedig nem igaz, hogy nincs "túlszabályozva", hisz akkor nem torzítana.
-
válasz
UNauthorized #38791 üzenetére
Gépen nincs valami hangszínszabályzás? Egyébként próbáld ki hangszínszabályzás nélkül az egészet, ha úgy jó, akkor jó. Ha nem, akkor túlszabályoztad. Egyébként szerintem ne használj EQ-t, inkább a hangerőt tekerd fel. Beletart egy kis időbe megszökni, de megéri.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
UNauthorized #38789 üzenetére
Akkor lehet pl. vmi külső zavar, akár rádiófrekvencián, akár a konnektorból.
Önmagában a hangszóró nem recseg, csak túlvezérlés esetleg kontakthiba esetén. A beépített erősítővel már többminden előfordulhat, de kimondott recsegés (pláne alacsony hangerőn) ott sem jellemző, ezért gyanúsabb a külső zavarforrás. -
Degeczi
nagyúr
válasz
UNauthorized #38787 üzenetére
Ha alacsony hangerőn is recseg, az egyrészt semmiképp nem normális, másrészt könnyen lehet, h nem is a hangszóró hibája, hanem pl. a hangkártya ad le a hangszórónak kezelhetetlenül nagy jelet (esetleg eleve hibás a hangkártya)
Ezért első körben nem hangszórócserében kell gondolkozni, hanem a hiba kiderítésében. -
PuMbA
titán
válasz
UNauthorized #37325 üzenetére
A szomszédos DAC és fejhallgató erősítő topikban tudnak segíteni
-
Ébri
senior tag
válasz
UNauthorized #37228 üzenetére
Elevate 5 nem sokkal van 40e felett. És nem találtam semmi infót, hogy viszonyul a lassan hasonló árú solo 6c-hez
-
thornadoj
aktív tag
válasz
UNauthorized #37230 üzenetére
a microlab miért nem tetszik? ezek a dobozok kicsik, ami nincs jó hatással a mély hangokra. lehet h nem szólnak rosszul, de az alsó tartományok hiányozni fognak.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
UNauthorized #37228 üzenetére
miért ezek közül akarsz választani? mire hadználnád? az maudio 3"-os hangsugárzójától sokat ne várj, de az alesis 4"-os se lehet nagy szám. mondom ezt úgy, hogy egyiket sem hallottam. én ebből a keretből inkább az ajánlott microlab solo 6c-t venném.
-
varmi2
nagyúr
válasz
UNauthorized #37226 üzenetére
Linkelj egyet egyet.
-
varmi2
nagyúr
válasz
UNauthorized #37222 üzenetére
40kból azért nem tudsz stúdió monitort venni. De egy solo 6c kijön belőle.
-
dime27
őstag
válasz
UNauthorized #37220 üzenetére
Mennyit szánnál rá?! Mekkora a keret amiből gazdálkodhatsz?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest