- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Armogur #14359 üzenetére
Mondjuk egy Human Audio Tabla csatlakozik egy Antelope Audio Zodiac Gold-hoz. Utána egy jobb hifi (mondjuk szűk pár millás tartományból), és már meg is van.
Na jó ez vicc volt, inkább mondj egy összeget, amit a projektre szánnál, mert valójában szinte végtelen összegig (sokszázezer dollár) lehet úgy költeni, hogy egyre jobb hangminőséget kapsz.
-
válasz
Armogur #14273 üzenetére
Nem valószínű, hogy a két dolog összefügg. Szimmetrikus potméterek elég gyakran sercegnek. Például szinte az összes CEC HD53N (1200 eurós szimmetrikus füleserősítő) potmétere recseg. És azt gyakran kell csavargatni is. Itt meg egyszer beállítod a kívánt szintet, és meg is vagy. Szóval a sercegés nem igazán fog zavarni.
-
válasz
Armogur #14270 üzenetére
Szerinted az minek a jele, hogy ahogy lassan mozgatom a potit, sercegést hallok a hangfalból?
Nem ritka jelenség, és nem jelent semmit. Sok poti csinálja.Mondjuk az nagy gáz, ha kiállított darabot sóztak el teljes áron.
(#14271) Bitpalace
Az árához jó. Az 5.1-es fórum elsősorban Ilyenekkel foglalkozik. A házimozinak van saját topicja, ahogy a hifinek is a 2.0 mellett. -
harry
veterán
válasz
Armogur #14231 üzenetére
Egy csatlakozás biztos "gyengébb", mint egy meg nem szakított folyamatos kábel. Más kérdés, hogy ilyen körülmények esetén (hobbi, otthoni) szerintem olyan mindegy. Hosszabbítós megoldás talán praktikusabb, hisz ha elég a rövidebb, akkor nem kell feltekerni / elrejteni a többit, és talán kevesebb zajt is szed össze egy rövidebb kábel (megint csak nem hiszem, hogy jelentős), és lesz egy tartalék hosszabbítód, amit máshova is elhasználhatsz.
-
-
dudika10
veterán
válasz
Armogur #14198 üzenetére
Megírtam kétszer is a hozzászólást tegnap, de egyszer se sikerült átadni az információt a fóummotornak.
Igen, nekem a sima van, és igen, remekül van, köszöni szépen.
Jobb a ribbonos, de 30k-t nem ér pluszban. Főleg abban jobb véleményem szerint, hogy jobban szétterül a magas a térben, ami kifejezetten előnyös, ha az ember mocorog a TV előtt zenehallgatás közben, vagy többen nézik a filmet a kanapéról.Hallottam, azért nem írtam róla, mert schawo már mindent elmondott.
Nagyon jó ár/éték arányúnak tartom a Prodipeot, de a KRK biztosabb vétel, abban nehezebben lehet csalódni szerintem.
Fostex 0.5-ről annyira sokat nem tudok. De azon felesleges megakadni, hogy 64 pontot kapott a másik meg 67-et. A teszteket kell elolvasni, de abból is ki kell szűrni a fizetett hirdetéseket!
(#14196) schawo: várom a tapasztalatokat.
(#14201) Pinto: ebben az árkategóriában nem igazán tudsz semmit meghallgatni. MediaMarktban kiraknak párat, de ott hiába hallgatja az ember...
-
RM1
aktív tag
válasz
Armogur #14154 üzenetére
Elsősorban nem a Mackie hangfalpárt akartam ajánlani, hanem azt, hogy gondold át, biztosan ilyesmire van-e szükséged. Írtad, nem árt, ha mélyben van emelés. Nekem KRK RP6 van, ami mélyben biztosan erősebb az 5-nél (fórumokon is írják), de ez sem sok.
Mindenképp megérné meghallgatni élőben, néhány ezer ft-t simán megér, hogy megspórolj jóval többet. Pár éve hasonló helyzetben voltam, egy Alesis M520-t szerettem volna, de örülök, hogy meghallgatás nélkül nem vettem meg. Amikor meglett a keret, rászántam magam, és elmentem meghallgatni több típust. Azt választottam, ami nekem (ez fontos) legjobban tetszett az elérhető árkategórián belül. Nézheted úgy, hogy egy 200km-s út 10 ezer ft, de ha megveszel egy olyan hangszórót, ami aztán nem tetszik, sokkal nagyobbat bukhatsz rajta, mert lehet elég lenne egy 20-30 ezer ft-s hangszóró is.
Egyénenként is nagy eltérések lehetnek, pl. az MR5 általában is egy kissé megosztó hangfal, van olyan fórum ahol bestbuy, míg itt nem nagyon szeretik. -
-
-
RM1
aktív tag
válasz
Armogur #14148 üzenetére
Ha mélyben akarsz kiemelést, akkor lehet inkább hifis cuccot kellene venned. Az RP6 KRK internetes cikkek szerint mélyben erősebb az RP5-nél. Az RP6 mély tartományoknál korrektül szól, de pl. egy olcsóbb genius hangfalhoz képest nem nagyon van különbség. Van egy jó öreg 1250x hangfalpárom, és jó eséllyel a hátsó reflexportok miatt, de erősebbek az alsóbb tartományok, mint az RP6-nál. Nem tudom milyen zenei stílusban utazol, de elektronikus zenéhez nem biztos, hogy ilyesmi kell neked.
Az első Mackie MR5 széria pl. határozottan erősebb a mélyebb tartományokban, az RP-hoz képest. Viszont már nem kapható. Van második széria, de azt még nem hallottam.
Hangkártyát is érdemes átgondolni, nekem pl. sokáig a hallható alapzaj rontotta a képet, pedig viszonylag drága hangkártyám volt már akkor is. -
SunSoul
tag
válasz
Armogur #14116 üzenetére
Nekem van egy pár 501a-m. Ennyi pénzért én ezt tartom a legjobbnak. Szinte teljesen színezés mentes hang, nagyon jó tér és nyílt közepek. Mélyben van ami fülre lejjebb megy, de az 501a-nak cserébe jól kontrollált pontos mélyei vannak. Méretéhez képest jól hozza az impulzus jellegű mély hangokat is. Magasban nekem mintha kicsit lágyítana, de ez nagyon minimális. Persze minden amit leírtam az árkategórián belül értettem.
-
válasz
Armogur #14110 üzenetére
Sokkal jobb dinamikája a Fostexnek van. A másik 3 kábé egy kategória dinamika szempontjából. De a Fostexnek kicsit kevesebb a mély tartománya. A Soundkingnek kábé mint a KRKnak, csak tisztább. A Prodipenak talán egy nagyonpicit több a dinamikája mint a KRK-nak, de ez nem számottevő. Ennek van a legkevesebb mélye, és a legkiegyenlítettebb hangzása (bár ebből csak a ribbon változatot ismerem).
A Prodipe-nak vannak olyan gondjai, hogy zajos és kicsit kevés a max hangnyomása. Lehetne hangosabb.
Rokitot vedd, jó vétel.
-
válasz
Armogur #14108 üzenetére
Ha csak ennyi az árkülönbség, és belefér a költségvetésbe, akkor a Rokit megéri a felárat.
Zenehallgatáshoz a Rokit a legjobb stúdiómonitor. Stúdiózáshoz már nem biztos, hogy őt javasolnám. Listára felkerülhet még a Soundking MT50 és az M6B is (Bár ezek helyett is a Rokitet választanám). Ha 100k is belefér esetleg, akkor pedig a Fostex PM0.5 lehet a nyerő.
Ezek közül már mindegyik márkát használtam, de mindegyikből inkább a 6,5"-osokat ismerem, azokat tudom leginkább egymáshoz hasonlítani, Prodipeból pedig a ribbon változat van. Ezek közül egyértelműen a Fostex a legjobb, de a KRK sincs nagyon lemaradva. Ez alatt van a Soundking és a Prodipe, nem túl messze egymástól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Könyvajánló
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- További aktív témák...
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest