- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
lezso6 #63497 üzenetére
" lengőcséve" ezt a szót kerestem. Egyáltalán nem volt hajtva pedig, pusztulna meg. Próbáltam hozzá hangszórót találni, de nem sikerült. Lehet, hogy simán rosszul kerestem.
Néztem a méretezést, de ez a 20+ centi mély és 14centi széles dolog nagyon nem megy az asztalon, még ha be is adnám a derekam. A woofer nyílásról nem is szóltunk, az így is a falra fúj
Akkor megpróbálok hangszóró javítót találni sajna. Ilyen Genius és barátai titánokat nem vagyok hajlandó az asztalra engedni. Akkor inkább kitolom nagy dobozokra a hangot. -
-
-
válasz
lezso6 #63471 üzenetére
Kíváncsi leszek, mennyivel lesz jobb az R1700BT. Nekem a Creative-val sincs bajom, persze ez nem Hi-Fi minőség, nekem a méret miatt volt fontos anno, de most már van helye nagyobbnak.
Volt Genius SP-HF2000X-em, annak tetszett a hangja, de volt benne egy állandó búgás, típushiba állítólag, ezt leszámítva szerettem, de az hatalmas volt... -
-
-
-
freelanced
addikt
válasz
lezso6 #63441 üzenetére
Köszönöm a választ.
Mi a következő lépés ehhez képest egyébként?
Illetve az S360DB hogy viszonyul ezekhez?
Az S350 vs S351 csak szinben tér el amúgy?
Jól érzem, hogy a soundbarokhoz képest ez jobb opció? Lehet, hogy már erről ejtettünk is szót régebben, de hirtelen nem találom.
Az S350 most olyan 90 körül mozog, érdemes lehet várni akcióra, vagy ennél sokkal alacsonyabb nem szokott lenni? Ahogy ÁK-n nézem kb ez az ára, de azért kérdem mert egy időben nagy áresés volt Edifier cuccokra November meg karácsony körül.
-
Márton
nagyúr
válasz
lezso6 #63390 üzenetére
Én meg vagyok ebédelve az 1700BT-vel. Épp tegnap egy művház nagytermében használtam, 80 gyerek + 20 felnőtt hallgatta. Simán elég volt!
Fél óra alatt egyszer figyeltem fel arra, hogy visszavette a teljesítményt pár mp-re, amikor olyan zenei részhez ért, ami hangos +sok basszus, stb. De hát inkább ez legyen, mint torz hang vagy leég vmi vagy szakad a membrán.. -
MrChris
nagyúr
válasz
lezso6 #63385 üzenetére
MR4-ben van BT? Optikára nincs szükségem, akkor marad a R1700BT, ebből kétféle van:
R1700BTs és R1700BT, a bemenetek közt van valami különbség, Frequency Response is kicsit eltér és az R1700BT 5 helyett 5.1 bluetooth. Ami döbbenet, hogy ebben a tesztben ha mindent jól állítottak be határozott hangzásbeli különbség van, pedig tök egyformának tűnnek a hangszórók.
AuraSync: JBL csak szükségből került oda, nyáron hurcibálósnak jó, de bent már nem, ilyen jellegűt nem is akarok, hanem hagyományos sztereót. -
Yézi
aktív tag
válasz
lezso6 #63377 üzenetére
Igen, pontosan ettől tartok én is, hogy ez már inkább ilyen audiofil mentalitás keretein belül készült termék.
Már csak a sima A300-hoz képest is nagyon drága a Pro, ilyen ársávban meg azért bőven van alternatíva is, viszont en bloc az Edifier hangszórókkal, de kifejezetten az S3000 Pro-val annyira elégedett vagyok, hogy egyszerűen kíváncsivá tett, vajon milyen lehet a csúcsmodell.
Próba nélkül viszont ilyen árkategóriában azért már eléggé necces a vásárlás, ha nem jön be akkor tényleg kb. csak a 14 napos elállás marad, mert eladni kétlem, hogy könnyű menet lenne, ráadásul bőven van mit bukni rajta.
Egyelőre inkább csak élvezem az S3000 Pro-t, aztán majd még megálmodom mi lesz. -
Yézi
aktív tag
válasz
lezso6 #63334 üzenetére
Kb. 2 hónap különbséggel járt nálam az S350 és R2850, szóval nyilván így annyira nem mérvadó, de már első hallgatásra is jobban tetszett az S350 hangja.
Sokkal jobban egyben volt, teljesebbnek érződött, R2850 esetében elsőre is megjegyeztem, hogy a középtartomány alja olyan "szellősnek" tűnik. Magas hangokkal sem tudtam teljesen megbarátkozni, mennyiségre ugyan még soknak is tűnt, néha nagyon karcolt, de valahogy mégsem elég részletes, furcsa volt.
Nálam mondjuk biztosan rátett az is, hogy közelről, asztalról használtam. A távolság jót tett neki, de asztali használatra annyira nem jött be. Elektronikus zenék mondjuk kifejezetten jól álltak neki, de ezekben az S350 is erős volt.
Nagyobb szobában, TV mellett esetleg látok benne fantáziát, de alapvetően az S350 sokkal inkább elnyerte a tetszésem.
R2850 után vettem az S3000 Pro-t, hát ég és föld volt a kettő.
R2850-et nem hiszem, hogy vennék újra, S350-et már annál inkább. -
Dönc
tag
válasz
lezso6 #63319 üzenetére
Ha ez így van az még sokkal gázabb, mintha maga az algoritmus csinálná ezt.
Laptopon, TV-n és monitoron néztem csak ezeket a beállításokat, de a gyenge (akár a saját keretei közé helyezve vállalható) hangzásból csinált valami rettenetesen rosszat minden esetben.
Réges-régen egy Sony mp3 lejátszónál futottam bele hasonló működésbe, ott úgy működött az EQ, hogy nem boostolt, hanem minden egyebet amit te boostoltál volna azt hozta ki 0-ra és a többit csökkentette. Nekem így jött le ez az opció Win alatt is. -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #63296 üzenetére
Hát amikor több évnyi alaplapi Realtek-ezés után kipróbáltam a DC03-at, hát nem kicsit volt "meglepetés" az eltérés (igen, igen MÉG azon a bizonyos letekert potis HF1250B-en is
). Nyilván túlzásnak tűnik, de "dübörgött a basszus", pattogósabb, dinamikusabb lett az egész hangzás. Ok, az iBasso cuccok eleve direkt jócskán "moddolt" hangzásúak általában, én is érezem a "digitális, fémes karcot" pl. a magasakban. De , mint írtam a jóval neutrálisabb és természetesebb Abigail Pro is totál más hangzást nyújt, mint az alaplapi.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #63291 üzenetére
Lehetnek karakterbeli különbségek, de ezek minimálisak.-> Hú inkább nem írok semmit, mert megint le leszek hurrogva, de hogy én biztos hallom a releváns karakterbeli különbséget a Realtek és még egy DC03 között is az tuti.
Szerk,: #63292 Attila0: Ez megint nem jó. Mosta akkor veszel valami "hót ocsó" fülest csak ezért? Azzal biztos nem mész majd sokra...
-
Attila0
őstag
válasz
lezso6 #63289 üzenetére
"B) Pont ugyanazt a problémát produkálja a hangkártyád és a telefonod is."
Én is erre gyanakszom, hiszen csak egy olcsó butatelefon.
"C) Mégis hibás a hangfalad."
Ezt kizártnak tartom, mert tévéről egész vállalható a hangja van.
"4. Nem szokott olyan hibája lenni a hangkártyáknak, hogy ennyire magashiányosak."
Még egy drágább asztali alaplapi sem keveri más arányban a hangokat? Bocs, nem tudok rá jobb kifejezést.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #63261 üzenetére
Nem értem mi lehet itt user error. Mint mondtam több alaplapi hangkártyával is átéltem már ezt és mindenhez rendbe fel volt telepítve a driver és nem volt semmi csutkára állítva se a Win se a hangszórók hangereje. (jack csati volt anno használva és nem volt kiemelés sem kapcsolva)
Egyszerűen ez ilyen volt és kész.
Akkor mivel magyarázod azt hogy ez a jelenség megszűnt amint normális hangkari lett a gépbe rakva?
Csak azt ne mond hogy noob vagyok hozzá mert a Prohardver-en mást nem igen tudnak mondani a "tapasztalt" user-ek csak ezt ha valamit nem tudnak megmagyarázni.
User error azt jelenti hogy se te se én nem tudjuk rá a választ.
Mert ha tudnád rá a választ nyilván nem ezt írnád.
Na mind1 nem kezdek el vitatkozni ezen én hallottam amit hallottam. -
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #63264 üzenetére
Az EQ-k többsége rossz minőségű, szóval hiába EQ-zik, ha maga az EQ rombolja porrá a hangzást. Sajnos nehéz segíteni úgy valakinek, hogy hiányzik a tapasztalat és a tudás, azaz nem hallott még különböző eszközöket különböző árkategóriában és nincs teljesen tisztában van a szoftveres birizgálások negatív hatásaival, de megpróbáljuk, ami tőlünk telik.
-
-
Attila0
őstag
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
lezso6 #63161 üzenetére
Mint írtam leginkább netrádió lenne hallgatva, ott meg úgysem lesz lossles hangminőség 😁
Most egy Lamax Street 2 van, unom hogy szinte minden nap tölteni kell, meg azért a 150 hz alsó " vágás " az hallható hogy már sok.
Nem azt akarom hogy levigye a hajamat a basszus..
viszont azért érezhető hogy az a lamax Street 2 esetén nem nagyon van, meg kb fél hangerő felett már kezd torzítani is. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
lezso6 #63155 üzenetére
köszönöm.
Kérdés hogy a Bluetooth érné meg mint csatlakozás vagy pedig rca, kérdés hogy telefon mennyire szereti az ilyet.
Elvileg rá is lehet kötni.
Hangminőség szempontból kérdezem.
Leginkább munkahelyen lenne használva.
Ott is leginkább netrádió.A telefonban nem hinném hogy valami csúcs DAC van.
-
lowzor
veterán
válasz
lezso6 #63110 üzenetére
Ez milyen akusztikai hiba lehet? Nekem is az volt a bajom egy számítógépasztalon, közvetlenül a fal előtt lévő Modecom Eclipse 180-nal, hogy előtte ülve jóval kevesebb volt a mélye, mint felette állva, vagy távolabb léve tőle. Lecseréltem egy S360DB-re, azzal megoldódott ez a probléma.
-
t.imi
addikt
válasz
lezso6 #63110 üzenetére
Biztos akusztikai gond, még a magas is tisztán hallható oldalról szintén 2-2.5m-ről a tengelytől.
A T5-öt alaplapi hang woofer kimenetére gondoltam kötni a későbbiekben.
Hirtelen nem szívesen adnék ki ~95-öt, max megy vissza, és később lesz egy 2.1 helyette, vagy egy 5.25" méllyel megáldott 2.0 pl Alesis Elevate 5 MKII. Közel a feléből meg van S350BD-hez képest.Márton #63114 ennyire nem mentem bele, szerintem max 30% körül voltam. Helyemen hallgatva magas + közép sok is, mély meg ablakban.
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű -
Márton
nagyúr
válasz
lezso6 #63054 üzenetére
de ha az egyik teli van pakolva elektronikaval, a masik meg csak 1 passziv doboz, akkor mar az kulonbseget jelent, nem? ebben a 30-40ezres kategoriaban lehet nem varhatunk tobbet. most itt vagyok ocsemnel. neki mackie mr5-ok vannak az asztalon, na itt teljesen ugyanugy szol mind2 oldal. De egyreszt ennek darabja 50e. masreszt itt mind2 aktiv hangfal, ergo belul is tok ugyanaz.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
lezso6 #62818 üzenetére
Az az igazság, hogy a soundbar mellett legfőképp a kompakt méret + a relatíve jó specifikáció miatt döntöttem. Régebben volt több 2.1 / 5.1 hangrendszerem (hasonló mint a Z906) viszont egy idő után megadták maguk. Emiatt nem is nagyon gondolkodtam tradícionális hangfal / szet vonalon. A V2/V2X alapvetően teljesen jól szólnak, persze nem lehet összehasonlítani semmilyen komolyabb eszközzel, viszont őszintén.. egyedül a mélyládában éreztem, hogy nem túl acélos a cucc.
Végül is berendeltem egy Teufel T10 mélyládát, sikerült T8 alatti áron megvenni, így tényleg egy rossz szavam nem lehet. Tervezek Teufel Cinebar Pro-t beszerezni, majd ha megint lesz valami discount, az nagy valószínűséggel jobban ki fogja tudni használni. Az egyetlen problémám, hogy kicsit úgy érzem most ágyúval löttem verébre mert a cucc beremegteti az egész szobát :'D (még legkisebb fokozaton is), viszont V2/V2X-szel is sokkalta jobb lett az overall experience,szóval gondolom az issue megoldótott.
Mindenesetre köszönöm a válaszotok
Üdv,
H -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #62955 üzenetére
Köszi az infót az a hosszúság nekem bőven elég lesz.
Nem tudom mit jelent nálad a minden szempontból de mint lentebb is írták lesz időm kitesztelni.
Rengeteg 2.1-es rendszerem volt már azok sokkal jobban szóltak a szobában mint ez.
Itt valszeg az a gond, hogy 2 hangfal erősíti fel azt a mély tartományt amit a szoba kiemel, míg egy 2.1-es rendszernél ez csak egy mélynyomó a bal sarokban.
Attila0:
Mindent ami számomra "szórakoztató". (ide a Boney M-től elkezdve a DnB-n keresztül a Hip-Hop-ig minden benne van)
És persze ezen nézek filmeket és játszok is. -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
lezso6 #62924 üzenetére
"kb olyasmi a helyzet, mint amikor maxra tekert hangfalat csatlakoztatsz a a gépre. Ugye a hangfalaknál is előjön zaj, amikor maxra tekered: a forrás zaja."
Volt egy Technics SU-610-esem még nagyon régen, ott max hangerőn ugyanannyi zaj volt, mint letekertnél, ha a mondjuk a forrás cd volt, és az be volt kapcsolva, de nem volt elindítva. Semennyi.
Nem inkább a mikrofonoknál megy nagyon alacsony jelszint, ráadásul hosszú kábeleken, szóval esélyes, hogy útközben összeszed mindent? És élő zenénél ez a kettő szinte mindig létezik. (jó, azt nem tudom, hogy ma már nem inkább rádiós mikrofonokat használnak-e) -
Attila0
őstag
válasz
lezso6 #62924 üzenetére
"a stúdió monitorok tiszta jelet kívánnak, ugyanis egyből erősítenek mindent, nincs rajtuk hangerőszabályzó, kb olyasmi a helyzet, mint amikor maxra tekert hangfalat csatlakoztatsz a a gépre."
Mondjuk ez notebookon még praktikus is lenne, hiszen ott a windows 37%-után, csak halláskárosultság figyelmeztetéssel engedi feljebb tolni a hangerőt. De ez lehet hogy asztali pc-n is így van. Nem tudom, mert már 11 éve nem azt használok
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
lezso6 #62921 üzenetére
Igen is meg nem is.
Azt nem írtam le, hogy igen, az NS-10-et pont arra használták, hogy ami azon szépen szól, az a 300W PMPO kétkazettás-gyorsmásolóson is jól fog szólni. Viszont a hifi és a high-end az tényleg a "hallgatható" és "szép" (azaz színezett) hangszínről szól, és ebben a monitorok nem partnerek - például ritkán használnak különálló csöves erősítőt, vagy csöves erősítőt aktív monitorban. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #62924 üzenetére
No most már rendes, szakmai magyarázattal együtt érthető a dolog. (Jöhettél volna hamarabb is...
)
Amúgy a kábel hosszúság probléma részéről tudtam eddig is, csak hát feltételeztem, hogy az aktuális illetőnek (mint általában) nem fognak extrém hosszú kábelek kelleni. Meg ugye már az első hsz.-ben írtam azért én is, hogy a balanced azért mégiscsak jobb választás lenne.
-
Attila0
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #62863 üzenetére
Én meg úgy tudom, hogy vannak olyan lejátszó programok amiknél jobb hangminőség érdekében érdemes a hangerőszabályozás lehetőségét átadni az alkalmazásnak. Ilyen pl. Jriver esetében az "Internal volume" lehetőség. Ettől még lehet persze a Windows hangerőszabályzójával is állítani közben. Meg ugye ott az opció a hangbeállításokban, hogy minden alkalmazásnak más hangerőt állítsunk be, így egyik sem lesz túl halk, vagy túl hangos, persze ez lehet kicsit macerás "élőben".
A legkényelmesebb megoldás akkor nyilván a külön hangerőszabályzós DAC, csak itt annyira elvesztünk már bemenetek, meg a csatlakozók kérdésében, hogy ez eszembe se jutott.
-
Attila0
őstag
válasz
lezso6 #62853 üzenetére
"1. Nincs rajtuk hagyományos értelemben vett hangerőszabályzó. Ezért ajánlott hozzájuk olyan külső DAC (hangkártya), melyen fizikai hangerőszabályzó van. Ha utóbbi nincs, az se gond, de ez esetben a windows (vagy egyéb operációs rendszer) virtuális hangerőszabályzóját kell használni, ami kényelmetlen lehet."
Pontosan ezért írtam hogy szerintem nem lesz "jó" a jack-rca átalakító
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #62796 üzenetére
Ja csak úgy random beviszem valahová? Debrecenben aztán tobzódnak az ilyen műszerész üzletek.
#62798 Degeczi: Az elsőnél még a címüket sem találtam meg a weboldalon, se másutt (attól még lehet nem rossz, csak "na"), a másodikat pedig már rég felhívtam mikor megakartam javíttatni az elromlott Genius jobb oldali hangszóróját, de "nem foglalkoznak ilyesmivel".
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
lezso6 #62758 üzenetére
Elnézést nem értem. Hogy kapcsolódik a kérdésemhez az, hogy ajánlasz egy teljesen más soundbart (amikor leírtam az eredeti entry-ben, hogy nem szívesen cserélném le a jelenlegit)?
Ha majd másikra váltok a jövőben akkor nagy valószínűséggel Klipsch RSB-8 körül fogok nézelődni, de jelenleg csak egy mélynyomót szeretnék ami kompatibilis az én eszközömmel.
-
NvidiaRTX
őstag
-
Attila0
őstag
válasz
lezso6 #62736 üzenetére
"A csiptetős dolgot nem értem, ennyi pénzér ilyet kapsz, az a csoda, hogy az M-Audio ezt nem spórolta ki a BX4-ből, pedig az egy ultrabudget stúdió márka."
Én eddig azt hittem hogy a multimédiás hangszóróknál a csíptetős összekötőkábeles megoldás praktikusabb, mint az rca-s. Mivel utóbbi nekem sérülékenyebbnek tűnik.
-
TaylorPro
addikt
válasz
lezso6 #62734 üzenetére
Láttam ezt a videót. Az Eris már túl harsány és kevés benne a mély. Itt szinte csak a közepeket tolja az arcodba. De amúgy az is jó nagyon. Élőben kell meghallgatni. Mélynyomó ajánlott az Erishez, itt nem igazán. Az Edifier nekem nem márka, csak egy kínai tömegcucc amit több név alatt megvehetsz. Meg én néztem az összeszerelés és a kiépítés minőségét. A csiptetős hangszóró csatlakozástól a hideg kiráz, gusztustalan gagyi. Itt az M-Audio kidolgozottsága nagyon profi.
Amúgy mission m74 falaim vannak, komplett 5.1. Hasonlóan harsány és szárnyaló magasai vannak. De oda is kell a mélynyomó és van is. Itt PC esetében a túl harsány hang engem zavarna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest