- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GhanBuri Ghan #65108 üzenetére
Szvsz nem fogja hozni az S3000 Pro szintjét. Legalábbis mono teszt alapján. Aztán lehet sztereóban majd mást gondolok...
De ugye S3000 Pro is csak az emlékeimben van, lehet megszépültek.
De arra emlékszem, hogy meglepően gyors volt, a középtartománya is, a Swissonic V8 közepe meg lassabbnak tűnik, nem igazán harap. De ez tényleg csak mono teszt alapján, sztereóban fog majd kiderülni, hogy mekkora hülyeséget írtam most.
Ma van elvileg az utolsó napja az akciónak, szóval holnap már drágább lesz a Swissonic V8...
-
válasz
GhanBuri Ghan #65102 üzenetére
A tetején van egy 20x matrica, szóval ez valószínűleg legfelül volt a Thomann raktárában, s esetleg ott eshetett le. Tippre.
De nem kizárt a magyar posta hibája sem persze.
Mindenesetre körbefotóztam, bejelentettem náluk a képekkel a dolgot, most várok a válaszukra.
-
Hát, ez a sztereó teszt most csúszni fog egy kicsit. Megjött a második hangfal, csak van egy kis gond:
Én ilyet még nem láttam.
-
Csomagolás, tartozékok, külső:
Alaposan be van csomagolva, a hungarocellel spóroltak mondjuk, mert csak a nyolc sarkába került 1-1 darab, nem két komplett lap között van a hangfal. A képen látni egy fekete lapot, azon 4 db kb 2 mm-es ragasztható "láb" van a hangfalhoz, ami ebben a kategóriában piros pont. Tápkábel 2 méteres.
A mély membránja iszonyat nagy, az Eve-nek a membránszéltől kb 17.5 cm, ennek meg 19 cm. Amúgy a méretei hasonlók az Eve-hez:
Amúgy szerintem marhajól néz ki. Főleg, hogy az Eve kicsit poros.
Súlyra meglepően könnyű, pihe hangfal a Swissonic V8.
Hátulján a kapcsolók oké, a potméter kicsit furcsa érzetű "reszelős" akadós, de középen "kattan", azaz érezhető hol a nulla.
HANG
Hát az Eve-ekhez nem sok értelme van hasonlítani, mert 2 kategóriával odébb vannak, jelenleg Thomannon 8x (!!!) árkülönbség. Karakterre van hasonlóság, kicsit világos a Swissonic V8, de nem nagyon. Fátyolos hangja, de hát az Eve-hez képest persze hogy az, szóval ezzel nem mondok semmi újat, más kategória. A középtartomány háttérben van egy kicsit, ami a szokásos 8" probléma lehet. Mély kicsit valóban lassú, relatíve. Kb ugyanolyan mélyre megy, mint az Eve, semmi csoda nincs, szóval a 33 Hz kamu.
DE! Nem akarok elhamarkodottan kijelenteni bármit, ezekkel nem mondok semmi újat abból, amire számítani lehet. A másodikkal fogok tudni többet mondani. Sajnos az Eve SC208-on kívül nincs máshoz hasonlítanom most.
-
válasz
olymind1 #65088 üzenetére
Holnap jön a másik elvileg. Monóban nem tudok róla érdemi véleményt mondani, sztereóban kéne. Jó, nyilván az anyagminőségről tudnék írni meg pár fotó, ilyesmi, de az annyira nem fontos szerintem.
De lehet pár óra múlva elcsábulok kibontani...
Holnapra ígérték amúgy mindkettőt, csak az egyik előbb megérkezett valami logisztikai csoda miatt.
-
válasz
GhanBuri Ghan #65083 üzenetére
Közben bekerült a csomagkövetőbe, hogy reggel óta itt van Magyarországon, a vámon. De így is kb fél nap késésben van, szerintem csak holnap hozzák, nem hiszem, hogy este lenne posta. Igen, magyar posta hozza a német DHL-lel feladott csomagot..
-
Mindegy, hogy 7" vagy 6.5". Ugye ez a kosárméretet jelenti, nem membránt. Az Adam is nagyobb kosarakat használ, így fél hüvelykkel nagyobb számokat írhat, hogy megnyerje az e-penis versenyt. A 40-50 kHz-es magastartomány szintén ez a kategória.
A lényeges a frequency response, ahol szerintem nagyobb tűréssel adják meg a Hz-eket, csak ugye erről nincs említés. Budget cucc, ez már csak ilyen. Ha komoly mélyeket akarsz, akkor mindenképpen V8. De hamarosan megkapom, aztán majd beszámolok hol az alja az Eve-ekhez képest, melyeknél hivatalosan 36 Hz a -3 dB pont.
-
válasz
Shkiz0 #65064 üzenetére
Edifier R1280DB vs Edifier R1700BT || Sound Demo w/ Bass Test
Az R1700BT jelentősen világosabb, de ez nem álrészletezés, ténylegesen részletesebb is. Én személyesen az R1280DB-t ismerem, nagyon jó kis hangfal, de az optikai bemenet miatt lett, mert TV-hez vettem.
-
válasz
alphamooncam #65020 üzenetére
Vagy vesz egy HDMI eARC kütyüt, amin van jack/RCA csatlakozó. Házimozi / HiFi cuccok beépített ilyesmivel horror áron szoktak lenni.
-
válasz
spleenszuru #65018 üzenetére
az R1280DB elvileg Netflixen nem működik
De működnie kell, csak a Tv-t / Netflixet be kell állítani, hogy PCM (sztereo hang) jöjjön ki. Akkor nem megy, ha Atmos / surround van beállítva.
-
válasz
Jinxb1rd #65013 üzenetére
Ha jó hangfalt akarsz, akkor újonnan nem veszel ennyiért. Használtan esetleg kifogható Genius 1250B 10e-ért. Ha pedig mindenképp új kell s mindegy hogy szól, akkor olyat veszel, ami ránézésre tetszik. Nincs ajánlott hangfal ebben az ársávban, nem véletlenül.
Nem 50ezres, hanem 20ezres hangfalról volt szó.
-
válasz
spleenszuru #65009 üzenetére
DAC kell, mert digitális-analóg átalakítás kell. Az kb 5-10e Ft, külön eszköz.
-
válasz
Jinxb1rd #65003 üzenetére
Ha grafikont rajzolsz az ár/érték arányról, akkor az minden termék esetén egy S alakú görbe szokott lenni.
Itt látható hogy az olcsóknál nagyon rossz az ár/érték, hulladékot kapsz. Viszont van egy küszöb árszint, ahol hirtelen megugrik a minőség, így jó ár/érték arányú terméket kapsz. Hangfalak esetén ez küszöb 20e Ft körül van, néha akcióban 16e Ft.
-
válasz
freelanced #64953 üzenetére
Lehet a középtartományt érzed így. Mert pontos a hangfal hangja, harap.
De ez így jó, a jó hangminőségnek, középtartománynak lehet egy ilyen kellemetlen hatása, hogy ha mély és magaskiemelt illetve hulladék hanghoz szoktál. Gondolom olyasmiről van szó, hogy mintha a füledben szólna közel, nem a háttérből, nagyon közvetlen. Akár szédítő jellegű is lehet, a jó térleképezésnek is van ilyen hatása, ha eddig nem hallottál ilyet. Idő kell.
-
válasz
GhanBuri Ghan #64939 üzenetére
Mélyebbre van hangolva, azért megy mélyre. Cserébe a hangminőség gyengébb lehet, pl torzítás, sebesség. Persze ez relatív, tehát nem arról van szó, hogy az S3000-nek rossz mélye lenne.
Sőt, lehet menni mélyre egy 3" hangszóróval is, de akármilyen jó is, a hangerő már limitál, mert méreténél fogva nagyobb kilengés kell neki az azonos hangerőhöz.
A mélyhez azért is kell nagy membrán, mert pl ha adott teljesítményen egy adott membrán, ha 100 Hz-en 1 millimétert leng ki a membrán, akkor 50 Hz-en 4 millimétert, 25 Hz-en pedig már 16 millimétert! És ez ugyanannyi watt mellett. Ha pedig nagyobb a membrán, több levegőt mozgat meg, tehát kisebb kitéréssel tudhatja ugyanazt a hangnyomást.
-
válasz
lowzor #64901 üzenetére
A hangerőszabályzás kényelmes, DAC potmétere, vagy Windows alól.
Ha van DAC...
Táv meg nincs.
Ha TV-hez van kötve, akkor pedig simán lehet a TV távjával.
Ha van a TV-n jack kimenet. Habár az csak ilyen alibi cucc, szokott lenni, általában nem túl jó minőségű sajnos, egy S1000-nél már simán limitál.
-
válasz
desigo #64821 üzenetére
Hát 5.1 nincs olcsóért, ha 2.1-re váltasz, akkor pl S350DB / S351DB ég és föld lehet a Z906-hoz képest általános hangminőségre, s ugyanúgy mélyre megy, de ugye csak 2.1, és kizárólag PCM jelet fogad.
Esetleg lehet azzal szórakozni, hogy a Z906 szatelitjeit lecseréled valami értelmesebb passzív hangfalakra.
-
válasz
Lajmund #64780 üzenetére
8" mellé azért nem kell mély, mert már komolyabb elektronikus zene is 99%-ban jó rajta. A 6.5" meg pont nem jó, az ilyen zenék nagy része basszushiányos lesz. De ha meg nem hallgatsz ilyen stílust, akkor a 8"-nak több a hátránya, mint az előnye, mert ugye középtartományban általában annyira nem szoktak jók lenni. De sokaknak meg a 4-5" is bőven jó, elvannak vele, sőt. Szóval nem mindenki mélynáci, mint én.
Nálam azért lett mélyláda, hogy a filmek alja meglegyen 20 Hz-ig.
-
válasz
Lajmund #64776 üzenetére
Simán csak minuszba rakom a monitorokon a mélyet és akkor jöhet valami hifis cucc is
Nem, ez nem elég. Mérés + EQ APO vagy hasonló kell, így működhet, s együtt dolgoznak.
Neked milyen hangfalaid vannak?
Topping E70 + Eve SC208 + Arendal 1961 1S. A nagy hangfalak XLR-en, a mélynoymó RCA-n csatlakozik a DAC-ra, párhuzamosan mennek. Külön nem lehet szabályozni a kettőt. De a mélyláda aránylag hangosabbra van véve, ami alapból hülyén szól, sok méllyel, viszont az EQ APO DSP korrekció után ez lineáris lesz, s csak annyiban nyilvánul meg, hogy a mélyláda már 45-50 Hz-től lefelé együtt szól a szatelitekkel, transzparensen.
-
válasz
GhanBuri Ghan #64772 üzenetére
Basszusgitárnál annyira nem számít, mert felharmonikusokban gazdag, nem csak egy erős szinusz, minimális felharmonikus tartalommal, ahogy elektronikus zenénél. Filmnél meg csuán élményről van szó, ott minden egyes Hz jól jöhet.
Az Edifier 2.1-einél nem lehet kikapcsolni a vágást, nem tudom ez honnan jött, én nem mondtam ilyet.
-
válasz
Lajmund #64765 üzenetére
Arra számíts, hogy a szobaakusztika nem feltétlenül lesz a legjobb, mert ha a szatelitekről levágod a mélyet, akkor a kettő helyett egy mélyforrásod lesz. Viszont alternatíva, hogy kikapcsolod a mélylevágást a szatelitekről, s valami 25-300 Hz között használható mikrofonnal mérsz, s EQ APO-val korrekciót csinálsz, így a közös tartományban a mélyláda és a szatelitek együtt dolgoznak, azaz három mélyforrásod lesz. Nálam így van.
-
válasz
freelanced #64768 üzenetére
Persze S350DB / S351DB és S360DB között nincs nagyon sok különbség, korábban már írtam róluk, nekem volt mindkettő.
Olcsó = 100e alatt. Az ajánlott Edifier 2.1-ek nem búgnak vagy ilyesmi, akkor érdemes ezeket választani, ha kellenek mélyebb hangok* és / vagy kompakt szett kell.
* Filmnél pl kell, és általában elektronikus zenéhez is.
-
válasz
freelanced #64766 üzenetére
Dehogy, tök ugyanaz a mélyláda, csak az S360DB vezetéknélküli. A szatelitek mások, Magasbahúzó hangja van, míg az S350DB / S351DB nem ilyen.
Én az S3000 Pro-t ismerem személyesen, ennek a hangjához semmi köze az S360DB-nek, hiába ugyanaz a magassugárzó. Az S3000 Pro jobb, mindenben. Az S1000 és S2000 is biztosan jobbak, csak szerényebb mélyképességekkel, tehát nem mennek annyira mélyre, megállnak 45-50 Hz körül.
Azt fontos egyértelműsíteni, hogy a mélyláda feladata NEM az, hogy több mély legyen, hanem hogy lejjebb vigye az alsó frekvenciahatárt, azaz halld a mélyebb hangokat is. Persze a legtöbb olcsó 2.1 pont nem ezt csinálja, hanem csak borzasztó sok mélyet csinál, tehát szélsőséges módon a mennyiségre helyezik a hangsúlyt, a minőség kárára. Mert az átlag laikusnak ez kell, a sok mélyet tudja értékelni, azaz hogy aggya a méjjet™.
-
válasz
freelanced #64759 üzenetére
Itt a mélynyomó ellenére is hallhatóak rendben a beszédhangok stb?
Az S350DB / S351DB azért ajánlott, mert nincsenek vele ilyen problémák. Egyedül annyi hátránya van, hogy magasan van a keresztváltás, 150-160 Hz körül, tehát 200 Hz alatt mono, de jó elhelyezéssel nem veszed észre.
Itt az ajánlott Edifierek hogy viszonyulnak mondjuk valamilyen hasonló árú monitorhoz?
Hasonló árban legfeljebb kisebb (szerényebb mélyképességű) normál stúdió monitorokat kapsz, de azokhoz kell DAC, szóval inkább a budget kategória hasonlítható, de az még kisebbek, s nincs táv, digitális bemenet, stb., szóval tök más.
-
válasz
Lajmund #64757 üzenetére
Thomannál is 375e a Kali WS-12 V2. Gondolom rájöttek, hogy túl olcsó volt.
380e körül kapsz SVS PB-1000 Pro-t, ami reflexesből az első igazán jó belépő, lemegy mélyre, van elég hangnyomása. Vagy Arendal 1961 1S ha kompakt zárt kell, az 999 euró.
Esetleg még van KRK S12 G4, 285e forint, de nem tudom milyen.
-
válasz
Moonwolf #64744 üzenetére
Ott csak kizárólag filmek mennek és úgy meg jól jön a külön mélyláda
Egy ilyen 2.1-gyel minden borzalmasan szól, sőt a "mélyláda" a filmeknél még baromi hátrányos is, mert a magas crossover miatt a beszéd búg. Meg nem is mennek mélyebbre, mint a hasonló 2.0 társaik, csak rohadtul kiemelnek.
-
válasz
lowzor #64734 üzenetére
14:27-nél E1 van, az 41 Hz, 8" tudni szokta. Elektronikus zenéknél ezt még szokszor használják, de lejjebb már nem nagyon, habár azért a D#1 mintha egyre népszerűbb lenne, az 39 Hz, s necces már 8"-nál. A másik számod szintén 41 Hz-ig megy le.
A Teddy Killerz - Night Train pl 35 Hz-en is szól, ami C#, bár alapbetően E-ben van (41 Hz). De pl a Black Sun Empire - Boris The Blade (Optiv Remix) eleve D-ben van, ami 36 Hz, anno a 8" hangfalaimon nem is volt mélye, azt hittem a zeneszám van elcseszve, de nem.
Szóval van ahol a 8" is kevés, de ez már tényleg ritka. Viszont az 6.5" vége meg 45 Hz környékén szokott lenni, ami para, mert azzal az E1, F1 meg általában a F#1 is bukó, és hát az elektronikus zenék igen nagy része E-ben meg F-ben van.
Persze nem elektronikus zenénél is simán szoktak lenni ilyen mély hangok, csak a felharmonikusok miatt kevésbé probléma a hiányuk, meg ott annyira nem is fontos a basszus.
-
Kérj meg valakit hogy dugdossa úgy, hogy be van kötve a szemed. Néha dugja át, de néha ne.
S akkor kiderül, habár ez csak szimpla vakteszt, nem kettős, de így már biztosabb lehetsz benne, hogy tényleg nem placebo.
Ha ténylegesen van különbség, akkor a következtetés az lenne, hogy a hálózati áram nagyon rossz nálad és a DAC-od tápja ergya, nem szűri megfelelően.
-
-
válasz
Lajmund #64677 üzenetére
Mai modern technikával már csak legenda, hogy a zárt pontosabb lenne. Gyakorlatilag nem az, legalábbis nem jelentősen, inkább szimplán csak kompaktabb, könnyebb tud lenni. Cserébe kisebb teljesítményű, nem is megy annyira mélyre. Anno én is SVS SB-1000 Pro-t akartam, csak aztán kiderült, hogy hiába megy le 20 Hz-ig, ha ott a maximális hangnyomása 90 dB (lásd teszt táblázat), ami meglehetősen gyenge, mert a mély hangokat alig halljuk. Nekem így lett Arendal 1961 1S, ami habár drágább, de 10+ decibellel hangosabb odalent. És szintén zárt, kompakt, nekem utóbbi fontos volt, amúgy PB-1000 Pro lett volna. Ja meg ugye a lényeg az volt, hogy lemenjen 20 Hz-ig megfelelő teljesítménnyel, ez nem tudom neked mennyire fontos...
SB-1000 Pro vs PB-1000 Pro teszt
Itt látszik, hogy a portolt group delay magasabb, de ez gyakorlatilag elhanyagolható. Viszont a zárt torzítása meg magasabb, és 10-12 (!!!) decibellel gyengébb 30 Hz alatt.
Stúdió sub nem jó? Ezeket sorba is lehet kötni, így le tudják vágni a szatelitekről a mélyeket. Pl Adam T10s. Vagy ha erőben biztosra akarsz menni, akkor Kali WS-12.
-
Mert nem olyan jók? Pl a Focusrite Scarlett Solo feleannyiba kerül, mint a Topping E50, és úgy is szól, PuMba erről tudna mesélni.
Motu M2 állítólag elég jó, lehet már pariban van. Viszont ezeken van pl mikrofonbemenet, fantomtáppal, amire nincs szükséged. Míg a Topping, SMSL az inkább HiFi, ígyszokott lenni távirányító, Bluetooth meg USB-n kívül más digitális bemenet is, így praktikusabb lehet. És elég jó hangjuk van, ezek a kínai márkák nagyon jók. Nekem Topping E70 van.
-
-
válasz
SunMount3r #64654 üzenetére
Amit ír a linken a gyártó, az laikusoknak szánt bullshitelés. Pl:
XMOS 16-Core chip
16 core = hardcore.
Ez mit akar jelenteni? Az XMOS jó, de a 16 mag az most mégis mi, hogy releváns? Vagy ha sok mag az jó?
Ez csak parasztvakítás.
The Burr-Brown True Native® chipset means file formats remain unchanged or ‘bit-perfect’.
Ez egy régi chipset, ami limitálja a teljesítményt (lásd lenti teszt), másrészt ez bitperfekcionalizmus nonszensz ostobaság, minden DAC bit-perfekt, be is baszna, ha nem lennének azok.
Balanced circuits reduce noise and crosstalk. Less Interference – clearer sound.
Mindössze csak balanced kimenet nincs rajta.
A belső balanced kialakítás egyébként arra jó, hogy dupla alkatrészköltségért cserébe kapsz +3 dB dinamikát, ami egy nagyon rossz üzlet. Jaizé, mégis van rajta balanced kimenet: fejhallgatóhoz, ami nettó hülyeség (hacsaknem 20 méteres a fülesed kábele), ráadásul nem szabványos 4.4 mm-es jackkel.
GMT (Global Master Timing) femto-precision clock and the intelligent memory buffer
No comment.
Hiába írnak róla jókat, normális teszten elvérzik szegény ifi Zen DAC. Mármint nem rossz, de nincs túl jó ár/érték aránya sajnos:
Net, net, it works and is adequately good. Won't hold a candle to higher end devices or separates. For $200 you can get a DAC and Amp combo that would run circles around it.
-
A balanced jobb, mint az unbalanced. Szóval XLR / TRS. Utóbbi a nagy sztereó jack, de mono balanced jel megy rajta.
A legtöbb HiFi teszt oldal bullshit gyár, jellemzően fizetett cikkek sajnos. DAC-ból a Topping kinálatából ha jól tudom az E50 a legolcsóbb, aminek balanced kimenete van, az E30 unbalanced. De ha PC-vel használod, akkor vannak egyéb lehetőségek is, amiket ki tudsz próbálni ott, ahol a stúdió monitort is.
-
Tiednek sincs digitális bemenete, mégis van benne DAC, hisz DSP-s.
Szvsz a trükk egyébként ott lehet, hogy ha egy áramkörön van egymás után ADC és DAC konverzió, akkor egyszerűen nincs minőségvesztés, mivel könnyebb implementálni az ilyesmit. Pl jitter az egyszerűen nem lesz, mert pontosan ugyanazt az órajelet kapja az ADC és a DAC is. Hasonló módon eshet ki sok más problémaforrás is.
A fenti miatt lesz az a paradox jelenség, hogy ugyanaz a hangfal analógról megtáplálva szebben szól, mint digitálisról.
-
válasz
SunMount3r #64645 üzenetére
Ez a DAC jól láthatóan a laikus hifistákat célozza, bullshit marketinggel. Én ezt tuti nem venném.
-
válasz
kutyek #64618 üzenetére
Hát.
Márkákban az Edifier az leginkább csak PC-s cucc, annak jó. A Klipschnek szerintem nagyobb a füstje, mint a lángja, horror az ár. Viszont állítólag iszonyat akcióik szoktak lenni, így gondolom már megéri. De amikor azt látom, hogy még legdrágább két millió forintos álló hangfalpárjuk sem 2.5 utas, hanem ráengedik a közeptartományt mindkét mélyközépre, akkor nagyon elszomorom. Meg amikor azt látom, hogy a biwiring névre hallgató ostobaságot promotálják. A KEF-et annyira nem ismerem, amit tudok róla az alapján nagyon nem szimpatikus. Viszont a Nubert a bazi "soundbarjai" miatt szimpi.
-
Szigorúan szerény véleményem szerint a hagyományos HiFi vonal, azaz erősítő + passzív váltós hangfalak koncepció az elavult technológia, a múlt maradványa. A HiFinek persze monthatni előnye, hogy a komponenseket cserélgetheted is, könnyen moddolhatod, stb., de abból a szempontból meg hátrány, hogy meg kell találni a szent szinergiát, már ha egyáltalán van ilyen, és tényleg nagy hatása van a hangra.
A legnagyobb bajom a HiFivel leginkább az ezotéria, hiszen műszkailag laikus embereket célozzák, így rengeteg a bullshit, sőt komplett vallásos szekta jellegű közösségek is alakultak már, akik szerint pl nemcsak a hangfalkábel, hanem a hálózati switch meg a villanyóra melletti kismegszakító meg olvadóbiztosíték is beleszól a hangba, ami már dilettantizmus over level 9000.
Viszont a laikusok célzásának van előnye is: dizájn terén sokkal könnyebben találsz neked tetszőt, sokféle színben kaphatók a hangfalak, pl stúdió monitort nem nagyon fogsz találni a különböző faszínekben. A HiFi gyártók összeszerelési minőségre is sok figyelmet szoktak fordítani, hogy meglegyen a prémium érzet. És, végül, de nem utolsósorban ott a feature set, pl HDMI ARC szokott lenni a hifis cuccokon, így csak rádugod a TV-re és megy. Meg millió egyéb bemenet, távirányító, stb. Egyből működik, örülsz.
Ezzel szemben a stúdió monitorok fapadosak, azaz buták, mint egy darab kő. Semmi nincs rajtuk. Még hangerőszabályzó sem. Hangfalkábelt (XLR, RCA, TRS) se kapsz hozzájuk, csupán egy tápkábelt. Darabáron lehet megvenni, párban ritkán (kivéve a kompakt budget kategória). Csak a hangért fizetsz. Venni kell hozzá DAC-ot, ami tudja a számodra szükséges feature-öket, s annak bemenetére kell kötni a forrást.
A stúdió monitorokat profiknak tervezik, nem laikusoknak. Jelentősen kevesebb a bullshit, technológiailag pedig eléggé ott vannak: aktív keresztváltás, jellemzően DSP-vel, hangszórónként erősítés, tökéletesen összehangolva. Nem néz hülyének a gyártó. De attól még, hogy hangmérnököknek készülnek, nem jelenti azt, hogy otthonra ne lennének jók, rengetegen használják ezeket így.
Persze a stúdió monitoroknak is vannak problémáik. Pl nagyon háklisak a zajra. Egyrészt szokott lenni egy kis alapzajuk, modellje válogatja mennyi, ezért érdemes előre kipróbálni vagy utánanézni. Másrészt mivel egyből erősítenek minden rájuk küldött jelet, ezért a forrásra nagyon érzékenyek, földzajra / fölhurokra főleg. Pl ha a DAC-od USB-n használod, s az DAC-on belül nincs galvanikusan leválasztva trafóval, akkor bizony átjöhet a számítógépből egy kis ciripelés, ami idegesítő tud lenni. Másik probléma a WAF, azaz Wife Acceptance Factor. Nem feltétlenül fognak beleilleni egy nappaliba, nincs vagy minimális a lehetőség többféle színre, designra; a hangszórókat elrejtő hangszóróselymet elfelejtheted, nagyon-nagyon ritka az ilyesmi stúdió monitoroknál.
Nagyjából kb ennyi, ezek alapján lehet dönteni. Most gondolom feladtam a leckét.
-
válasz
SunMount3r #64606 üzenetére
Ja, hát ez sajnos ilyen. De a Made in China az nem feltétlenül jelent rosszat, sőt ma már nagyon komoly színtisztán kínai márkák is vannak, elég csak az Edifierre gondolni. De ott a Topping is, mint DAC márka.
-
válasz
SunMount3r #64604 üzenetére
Swissonic konkrétan a Thomann saját márkája, alapvetően német tervezésű. Ahogy pl az Eve Audio is német, s ugyanúgy Made in China, de attól még nem dzsunka gagyi.
-
válasz
Lizard0828 #64600 üzenetére
Hangban elvileg nem. Az S3000 Pro vezetéknélküli.
-
Érdemes elmenni hallgatózni, ugyanis pl hitspace és hasonló stúdiótechnikai boltokban lehetőség van rengeteg hangfalt összehasonlítani ott helyben, hogy melyik tetszik. Így nem kell zsákbamacskázni.
Nem azt mondom, hogy a HiFi kategória rossz lenne, csak más a célközönség, szerintem sokkal könnyebb lukra futni, főleg hogy az ezoterikus hifisták is bevihetnek a málnásba mindenféle áltudományos butasággal.
-
Hááát. Van Edifier MR4 40e körül, az kb a Presonus Eris E4.5 klónja, csak olcsóbban. Ebben az árban budget stúdió monitort kapsz.
Használtan sokkal jobb a helyzet, pl 75e-ért van egy pár Kali LP6 hardveraprón, az egy biztos választás. Újonnan duplája lenne.
-
-
válasz
griffin90 #64491 üzenetére
Hát igen, sajnos az Edifierek csak hangban jók, design terén elmegy kategória. S3000 Pro esetleg? Habár azt meg kell várni, amíg kapható 200e alatt, meg szokott lenni. Esetleg addigra kijön az utód, S3000 MKII.
Vagy a vezetéknélkülisége miatt a S360DB ládáját el tudod rejteni bárhova.
Színben kicsit más, barnább. Lásd S350DB vs S360DB videó, itt a hangkarakterbeli különbség is meghallgatható, csak figyelj arra, hogy tekergeti rajtuk az ürge a EQ potikat.
-
válasz
miresz #64465 üzenetére
Én marhára utálom a sok kacat távirányítót meg felesleges kábelt is!
Táv érthető (lásd amit korábban írtam), a kábelek nem feltétlenül. Ok, lehet ronda, de általában megoldható szépen. Persze egy fejhallgatónál már más a helyzet, nekem egy éve van BT fülesem, s most már soha nem váltanék vissza kábelesre. Mert ott már praktikus a vezetéknélküliség. Mondjuk hangfalaknál is tud az lenni, legalábbis a mélyláda esetén, mert az akusztikailag optimális hely az lehet messze van, s azt már kompromisszumosabb szépen bekábelezni.
Amúgy stúdió monitorokhoz vannak Wireless XLR megoldások, az poén.
-
válasz
lowzor #64464 üzenetére
Azért elég praktikus kényelmi dolog. Az S351DB-m szüleimnél van, ott végül átdugtam a TV-be jackkel (szerencsére van rajta), hogy a TV távjával lehessen állítani a hangerőt, mert nekik így jobb használni. Persze a hangminőség így valamivel biztos rosszabb, habár nem hasonlítgattam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest