- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
spidersoft #7368 üzenetére
"12-16cm "mélysugárzóval" szerelt"
Hogy micsoda? 12-16 centi legyen a doboz szélessége/mélysége/magassága vagy pedig 12-16 centis membrán csücsüljön benne de azért apró legyen?
Nem értem amit írsz, bocsánat.Creative T10-et lesd meg pl vagy aprón keress Creative T20-at, ezek elég kicsik és elég jók.
Genius 1250A vagy 1255A pedig szép nagy darab már.(#7370) spidersoft SAL...
-
dudika10
veterán
válasz
T.Peter #7345 üzenetére
5"-os hangszóró 70-80Hz-nél nem fog sokkal mélyebbre menni.
Mélynyomók se tudnak sokkal mélyebbre menni csak kiemelnek.
Lehet hogy az elvárásaid túl nagyok a pénztárcádhoz.
Egyébként kellemes basszusuk van a sztereo rendszereknek (én mindig be is tömöm a reflex nyílást mert nem szeretem a hangját) csak a falaktól való távolság és a szoba akusztikája elég sokat számít, ezért is rossz MM-ben hallgatózni. -
dudika10
veterán
válasz
T.Peter #7343 üzenetére
1200A nem ajánlott, gyenge, jóval gyengébb mint a többi.
Ezért sem jó az MM-ben hallgatózni. A reflexcsöves dobozoknak nagyon nem mindegy basszus szempontjából, hogy milyen környezetben hallgatja az ember.
Ráadásul ha eltúlzott basszushoz vagy szokva akkor megszokást igényel egy mélyebb tartományokban visszafogottabb hangszóró, de hosszú távon könnyen megszeretheted. -
dudika10
veterán
válasz
T.Peter #7341 üzenetére
z5500 miatt nem azért kaptál osztást mert rossz a hallásod, hanem mert rossz dolgot vártál el tőle, nem zenére van.
2.1-ekből nem igazán vannak nagyon jók, mondjuk egy Edifier C2-t kipróbálnék de csak látatlanban mondom ezt.
Inkább nézegesd a 2.0-kat, ott több jó szett is van.
Genius 1250A, 1255A, Creative T20, Edifier R1600T például. -
dudika10
veterán
Genius != max4k-s tejfölösdoboz.
Genius 1250A, 1255A, 2000A, 3000A, 1250X, 2000X igen jól sikerült szériák.
Összeszerelés minőségében és az alkatrészek minőségében messze van a Logitechtől, de hangminőségben nagyon csúnyán elveri a nála 3x drágább z2300-at akármelyik az általam felsoroltak közül.
Persze a basszus nem olyan erőteljes mint egy mélynyomós rendszernél, de ez nem a Geniusok hanem a 2.1 rendszerek hibája, hogy nagyon erősen kiemelnek mélyebb tartományokban. Nem is mélyre mennek hanem kiemelnek.
Tuc-tuc zenénél nagyon jó és biztos nagyon sok embernek bejön hirtelen, mert megüti őket a basszus, viszont hosszabb távon fárasztó és EQ-zni kell ha az ember rájön, hogy nem csak basszus van a zenében (hangszeresre nem is jellemző az efféle basszus, nemhogy még az domináljon...).Az alaplapi hangkártyák meg mostanában jól teljesítenek és megállják a helyüket nagyon sok esetben. Egyáltalán nem feltétlen szükséges egy drága hangkártyát venni ilyen kategóriában mozgó rendszerekhez a jó hangzáshoz (régen más volt a helyzet, mert az alaplapik gyengék voltak).
Nem lepődnék meg, ember vagyok hibázhatok én is és ha kijavítanak abból tanulok.
-
dudika10
veterán
A 11kHz is lefed az ember számára hallható ~10 oktávból ~9-et.
Ez csak off megjegyzés (mert néha sokan rosszul kezelik az ilyen kijelentéseket, "20-20kHz -> 11kHz az csak a fele, háh de szar..."), meg ott vannak még a felharmonikusok is amik már nem is feltétlenül a hallható tartományban vannak de nem szabad őket elhanyagolni.(#7327) csaabz: "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna."
Legalább teljes hülyeségeket ne mondjunk már. -
dudika10
veterán
Mondanám, hogy gyere hallgasd meg, de hát nem vagy épp a szomszédban.
Én lehet megpróbálnék egy Edifire C2-t, nem sokkal drágább.
-
dudika10
veterán
Az integrált hangkártyákkal lehet játszani kimenetválasztást, de pl a Xonarokkal nem.
Nekem pl a gép elejébe dugva sokkal rosszabb volt a minősége az oda dugott fejesnek mint a T20 elejébe dugva. A gép mögé meg mászkáljon akinek nincs jobb dolga. Én is használtam a T20 fejhallgató kimenetét, mert kényelmesebb volt.
Persze akinek komolyabb berendezései vannak otthon annak ilyennel nincsenek problémái, viszont átlag felhasználóknak tökéletes a T20 kivezetése szerintem. -
dudika10
veterán
válasz
tapppeeer #7299 üzenetére
Ki lehet kötni a potmétert, ez nem kerül csak egy szétszedésbe meg egy kis forrasztásba, "akárki" megcsinálja egy sörért kb, de csak gépről tudod szabályozni a hangerőt. (Most, hogy ez mekkora minőségromlást okoz abba most ne menjünk bele, ez még messze nem audiophil szint, ne legyünk sznobok most kivételesen.) Kompromisszumos megoldás kényelem szempontjából.
Másik megoldás, hogy vadászol egy megfelelő potmétert a régi helyére. Ehhez tudni kell, hogy milyen potméter van benne, mennyi hely van az újnak. Ezt se nagy munka berakni a helyére, de itt az új potméter az pénzbe kerül.Nem kerül sokba, nem egy nagy munka és szinte bárki meg tudja csinálni.
-
dudika10
veterán
Én szívesen megmondom. Egész jó, nincs túl sok, de nem is kevés.
Nem hallgatok elektromos zajokat, nem tudom azokhoz mennyi kell, de az általam kedvelt zenékhez és az ízlésemhez jó.
Mivel teljesen rá van tolva a falra és nem szeretem a basszust meg a reflexcső hangját ezért azokat betömtem, így nyilatkozok róla. Mivel hátsó reflexcsöves ha eltalálod a jó távolságot a faltól/sarkoktól akkor elő lehet csalogatni belőle eltúlzott basszust is.
Ha még nem olvastad: [link] -
dudika10
veterán
"Az én Akaim 27 éves és hangzásban kicsit jobb, mint egy mai 110k-s 3 utas álló hangfal (Wharfedale Diamond 10.5)"
Szerencsétlen a hangfalválasztás, meg gondolom nem is ugyan azok voltak a körülmények.
Azért 110k-ért már nagyon jó kis álló hangfalakat lehet kapni, bár én is biztos egy polcsugárzót választanék inkább, de az igények mindenkinél mások...
Szóval ez megint picit túlzott általánosítás. -
dudika10
veterán
Még picit szoknom kell, csak picit mélyebbre megy, hangtisztaságban, dinamikában nincs jelentős különbség.
Ami tetszik az a színpad, az pozitívan változott.
Visszalépés nincs, csak előre, az, hogy megéri-e az árát azt meg nem lehet eldönteni.
Volt rá jelenleg keret és előrelépés, de most az, hogy ár/érték arányban hogyan jöttem ki az szubjektív.
2000A-t régen hallottam már, erről nem mondanék véleményt. Mindenesetre nem búg, nem zúg, minőségibb, jól össze van rakva, nálam ezért nem jöhet szóba a Genius, biztos, hogy megőrülnék. -
dudika10
veterán
Írtam egy gyors élménybeszámolót az Edifier R1600T-ről ha érdekel valakit (remélem sok mindenkit).
-
dudika10
veterán
Úgyis az lesz az első dolgom, hogy betömöm a basszusnyílást. Nem szeretem a hangját, meg hátul van az külön kellemetlenség mert figyelni kéne a faltól való távolságot...
Több mély pont nem kell, picit "testesebb" hangzásra vágyom, de ha hozza a T20 szintjét akkor már boldog leszek. -
dudika10
veterán
válasz
dudika10 #7138 üzenetére
Na kockáztattam és megrendeltem az Edifire R1600T-t.
Picit drága, meg kockázatos, de hátha nem fogok benne csalódni.
Sajnos a T20-at elvitték így azzal nem fogom tudni összehasonlítani, de majd 1 évet használtam, talán emlékszem még a hangjára, hogy tudjak írni róla egy szösszenetet. -
dudika10
veterán
Hááát, ezek se valami biztatóak.
Azt írja, hogy a basszus teteje ki van emelve, ez még hagyján, valószínűnek tartom, hogy meggyógyulna egy zoknitól a reflexnyílásba.
De a másik meg azt írja, hogy csak multifunkciós felhasználásra, aki picit audiophilabb hangzást keres az nézze meg a nagyobb testvéreket. Ez már elég eltántorító.
Az orosszal nem tudtam mit kezdeni, a másik kettőt kösz.Hát még rágódom egy picit.
-
dudika10
veterán
Na ha tudnék németül akkor ezt is megtaláltam volna.
Nem hangzik túl jól.
Na mind1, azért megpróbálom meghallgatni.
Pont a T20-at kívántam lecserélni.Még a végén kénytelen leszek megvárni az újabb szériát a Geniustól.
Van még egy-két ötletem amiket nem hallottam még, csak mindig rizikós olyat venni amit még nem hallott az ember, mert mi van ha nem tetszik...Edifire R1600 is szimpatikus, de azt nem tudom meghallgatni és csak 1 vélemény van róla a német amazonon.
mindenképp valami olyat akarok amit még nem hallottam, de attól meg félek. Hülye egy helyzet. -
dudika10
veterán
Na lehet beszerzek egy Scythe Kro Craft -ot meg a hozzá tartozó kis erősítőt.
Egész jókat olvasgattam meg hallottam a hangfalról is meg az erősítőről is.
Kegyetlenül birizgálja a fantáziám, nagyon igényesnek tűnik, de sajnos meghallgatni sehol nem tudom.Valaki olvasott róla valami negatívat vagy van róla tapasztalata?
Ha valaki valami negatívumot tud róla ne tartsa magában. -
dudika10
veterán
Nyilván nem ugyan az a minőség. Nem fognak ugyan úgy szólni a frontok mint egy rendes sztereo rendszer.
A teljesítmény nagyon szép csak nem mond el semmit az adott rendszer hangjáról.
Ha tervben vannak nagyobb számban az 5.1-es filmek akkor van értelme, de ha 700megás netről töltött filmeket néztek sztereo hangsávval akkor nincs. -
dudika10
veterán
De úgy nyilatkozni valamiről általánosságban, hogy nincs vele tapasztalatod felelőtlenség és félrevezető.
Arról nem is beszélve, hogy a Klipsc Promedia Ultra Wirelles 200 dollár listaáron ami kb a z2300 kategóriája, ennyiért nem kapsz még normális hifit használtan se, vezeték nélküli megoldást pláne nem, és beleesik a z2300 kategóriájába kb amiről elég sok szó volt errefelé. Nem esik olyan távol a topiktól.Kaltenpeti:
-
dudika10
veterán
Hát ez vicces, nincs tapasztalatod, de kijelented, hogy rosszul szólnak?
Maga a vezeték nélküli technika alkalmas hangátvitelre is, pláne ha azt még digitális formában teszi, így még zaj se lesz és a veszteség is minimális. Innentől kezdve csak a hangfal kérdése, hogy milyen hangot ad ki (és a beépített DAC és forrás a korlátozó tényezők még).
Például van a Klipschnek ilyen szettje amit ugyan nem hallottam, de a vezetékes elődjét igen, és nem éppen nyökörgés. -
dudika10
veterán
Az esetek elég nagy részében nem a hangkártyád a szűk keresztmetszet (nem is tudom minek vettél ilyen drága hangkártyát, ha ennyit szánsz hangfalra egy DS, D1, DX is tökéletes lett volna olcsóbban).
Egyébként ha van kb 60k-d akkor nézz szét inkább a Hifi-s topicban. Ott tudnak neked ajánlani jó sztereo erősítőt jó hangfalakkal (természetesen használtan csak). -
dudika10
veterán
válasz
Árpitallica #6982 üzenetére
A jelentősen gyengébb alatt azt értettem, hogy sokkal rosszabb.
Teljesítmény adatokkal kár foglalkozni általában mert nem mondanak el túl sokat.
Az előlapi borítás meg aztán tényleg nem számít semmit. -
dudika10
veterán
válasz
Árpitallica #6980 üzenetére
Jelentősen gyengébb mint a 2000A.
El van nézve, elvégre is azért van a fórum, hogy írogasson az ember bele. -
dudika10
veterán
A z2300 szatelittjeit akarod lecserélni egy jó kis KRK-ra?
Elég fura elképzelés mivel a KRK önmagában olyan zenei élményt tud nyújtani amit a z2300 meg se közelít. Persze nincs olyan eltúlzott basszusa az biztos.
Egyébként a z2300-hoz ne próbáld meg csatlakoztatni, a mélynyomó után passzív hangfalak kellenének ez meg egy aktív monitor pár.
De ha úgy tennéd fel a kérdést, hogy érdemes-e lecserélni a z2300-at 100k értékben valamire, akkor a válasz egyértelműen igen. Persze lehet, hogy jobban jársz két álló hangfallal meg egy erősítővel például, de ehhez tudni kell a szoba méreteit, elhelyezés lehetőségeit és hogy mit hallgatnál. -
dudika10
veterán
válasz
martabat #6958 üzenetére
Ez nagyon egyszerű, a tesztelők többségének egy szimpla mono mikrofonja van. Ha azzal felvesz akármilyen térhangzást az neked ugyan úgy mono marad.
Az, hogy youtubeon milyen videók vannak az nem tudom miért mérvadó, de ha Te többet adsz a youtubeos videókra (amik minősége elég gyenge és a "tesztelők" szakértelme se túl magas általában, tisztelet a kivételnek) akkor mondhatok én itt bármit.
Ha nem hiszed el nekem, hogy az 5.1-et filmre találták ki meg játékra (ahol alapvetően a térhangzáson van a hangsúly) nem pedig zenére akkor hidd el akárki másnak.
Vehetsz 5.1-et is és hallgathatsz vele zenét, és meg leszel vele elégedve, mert nem hallottál még komolyabb, de ha meghallasz majd egy fele annyiba kerülő geniust például egy általad jól ismert zenével akkor rá fogsz jönni, hogy nem a youtubeos videóknak volt igaza. -
dudika10
veterán
válasz
martabat #6947 üzenetére
Attól függ mire van szükséged, hogy mik az igényeid.
Zenére 2.0 tökéletes általában, kivéve ha szereted az eltúlzott basszust, akkor kell mélynyomós rendszer. De az 5.1 nem zenére van kitalálva, ott a térhangzáson van a hangsúly. Remekül használható filmre vagy játékra, zenére jellemzően jóval gyengébb mint a sokkal olcsóbb 2.0 rendszerek. -
dudika10
veterán
Egyforma körülmények közt vannak a hangszórók? Főleg a hátuljuk érdekes. Sarok, faltól való távolság, ezek mind meghatározzák. Tömd be a reflexnyílást valamivel és nézd meg úgy, ha úgy javul a helyzet akkor a környezet a ludas.
Egyik füled nem rosszabb mint a másik?
Balance windowson belül nincs elállítva?
Ugyan olyan messze ülsz a hangszóróktól? -
dudika10
veterán
válasz
Satan_Claus #6891 üzenetére
Az, hogy ugyan abban van az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lesz földhurok.
Az, hogy csak az egyik oldal zúg az már sejteti, hogy nem ez a probléma. Szerintem az elektronikával lesz probléma a hangfalon belül. -
dudika10
veterán
A második egy újított kiadás.
Nagy különbség nincs.
A gyári adatok egyeznek kivéve a frekvenciamenet, az egyik 100Hz-ről indul a másik 200-ról.
Ebből vagy arar lehet következtetni, hogy kapott egy másik hangszórót a szett vagy pedig nagyobb dB tartományra adták meg az adatokat (vagy ami a legvalószínűbb szerintem, odahazudtak még 100Hz-et).
1200 forintért egyik se fog csodát művelni. Az msn-es bejelentkezős hangot remekül lejátsza, de másra nem igazán jó. -
dudika10
veterán
Miért pont Touchra kötötték...
A Touch minősége nem éppen jó, sokkal jobb MP3 lejátszók is vannak ráadásul gondolom valami gyenge MP3-at játszottak rajta.
Torzítás magas hangerőn sok hangfalnál megvan, nem kell addig feltekerni, úgyis káros.
Meg kéne hallgatni jobb forrásról is. -
dudika10
veterán
Ránézésre lehet, hogy ugyan az a hangszóró, de ha ugyan az és csak egy másik dobozba rakják már akkor is elég sokat változik a hangzás.
A geniusokra is azt kéne mondani, hogy "ilyen árkategóriában nem lehet ilyen jó hangjuk" aztán mégis.
Én azért meghallgatnám mielőtt elásom, persze attól még szkeptikus vagyok. -
dudika10
veterán
válasz
Zenador #6864 üzenetére
T40 felesleges és drága. T20 ugyan azt tudja kicsit kisebb teljesítménnyel viszont fele árért. Hangminőségben nincs különbség.
Másik kettő is jó választás lehet.
Ha elektronikában jártas vagy akkor jó választás lehet még a Geniusok közül valamelyik rendszer amit 1 év után lehet tuningolni is igény szerint. Ezeknek van egy-két hibája, elektronikailag nincsenek a toppon.
Ha nem sürgős megvárhatod amíg megjelennek az újabb Genius rendszerek, ez már egyre közelebb van.
Nem is olyan rég volt itt egy mondat a Kurzweil KS40-A-ról, 30k-ért elég jó választás az is.z2300-at ne, ha nem szereted a dübörgő mélyeket.
-
dudika10
veterán
Az picit más.
Az egyik csak egy passzív hangszóró.
Használják ezt a technikát néha, például a Logitech Z4 szatellitjében is ugyan ez van.
A z3 és z4 mélyládája kicsit más, mert ott belül van egy hangszóró és van egy nagyobb passzív membrán.Egyébként úgy működik, hogy bedugod a gépbe meg a konnektorba, bekapcsolod és jön a zene.
Nem értem a kérdést. -
dudika10
veterán
Ha jól emlékszem csak elölről szerelhető a mélyközép kivétele után.
Komolyabb rombolás nélkül nem igen lehet szétszedni, így meg elég nehéz újrakábelezni sajnos, ez az egy hibája van. Ha meg újra akarja kábelezni az ember akkor mindkettőt kell.
Ki kell vágni a hátlapot és csavarozhatóvá tenni, de ez már komolyabb asztalos munka.Hátha a Genius gondolni fog erre is és a következő szériában már pótolják a hiányosságot.
Meg van még pár dolog amit szívesen tanácsolnék nekik és még csak drágítani se drágítana a dobozokon.szerk.: megelőztek, nem kellett volna ilyen hosszú hozzászólást írnom.
-
dudika10
veterán
A genius hangszórói olyanok mint a faék elektronikai szempontból.
A lehető legegyszerűbb és legolcsóbb ami még működik ezért is lehetnek ilyen olcsók.
Még szerencse, mert így könnyen javítható, tuningolhatóak.Érdemes őket újrakábelezni belül (UTP kábellel pl), feltölteni a dobozt valamivel, kicserélni a hangfalak közti kábelt, a számítógépe menő kábelt, elektronikához is hozzá lehet nyúlni de ha IC-ket akarsz benne cserélni az már relatíve sokba kerül.
-
-
dudika10
veterán
Ha van rá 100k-d akkor állíts össze egy hifi-t.
Sztereo erősítő + hangfal, mindenképp sztereo.
Zenében biztos a legjobb megoldás mindenképpen.
Ha összeraksz 80k-ból egy rendszert zenére akkor filmre meg játékra vehetsz egy olcsóbb 5.1-et a térhangzás miatt, de el fogod sírni magad a hangminőségek különbsége miatt az biztos. -
dudika10
veterán
Mivel jelenleg az 1250A és 1255A van a piacon értelmes kategóriában ezért túl sok választás nincs.
PuMbA: hallottam már, csak nem ilyen olcsó kategóriában. Viszont ahol ki van egészítve egy mélynyomóval a rendszer oda elég lehet az egy utas hangszóró is. Egyszerűbb felépítés, nincs hangváltó. Persze nem lesznek olyan csilingelő magas hangok, de úgyis ott az eltúlzott mély, kit érdekel a magas?
2" elég a teljes középtartományhoz, a mélyekhez kevés csak. -
dudika10
veterán
1200A elég gyengére sikerült.
Logitech z523 egész jó, attól függ milyen zenére kell, ha hangszeres zenére meg hasonlókra akkor tényleg inkább egy jobb genius.
Ha szereted az eltúlzott mélyet akkor jó lesz a Logitech.PuMbA: a két utas hangfalak nem feltétlenül jobbak még mindig mint az egy utasok.
Hangszóróméret alapján szintén nem lehet összehasonlítani két hangfalat. Lehet nagyobb hangszóróval is gyenge hangzást csinálni meg kisebbel is elég jót. A kisebb hangszóró csak azt jelenti, hogy biztos nem tud olyan mélyre menni mint a másik ha minden más adott.
Műanyag vs fa meg megint olyan, hogy a fa jobb, persze, de ahhoz minden másnak is adottnak kell lenni.
Számok meg adatok alapján nem lehet igazán összehasonlítani két hangszórót vagy akármilyen hangtechnikához kapcsolódó dolgot.
Kedvenc példám: LP vs CD -
-
dudika10
veterán
Attól függ mire van igényed.
"Tuc-tuc"-hoz kell egy mélynyomó, hogy marha erős, eltúlzott basszusod legyen, hangszeres zenéhez meg egyáltalán nem szűkséges.
Játékok meg filmek alatt a nagy, erőteljes robbanásokhoz megint csak jó egy mélynyomó, de máshoz nem kell.A 2.1 rendszerek ebben az olcsó kategóriában torz hangképpel rendelkeznek, attól függ, hogy mit szeretnél inkább hallani, dübörgő basszust vagy jobb hangzást.
Nem kell attól félni, hogy a 2.0-k esetében nincs basszus, csak nincs úgy eltúlozva.
-
dudika10
veterán
De, pont az a lényeg.
3 utas hangszóróhoz több hangszóró kell és bonyolultabb hangváltó.
Azonos összegből kis logikával kiszámolható, hogy sokkal nehezebb ugyan azt a minőséget kihozni. 1250A vagy 1255A (esetleg 2000A vagy 3000A, ha találsz még valahol) sokkal inkább.
szerk.: szimplán a hangja miatt nem egyébként. -
dudika10
veterán
De ha a fejhallgató kimenetbe dugod, akkor mindig ott szól nem?
Én a TV-khez nem értek, de ha a fejhallgató kimenetbe dugsz valamit akkor a TV-nek mindenképp el kell némulni, a TV hiányosságai miatt nem tudod állítani a távirányítóval a hangerőt, ezzel túl sok mindent nem fogsz tudni kezdeni.szerk.: TV adások hangminősége nem kíván túl jó minőségű kimenetet szerintem.
monaliba: menj át a HiFi-s topikba inkább, ott többet tudnak segíteni.
Mit kezdjen egyébként egy DAC-al? -
dudika10
veterán
Ha nincs olyan kimenet a TV-n aminek állítható a távirányítóval a hangereje akkor esélytelen.
Esetleg vehetsz egy minihifit aminek van távirányítója.
Az, hogy mindenhol az szóljon ez mit jelent?
Rákötöd a fejhallgató kimenetre és akkor mindenképp az szól, nem?
Vagy nem értem mikkel szeretnéd összekötni. -
dudika10
veterán
válasz
Zubrowka #6665 üzenetére
Nem az egész hangfalat szoktam kitömni, csak a reflexnyílást.
A hangfal belsejét is ki lehet bélelni, de csak az oldalakat ragasztó segítségével, nem kell az egész belsőt vattával megtölteni.
Fogj gézt, és tekerd össze lazán, akkorára, hogy beférjen a lyukba. Kettévághatsz egy tekercset, akkor fele annyi is elég a két hangszóróhoz. Ez csak egy ötlet, most éppen így van a hangfal így az asztalomon. De rakhatsz bele vattát is, akusztikai szivacsot vagy akár fél pár zoknit is, nem kell hogy tömör legyen, de azért fogja meg a levegőt.
Ez a reflexnyílás hangra gyakorolt hatásait enyhíti. Próbáld ki és döntsd el, hogy neked jobban tetszik-e vagy sem. Reflexnyílással az a baj, hogy a faltól való távolságtól sok függ, és "búgóssá" teheti a mélyebb hangokat. Ez ízlés kérdése, nekem általában nem tetszik. -
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #6662 üzenetére
Ha van egy kis időd akkor nyugodtan írj véleményt róla. Biztos szívesen olvasnák rajtam kívül még páran.
-
dudika10
veterán
Dugj bele egy fél pár zoknit, vagy vattát, gézt, akusztikai szivacsot, én is ezt szoktam tenni.
A sok basszuson a refelxnyílás faltól való távolságának változtatásával is tudsz finomítani még. Próbáld meg, hogy távolabb húzod, gondolom teljesen rátoltad a falra. (Ez az előnye a felső vagy első reflexnyílásos hangfalaknak, hogy ezzel nem kell foglalkozni.)
Egyébként járasd még egy kicsit, szokd és olyan 20-40-60 óra után próbáld megfogalmazni újra, hogy milyen a hangja.
Sokat számít, hogy mit hallgattál előtte, ha más hangképhez szoktál (ami nem kizárt, sőt valószínű) akkor szokni kell egy kicsit, valamint járatódni is kell a hangszóróknak.
Nekem is furcsa szokott lenni a T20 után egy erőteljesebb basszussal rendelkező hangszóró, kis megszokás mindig kell.Jah és a színpad: akkor ideális ha a két hangszóró olyan távol van egymástól mint tőled. Szabályos háromszöget kell, hogy alkossatok.
És még1: az ideális ha a magas hangszóró fülmagasságban van, de ez már csak szőrszálhasogatás... -
dudika10
veterán
A tűimpulzust a hálózaton (amit pl a lámpakapcsolás okoz) ha nincs szűrés akkor elég sok hangfalszett egy pattanással honorálja. Ne kapcsolgasd sűrűn a lámpát és meg van oldva.
Nem lesz tőle semmi probléma, ignorálni kell azt a pár pattanást lámpakapcsolgatáskor és kész.Egyébként sztereo geniusok. Ha nem sürgős akkor rövidesen jönnie kell az új szériáknak.
Most az 1250A-t és 1255A-t lehet kapni. Ha kifogsz egy 2000A-t vagy 3000A-t a helyi boltban raktáron akkor azzal jársz a legjobban.
1250A egyébként a Geniusnál értékcsökkent termékként nagyon jó áron beszerezhető (vagy javított, vagy dobozsérült vagy kiállított darab, de nincs semmi bajuk, és 1 év garancia van rájuk, aprón vagy a hivatalos honlapon megtalálod).
De a sztereo rendszereknek nincs olyan eltúlzott basszusuk mint a 2.1-eknek. Nem kevés, de nem is sok.
Ha eltúlzott basszus kell akkor jó választás a z323.
A geniusok egyébként még halkan búghatnak is ha nincsenek áramtalanítva. A működést ez nem befolyásolja, de éjszaka pl zavaró lehet ha nem áramtalanítja az ember. -
dudika10
veterán
Most nincs sok időm, rövid leszek:
1200A-t nem szedtem szét, vagy 2,5 vagy 3 utas. Az alsó membrán másképp jár mint a középső, nem ugyan azok, tán az is lehet, hogy egy passzív membrán és valóban csak két utas. Viszont messze nem hozza a rendes két utasok teljesítményét.
1250A jobb és olcsó. Aprón 8 vagy 9k környékén hozzá lehet jutni a Genius.hu javított, dobozsérült vagy kiállító darabjaihoz amikre a garancia ugyan úgy 1 év és hibátlan termékek.
Nem fogsz csalódni egy 1250A-ban sem, persze 3000A lenne a legjobb ha még kapni lehetne. -
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #6647 üzenetére
Ha nem akarsz várni akkor egész jól jársz egy Genius 1250A-val.
A logitechek se rosszak, de teljesen más kategória. Elég erős basszusuk van, ez például akkor jó, ha "tuc-tuc" zenét hallgatsz, de a legtöbb zenének nem tesz jót.
Persze ízlések és pofonok, lehet, hogy valaki Wagnert is eltúlzott basszussal szeret hallgatni.Előnyük még a jobb összeszerelési minőség és a garancia.
És a 3. lehetőség, hogy vársz és a Genius új rendszerei közül választasz.
Valamint van egy 4., hogy hardveraprón keresgélsz, hátha találsz egy 2000A-t vagy 3000A-t.Hangminőségben a Geniusok a nyerők, basszusban meg minőségben pedig a Logitech.
Ezért a pénzért mindenképp kompromisszumos rendszert kapsz csak, el kell döntened, hogy milyen kompromisszumokat szeretnél. -
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #6645 üzenetére
Erősebb, eltúlzott basszusa csak annak lesz ez igaz. De a Genius 2.0-s rendszerei hangminőség tekintetében sokkal jobbak mint a Logitechek.
Próbáld ki egy laptopon, vagy másik gépen a mikrofont. Én egyébként beállítási hibára gyanakszom. Mindenesetre ott van a Hangkátya probléma topik, fáradj át oda, ha nem sikerül megoldani.
-
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #6641 üzenetére
Adnak hozzá mindig megfelelő kábelt.
Gond nélkül összekötheted PC-vel.
Egyébként RCA vagy jack csatlakozó lehet rajtuk, egy kábel vagy egy átalakító filléres kiadás lenne, párszáz forint. -
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #6639 üzenetére
15k környékén jönnek majd be szerintem és esik az áruk utána elég hamar. Csak hát az idő.
Nézz szét aprón, z323-at pl múltkor 6k környékén láttam és 15 környékén már z523-at adtak.
Ha nem is új akkor se jársz vele rosszul, logitech supportja elég korrekt ha bármi baja lenne. -
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #6637 üzenetére
Ha ráér akkor érdemes megvárni a Genius új sztereo rendszereit. Állítólag 2-3 hónap múlva jönnek. Az elődökből alapján angyon nem tudják elrontani.
1 év szervízgarancia van rájuk, ha a hivatalos forgalmazó hozza be őket Budapesten.
Viszont fogadni mernék rá, hogy primitív elektronikájuk lesz és egy hozzáértőbb ember tudja majd javítani őket, ha elromolnának.
Vagy választhatod valamelyik 2.1-es Logitechet is például. Csak azt nem írtad mennyit szánsz a projektre.Halkan jegyzem meg, ha 60k-t rászánsz akkor már egy elég jó szettet össze tudsz hozni.
-
dudika10
veterán
Azt, hogy a hátad mögül hallod a hangokat ne a z2300-nak köszönd.
Vagy nagyon mékosan van elhelyezve és a hangprojektorokhoz hasonlóan a visszhangot hallod, vagy pedig jó hangeffekteket hallasz és az agyad "teszi a hátad mögé".
Jó színpadot jó elhelyezéssel el lehet érni a geniusoknál is gond nélkül.
Logitech mellett csak a garancia és a minőség szól ebben az esetben, a hangzás és ár/érték arány ellene szól. -
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #6630 üzenetére
A xonarral nem tudod megcsinálni akkor ezt veszteségromlás nélkül. Csak egy kimeneten képes kiküldeni a front jelet.
Jah, arra a scythera gondoltam. De valóban nem lenne olyan hangos mint az alapok, meg aztán folyamatosan figyelni kellene nehogy leégesd.
Ha nincs időd hát nincs, csak egy alternatíva volt az építkezés.
zolynet: azok a szatellitek amik a z2300-hoz járnak nem jók semmire. Ha raknának melléjük két normális méretű dobozt akár több utast is akkor sokkal jobb lenne a szett. Így erősen túlárazott. Nem is kérdés, hogy a z3 sokkal jobb ha ár/érték arányról van szó. Főleg most, hogy már 10k környékén simán hozzá lehet jutni egy megkímélt állapotú szetthez.
-
dudika10
veterán
válasz
Vasinger! #6627 üzenetére
Az alaplapod képes egyszerre több jack-re is front jelet küldeni. Vegyél egy sztereo genius rendszert és dugd be azt is frontként mint a z2300-at és kösd ki a szatelliteket.
15k-ból nem fogsz kapni normális hangfalakat.
Esetleg kipróbálhatod a Scythe hangfalát, az 15k környékén van, igényesnek tűnik, de halvány lila gőzöm nincs hogy szól és a max teljesítménye 20W ami a fele az eredeti szatelliteknek. (8Ohmos, ha jól emlékszem a Logi is.)Építeni meg lehet már egy dekopírfűrésszel meg egy forrasztópákával is, egy fúró kell még esetleg. Kell valaki aki kiszámolja az adott hangszóró(k)hoz a dobozméretet és kész. A több utas mondjuk már bonyolultabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Yettel topik
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest